Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfsgsfggsd

Jak byłam mała piłam wode z kałuży. A wy jakie macie jakieś wspomnienia?

Polecane posty

Gość to ja wam opowiem z moich
No dziadek mnie tak wtedy ochrzanił, że tam tydzien nie chodziłam a mieszkał z nami z tym, że on na dole a my na górze i codziennie tam chodziłam bo zawsze miał dużo słodyczy :classic_cool: Najlepsze ze jak zawsze mama zrobiła obiad to któremuś z nas mówiła zeby zanieść dziadkowi i zawsze biliśmy się kto zaniesie bo jak sie zaniosło zupę to dziadek zawsze kase dawał :classic_cool: albo innym sposobem było pójście do dziadka i zapytanie czy chce coś ze sklepu bo idę i przy okazji mogę mu coś kupić, oczywiście nie miałam z czym iść do tego sklepu ale dziadek zawsze coś chciał i oczywiście "reszte se weź" :classic_cool:

Gość Aggy_Ann
a ja kochałam się w backstreet boys :classic_cool: :D

Gość czu czu czu czu czu
super były te kredki :classic_cool:

Gość czu czu czu czu czu
Ja mieszkałam w samym centum miasta i za budynkiem w którym mieszkałam był taki skład na pudła z dużego sklepu handlowego. Wykradaliśmy takie duże pudła z pralek, lodówek i innych dużych przedmiotów, rozkładaliśmy te pudła tak żeby powstała taka jakby rura, i właźliśmy tam i się turlalliśmy po łące, czasami wchodziliśmy parami :D

Gość czu czu czu czu czu
Chodziliśmy też na tory zbierać kulki stalowe, zawsze ich tam było pełno. Strzelaliśmy z nich z procy. Robiliśmy też bączki z zakrętek po wódce i saletry, podpalało się i był szał :D Obierałam ziemniaki i obmyślam co jeszcze się wyprawiało :]

Gość SAME SŁODYCZE
Powieki malowałyśmy farbą ze ściany. Dziś nie ma takich złażących fajnych farb...Zawsze wsuwałyśmy paluchy za meble i tarłyśmy...:D Cień do powiek-pierwsza klasa!

:-D Płaczę ze śmiechu:-) Jak miałam jakies 7/8 lat zawsze marzyłam o dluuuugich włosach,więc wkładałam na głowę rajstopy-raz mama wysłałą mnie do kościoła a ja wykorzystując nieuwage mamy włozyłam je do swojej torebki(z rfn w świnki)i w toalecie z tyłu zakrystii włożyłam te rajtki na głowę i tak poszłam w nich na mszę:-0 Myślałam tylko ,że patrzą na mnie z zazdrości ,że takie długie:-D Łoj wtedy mi się dostało:-D

Gość jejciu wspaniale czasy
mielismy baze na wierzbach przy boisku a druga pod wierzba przy blokach na ta druga nie dalo sie wejsc wiec byl "klub" pod zaslona galezi i tam sprzatalismy, znosilismy jakies graty ze smietnika zeby wygladalo jak w domu a wredni sasiedzi darli japy ze im kurzymy do mieszkan:P calymi dniami jezdzilismy na rowerach albo rolkach,gralismy w paletki,1,2,3 babajaga patrzy, kolory,chowanego,ganianego tylko walac kogos w plery wolalo sie "skisłeś":D jedzenie zielonych jablek i gruszek albo mirabelek,albo wycieczka na ogrodki, tam sie wspinalismy po bramce i zrywalismy owoce i kiedys nas gosciu z siekiera pogonil i jak spieprzalam to klapka zgubilam i balam sie po niego wrocic:P byly tez wymiany karteczkami i naklejkami bawilismy sie w czarodziejki z ksiezyca albo robilismy popisy zespolu spice girls:)ktos tu mial zabawe z portfelem na zylce a my kladlismy pieniadze takie nieprawdziwe i z krzakow obserwowalismy reakcje ludzi. ubzduralismy sobie tez ze taki jeden gosciu (niemowa) porywa dzieci i zawsze jak go widzielismy to z wrzaskiem uciekalismy:) piekne czasy, do dzis pamietam straszne zdanie rodzicow "jak nie zjesz obiadu to nie wyjdziesz"

to ja sobie robiłam pasemka na włosach różnokolorowe farbami plakatowymi ;) mam jasne włosy. A i pamiętam jak sobie smażyliśmy placki na piecu kaflowym z mąki, wody i soli (pycha były) ;) A i ziemniaki wykopane prosto z czyjegoś pola pieczone na ognisku to był rarytas :)

