Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ILI0N

D I E T A N I S K O K A L O R Y C Z N A !!!

Polecane posty

Gość ILI0N

WITAM WAS SERDECZNIE, SZUKAM TOWARZYSZEK DO ODCHUDZANIA :) GŁÓWNA ZASADA DIETY JEST PROSTA - TNIEMY KALORIE A ZJEDZONE SPALAMY W DOWOLNEJ FORMIE! nie chcę zakładać kolejnego wątku typu dieta 500kcal, czy dieta 1000 kcal itd. wiadomo, że to co dobre dla jednego niekoniecznie zadziała na innych... każdy ma inny organizm i mniej więcej wie, ile musi obciąć sobie tych kalorii, żeby schudnąć w zadowalającym go tempie... może to być 500, 1000, 1200 kcal... same decydujemy.... ZACZYNAMY OD JUTRA?

dołączę się,będę jadła to co zwykle ale o polowe mniej i codziennie w dwie strony na piehotke do pracy;)

Gość merry1253
no a mozecie podac jakies przyklady menu

Gość merry1253
zawsze mam problem czy oby nie za duzo

Gość ILI0N
menu zależy od tego jaki limit kaloryczny sobie wyznaczysz... ja na początek zamierzam ostro obciąc kalorie i nie przekraczać 1000 kcal... czyli będę jadła co 3-4 godz coś małego do 200 kcal (owoce, sałatka, kawałek kurczaka) PROPONUJĘ ABY KAŻDA Z NAS NA POCZATEK WPIASAŁA -WAGĘ WYJŚCIOWĄ - WAGĘ DOCELOWĄ - DO ILU KALORII PLANUJE JEŚĆ DZIENNIE - ORIENTACYYJNY TERMIN ZRZUCENIA PIERWSZEJ PARTII KILOGRAMÓW :)

ja podam:na sniadanie bułka kukurydziana(taka z piekarni tyrolskiej)z szynka,masłem jak lubisz to pomidor do tego albo oliwki,moze byc tez pasta rybna,na drugie sniadanie to samo ,na obiad np:zapiekanka makaronowa(z mala iloscia sera) z curry albo poprostu dowolna zupa,na podwieczorek 3 kostki czekolady,a na kolacje jedna kanapka albo jakas salatka ,jemy co 3 godziny

moja waga 55 kg,nie zamierzam duzo schudnac ,mam cholernie wysoki cukier wiec musze malo jesc

Gość ILI0N
obowiązkowo zapoznajemy się ze str ile. waży.pl to powinno nam pomóg sie kontrolować i nie zawyżac kalorii mój plan na ten tydzień to mocne uderzenie dietą... w pierwszych dniach leci woda, wiadomo i chce się jej pozbyć jak najszybciej dlatego ograniczam kalorie do 500-700 dziennie z doświadczenia wiem, że parę dnia na takiej reżimowej diecie daje super motywujące efekty a po tak krótkim czasie metabolizm nie zdąży za bardzo zwolnić MOJA WAGA TERAZ TO 70 KG CEL 55 KG CEL NA TEN TYDZIEŃ 2.5 KG MNIE :)

monistkam- w Twoim jadłospisie kcal są ok, ale nie do końca jest tak jak powinno być ze składnikami odżywczymi! gdzie białka?

venuz białka to np:szynka z piersi z kurczaka,a jezeli chodzi o ten makaron tam tez mozna dodac gotowango kurczaka,albo kanapeczka z jajkiem albo z serkiem białym..to do wyboru;)

sorry, że się czepiam, ale po prostu w tym przykładowym jadłospisie, który podałaś jest praktycznie tylko pieczywo i makaron. Kurczak, twarożek itp. jak najbardziej ok i trzeba pamiętać, żeby codziennie coś takiego do menu wrzucić :) i warzywka oczywiście!

ja np:do kazdego sniadania jem pomidorka(bo lubie,a nie bo musze),do obiadu jem salate z jogurtem naturalnym i czosnkiem,ostatnio tez pomarancze,arbuza,rukole...poprostu jedzmy,to co lubimy a w malych ilosciach..no i piwko trzeba ograniczyc i inne gazowane napoje..najlepiej pic muszynianke i zielona herbate

Gość do venuz
no widziałam cie na dk wiec tam nie odzywialas sie dobrze a teraz sie czepiasz co my jemy a co ty jadals na tak niezdrowej diecie. no pomysl zanim zaczniesz krytykowac innych wiec wypad stad

Gość do venuz
no kalorii to tez miałas malo

Gość ILI0N
węglowodany to w ogóle najlepiej ograniczać, najlepiej jeść tylko na śniadanie, ale wiadomo nie każdemu to odpowiada... ja np. nigdy nie zrezygnuje z kawy zwłaszcza rano :)

Gość paratatataya
pijecie kawe na czczo ? bo ja ostatnio tak a to niezdrowo

Gość ILI0N
TAK JA PIJE KAWĘ Z MLEKIEM ,CZASEM TEZ ŁYŻ CUKRU ZARAZ PO WSTANIU Z ŁÓŻKA.. PRZYZWYCZAJENIE, Z KTÓRYM JUŻ NAWET NIE WALCZĘ...

