Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bambusikk

Stan podgorączkowy - przykrywać czy nie?jak ulżyć?

Polecane posty

Witam. Moja półroczna córeczka ma stan podgorączkowy - 37,5 stopni. Jest marudna,płaczliwa,śpiąca itd. Myslę,że to z powodu wychodzących górnych jedynek. Nie dałam jej póki co nic na zbicie,bo to nie jest duża temperatura. Jednak martwię się... Wszędzie piszą,że gdy temperatura rośnie to przykrywać szczelnie dziecko,a gdy się ustabilizuje to już nie. Raz wydaje mi się,że jest lepiej to ją odkrywam,raz znów jest gorąca-przykrywam...Ale już zwariować można ;/ Poza tym nie utrzymam jej w łóżku przecież caly dzień. Wystarczy,że cieplej ją ubiore,prawda? To moja pierwsza "gorączka" u dziecka. Pierwsze ząbki wyszły bez objawów. Teraz zaczynają się schody :D Pomóżcie. Jak to przetrwać? jak jej ulżyc? I tak wiem,że pewnie takich tematów tu było mnóstwo,ale nie mam czasu grzebać w necie,gdy mała mi marudzi :D

Gość napisze ci jak było...
u mnie : schładzałam gryzaki w lodówce(nigdy w zamrazarce).Podawałam żel na dziąsła (Dentinox N) i czasami leki p/bólowe (paracetamol baby)

i nie przegrzewałam jej.Ubierałam normalnie.

no mi o samo ząbkowanie nie chodzi ale tylko o temperature.... z ząbkowaniem dajemy rade :) ale dzięki za rade :P

aaa no tak,przepraszam:)) jak miała temperature to jej nie przykrywalam bo generalnie dziecko należy schładzac a nie doprowadzac do dodatkowego wrzenia;)) wiec ubierałam normalnie+leki p/gorączkowe.

Gość moja teraz przechodzila goracz
e chorobowa. nieprzykrywalam jej. Zreszta sama sie odkrywala (ma 20miesiecy). Zbijalam jak wzrastalo do ponad 39. Ubieralam noromalnie. Tylko pilnowalam ze jak sie spoci, co czeste jest przy spadaniu goraczki, to zeby nielezala w mokrym tylko odrazu przebieralam i zmienialam posciel. No i duzo pic. Jesc nie musi, ale pic tak.

Gość idel
chlodna kapiel napewno jej ulzy, polecam camilia na bolesne zabkowanie a jak juz bardzo marudzi i cierpi to podaj jej nurofen dla dzieci proces zabkowania jest okropnie bolesny mi w ciazy wychodzily osemki a wylam z bolu

Gość nie chlodna a o
o kilka stopni mniejasz chlodniejsza od tem ciala. czyli 37,5 to woda moze byc 34

dzięki dziewczyny... camilie juz jej podawalam,dalam tez ibufen tak w razie "wu"...i spi w koncu nieco dluzej. jak juz pisalam - samo ząbkowanie wiem jak sobie radzic,,ale konkretnie o temperature mi chodzilo... :D i o przykrywanie,,bo raz miala krotki rekaw - byla chłodna na karczku,odkryta źle,,[rzykryta źle,,dlugi rekaw - zgrzana,,,,i juz zgłupialam :D dzieki za wypowiedzi :D