Gość SAME SŁODYCZE
Miałyśmy starszą ciocię, która "lubowała się" w kupowaniu butów i miała ich całe mnóstwo...Głównie lakierki na obcasach. Gdy była w pracy ubierałyśmy je i chodziłyśmy po drodze (żeby stukały:)). Kiedyś podzieliłyśmy wszystkie na trzy kupki. Każda wybrała, które jej się podobały. Ciocia wróciła wcześniej, patrzy-kupki z butami. My, spłoszone, nie wiemy co powiedzieć...:O Wyręczył nas młodszy, kilkuletni brat kuzynki..."Ciociu, dziewczyny podzieliły się twoimi butami. Powiedziały, że jak umrzesz każda weźmie swoją kupkę...":O

Gość czu czu czu czu czu
Ooo a skakanie w gumę "poniedziałek , wtorek.." zabawy w "mamo, mamo ile kroków co Ciebie" "raz, dwa, trzy baba jaga patrzy na oczy" :D

Gość SAME SŁODYCZE
A obcinałyście sobie nawzajem włosy?? :O My mamy nawet zdjęcia z jakiejś komunii, przed którą bawiłyśmy się we fryzjera...:D Nie było nawet co wyrównywać, choć mama z ciocią bardzo się starały...:O

Gość czu czu czu czu czu
albo w chowanego, najlepiej się bawiło jak już było ciemno.

Gość czu czu czu czu czu
JA sobie nagminnie obcinałam grzywkę :-o

Gość SAME SŁODYCZE
Też "do gołej skóry"???:D

A jeszcze mi sie przypomniało jak poszłyśmy z koleżanką niby do kościoła i kupiłyśmy sobie lody z pieniędzy przeznaczone na ofiarę i poszłyśmy do pola, ja w butach na dużej koturnie rozwaliłam jednego buta i odpadła mi koturna, koleżance zachciało się kupy :p i poszła w krzaki, ja pilnowałam czy nikt nie idzie i ona w tych krzakach siedzi i coś opowiada, za chwile cisza, odwracam się a jej nie ma i jak sie okazało, tam gdzie znalazła sobie miejsce na kibelek była wielka dziura gdzie ludzie wysypywali popioły z pieca i ona do niej wpadła :D Musiałyśmy wracać i tak główną drogą, ludzie z kościoła a ja bez jednego buta, koleżanka od gówna i popiołu :D

Gość czu czu czu czu czu
same słodycznie- niemalże :/

Ja znowu sobie rzęsy obcinałam z myślą, że urosną dłuższe :o Albo french na paznokciach wykonywałam za pomocą korektora tego szkolnego i bezbarwnego lakieru do paznokci :p

Gość czu czu czu czu czu
Jak byłam mała to robiłam kupkę pod plotem sąsiada, jechał kolega na rowerze i popchnął mnie i siadłam na kupie :-o A taka malutka byłam :(

Gość Aggy_Ann
to ja wam opowiem z moich - hahahahhhhhhhaaaaaaaahh ale się uśmiałam, jak sobie to wyobraziłam :D:D:D:D

Gość o żesz..
Poryczałam się z tych rajstop na głowie :D:D:D:D

No ja też się śmieję teraz jak sobie o tym wspomnę :D No ale wtedy nie było mi tak do śmiechu :D

Gość czu czu czu czu czu
Ooo jeszcze jak byłam maleńka to wciskałam do głośnika od radia szpilki bo myślałam że ukluje tego gadającego pana i będzie krzyczał :D później tata rozkręcał radio a tam wysyp szpilek :)

Gość Aggy_Ann
Domyślam się :D:D Z tymi rajstopami też dobre :D Jejciu ale mi się śmiać chce :D Mam nadzieję, że ten topic przetrwa żeby do niego wracać i poprawiać sobie humor :) Pozdrawiam Was:)

Gość czu czu czu czu czu
A przebierałyście się w mamy ubrania i paradowałyscie tak po ulicy ?

a i jeszcze jedno z moich głupich pomysłów :o aż wstyd się przyznać ale co tam :D Podkradłam mojej mamie podpaskę (wtedy nie wiedziałam do czego służą), włożyłam do majtek i posikałam się wnią :o bo myślałam że mama to nosi wtedy jak nie chce sie jej iść do łazienki :o

Gość SAME SŁODYCZE
A u dziadków, na wsi-domek z serduszkiem miałyście? Kurcze-ogródek a na środku murek(podwyższenie) i drewniana wygódka...:O Najgorsze było, że z drugiej strony drogi był sklep i bar, z których "jak na dłoni" widać było przybytek. :D Gdy podrosłyśmy, czekałyśmy do zmroku, żeby tam wejść...:O Stało się to po tym, jak na wychodzącą z wc kuzynkę gwizdała spod baru wiejska kawalerka...:D Na siku wolałyśmy iść do obory...:O

Gość czu czu czu czu czu
eeesz kurde jak też mam taką głupią historię :/ w nocy jak się bałam iść do kibla to siakałam na dywan :-o fujjj :/ Na szczęscie mieliśmy kota i wszytsko szlo na niego.