Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna panna:)

kto tak jak ja teraz marzy zeby wstreciucha nie przyszla?

Polecane posty

boska foczka ja bralam przez dwa cykle, nie pomoglo, teraz mam nie brac przez kolejne dwa i jesli nie zaciaze to znowu clo,

Gość boskafoczka
przykro mi że test wyszedł ci negatywnie :( ale nastempnym razem może sie uda głowa do góry dziękuje za odpowiedz a powiedz mi jak sie czułaś po tym leko ? bo ja troszkę się boję czekam na miesiączke która spuznia sie 5 dni byłam na usg ale lekarz wykluczył ciąże i tak sie zastanawiam czy możliwe żeby sie pomylił ?co o tym myślicie?

Gość muminka91
czesc dziewczyny!!:) sorki, ze teraz pisze, ale jakos czasu nie mialam. ktoras pytala, jak tam moje egzaminy...no to jeden przedmiot zaliczony, a drugi oblalam:D w ogole, co do drugiego egzaminu (wlasciwie to bylo zaliczenie cwiczen), to tylko jedna osoba zaliczyla. facet strasznie sie czepia kazdych szczegolow i dla niego wazny jest tok rachunkowy. powiedzialabym, ze jest nawiedzony. w sobote czeka mnie teraz kolejna poprawka, ale jak zalicze cwiczenia, to wtedy moge od razu podejsc do wykladow. no zobaczymy, jak to bedzie...niby tylko moj rok zalicza ten przedmiot, a nie widze nikogo z rocznika wyzej, zeby poprawial ten przedmiot. moze warto miec nadzieje? a jeszcze co ciekawe mamy z tego przedmiotu tez laboratorium i facet po 2 mies dopiero sprawdzil nasze sprawozdanie z doswiadczenia i nagle mu sie przypomnialo, ze kilka wykresow mamy poprawic, bo mu sie skala nie podoba...gdzie ogolnie czesc rachunkowa jest ok, wykresy tez tylko jemu liczby nie podobaja sie:/ kretyn i jeszcze na pare dni przed kolejnym terminem mowi zeby poprawic. na ostatnia chwile! i sprawozdania nie sa na ocene tylko na zaliczenie- tzn wpisuje "zal" i koniec. moglby juz darowac taka blahostke. kejtiii ja rowniez widze tam 2 kreske!!!:D co prawda jest malo widoczna w porownaniu do tej pierwszej kreski, ale cos tam jest. cos w kazdym razie przebija sie. na Twoim miejscu powtorzylabym znowu ten test w dniu miesiaczki. moze stezenie tego hormonu ciazowego bedzie wieksze i druga krecha wyjdzie, jak malowana?;) albo na dzien po miesiaczce zrob...a jeszcze niedawno pisalas, ze niby chcesz dziecko...niby nie...;P a chwalilas sie chlopakowi? cos mowil, czy czekasz do potwierdzenie przez kolejny test?opowiedz co tam u Ciebie:)

Gość muminka91
haj.nie wiem czemu, ale pisalam wiadomosc, ktora mi zjadlo...:/ a ze nie chce mi sie znowu takiej dlugiej pisac, to w skrocie napisze co u mnie. ktos pytal o egzaminy- jeden do przodu, a drugi oblany. niby az tak nie przejmuje sie tym, bo jeszcze 2 terminy mamy, a na tym pierwszym tylko jedna osoba zaliczyla, a reszta nie;P pocieszam sie, ze nikt z roku wyzej nie powtarza tego przedmiotu, to moze tak tragicznie nie jest z tym facetem. ogolnie jest to jakis duren, bo po 2 miesiacach oddal nam sprawozdanie i jeszcze mowil, ze kilka wykresow trzeba poprawic, bo mu sie skala nie podoba. a nie nasza wina, ze takie wyniki powychodzily. strasznie to dziwne, ale co poradzic na takich nawiedzonych ludzi. kejtii gratuluje drugiej krechy! dla sw. spokoju powtorzylabym jeszcze test w dniu miesiaczki lub chociaz dzien po, zeby zorientowac sie, co jest grane. niby cos tam przebija sie, ale lepiej wiedziec, co i jak. moja kolezanka tez tak miala, ze zrobila test, a na tescie baaardzo lichutka druga kreska i powtorzyla test jakos po tyg., a tam druga kreska baaardzo wyrazna juz. w tym momencie 20 lipca ma termin porodu i bedzie dziewczynka Lena:) a Ty chwalilas sie chlopakowi?mowil cos? a jeszcze nie tak dawno pisalas, ze chcesz dziecko, ale jakies obawy mialas;)

