Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga...........................

Rodzina mojego chłopaka to skrajnie nieodpowiedzialni ludzie

Polecane posty

Proszę napiszcie mi, czy opisana sytuacje może być ryzykowna. Chodzi o kuzynów mojego faceta. Byli oni niedawno z dziećmi gdzieś na wsi. Jedna dziewczynka (ok 10 lat) została ugryziona przez psa do krwi. Pies jest kundelkiem, suka, możliwe że stawała w obronie swoich mlodych. Nie jest to pies jakiś zadbany czy zaszczepiony, po prostu przyplątał się jakiś czas temu. Nie miał żadnych objawów wścieklizny z tego co mi wiadomo. W każdym razie sprawa się przedstawia tak, ze tym ugryzieniem nikt się nie zajął. Wrócili wszyscy do swoich domów, parę dni później dziewczynka zaczęła wymiotować i źle się czuć, obecnie jest w szpitalu. Mojego chłopaka przy tym nie było, gdyby był to na pewno sprawa wyglądałaby inaczej. Teraz ci kuzyni oświadczają oficjalnie, ze coś temu psu zrobią. Mój chłopak apeluje do nich, że przede wszystkim źle to rozegrali, a po drugie że teraz sprawę z psem można załatwić w inny, humanitarny sposób, powiadomić schronisko itp itd.... Ja powiedziałam mojemu facetowi, ze ostatnia rzeczą jaką chcę to mieć na pieńku z jego rodziną, ale jeśli faktycznie zrobią coś złego temu psu (np wrzucą do rzeki itp) to będę zmuszona powiadomić kogo trzeba. No a przede wszystkim zal mi jest tej małej i proszę napiszcie mi, czy coś jej grozi, czy te wymioty itp mogą być reakcja na ugryzienie i czy mimo braku widocznych objawów wścieklizny suka mogła faktycznie być na nią chora.

Gość hmmmh
Jak mnie pies pogryzł i nie miał szczepień to weterynarz trzymał go 10 dni w kwarantannie na obserwacji by wykluczyć wściekliznę.

heh no wiem, należało coś zadziałać a nie wrócić spokojnie do domu

Gość Nie rozumiem Cię autorko
Tzn. początek rozumiem... stała się dziecku krzywda, ale dalszy ciąg wg mnie jest bez sensu.... Dziecko może być naprawdę ciężko chore, a Ty się przejmujesz psem?? A jak jesteś taka mądra to powiadom teraz kogo trzeba, żeby pies został złapany i przebadany, dla dobra dziecka, a nie psa.

? wzywa sie wlascicieli do okazania dowodu szczepienia... oni powinni za to "beknac"...... w razie co,policja rozwiazuje takie sprawy - choc przewaznie kaza sie dogadac polubownie

W takim razie źle mnie zrozumiałaś. Oczywiście, że bardziej przejmuję się dzieckiem, uważam jednak że to nie jest żadne rozwiązanie zeby psa złapać i wrzucić do wisły bo tak robią barbarzyńcy to po pierwsze, a po drugie nie załatwi to sprawy bo nie będzie wiadomo nadal czy pies jest/był chory.

Gość AKASHA345
DAJ SOBIE SPOKÓJ DZIEWCZYNO Z TAKĄ RODZINĄ.....SĄDZISZ,ŻE TWÓJ CHŁOPAK BĘDZIE KIEDYŚ BARDZIEJ ODPOWIEDZIALNY?...NIE SĄDZĘ......ZA DEBILIZM I PUSTOGŁOWIE TEJ RODZINY JEST TERAZ WINNY PIES ? GDYBY ZAREAGOWALI JAK NORMALNI RODZICE ....SPRAWA PRZYBRAŁABY MNIEJ DRASTYCZNY OBRÓT....RODZIC POWINIEN MYŚLEĆ ABSTRAKCYJNIE.....NO ,ALE NA ZAKUTE ŁBY NIE MA LEKARSTWA ...

Gość mama z pomysłem
Moim zdaniem ta rodzina jest delikatnie mówiąc - dziwna. Po pierwsze, każdą rane, zadrapanie dezynfekujemy, w przypadku ugryzienia, pojechałabym z dzieckiem do lekarza. Zawsze należy sprawdzić czy pies jest zaszepiony. Dziecinne jest wygrażanie psu :classic_cool: to ich wina.

Gość za zaistniałą sytuacje
nie pies jest winny tylko rodzice tego dziecka!Dziecko może mieć tężca i nie zwłocznie po ugryzieniu powinno trafic na pogotowie a nie do domu !