Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to jakies nienormalne jest

Moja kuzynka ma 9 lat i już miesiączkuje !! masakra

Polecane posty

co to sie robi na tym świecie :O

bardzo jej zazdroszczę, życie bywa niesprawiedliwe :(

nie podszywaj sie , to nie jest zabawne

o kurcze biedaczka, od dawna miesiączkuje? powinni z nia do lekarza iść prędko.

Gość kasix15989
o kurcze to nie fajnie, taka mala dziewczynka i juz sie meczy. A ona jakos wyrosnieta jest jak na swoj wiem z jakimis zarysami kobiecych ksztaltow czy jak?

poza tym ostatnio widziałam chłopaczka, z buzi wygladal na 5 klase podstawówki , głos dorosłego faceta, gruby a nie dziecięcy jestem przerazona !! :/

Gość myślisz,ze to od tego dzieci
tak szybko dojrzewają,ze duzo chemii jest? Szok, przeciez ona juz może zostac matką teoretycznie. Czy skoro ma już miesiączkę to jej ciało jest juz gotowe na ciążę? Teoretycznie tak,ale... to jest dramat,gdy pomysleć o tym głębiej.

no mnie też dzieci często przerażają, ale jeśli o zachowanie chodzi do wyglądu nic nie mam:p

poza tym ostatnio widziałam chłopaczka, z buzi wygladal na 5 klase podstawówki , głos dorosłego faceta, gruby a nie dziecięcy jestem przerazona !! :/ poza tym patrzył na mnie dość zwierzęcym wzrokiem, myślicie że czegoś ode mnie chciał? ;/ jestem zaniepokojona

niekoniecznie jej ciało może być gotowe na ciążę, to mogą być na razie same cykle bezowulacyjne

od niedawna , rodzinna rozmowa przy kawie po komunii tydzien temu i uslyszalam ze u M. juz sie to zaczęlo :O moim zdaniem wyglada na wiecej lat niz ma , dziewczynka w tym wieku jest malutka i drobna ( poza dziecmi z otyłoscią) a ona ma cialo nastolatki ,buzie dziecka zaczelam o tym czytac i teraz podobno nawet 8 letnie dzieci dojrzewają , kiedys przedwczesne dojrzewanie bylo chorobą a obecnie stają sie normą

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
ja dostałam miesiączkę w wieku 9 lat, teraz mam 35

TO,ZE JAKO DZIEWIĘCIOLATKA DOSTAŁA OKRES TO NIC DZIWNEGO W ZASADZIE,BO MAM SYNKA 11 LETNIEGO I MAMY DZIEWCZYNEK MÓWIŁY,ZE ICH CÓRKI PODOSTAWAŁY MIESIĄCZKI W 2 KLASIE,CZYLI TAK SAMO JAK TWOJA KUZYNKA. WIDOCZNIE TERAZ TO NORMA. JA DOSTAŁAM JAK MIAŁAM 13 LAT A WY?

Gość luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuudzie
zawsze wyglądałam na 3 lata starszą

Gość a co tam!!!!!!!!!
A co powiecie na to, że moja 13 letnia sąsiadka ma 183 cm wzrosty? To jest normalne?:D

ja przede wszystkim to jej współczuję ja dostałam jak miałam 12 lat, a dla mnie to i tak było wtedy zdecydowanie za wcześnie, po drzewach chciałam chodzić i biegać a tu z podpachą niewygodnie.....ech nienawidziłam tego:O:O

Gość rockmannn
boże rozmowa o tym po komunii? a faceci też byli na tej rozmowie?:O patologia w waszej rodzinie:O

Gość Dżordż busz
No właśnie to choroba - przedwczesne dojrzewanie i prawdopodobnie już więcej nie urośnie. Jeśli jest wyrośnięta to ma farta, jeśli nie to problem.

ja gdy kończyłam 12 a zaczynalam 13 lat , wiekszosc moich kolezanek w podobnym wieku ,niektore nawet pozniej a nie jestem z jakiegos przedwojennego pokolenia ,mam 23 lata

MIESIĄCZKĘ POWINNO SIE DOSTAWAĆ TYKO WTEDY,KIEDY CHCIAŁOBY SIĘ ZACHODZIC W CIĄŻĘ. P.S) Koncerny farmaceutyczne by padły,bo niepotrzebna by była antykoncepcja:P

rockmann żeby tylko takie były patologie to ten świat byłby piękny

A może w drugą strone znam dziewczyne która ma 16 lat i dopiero dostała miesiączkę to co to też jest nie normalne ? chyba każdy dojrzewa w swoim tempie prawda ? Ja dostałam w wieku 11 lat a inne dostają w wieku 9 czy 15 ..

Gość rockmannn
no ja sobie nie wyobrażam poruszać tematy miesięczek gdy przy stole siedzą faceci no darujcie :O

Gość hnhhnjmjmkhgfd
Za taki stan rzeczy odpowiada przemysł chemiczny i farmaceutyczny. Nawozy, wszedzie hormony ,nawet w rzekach znajdują estrogeny ! lepsza opieka zdrowotna, wyżywienie ...

Gość rockmannn
tematy seksu też omawiacie rodzinnie ?:O

Właśnie moim zdaniem 15 czy 16 lat to powinna być norma. Naprawdę dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja bardzo źle wspominam swoje pierwsze lata z okresem. 12 lat....wygląd dziecka itp. Lało się ze mnie jak ze zbitej kaczki zawsze.....przesrane było jak była jakaś wycieczka klasowa czy wyjście do kina itp, bo najczęściej nie szłam wtedy. Parę razy nie zdarzyło mi się odpowiadać przy tablicy (mimo że umiałam akurat) bo nie chciałam za żadne skarby wstawać przy klasie, bo bałam się że mi przemoknie. To była jakaś masakra, gdybym była starsza to pewnie przyjęłabym to łatwiej.

rokmann no a gdzie Twoim zdaniem należy omawiać tematy seksu? Bo juz nie kumam o co Ci biega. Zresztą może akurat wtedy facetów nie było przy stole. Oburzasz się jakby co najmniej ktoś wspomniał o seksie oralnym przy 90 letniej babci:O:O

Gość 011101122
Ja to chyba jakas dziwna byłam ,bo zawsze wyglądalam bardzo dojrzale ,doroslej ,kolezanki jak malolaty ale miesiączki dostałam dopiero w wieku 15 lat ,czulam sie jak niedorozwinięta ale jak juz sie zaczelo ehh to cierpie teraz z bolu 😠