Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Zielona zaba-bardzo mi przykro,przytulam mocno🌼 Iskierka-w pierwszej ciazy stratowalam z waga 42kg(mam 160cm wzrostu) i skonczylam na 53,ale uwazam,ze teraz przy tych 47-48 lepiej wygladalam,choc ja bardzo drobnej budowy jestem,tylko z piersi zawsze bylam zadowolona;)No,zobaczymy jak bedzie po tej ciazy,choc jak skonczylam karmic,to wrocilam do tych 43kg,a dopiero potem jakos tak mi sie przytylo,wiec to nie przez ciaze,moze wiek,w koncu juz po trzydziestce jestem;)Mam nadzieje,ze teraz po ciazy wroce szybko do wagi sprzed. Ja dzis tez pomylam okna,wypralam firanki i ogarnelam ogolnie chalupe,ale nie,zebym akurat takiego powera miala,po prostu byl juz na to czas:p Green-grass-no wiec sie nie martw na zapas,moze tez bedziesz taka fit jak ja,zreszta wiele dziewczyn po cc czje sie swietnie. Piosenka rzeczywiscie piekna. Kaja-mam nadzieje,ze cie jednak chorobsko ominie. Co do brzucha,to jest oczywiscie wiekszy jak stoje,nawet bym powiedziala,ze wiekszy niz bym sobie zyczyla czasem;),a jak leze to mniej,ale plaski nie jest,z tym,ze ja jestem w 16tc,a w 12 mialam tak jak ty mniej wiecej.

Gość Judka9876
Zielonazaba Bardzo mi przykro:( trzymaj się cieplutko.

zielona zaba ;( trzymaj sie kochana. Staraj sie o tym za duzo nie myslec choc wiem ze to nie latwe ;( To naprwade nieslychane ze dzisiaj to chleb codzienny !! Wczoraj to samo dotknelo moja kolezanke ;( Bardzo Ci wspolczuje ale pamietaj ze dzidzia to kwestia czasu. Powodzenia. trzymam kciuki !! xx

Gość green-grass
Zielonazaba- bardzo mi przykro

Gość kati =)
zielona żaba bardzo mi przykro :( trzymaj się!

A ja leżę i leżę i nie wiem co myśleć, dzisiaj miałam straszną noc bolał mnie brzuch jakieś takie dziwne kucie czułam; oczywiście od razu z samego rana się zarejestrowałam do lekarza. Krwawienie się skończyło ale luteinę cały czas biorę, miałam dopiero w przyszłą sobotę na kontrolę pójść ale po tych bólach wolę być uważana za wariatkę niż mam coś przeoczyć. Chociaż tak się boję i cały czas myślę, że to się dobrze nie skończy. Nie wiem skąd tyle u mnie pesymizmu, nigdy taka nie byłam, w pracy to co innego ponarzekać trzeba ale ogólnie była pozytywnie do świata nastawiona a teraz zupełnie co innego. Wy tez tak miałyście????????

Gość gogow
ja mam termin wyznaczony na polowe marca :)

Gość Judka9876
Lunek Ja raz na jakiś czas też mam takie kłucia brzucha, raz po jednej raz po drugiej stronie. Też mnie to niepokoi, ale staram się myśleć pozytywnie i nie denerwować aż nadto. Wiec idź do lekarza i wszystko spokojnie:)

Gość anetka_1991
czesc dziewczyny:) chciałabym do Was dołączyć:) wątek obserwuję od początku jego istnienia, jednak jakoś dopiero teraz zebrałam się żeby napisac:) Jestem w 12 tyg. termin mam na 28 lutego:) To moja pierwsza ciąża i ku mojemu zdziwieniu znoszę ją bardzo dobrze:) moje konto - też jestem z Radomia:)

