Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsgsfggsd

Jak byłam mała piłam wode z kałuży. A wy jakie macie jakieś wspomnienia?

Polecane posty

Gość pytajka pytająca
Moja mama miała ten perfum w niebieskiem flakoniku,który jest na fotce (ostatnia półka na dole)i nazywał on sie chyba Pani Waleska(czy Walezka-nie wiem dokładni)Pamiętacie? http://www.facebook.com/Pewex/app_4949752878

Gość Aggy_Ann
OCZYWIŚCIE :D

Gość mała saddystka
czesc dziewczyny to znowu ja:-) uwielbiam ten topik:-P A pamietacie dziewczyny z lat 80'tych osiedlowe SKUPY BUTELEK??:-D Pamiętacie jak tam gorzołą capiło?:-D Nieraz zbierałam butelki i szłam z pełna reklamówką do skupu a za pieniądze które dostałam kupowałam KISZONA KAPUSTE w warzywniaku heheh:-D Pamietam ze na wystawie takiego skupu były wystawione wszytskie butelki i słoiki a przy nich ceny:-)

mała sadystka, u nas nie było skupu butelek, ale przyjeżdzała duża ciężarówa i brali wszytsko :)

Gość to i ja się dołączę
uuuu uuuu uuuu p

Gość czu czu czu czu czu
mała sadystka 🖐️ Też biegałam z butelkami do skupu :) Chodziłam też zbierać ślimaki :)

Gość oj duzo tego było
Miałam takie wspomnienia jak wy :D Dziwne jest to ,że to jest podobne :D Możecie się zdziwić ale moja córka 13-letnia żaluję ,że nie wychowywała się w czasach komuny.Chociaż dzieciństwo miała do mnie podobne :D Telefon miała dopiero w 2 klasie a na komunie pieniądze ,które należycie wydała ,a nie na byle gówno.Nie jest typowa ,pusta nastolateczka przez co ludzie się dziwią.

Gość czu czu czu czu czu
dziweczyny a strzepiłyści dżinsy, żeby takie frendzle zwisały ? Mi mama kupiła nowe spodnie a ja uwaliłam nogawki i wystrzepiłam jak cholera. Mama chciała mnie zabić :/

Gość czu czu czu czu czu
oj duzo tego było- Ja bym chciała żeby te zczasy wróciły :) Nie wiem po co te telefony i inne badziewia. Teraz młodzież siedzie przed komputerem, w galeriach albo pisza nagminnie sms-y, a tyle ciewych rzeczy mozna robic :D

Gość aaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhh
zbierałam szczaw

Gość czu czu czu czu czu
ja też wcianłam sczaw, pisałam gdzies juz o tym

Gość czu czu czu czu czu
Tak myślałam że ktoś to napisze :D ..oczywiście chodziło mi o przesadę w korzystaniu z tego typu urządzeń :P

Gość you can dance
też zbierałam takie karteczki kolorowe. Chodzilismy z albumami na sąsiednie ulice się wyminiać. Chlebek oczywiście też jadlismy. Domki na drzewach albo w krzakach się robiło. Zabawa w podchody albo w syfa po piwnicach. zupki z piasku i roslinek. szycie ubranek dla barbi.

Gość you can dance
jak nie mielismy kaloszy to chodziliśmy boso po kałużach latem:D za moich czasów zbieralismy obrazki z gumy smerf. Wygrałam lake barbie. skup butelek był kilka ulic dalej , taki barak stał. Chodzilismy między blokami bo sie wstydziliśmy

Gość you can dance
Przyczepialiśmy na żyłce portfel i chowaliśmy się w krzakach , obserwowaliśmy reakcje ludzi. jaja były przy tym niezłe.

Gość you can dance
Za blokiem robiliśmy namioty z koców , w nocy wywoływaliśmy duchy. mieliśmy tez klub zrobiony w piwnicy z pralni. robiliśmy tam dyskoteki

Gość nie powiem kto,
ja oglądałem kreskówki, grałem z babcią w karty i podczas pobytów w domu babci spędzałem bardzo dużo czasu na podwórku z psem, tyle :)

Gość you can dance
albo po sylwestrze chodziliśmy i szukalismy jakiś petard,żeby jeszcze można było z nich postrzelać. na scholę do kościoła chodzilam ale tylko dlatego,że byli ladni ministranci i jezdzilismy z nimi na wycieczki. na szber na dzialki też sie często chodziło. A za blokiem na placu zabaw mielismy duzo drzew owocowych, jabloń, grusza ,sliwka . Zbieralismy je i czase sprzedawaliśmy potem mielismy na lody albo inne łakocie. Ktos tu pisal o takich sliskich dresach my na nie mowilismy kresz. A mam pytanie , pamieta ktos były kiedys takie króciutkie narty jak na nie się mówiło? sorki za literówki ale sie troche spieszę

