Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona:-(

bieżnia na podczerwień a ciąża

Polecane posty

Właśnie zrobiłam test-2 kreski. Okres powinnam dostać dzisiaj,kreska jest blada,wiec jutro pójdę na betę. Martwi mnie jedna rzecz- od miesiąca ćwiczyłam na bieżni na podczerwień. Martwię się,jaki może być jej wpływ na ewentualna ciąże? W przeciwskazaniach jest napisana ciąża,ale co jeśli się o niej nie wie?

Gość wiaruszka 7
matko, dlaczego kobiety tak dramatyzują:( i to dopiero początek, współczuję otoczeniu

Dramatyzuje bo jestem po poronieniu. W necie nic na ten temat nie pisze. 5 m-cy się starałam testy owulacyjne,śluz itp. i nic. Postanowiłam schudnąć, trochę zmienić nawyki a tu pyk,zaskoczyło.

Gość gdyby bieżnia zaszkodziła
tobyś poroniła, chyba oczywiste ciąża jest przeciwskazaniem przy używaniu bieżni bo w ciąży nie należy się przegrzewać, stąd przeciwskazane są różne masaże, solarium zresztą wiele rzeczy w ciąży się odradza tak na wszelki wypadek bo nie ma badań czy nei są szkodliwe nikt przy zdrowych zmysłach i ze względów moralnych nie testuje leków i procedur na kobietach ciężarnych

Gość gdyby bieżnia zaszkodziła
skoro starałaś się o ciążę to po co się odchudzałaś ? to nie była za mądra decyzja dieta pozbawia składników mineralnych i witamin

No,fakt-podobnie jak gorące kąpiele. Dobrze,że chociaż kwas foliowy biorę. Ja ćwiczyłam naprawdę intensywnie. Po poronieniu normalne jest,że się martwię. Chociaż-reguły nie ma-w poprzedniej ciąży nie robiłam nic co mogłoby zaskodzić dziecku.

Nie,nie starałam się. 5 m-cy odkad dostaliśmy zielone światło się spinałam. W końcu postanowiłam zadbać o ciało,by się czymś zająć. O diete się nie martwie,bo to 5 posiłków dziennie-ryby,warzywa,nabiał i czasem mieso. Jakieś 1500 kcal. Unikam tylko białego chleba,słodyczy i smażonego. Postanowiłam dodać tylko ruch. No a ta bieżnia mnie tak wciągneła... Mam mnóstwo energii po niej.

Może któraś z mam była w podobnej sytuacji?

Gość gość
I jak z tą bieżnią? Nie zaszkodziła Ci?