Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Daria;)

KLUBIK KUREK DOMOWYCH

Polecane posty

no na dzisiaj moje jedyne plany to pranie sprzątanie i gotowanie:) Dopiero jutro będzie jakaś wycieczka z synkiem

aha :) ja muszę jedną rzecz na studia napisać, chociaż zacząć to jutro skończę najwyżej ;)...no i wreszcie chce lodówkę sprzątnąć, bo już masakra ;)...no i dziś o 18 mamy pierwsze zajęcia w szkole rodzenia :)

też chodziłam do szkoły rodzenia, ale w moim przypadku nie było to potrzebne -jak się później okazało:)

vic, mi nie chodzi tylko o to co mówią o rodzeniu, tylko bardziej o pielęgnacji dziecka, niby coś o tym wiem, cos można wyczytać, ale to jednak nie to samo, jak powiedzą konkretnie i można się dopytać :)

ja szczerze powiem ,że u nas w szkole rodzenia te lekcje o pilęgnacji były beznadziejne.Niczego fajnego ani pożytecznego tam nie mówili.Najwięcej to się dowiedziałam późnij od pielęgniarek,której zajmowały się synkiem po urodzeniu. Miałam też fajną położną, która była u mnie chyba z 5 razy i wszystko tłumaczyła.

No ale wiadomo każda szkoła jest inna. Ja akurat nie miałam wyboru bo w mieście jest tylko jedna.

Ja akurat miałam duży wybór, niby jest ok ta szkoła, ale się okaże, czy nam akurat będzie odpowiadać :) vic, a to położna po porodzie tak często przychodzi, czy po prostu chciałam żeby do ciebie częściej zajrzała?

zazwyczaj to przychodzi raz albo 2. Jednak jak zobaczyła,że mieszkam sama i sama siedze całymi dniami w domu to przychodziła kilka razy ,żeby spytac się czy wszystko jest ok i nie potrzebuje pomocy.Akurat trafiłam na fajną położną.A poznałam ją już na miesiąc przed porodem

poznałam ją przez przypadek w przychodni jak byłam na pobraniu krwi. Zobaczyła mnie w kolejce z wielkim brzuchem bo to był chyba 34 tydzień i sama się zapytała czy nie chciałabym się z nią wcześniej spotkać przed porodem.Nawet jak już wiedzieliśmy ,że maluch się ulożył pupą do dołu a mi bardzo zależało na tym aby rodzi sn to pokazywała mi różne ćwiczenia które pomagają odwrócić dziecko.

Rozumiem. Mój jest ciągle główką w dół, ale dopiero 27 tc... Tak powinno być, że sama się położne interesują, dobrze że trafiłaś na taką z powołania :)

Wołałabym SN, szczególnie od momentu przeczytania szczerego wywiadu z ordynatorem oddziału w szpitalu w którym chce rodzić, to uznany specjalista i mocno nie tylko mnie przekonały jego słowa. CC nawet w dzisiejszej dobie to nadal operacja, po 2 CC znacznie wzrasta ryzyko komplikacji, a nigdy nie wiadomo, czy tylko na 2 CC się skończy. Poza tym mówił że lawinowo wzrasta liczba lewych zaświadczeniem ze skierowaniami na CC np. od okulistów...kobiety boją się rodzić naturalnie, on to rozumie, dlatego jeśli dziecko waży poniżej 4 kg i nie ma ostrych wskazań do CC, to rozmawia z taką kobietą o porodzie SN, ale ze znieczuleniem.

U mnie jak na razie nie ma wskazań do CC, owszem mam wadę wzroku -4 w obu oczach, ale bez przesady, to nie jest wskazaniem do CC ;)

vic, jeszcze ten ordynator mówił, że dla niego to jeszcze lepiej zrobić CC, to 20 min i po sprawie, a nie zaglądanie często do jakiejś kobiety z trudnym porodem...ale dla dziecka i kobiety, to CC wcale nawet teraz takie bezpieczne nie jest...

pewnie,że tak po co się kroić jak można rodzić ze znieczuleniem. W USA to praktycznie każda jedna ma znieczulenie. Bez znieczulenie to możę z 5-10 % kobiet rodzi

ja osobiście wolałabym sn bo po cc to się czułam jakbym dostała dziecko w prezencie. Nie czułam tego całego kilmatu przyjścia na świat.

no tak, różnie z tym jest :). no ale cc planowane ma też swoje plusy, bo wiesz kiedy urodzisz ;)...a czasem kobiety mają niezłe jazdy z tym czekaniem, mam znajome które już przed 30 tc były straszone że urodzą dużo wcześniej, ale się okazało że każda urodziła po terminie :O, także one praktycznie te ok. 10 tygodni siedziały i czekały kiedy urodzą, bo lekarze mówili, że w każdej chwili mogą, kobieta wtedy nie tylko psychicznie, ale i fizycznie jest zblokowana.

no tak takie straszenie to głupota.Ja miałam cc w 38 tyg robione. 16 grudnia bo chciałam na święta już być w domu. Niestety tak się złożyło ,że maluch dostał żółtaczke poporodową i spędziłam święta i sylwestra w szpitalu

tzn. wiadomo że lekarz chce dobrze, ale te prognozy często bywają mocno nietrafione, a kobiety się stresują, czekają i czekają... uff wreszcie widać co mamy w lodówce, a czego nie mamy :D

Dziewczyny mnie pasuje o każdej porze :) Dzisiaj od rana pada, a miałam pranie robić. Mam nadzieję, że się wypogodzi. Ostatnio mam huk wyjazdów i roboty, także czytam Was w biegu.

Hejka! :) mikoto, gorący sezon? ;) Byliśmy wczoraj w tej szkole rodzenia, ja oczywiście wcześniej się oczytałam, więc ok. 3/4 tego, co było już przynajmniej słyszałam ;). Ale mąż był zadowolony, powiedział że dużo się dowiedział, głównie o to mi chodziło :)

hej dziewczyny ja dzisiaj to będe miała ciekawe zajecie wczoraj chiałam robić pranie a tu się okazało,że pralka się zepsuła:( Także póki nie naprawię będe się męczyć ręcznie. A wiadomo ile tego jest przy biegającym dziecku.