Gość pytajka pytająca
Te narty to były ślizgi ;)

Widze ze temat sie rozkrecil. Ja swoj pierwszy telefon mialam w klasie 2 liceum i to w dodatku cegle :D Lubilam rodzinne wypady na grzyby,szczaw albo ostrezyny :) Historia z dziewczyna ktora poszla w rajtuzach na glowie do kosciola rozwalila mnie na maxa :D Ja raz zeby udac dorosla wzielam do szkoly raz takie starodawne okulary dziadka i udawalam ze niedowidze bo zazdroscilam kolezance z lawki ze nosi okulary. Oczywiscie nauczycielka od razu sie skapla ze udaje,zabrala mi okulary i kazala przyjsc mojej matce do szkoly :D wstyd jak nie wiem. Mam okna przy glownej ulicy i raz jak babki szly z kosciola pogasilam swiatla w pokoju (mieszkam na parterze) i z kolega wydawalismy odglosy ze niby rodze a on odbiera porod krzyczac 'przyj' :D a ja sie darlam jak glupia :D Stare babki stanely jak wryte pod oknami i nasluchiwaly skad te odglosy dochodza :D Albo tez innym razem jak szli z kosciola to wystawialam do okna goly tylek :D Bylam zakochana w zolwiu ninja (bodajze Rafaello czy jakos tak)...czesto nad rankiem chowalam sie pod koldre,zamykalam oczy i wyobrazalam sobie ze caluje sie z nim :D

Kiedys w szkole moja mama zapisala mnie do odbioru paczki na swieta dla ubogich rodzin. I raz siedze sobie w lawce a tu wchodzi pani pedagog i wyczytuje moje nazwisko oraz kolezanki ze mamy do niej przyjsc. Ja nie za bardzo wiedzialam o co chodzi,jak wyszlysmy to powiedziala nam ze po lekcjach mozemy u niej odebrac te paczki z MOPSu czy z czegos tam. Ja oczy w slup,bo ta moja kolezanka ktora zawsze sie chwalila ze jest niby bogata itd jechala na tym samym wozku co ja :D Jak baba se poszla,kolezanka zaczela mnie blagac zebym nic nikomu w klasie nie wygadala ze ona bierze jakies paczki dla biednych :P Ja oczywiscie o to samo ja poprosilam bo siara jak nie wiem. Nawet nie wiedzialam ze dostane jakas paczke bo mama nic mi nie powiedziala o tym. Musialysmy wymyslec co powiedziec kolezankom jak zapytaja po co nas pedagog wezwala :D Po szkole poszlysmy po te paczki. Byly zapakowane w swiateczna reklamowke z reala. Kolezanka byla przekonana ze te reklamowki sa unikatowe i charakterystyczne ze niby tylko MOPS takie posiada i kazdy kto nas zobaczy z ta reklamowka od razu sie zorientuje ze to MOPSowe. Ile musialam sie natrudzic zeby dojsc do domu :o Kolezanka wymyslala jakies tajne przejscia na osiedlu zeby nikt czasem tej reklamowki nie zobaczyl :D Ze szkoly 5 min drogi do domu,a szlysmy jakas godzine :D

:-D Miałam podobna koleżankę(zreszta do dzis jest taka)ze niby bogata... Jechała autobusem do szkoly i niby gada przez komórke-wtedy tylko biznesmeni je mieli-az tu nagle autobus zahamował dosyć gwałtownie i Kaśce wypadły z rzekomego telefonu baterie typu paluszki:-) A to był pilot do tv:-D

Gość mała sadystkaa
DAMA padam ze smiechu:-D

Gość mała sadystkaa
czu czu No pewnie że strzepiło się dżinsy:-P A pamietacie dziewczyny jak modne były podkoszulki z wybielonymi plamami od wybielacza????:-D Kupowało się zwykły podkoszulek, wybielacz w kiosku ruchu i w łazience tworzyło się najmodniejszą koszulkę sezonu:-D

Gość ostatni moheranin
przez całe wakacje grałem w monopol z kumplami

Mała sadystka, pamiętam te wybielane podkoszulki :) u nas jeszcze modne były wybielane dżinsy :) też strzępiło się spodnie, spódniczki :)