Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rikka2222

Problem z zajściem w ciążę :/

Polecane posty

Gość rikka2222

Od ośmiu miesięcy staram się z moim mężem o dzidziusia. Niestety na razie bez efektów :/ Mój mąż ma syna, także problem raczej nie leży po jego stronie, ja miałam robione liczne badania i według nich jest wszystko ok. Od początku mojego życia seksualnego mam problemy z suchością pochwy, stosowałam w tym czasie przeróżne środki, myślicie że to mogło czy może mieć jakikolwiek wpływ? bo sama już nie wiem czego się chwytać, lekarz mówi, że trzeba cierpliwości, ale ja do najmłodszych już nie należę a bardzo chce mieć dzieci :/

Gość jreryt
hmm, przede wszystkim to widać, że masz mocne ciśnienie na dziecko, niestety ale istnieje coś takiego, jak blokada psychiczna... przyczyn może być mnóstwo, a może być wszystko ok...na prawdę do roku to norma i uwierz, że czasem aż tyle trzeba czekać, nawet zdrowe pary tak mają, może się tka pechowo składac...

Gość jreryt
a to nie traficie dokładnie w ten najbardziej płodny dzień, dni, a to spadek spadek płodności twojej, czy męża, a to za mało śluzu, brak owulacji...no multum przypadków, które często są jednorazowe...poza tym w każdym cyklu jest zaledwie 20-30 % na zajście w ciąże u zdrowej pary...no i facetom tez się płodność zmienia i nie ma to dużego znaczenia, że już ma dziecko.

Gość jreryt
jeśli masz mało śluzu, to może to być przyczyna, ale nie musi...co lekarz na to?

Gość martex
Spróbujcie tak po prostu, a nie z myślą o dziecku:) wierzę, że się uda. Co do suchości to nie sądzę by te środki, które stosowałaś szkodziły w jakiś sposób. Może spróbuj jakiegoś nowego. No i pamiętaj! Seks dla przyjemności, a nie dla poczęcia i się uda:)

Gość mikkalowa
Dziewczyny łatwo napisać wyluzuj a ciężej zrobić... jeśli ktoś bardzo chce dziecko to cięzko "wyluzować". Rikka brak śluzu płodnego może być realną przeszkodą w zajściu w ciąże, sama tego doświadczyłam i wiem. Poczytaj sobie tutaj o tym http://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/obserwacja-sluzu-szyjkowego/nie-widze-u-siebie-sluzu-plodnego-rozciagliwego-co-to-moze-oznaczac,38.html Z takich najważniejszych rad o których ja nie wiedziałam (moze Ty to już wiesz) to starajac się o dziecko nie stosuj żadnych lubrykatów (zabijają plemniki) ani śliny (osłabia jakosć spermy). Najlepiej próbować naturalnie zwiększac sluz w tym artykule jest napisane jak i wszystko ci powinnas wiedziec.

Gość nawilżacz
Za bardzo się tym wszystkim stresujecie jak dla mnie. Nie powinniście tak. I nie można uprawiać seksu z myślą,żeby zrobić sobie dziecko. Nie tędy droga. Powinniście robić to z myślą jak bardzo się kochacie, czerpiąc z tego przyjemność a dziecko? Dziecko też przyjdzie w swoim czasie. :)

Gość milas robione wszystkie badani
a tzn jakie???

Gość bialamasajka
Określaj sobie dni płodne i wtedy się starajcie. Możesz sobie mierzyć temperaturę, badać śluz, używać testów. Ja Ci mogę polecić mikroskop owu - afrodyta. Używałam i się sprawdził.

Gość vecchietta
Mam znajoma, ktora dosc dlugo starala sie z mezem o dziecko. Robili tez sobie rozne badania czy z nimi wszystko w porzadku. Lekarz twierdzil, ze nic im nie jest i moga miec dzieci, tylko trzeba cierpliwosci i nie nie mozna wpadac w obsesje. Teraz jest w 6 miesiacu ciazy. Takze ja, nawet jesli to nie jest latwe, proponuje odpuscic, a zobaczysz, ze jak przestaniesz o tym myslec, zajdziesz za pierwszym podejsciem. Pozdrawiam

Ja znam jeszcze lepszy przypadek. Moja znajoma była u lekarza i lekarz stwierdził że ma niesamowicie małe szanse na dziecko, z tego powodu że jakiegoś hormonu miała za dużo. Po 3 miesiącach od wizyty już była w ciąży. :) Nie wszystko stracone. :)

do autorki Kup sobie castagnusa cena ok15zł i olej z wiesiolka ewentualnie ziola sroki nr 3 na allegro cena ok 30zł na 3 miesiące ja od tego w plodne dni byłam cała mokra możesz robić testy owulacyjne żeby określić kiedy jest owulacja i dupcie wysoko po seksie na 10 minut to wszystkie metody jakie znam spróbuj może zaskoczysz:-) POWODZENIA

