Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikka 1985

dieta allevo

Polecane posty

Hej Dziewczyny, zastanawiam się jeszcze nad blonnikiem Allevo, kupiłam go razem z saszetkami, zalecają 2kaps. przed posiłkiem, max 6 w ciagu dnia. Jutro wyprobuje, choć odważe się na 1 kaps i zobacze jak to działa. Któraś z Was też go kupiła? Jakie wrażenia?

aleks-one - nie używam błonnika..., piję kawę :) po 3 dniach nie mam problemu jeszcze z wypróżnianiem, podejrzewam, że jelita się oczyszczają.. Z torebek chyba i tak nie będzie dużo "odpadów"? Stanęłam dzisiaj na wagę, bo nie mogłam już! I! 72,2kg, czyli 2,4kg mniej! Nawet jeśli nie jest to tkanka tłuszczowa jeszcze, to na początek przygody ze spadkiem wagi jestem zadowolona!

sweet_latte "Z torebek chyba i tak nie będzie dużo "odpadów"?" hehe, no chyba jednak nie:) U mnie się zaczęło i jak na razie spoko, ciepla zupa z proszku... hmmm da się przez to przebrnąć, choc pierwszy raz bylo ciezko, koktajl truskawkowo-jag. całkiem całkiem, zobaczymy jak pojdzie mi z reszta. Mój sposób na dobre rozmieszanie proszku: duzy kubek i trzepaczka, idealna konsystencja i nie trzeba myc sloikow i innych takich. Płyny pije przez slomkę, łatwiej się z nimi uporac, raz, ciach i po bolu:) Wazenie za 5 dni... A jak tam u Was Moje Drogie Panie? Ufam, iż się trzymacie, w końcu po to tu wszystkie piszemy, żeby się wspierać, a razem damy rade:) W razie co - piszcie:) Pozdrowionka

Gość Dietka1988
Witam wszystkie odchudzające się. Ja też mam problem z nadwagą ale szczerze mówiąc nigdy bym nie stosowała allevo albo innego badziewia w proszku... dziewczyny które wcześniej pisały o efekcie jo-jo po tej kuracji mają racje... bo skąd się bierze tkanka tłuszczowa? otóż z tego że przyjmujemy za dużo węglowodanów w porównaniu z zapotrzebowaniem naszego organizmu a te węglowodany które nie zostały spożytkowane odkładają się w postaci tkanki tłuszczowej... podobnie dzieje się gdy nagle ograniczymy w bardzo drastyczny sposób ilość spożywanych substancji - węglowodanów, białka i tłuszczów... tzn w momencie gdy je ograniczamy waga spada bo organizm aby zdobyć energię do funkcjonowania spala nasz tłuszczyk... ale w momencie gdy zaczynamy jeść "normalnie" tzn jak dawniej to nasz organizm zaczyna magazynować i to o wiele więcej niż wcześniej z obawy że znów dopływ wartości potrzebnych do funkcjonowania zostanie odcięty... na tym polega efekt jo-jo... w prawidłowym sposobie odżywiania powinnyśmy stosować węglowodany, białko i tłuszcze w proporcjach węglowodany 63%, białka 12% oraz tłuszcze 25%... ponadto każda z nas powinna wiedzieć jaki ma wzkaźnik podstawowej przemiany materii tzn ile kalorii jest nam niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu... każdy profesjonalny dietetyk powinien przeprowadzić takie bezbolesne badanie... ale ciekawa jestem która z was była ze swoją nadwagą u dietetyka... pewnie żadna albo naprawdę nieliczne z was... ja osobiście nie lubię się ruszać i prowadzę siedzący tryb życia i w zeszłym roku stosowałam dietę Dukana... nie żebym ją reklamowała ale z rezultatów jestem zadowolona... w ciągu 3 miesięcy schudłam 12 kilo czyli chudłam jakieś 1 kg na tydzień... wydaje mi się to rozsądne... dieta też jest uważana za niezdrową ze względu na wysokobiałkowość ale moim zdaniem każda dieta jest zdrowa na tyle na ile jest rozsądna... zajadanie się chemią w proszku na pewno nie jest rozsądne... ja dukałam w cyklu 5/5 tzn 5 dni białeczko jadłam a 5 dni łączyłam je z ważywami... i jeszcze jedna uwaga - białko to nie tylko jajka i jogurty a na różnych stronach można znaleźć wiele ciekawych, smacznych dań zgodnych z dietą dukana... i oczywiście ta dieta nie jest polecana dla osób z chorymi nerkami ale wydaje mi się że osoby z takimi problemami tym bardziej nie powinny się faszerować chemią w proszku... Pozdrawiam:)