Gość paratatataya
a ja pije bez mleka , z cukrem brazowym lub fruktoza ( 2 łyzeczki albo 3 zalezy jaki kubek duzy wezme chyba teraz bede jesc najpierw cos a potem kawa bo scharatm sobie zoladek

Gość bycpiekna__
hej ;) a może bym się przylaczyla; P tylko ja dwa pierwsze dni zrobie : 500 kcal. ;) jutro na śniadanie banan, na 2 śniadanie jabłko, na obiad serek wiejski, na kolacje coś jeszcze wymyślę ;-) Obecna waga : 71kg chciałabym ważyć : 58 kg pierwsze 5 kg jak najszybciej!! :(

hej, spokojnie, nie bulwersuj się tak! owszem, jestem po kopenhaskiej, i owszem- jest to bardzo niezdrowa dieta.. ale skuteczna. Potrzebowałam kopa, żeby zabrać się do walki z nadwagą, a dk właśnie takiego kopa mi dała. nie twierdzę, że się dobrze odżywiam- jadę teraz na jakiś 700- 800kcal, co jest zdecydowanie zbyt małą ilością, więc w żaden sposób się was nie czepiam, czy krytykuję! Zostałam chyba źle zrozumiana. Chodziło mi o to, żeby pamiętać o jakiś podstawowych zasadach- że 5 posiłków dziennie, że woda, że herbatka zielona itd. o tym była mowa, a ja tylko dorzucam od siebie, że w takiej niskokalorycznej diecie warto zachować odpowiednie proporcje i nie żywić się tylko węglowodanami. Sama teraz staram się wprowadzić 'poprawny' jadłospis i powoli zwiększać w nim ilość kalorii. Tyle :) powodzenia wam (i sobie) życzę!

Gość do venuz
spoko :):);)

Gość do venuz
przepraszam , moze zle to odebralam wygladalo to na najazd na nas :)

haha spoko, myślę, że temat diety na wszystkich działa lekko stresująco i łatwo się nie dogadać, czy zirytować :) ale będzie lepiej.. i na pewno wszystkie uzyskamy swoje wymarzone kilogramy (i miejmy nadzieję, bez uszczerbku na zdrowiu)!

Gość do venuz
spokojnie damy rade ja zaczynam od jutra

i takie podejście lubię :) mi jutro zaczyna się czwarty tydzień i jestem zdecydowanie dobrej myśli :D

Gość do venuz
ile jesz posilkow 5?

Gość ILI0N
venuz a ile schudłas na kopenhskiej i z jakiej wagi? pytam, bo dk ma bilans kaloryczny podobny do mojej czyli ok 600 kcal dziennie i tak sie zastanawiam...

Kopenhaską zaczęłam z 78,5kg (tyle miałam po tygodniowym MŻ, nie wiem ile wcześniej) i przez 2 tygodnie ubyło mi ok 7 kg. Wynik bardzo zadowalający ;D Teraz jestem na diecie opartej na amerykańskiej, ale z drobnymi zmianami, tzn. tak mniej więcej wygląda mój jadłospis: 7:00 kawa z mlekiem 9:00 trójkącik serka topionego/ 2 plasterki hochland light 12:00 jajko, sałata, pomidorki koktajlowe, kapary, oliwki itp. 15:00 jabłko (jeśli małe to + kilka truskawek) 18:00 twarożek z ogórkiem, papryką, rzodkiewką lub sałata, tuńczyk, ogórek, papryka, kapary lub mozzarella light z pomidorem i bazylią *** 20:00 jeśli jestem głodna sok pomidorowy czasem dochodzi druga kawa, w między czasie zielona herbata, woda (czasem z cytryną), herbatka przyspieszająca metabolizm. Takie menu przewiduję jeszcze na jutro, a potem coś pozmieniam.. Tzn. pewnie na śniadanie będzie owsianka, a obiad mięso z warzywami. Kolacja zostanie pewnie podobna, a przegryzki- jedna owoc, a druga orzechy lub sok pomidorowy. Taki mam plan ;)