Gość green-grass
Lunek- ja też miałam bóle brzucha (mocne jak na okres) i kłucie w jajnikach, brałam luteine 2x i duphaston 2x. Strasznie się bałam i w ciągu pierwszych 2 tyg od spodziewanej miesiączki byłam 3 razy u lekarza. W nosie miałam czy mnie uzna za wariatkę, ale na szczęście jest wyrozumiały, spokojnie odpowiadał na moje pytania i mówił ze będzie dobrze. Teraz kończę 14 tydzień i już nie biorę hormonów ale nadal czuje bóle w podbrzuszu. Jedna kobieta znosi ciąże super a inna się meczy do rozwiązania, ale dla maleństwa warto trochę pocierpieć. Gin nawet mówił że nie należy się martwić jak są obawy ciąży tylko wtedy jak ich nie ma. :* głowa do góry bo będzie dobrze, trzymam za ciebie kciuki

Gość kati =)
dziewczyny mnie tez czasem pobolewa tak brzuch, choc najczesciej w nocy ...ale mimo wszytsko staram sie myslec pozytywnie , pamietajcie ! bardziej sobie zaszkodzimy naszym denerwowaniem! wszyscy mi taka mowia naokolo i ja troche w to wierze, czytałam dwie ksiazki i tam nawet pisze ze maluszek ma takie samopoczucie jak i mama wiec moze warto czasem sobie delikatnie odpuscic? a przy kazdej wizycie mowic o wszytskich niepokojacych objawach... ja sobie zapisuje jak sie czuje, i potem przed wizyta wiem o co pytac zeby niczego nie przeoczyc.... fakt faktem tez sie bardzo boje tak jak i wy...no ale co mam zrobic, trzeba byc dobrej mysli :) nie ma godziny zebym nie pomyslala o malenstwie :)

Cześć dziewczyny:) Jestem w 15tc . W około 8tc miałam bardzo małe brudzenie pojechałam do szpitala przeleżałam 4dni i do tej pory biorę duphaston*3, scopolan*3 i luteinę dopochwowo *2. Lekarz mówił że do 16 tyg mam brać a to już za tydzień. Jak sądzicie,powinnam skonsultować z lekarzem czy rzucić tabletki od razu czy stopniowo czy mogę zrobić to sama na własną rękę i czu będzie to bezpieczne???

Gość green-grass
Panna młoda21- Gin mówił mi aby pomału zmniejszać dawki, ale nie powiedział konkretnie jak to robić wiec ja sobie wymyśliłam tak: najpierw luteine brałam tylko raz a nie 2x, później ją całkiem odrzuciłam i chwile brałam sam duphaston 2x dziennie, a później tylko jedna tabletkę. W sumie przez 2 tyg zmniejszałam dawkę (od 10 tc do 12 tc bo już nie było zagrożenia). Ale ja brałam mniej tych tabletek niż ty , więc lepiej jak zadzwonisz do lekarz i dopytasz, tak będzie bezpieczniej dla was.

Gość kaja-@@@@@
a ja sie dziś zawiodłam czekałam tyle czasu na badanie prenatalne z niecierpliwością a dziś okazało sie ze bede miała je dopiero za 7 dni !!!!!! :-(

Zielonazaba... bardzo mi przykro... Brak mi odpowiednich słów...Jedynie, kontynuując Twój opis... "I ciągle szarp i zmieniaj je, przed siebie idź (...) I zmieniaj je i ciągle walcz..."

CZEŚĆ DZIEWCZYNY! Wczoraj byłam u lekarza, martwił mnie też ból brzucha. Wcześniej miałam tylko takie kłucie, raz z jednej, raz z drugiej strony. Mówili, że macica się rozciąga. Ale jak zaczął robić się bardziej twardy, nabrzmiały i bolący a nie tylko punktowy wolałam to skonsultować. Przepisał mi magnez, 3*2, później 3*1. Taki, który podobno się dobrze przyswaja: ASMAG FORTE. Bez recepty można go kupić. Z maleństwem na szczęście dobrze :) Też się martwię, choć już trochę mniej. Wierzę, że najgorsze przeszło. Ale pewnie dlatego, że to moja 1sza ciąża to jestem bardziej wyczulona i zaniepokojona różnymi sygnałami... Też wolę pójść częściej do lekarza, a mieć pewność, że wszystko jest dobrze, niż o raz za mało.. lub się zamartwiać. A śniło się już Wam, że urodziłyście?:) Mi tak, dzisiaj też. I już 2 raz motyw karmienia. Co do przytycia: anie nie przytyłam (co mnie cieszy, bo jeszcze zdążę i to patrząc na tycie w ciąży najbliższej rodzinki pewnie dość sporo..,) ani nie schudłam. Ale brzuszek się pojawił. Nie dopnę większości rzeczy, a że nie chcę cisnąć brzuszka, by nie zaszkodzić maleństwu to wolę bardziej szerokie, luźniejsze w pasie spodnie:) Miłego dnia Dziewczyny!