Gość blackMAGICwoman
Witam Dziewczyny! Ja dzisiaj zaczęłam dietę Allevo. Produkty kupiłam na allegro - wszystkie z jednej apteki więc wyszło taniej. Dzisiaj jestem już po zupie porowej (da się zjeść) i batoniku toffi (całkiem smaczny). Nie czuję głodu - to ważne. Do tego mam pod ręką dzbanek czerwonej herbaty, którą piję małymi łykami, a w komórce ustawiłam sobie allerty, żeby nie omijać żadnego posiłku. Motywację mam dużą, ale muszę kupić wagę, żeby obserwować efekty. Do diety poniekąd zmusił mnie fakt, że od paru miesięcy nie mieszczę się w swoje ubrania. Żadne spodnie na mnie nie wchodzą, a brzuch wisi jak wielki balon. Nie mogę się już doczekać, jak zacznie się coś zmieniać! Trzymam kciuki za siebie i za Was! :)

Gość sylek868
Wszystko co jemy zawiera chemię więc byśmy musieli nic nie jeść,a tą dietę dukana próbowałam oczywiście działa,a o efekt jojo w niej też nie trudno!Po prostu po tych dietach trzeba się już pilnować i w diecie Allevo nie tylko chodzi i schudnięcie,ale o to,żeby się nauczyć jeść mniej i częściej.Ja jadłam dużo i często,a teraz między koktajlami allevo zjem coś małokalorycznego jest to mała porcja i jestem najedzona.Moja dieta trwa już 5 dni i dziś weszłam na wagę nie ma szału,ale 1,5 kg mniej no i nie powiem,bo zdarzy mi się coś podjadać,ale to bardzo mało w porównaniu z tym co jadłam wcześniej .

Gość Dietka1988
Fakt że w każdym pokarmie jest chemia ale faszerować się samą chemią? ja odkąd zakończyłam dietę dukana nie przytyłam ani kilograma więc efektu jo-jo nie widzę... ale nie na każdego każda dieta działa w ten sam sposób... dlatego uważam że zanim się zacznie eksperymentować ze swoim organizmem lepiej udać się do dietetyka który może nam pomóc... w każdej diecie przecież chodzi o zmianę nawyków... chodzi też o nastawienie do odchudzania... ja na dukanie po 6 dniach miałam prawie 3 kg mniej i to motywowało mnie przez całe 3 miesiące... jadłam jednak normalne dania np filet z kurczaka z warzywami... i też nauczyłam się jeść częściej ale mniejsze ilości... należy jednak pamiętać iż żołądek jest plastyczną częścią naszego organizmu tzn może się zarówno kurczyć jak i rozciągać... a takie faszerowanie się samą chemią z torebki moim zdaniem ani nie jest zdrowe ani rozsądne...

Z całym szacunkiem, to nie jest temat pouczania, diety ducana, czy innej. Dziekujemy za takie wypowiedzi. Kazdy ma wolny wybor. Kazda dieta wyniszcza organizm. Bylo juz tu kilka podobnych watkow, ale ta dyskusja nosi inna nazwe. Wiec wypowiadajcie sie na temat, innym dziekujemy.

Gość blackMAGICwoman
@aleks-one dokładnie, nie wiem jaki sens ma wchodzenie na wątek tylko po to, by zrzędzić i odbierać motywację. Jak zwykle najwięcej mają do powiedzenia ci, co nawet pewnie nie przeczytali wskazówek na stronie i opakowaniu. Jest tam wyraźne napisane, że dieta składa się z trzech etapów, a po uzyskaniu pożądanej wagi należy stopniowo wprowadzać nowe posiłki. Jeżeli ktoś nie ma wyrobionych nawyków jedzenia mało, a często, to Allevo może bardzo pomóc to wyregulować. Widzę już po dzisiejszym dniu nawet, że jest mi łatwiej to zrobić, bo dokładnie wiem, co mam jeść i kiedy.