Gość muminka91
o widze, ze jednak ta pierwsza wiadomosc tez mi wyslalo...:D anik kochana pamietaj, ze jeszcze macie czas i nic nie jest stracone. moze taki plan ma Bozia, ze nie teraz przyjdzie ciaza, a za jakis czas, kiedy najmniej bedziesz jej spodziewac sie? ja ostatnio z druga polowka rozmawialam na temat ciazy i niby cos przebakiwal, ze moze jak tabletki teraz mi sie skoncza i od sierpnia mozna bedzie zaczac sie starac, ale nie jakos nalogowo;) tylko ja nie wyobrazam sobie miec dziecko przed slubem. lubie miec jakis porzadek w zyciu, a do tego troche nie zgadujemy sie, bo moj facet ciagle odwleka slub zreszta, jak bylo z zareczynami. nie wiem, czy faceci tak maja, czy jak...:/ przy zareczynach ciagle mowil, ze czeka na odpowiednia okazje az w koncu po roku/poltora powiedzialam woz albo przewoz. teraz ze slubem mowi, ze za 2 lata tak, jak bede blizej konca studiow inzynierskich, ale kto wie, czy ja za 2 lata akurat podejde do obrony?moze noga mi sie powinie i bede musiala cos powtarzac albo wezme urlop dziekanski, bo "cos tam"? on mowi, ze ma obawy, czy damy sobie rade, bo ja tylko dorabiam sobie....a kto nie ma obaw w tych czasach? mi sie wydaje, ze on cos kreci albo jest niegotowy. macie moze jakis pomysl? nie chce zeby znowu z mojej inicjatywy wyszedl slub. juz mu kiedys zagrozilam, ze jak dalej tak bedzie to po prostu odejde, bo oboje chcemy czegos innego od zycia. do tego chce miec faceta zdecydowanego, a nie jakiegos ciapka:/ we wrzesniu minie nam 6 lat, a on nic...nawet nie czuje, ze jestem zareczona, bo nic sie nie zmienia. ogolnie jest nam dobrze, ale w tej sprawie jakos nie mozemy sie dogadac. macie jakies rady? aha podkresle, ze nie marudze mu o slubie i dziecku codziennie tylko jakos, jak mam dola:/ pozdrawiam

Eh dziewczyny byłam dzisiaj u ginekologa z wynikami badan i nie mam dobrych wiesci. Mam podejrzenie gruczolaka przysadki mózgowej. Musze zrobic rezonans magnetyczny przysadki. DOstałam leki na spadek tej prolaktyny. Lekarz powiedział ze jesli gruczolak jest mały to bierze sie leki i nic sie z nim nie robi ale jesli jest duzy to usuwa sie go operacyjnie. Jednak pocieszał mnie ze duży gruczolak zdarza sie naprawde bardzo żadko. Ale mi cięzko :(

anik tak mi przykro, ale nie zalamuj sie . rezonans wszystko pokaze, byc moze tabletki ci wystarcza, trzymamy kciuki zeby wszystko bylo dobrze

Hej dziewczynki :) pamietacie mnie jeszcze? :) SirAp i Kejtii gratuluje dwoch upragnionych kreseczek :D u mnie niestety nadal nic. W piatek bylam u gin i ten cykl juz moge skreslic, bo w 11dc nie bylo zadnych pecherzykow a od nastepnego zaczynam brac clo+monitoring. Dostalam tez metformax na obnizenie cukru. Takze zobaczymy co z tego wyjdzie. gratuluje jeszcze raz i witam wszystkie nowe kolezanki :D

witamy biedronko u mnie tez cykl stracony, dzis 15 dzien a owulacji jak nie bylo tak nie ma,w tym cyklu odstawilam clo i sa tego efekty. ach szkoda gadac

Gość boskafoczka
przykro mi dziewczyny :( ale będzie dobrze głowa do góry :) ja od 3 dni biore wiesiołek i od jutra cio mam nadzeje że będzie dobrze

Boskafoczka ja w poprzednim cyklu tez bralam wiesiolek, efekt zaskoczyl mnie mega pozytywnie, tyle sluzu to ja w zyciu nie mialam, a w tym znowu sucho, nie wiem czy organizm sie tak szybko przyzwyczaja do wiesiolka czy o co chodzi. wiosenna ja tez juz opadam z sil z tym wszystkim, mecza mnie comiesieczne wizyty u lekarza(lub czestsze), zabigi, badania, liczenie dni plodnych nieplodnych, comiesieczne rozczarowania, a najbardziej boli jak widze mine mojego przyszlego meza, kiedy musze mu powiedziec, ze znowu sie nie udalo, eh gadac sie nie chce

mnie sie juz nawet probowac nie chce

Gość Odra25
Czesc , jestem tutaj nowa chcialabym zapytac was o rade bo widze ze staracie sie o malenstwa :) @ mam nieregularny wiec ciezko mi coskolwiek wywnioskowac ;/ mierze temp i od 2 czerwca jest podwyzszona nawet do 38.0 z rana przed wstaniem z lozka, czuje sie fatalnie poniewaz ciagle chce mi sie spac i boli mnie glowa a jak ranop sie budze to czuje sie jakbym miala goraczke a temp pod pacha 36.6 czasem 37.0 ale chora nie jestem.pobolewa mnie brzuch dolem i mysllam ze dostane zaraz @ ale nie ma go nadal . dzis zrobilam test no i wyszla ta druga kreska ale bardzo cieniutka tyle ze taki sam kolor jak ta kontrolna tylko bardzo cieniutka tzn jak robilam to patrzyl;am i odrazu sie pojawila ale po czasie zrobila sie taka cienka > Test powtorezylam i znowu to samo . Co sadzicie ? Zrbilam po poludniu badanie krwi a wynik bedzie dopiero jutro ale strasznie sie denerwuje :(((( Mozecie mi cos doradzic?