A ja dziewczyny mam nocke nieprzespana i trochę przeplakana, choć staram sie być dobrej myśli! Otóż byłam na badaniu genetycznym, wszystkie wyniki w normie, wręcz książkowe, przyziermosc karku (NT) ok ale lekarz nie zaobserwowal kości nosowej!!! I stad ta moja panika! Wpisał na karcie warunki badania trudne ze względu na ruchliwosc dziecka. Powiedział ze nie należy sie przejmować bo szansa na urodzenie chorego dziecka wynosi u mnie 1:400 i ze często jego pacjentki tez w 12 tyg nie miały kości a pózniej sie pojawiała! Ale jakoś te jego słowa mnie nie pocieszyly... Dużo czytałam na necie i rożne są opinie, ale zazwyczaj dziewczyny maja tez NT wysokie. Ponoć jak występuje jakas choroba to kilka wyników jest zaklocona, a u mnie brak tylko kości no i dzidzia nie ulatwiala jej znalezienia! Jak myślicie powtórzyć badania u innego lekarza?

Gość kati =)
Ninka ja wiem ze to napewno trudne ale ja bym mimo wszytsko poczekała, skoro lekarz powiedział ze to ze wzgledu na ruchliwosc malenstwa i ze sie jeszcze pojawi, no i same szanse 1:400...mysle ze warto poczekac :* nie artw sie kochana napewno wszytsko bedzie dobrze :)( ja wizyte mam 31 nie moge sie juz doczekac to bedzie juz 18 tc a 16 tydz plodu, czy wtedy to juz napwno wykona mi te badania o ktorych piszecie? no i czy jest szansa na poznanie plci? dodam ze usg mam robione przez brzuch od 9 tyg. a te badania o ktorych piszecie to jak sa wykonywane? buziaki

Kaja badania genetyczne miałam robione przez brzuch. Wykonuje sie je w 12 tc, a dokładnie do 13 t 6 dni, jeżeli badanie zostanie wykonanie w późniejszym terminie to lekarz nie sprawdzi przyziermosci karkowej (NT). A czemu Cię odeslali???

Zapomniałam dodać ze znam płeć!!! Będzie chłopak. Lekarz widział pisiorka w 12 tyg 6 dni :)

Kati - Ninka ma rację, będzie już za poźno. Ja mam już 12 tc a wizytę za 10 dni i nie wiem, czy nie będzie za późno. Myślałam,żeby zrobić w poradni prywatnie, nie u mojego lekarza, ale mam opory, sama nie wiem, czy ja chce to wszytko wiedzieć, w pierwszej ciąży nie miałam tego badania i chyba byłam spokojniejsza a teraz wciąż mnie prześladuje ta przezierność....ehhh

Zielona żaba - > strasznie mi przykro :( trzymaj się kochana i dawaj czasem znać co u Ciebie :) trzymam kciuki żeby wszytsko ułożylo się :) mnie czasem też brzuch pobolewa i najczęściej na wieczór po całym dniu ale staram się nie nakręcać, mąż mi cały czas powtarza że będzie dobrze, że brzucho rośnie to i dzidzia rośnie :P ja mam wizytę we wtorek i standardowo pewnie będę się strasznie denerwować przed... mam nadzieję że wszytsko jest dobrze i może poznamy już płeć :P aitaj Anetka :) fajnie mieć kogoś z tego samego miasta :) do kogo chodzisz jeśli można spytać?? roosa - mnie się dzisiaj śniło ze miałam już takiego małego brzdąca na rękach :P ale nie wiem czy chlopczyk czy dziewczynka... na pewno był mój :P takie fajne uczucie :) ninka nie denerwuj się, sam lekarz napisał że z powodu tego że dziecko się rusza, zobaczysz że na kolejnej wizycie już wszytsko zobaczysz... jak ci to nie daje spokoju to za parę dni możesz iść do innego na konsultację :) trzymaj się :) iskierka ja miałam to badanie dokładnie jak zaczynałam 13 tydzień, więc nie wiem od czego to zależy... wszytsko wyszło w normie, coś mówił ze do konca 13 tygodnia mozna :) miłego wieczorka :)