Gość k8tie23
dzis mija 14 dzien z allevo -4,3kg mniej :)) wracam do diety 1000kcal no i allevo na kolacje :)) jeszcze duzo pracy przede mna ;/ ehh... bede pisac czasem :P dietka1988- please daj spokój, ja osobiscie bylam pare lat temu u dietetyka schudlam 14kg w 3mies:) a allevo stosowalam bo CHCIALAM tak jak wiekszosc tu dziewczyn, i uwazam ze rozsadne jestesmy i swiadome tego co robimy! wiec dajcie spokoj z uswiadamianiem i traktowaniem nas jak idiotki ;/;/

Gość sylek868
No właśnie jesteśmy świadomego tego co robimy,a mi chodzi między innymi,żeby nauczyć się jeść mniej,a częściej.Jestem 6 dzień na diecie i dopiero schudłam 1,5 kg.Troszkę mało,ale zawsze to coś zobaczymy jak będzie dalej.Pozdrawiam :)

sylek868 - dzisiaj rano ważyłam się, po 4 pełnych dniach, mam 3kg mniej. Muszę jednak przyznać, że nie podjadam. Jem 5 torebek dziennie co 3 - 2h...

Dziewczyny, w związku z tym, że nie będę jadła porowej zupy, mam do odstąpienia 14 torebek. Może tak za 55zł razem z przesyłką...

Gość blackMAGICwoman
Uff, zaczynam drugi dzień. Wytrzymałam wczoraj, ale w nocy było ciężko. Wtedy mam najbardziej wilczy apetyt. Dzisiaj przetestowałam koktajl czekoladowy. Nawet zjadliwy. Wieczorem idę na imprezę. Mam nadzieję, że po wypiciu drinka mi nie odbije i nie zacznę nagle jeść! Trzymajcie kciuki! ;)

Gość rubinek1
Witam uwazam ze w 100 % Dietka1988 ma racje ze swoja wypowiedzia,a bardzo smieszne sa wypowiedzi takiego typu jak po co my tu wchodzimy,przeciez forum jest dla kazdego,napewno ktos kto chce cos wiedziec na temat tej diety po raz pierwszy to chce znac jak i ZA i PRZECIW tej diety.Jaki sens wchodzic na forum gdzie tylko sa wypowiedzi na plus,a jezeli ktos ma inne zdanie to zaraz jest wyganiany z tad,wydaje mi sie ze te osoby ktore nas wyganiaja musza byc w bardzo wielkiej desperacji,gdyz nie moga zaakceptowac tego ze ktos moze miec inne zdanie.Forum służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach.Ja takze bylam wciazy moj synek ma 9 miesiecy,przytylam 30kg czyli wazylam 85kilo a teraz waze 55kg i to tylko dzieki madremu laczeniu posilkow.My mamy takie samo prawo na wypowiedzi jak i wy.

Gość k8tie23
rubinek1- tak macie prawo do wypowiedzi i do wlasnego zdania, ale wy tylko krytykujecie i uwazacie ze tylko WY macie racje!!! a forum jest nie o tym czy alllevo jest db czy zle tylko o naszych rezultatach z allevo!!! dzien po alllevo - minus 4,7kg :D

k8tie23 - super wynik, naprawdę... Na stronie dietalight jest dużo informacji o tym jak wychodzić z torebek, przykłady niskokalorycznych potraw, naprawdę dużo informacji (więcej niż na A-vo..). Tam piszą, że jak ktoś miał bmi>30, to może stosować 3tygodnie pierwszą fazę...

Gość k8tie23
dzieki :)))

Gość shira222222
a dietka1988 jak się lubi mądrować to niech najpierw poczyta słownik ortograficzny...żenada...

5 dzień dobiega końca. Nie jestem głodna, bardziej mam nawyk jedzenia, gotowania, otwierania lodówki..., jedzenia kiedy się nudzi... Dzisiaj mam więcej energii. Jednak chodzi za mną kieliszek wytrawnego czerwonego wina... Masakra! Jestem pewna, gdyby narzeczony pił wino, nie oparłabym się pokusie... Pierwszym innym "daniem" po wstępnej fazie, będzie 100-200ml czerwonego winka... Boję się efektu jo-jo po zakończeniu A-vo, mimo że zakładam stosowanie się do 5 posiłków dziennie...