Wiosenna mi to sie juz nawet seksu nie uprawiac, moje libido jest raczej wysokie i dosyc czesto mialam ochote sie poseksic(nie zwazajac na dni cyklu) a teraz to dla mnie seks w ogole moglby nie istniec. W ogole mi sie nie chce

Odra a ostatnia @ kiedy mialas? Chociaz tak czy siak wydaje mi sie, ze to ciazka skoro sa dwie kreski, a ze jedna ciensza, no coz moze taki test? Mozesz wstawic fotke?

Gość Odra25
biedronka tak moge tylko nie wiem jak ;/ moglabys mi powiedziec jak sie wstawia zdjecie tutaj? to bys moze ocenila to

Gość Odra25
no bo tam ma wyjsc krzyzyk + jak jest ciaza a jak nie ma ciazy to - a tam w drugim polu jest tylko kreska kontrolna

Aaaa no to ciaza jak nic :) daj znac jaki wynik bety :) a test zrobilas przed terminem c @ czy po? Kurcze pierwszy raz widze taki test :)

Gość Odra25
to test clear blue . a jesli chodzi o termin @ to nie wiem bo mam nieregularny bardzo wiec nie wiem kiedy dokladnie byla owulacja ;/;

Gość muminka91
hej Wam! anik tutaj cos dla Ciebie:) http://www.endokrynologia.net/content/gruczolaki-guzy-przysadki-m%C3%B3zgowej napisze Ci tak: lezalam z dziewczyna w szpitalu, ktora miala guza na przysadce mozgowej. opowiadala, ze u niej najpierw zaczelo sie od tego, ze z jej piersi lalo sie mleko...wiedziala, ze nie jest w ciazy, wiec zaraz trafila do lekarza prowadzacego, a pozniej trafila do jakiegos dobrego endokrynologa w Matce Polce. lekarz porobil jej badania no i fakt guz byl...ale z tego, co mowila, to byl on maly, wiec brala tylko leki na niego, ale wspominala, ze jak jest wiekszy to usuwa sie go przez nosa rzekomo. nie wiem, jak to dokladnie sie odbywa, ale wkladaja cos w nosa i go chyba jakos krusza tego guza? szczerze mowiac nie pamietam juz na czym to polegalo, ale w kazdym razie usuwa sie go przez nosa. nie martw sie na zapas, bo moze sie jeszcze okazac, ze to wina prolaktyny np. zbadaja Cie dokladnie i bedziesz znala diagnoze. jakby co to pisz tutaj, co tam sie okazalo.

Gość muminka91
a w ogole co u Was dziewczyny oprocz staranek? ja planuje wyjazd w gory z moim M i zastanawiamy sie, jakie jeszcze miejsca wybrac. wybieramy sie na pewno w Pieniny i Tatry i moze ktos cos polecic?? na pewno chcemy do tego aqua parku w Zakopanem, Jezioro Czorsztynskie, Trzy Korony, jakis szlak ciekawy na Kasprowy Wierch i zastanawiamy sie, co jeszcze...:/ jestem z woj.lodzkiego i moze warto sie zatrzymac w jakims miescie po drodze? albo juz na miejscu cos polecicie??? aha i jeszcze mamy w planach jaskinie jakas w Pieninach chyba? wiem, ze czolowka tam jest potrzebna i mozna sie zgubic ogolnie;) a co tam u kejtiii?? testowalas znowu? bylas u lekarza albo cos?:) coroz tutaj wchodze, ale rzadko ktos odpisuje:/ mi na razie sesja sie skonczyla, ale niestety jeszcze mnie czeka wrzesien:/ a tak ogolnie po staremu. biore tabletki w ogole mam jakies bole od 6 mies jakby w prawym jajniku i bylam juz u 3 lekarzy w tym u 2 ginekologow i zaden oczywiscie nie widzi potrzeby zrobienia mi usg:( zauwazylam, ze bardziej to tez sie nasila, jak chce mi sie sikac, ale robili mi badanie moczu jakis czas temu i jest ok:/ nie wiem, co robic...

Muminka ja bym chciala pojechac do Oswiecimia i przy okazji zwiedzic Krakow, ale to raczej nie mozliwe, bo w sierpniu mamy slub a po weselu chcemy jechac na pare dni nad morze powylegiwac sie na piasku :D

Gość Odra25
ostatni cykl trwal 41dni ;/