Gość marysia99
z tego co wime, to na rynku jest kilak tego typu zeli, ktore jednoczesnie nawilzaja i pomagaja zajsc w ciaze. tutaj masz taka stronke, poczytaj sobie http://www.zostacmama.pl/

Gość malaga567
Moim zdaniem problem leży w psychice. Zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo wyluzować kiedy tak bardzo pragnie się dziecka. Wiem jednak z życia, że w wielu przypadkach ciąża się pojawiała w najmniej niespodziewanym momencie kiedy partnerzy dali sobie spokój i zajeli myślami czymś innym.

Gość nawilżacz
Pewna Pani kupowała ostatnio w aptece pree sed, a widzę że na tej stronce jest. Ta aptekarka same dobre rzeczy o nim mówiła, ale nie przysłuchiwałem się co dokładniej.

Gość ewko90
NA rynku jest trochę tych środków,które pomagają zajść w ciążę,jednak najlepiej opierać się na opinii swojego lekarza.Najważniejsze,że chcesz mieć dziecko,musisz jednak uchować jeszcze trochę spokoju i cierpliwości. Tak ten świat jest niestety skontruowany,niektóre kobiety mogą być w ciąży od razu,inne nie:/

Gość nawilżacz
Dokładnie. To, że się staracie o dziecko, nie oznacza,że będziecie je mieć przy pierwszych paru próbach. Wiadomo,że niektórzy wpadają no a niektórzy muszą jednak być cierpliwi.. w końcu się uda. ;)

Gość marysia99
tez tak mysle ;) nie przejmuj sie, zel mozesz sobie zastosowac... ale oprocz tego spokoj i relaks. niech twoj partner zadba o to, zebys byla rozluzniona i odprezona :) wszystko przyjdzie z czasem :)

Gość ryżyhyrzyyy
tylko czasem oprucz blokady psychicznej dochodzi bariera zdrowotna, my sie staramy 1,5 roku a po roku zrobiliśmy badania i z obu stron tragedia , teraz sie leczymy , mamy po 32 lata, jak ja strasznie żałuje że odrazu sie nie przebadaliśmy , mamy marne szanse na dzidziusia ...

Gość martex
A wiecie ile kosztuje może ten żel pree sed? bo już któryś raz słyszę, że jest dobry.

Gość nawilżacz
On nie kosztuje dużo ten żel. Możesz sobie posprawdzać w aptekach internetowych, albo po prostu pójść się zapytać do swojej najbliższej. I tak apropo.. będę tatą. ! :D

Gość rikka222
no troszkę preseed kosztuje, ale wart jest każdych pieniędzy, bo jestem właśnie w 4 tygodniu ciąży!!! kupiłam zaraz jak mi napisaliście, łapałam się już wszystkiego, wyluzowałam się i się udało, jestem przeszczęśliwa :)

Gość w 4 taaaaa
ciekawejak to sprawdzilas hahahahahahahhahaahha bo na lekarza do za wczas zeby mogl cos zobaczyc w 4 tygodniu buahaha

Gość raczej nie jest to skomplikowa
pełno w internecie informacji jak wylicza się wiek ciąży i każda kobieta wstępnie bez lekarza to zrobi. Czasem zdarza się różnica kilku dni, która wychodzi po dokładnym zmierzeniu zarodka na USG bo owulacja mogła się przesunąć kilka dni. Ot cała filozofia. Gratuluję autorko. Wszystkiego dobrego.

Gość Mała czarna kawka 22
W 4 tygodniu mozna test sikany zrobić i wyjdzie na 90% . Gratulacje autorko :)

Gość agiew
Wyluzujcie się, może wyjedźcie na jakiś urlop...stres nie sprzyja zapłodnieniu pamiętaj. Dobrze też określaj sobie dni płodne. Pomocne mogą być testy, mikroskop owulacyjny albo monitoring u ginekologa.

Gość marta_92
Witam, my staramy się prawie rok, myślałam, że w ciąży jestem (bo cały lipiec był wolny od okresu), niestety nic z tego, teraz postanowiliśmy kupić test owulacyjny afrodyta i na nim się opierać ponieważ nie mogę obliczyć sobie dni płodnych (nie mam regularnych cykli ponieważ na jajniku mam pęcherzyki). Jeśli do listopada nie zajdziemy w ciąże mam przyjść z wynikami nasienia partnera a jeśli jest wszystko u niego ok to ja będę miała drożność jajników badaną. Ale szczerze mówiąc mam ogromną nadzieję że się teraz uda :)