Gość elwirav
witajcie dziewczyny, zamierzam rozpoczac odchudzanie z allevo od nastepnego tygodnia. Mam nadzieje, ze uda mi sie zrzucic zbedne 8kg do lata. Po ciazy jest naprawde trudno. Mam pytanie do blackMAGICwoman, w jakiej aptece/aukcji kupilas swoje produkty? Mozesz podac namiary? ja najtaniej znalazalam tutaj: http://www.efarm24.pl/category/273,dieta-allevo

Gość k8tie23
2 dzien bez allevo waga nadal spada juz jest minus 5!!! :D jestem w 7niebie ;p najlepiej porównywac ceny allevo na ceneo.pl ja kupilam chyba mixpack 6 saszetek za 18zł! :))) a np w rossmanie sa za 30wiec niezla róznica nie?;) nie bojcie sie jo-jo wystarczy jesc regularnie no i niskokalorycznie :))) ja odrzucilam slodycze, slodkie napoje, masło :)

Gość Eallevo
Hej dziewczyny, przechodze na wasz topik, bo jest żywy, a mnie potrzebne jest wsparcie. Za mną 3 dni torebkowego jedzenia. Na wadze 1, 20 mniej. Ale mam zalamanie. Przyplatalo mi się zapalenie gardla- następne w tym roku, więc znow antybiotyk. No i te torebki, Koszmar. Chcę jednak wytrzymac do wtorku. Od środy wlacze normalne posilki. Wzrost 160, waga aktualna- 57,6 Wlasnie na stroce apteki cefarm kupilam mix po 17, 20- maja promocje. Chce zgubic 6-7 kg. Nie orientujecie się, ile musze mieć I fazy, by było skutecznie? Planowalam być do wtorku, czyli do 9 kwietnia tylko na samych produktach Allevo, a potem włączać inne posilki w fazie utraty wagi. Ale nie wiem, czy to dobra strategia. Rok temu schudlam z Natura House 9 kg z 61 kg do 52, ale zajęlo mi to pół roku. Teraz mam do schudnięcia o 3 kg mniej.

Eallevo - witaj! Niestety nie mam pojęcia ile trzeba być w I fazie, ja planuję 2tygodnie. Poczytaj moze na stronie A-vo w "pytania i odpowiedzi", albo napisz do nich maila? Współczuję choroby, chorowałam często póki nie brałam szczepionki doustnej, od 2 lat mi pomaga i wszelkie infekcje przechodzę lecząc się domowymi sposobami. Wcześniej miałam raz w miesiącu antybiotyk..

Gość sylek868
W pierwszej fazie nie możesz być dłużej niż 2 tygodnie

Gość Eallevo
Dziewczyny znalazlam na stronce Allewo, że batoniki ich mozna brac tylko w II fazie. W fazie startowej tylko produkty plynne. I jszcze jedno- dla osob z BMI do 25 -faza startowa a twa tydzień. Dla tych powyżej 25- do 2 tyg

Gość Eallevo
Obliczylam swoje BMI- wynosi teraz 23, 2, niby prawidłowe. Nie mam nadwagi, ale moja waga zdrowa to 52, 5 kg- tak mi wyliczyla w zeszlym roku dietetyczka. Informacje ze stronki Allevo Co to jest BMI? Wskaźnik masy ciała BMI (ang. Body Mass Index) jest międzynarodową miarą stosowaną do oceny masy ciała. Wskaźnik ten pozwala określić zakres prawidłowej masy ciała, nadwagi i otyłości. Wysoki wskaźnik BMI podwaja ryzyko występowania powikłań zdrowotnych. Jeśli zmniejszysz swoją masę ciała o 5% to ryzyko powikłań zmniejszy się nawet o połowę! Należy pamiętać, iż wskaźnik BMI nie uwzględnia wieku, płci ani budowy ciała. Jeżeli Twoje BMI mieści się w przedziale 24-25 oznacza to, że nadal masz prawidłową masę ciała. Jednakże powinnaś mieć świadomość, że przekraczając próg zbliżasz się w kierunku nadwagi. Pamiętaj, że w każdym przedziale wagowym rozpiętość wynosi około 15 kg.