Badania genetyczne w Polsce wykonuje 50 lekarz! Tzn. tylu ma certyfikat fetal medicine foundation. W Szczecinie jest 3 lekarzy- jestem umówiona z innym na czwartek! Wcisneli mnie miedzy pacjentki bo lekarz do końca sierpnia nie ma terminów!!!! Ale powiedziałam ze lekarz nie wykrył u mnie kości nosowej i sie udało zapisać! Ciagle o tym myśle... normalnie można oszalec!!!! Dobrze ze przyziernosc jest w normie.

Gość kati =)
Kurcze zmartwilyscie mnie troszke, tmi badaniami...jeju sama niewiem co teraz robic :( niby chodze do bardzo dobrego lekarza w najlepszym polozniczym szpitalu w Rzeszowie a jednak widzicie..ehh czyli 31 bedzie juz za pozno? jak te badania dokladnie sie nazywaja? zadzwonie do niego w poniedzialek i poprostu zapytam dlaczego nie mam robionych...ehh a moze to ze wzgledu na mlody wiek nie robil? ( mam 25 lat) czy to nie ma znaczenia? ehhhh :( :( :(

hej dziewczyny ;) u mnie samopoczucie roznie raz lepiej raz gorzej zmecznie mdlosci i wymioty jeszcze mi towarzysza przez to tak rzadko pisze schudlam kg ;) ale apetyt malo mi dopisuje mam nadzejej ze nie dlugo minie koncze 11 tydz i we wtorek pierwszy raz zobacze malenstwo i co raz bardzej sie boje jeszcze dzis mam jakiegos dola i placze ;( Witam nowe mamy;) izmaina gratuluje podwojnego szczescia dbaj o siebie;) zielona zaba bardzo mi przykro tule;* ninka gratuluje chlopaka i trzymam kciuki za wizyte ;)

NICK........Data mies..Cykl.....Termin por...... tydz. ...... miejsc. Martituska81. 28.04......29........02.02.2013................Plumouth Inspektor1......30.04.....30........07.02.2013...... .......Tychy/Jastrz puszeknieokruszek..05.05....31...09.02.2013......7....... ..Rzeszów netta2..........04.05......26........11.02.2013 ..............Warszawa Anitka90.......08.05.......28........15.02.2013......... .....Kraków lista...............8.05.......28.......11.02.2013...... 8. ...... Poznań. moje konto....17.04.......28....... 24.01.2013................ Radom Bayer Lev.......24.04.................29-01-2013....16...........N iemcy qociakwawa...12.05.......28........15.02.2013............ .. Warszawa Ninkaa86......12.05......32..........15.02.2013.....11/12 .... ..Szczecin goska986......01.05........28.........5.02.2013.....8.... .....Brodnica BetiGl.........11.05........27.......15.02.2013....... .. .......Gliwice księżniczka...18.05.......26..........25.02.2013....9.. . ......Wrocław wrzesniowa mama...23.05...30......27.02.2013....11......UK Judka9876............15.05....28......22.02.2013......... ... Warszawa izmaizma............28.04.....31.......04.02.2013........ ......Inowrocław kati=) ..............???.........??.........12.02.2013.....13/14.. ...Rzeszów zielonazaba.....13.05......(26-32)......20.02.2012.....11 .....Rotterdam green-grass...05.05.......30.............12.02.2013.....1 4.....Bochnia

Kati, ja mam 26 lat, jedni mówią ze warto robić badania inny ze nie, to Twoja decyzja. Badania prenatalne lub inaczej gentyczne wykonuje sie pomiędzy 11 a 14 tyg ciazy. Bada sie wówczas Nt przyziernosc karkowa i kość nosowa. Oraz wiele innych...