Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiosenna panna:)

kto tak jak ja teraz marzy zeby wstreciucha nie przyszla?

Polecane posty

Gość SirAp
anik badz dobrej mysli :)tyle nam pozostaje hehe ja nad czekam na @ mam cicha nadzieje ze sie nie doczekam jednak;)

Jesli o mnie chodzi to jak teraz policzyłam to mam dzisiaj 26 dc. Ale kiedy dostane okres to chyba najstarsi górale nie wiedzą :) Długość moich cykli jest nieprzewidywalna.

Gość saraananamana
Sirap, ja Cię podziwiam, że ty jeszcze testu nie zrobiłaś. Ja od wczoraj mam @, sama nie wiem co to było, nawet mąż widział tę kreskę... No ale kolejny miesiąc przed nami...;) Pozdrawiam.

Gość SirAp
Hej dziewczyny :) wlasnie zrobilam dzis test no i pozytywny :)))))))))) 2 krechyyyyyyy !!!!! wiec niczego sobie nie wkrecalam :) Ahhhhh nawet nie wiem co napisac tak sie ciesze :)

Gość saraananamana
no pięknie;) gratulacje;) Spokojnych 9 miesięcy;))

SirAp gratulacje:) rozwiązał się worek..ciekawe która następna będzie;) wszystkiego dobrego kochana:)

SirAp gratuluję upragnionych 2 kreseczek !!!!!!!!! :):):) U mnie do @ jeszcze jakiś tydzień albo i dłużej, bo cykle mam różne (31-37). Muszę się przyznać, że im bliżej @ tym bardziej się nakręcam, że może nie przyjdzie ;p;p;p a kusz! a kysz!! ;p :P

Gość wiosenna panna:)
SirAp Tak sie ciesze, gratuluje z calego serca, tylko sobie wyobrazam jaka musisz byc szczesliwa !!! pozdrawiam i czekam na kolejne dobre wiesci !!!

Gość SirAp
Hej dziewczeta :) dziekuje bardzo:) jeszcze to do mnie jakos nie dotarlo hehe do lekarza ide za 2 tygodnie wczesniej i tak pewnie nic mi nie powie i nic nie bedzie widac wiec wole poczekac :) Moj Maz chyba oszalal ze szczescia dzisiaj nawet do pracy nie chcial isc :D hehe Teraz za Was trzymamy kciuki :) i czekamy na dobre wiesci ...:)))))))))))))

Gość kejtiii
SirAp gratulacje ;) ! Jakie mialaś przeczucia i objawy zanim zrobiłaś test i czy robiłaś go po temrinie @? Czy przed? ;)

Gość goniaca kroliczka
SirAp ja rowniez gratuluje :) to sie zaczelo i mam nadzieje ze wiecej pozytywnych testow teraz poleci :)

U mnie dziś 27 dc, do @ jeszcze ok tydzień ale puki co objawów ciąży nie mam żadnych, ale objawów nadchodzącej @ też nie czuje . Zastanawia mnie totalnyy brak apetytu, ale sądzę, że może to być spowodowane tym całym czekaniem :p Troche głupio się przyznać ale od czasu prawdopodobnej owulacji mam straszne zaparcia, ale wydaje mi się, że to nie jest żaden objaw tylko konsekwencja braku apetytu. Czekam dalej na jakiekolwiek cygnały świadczące o ciąży lub nadchodzącej @. Żadnych pozytywnych testów????? Taka cisza nastała :):)

Gość kejtiii
ja tez mam jeszcze pare dni do terminu @ :( Mam pytanie bo sie pogubiłam. Miałam przypuscmy owulacje wcześniej o 4 dni to okres dostane 4 dni wczesniej?? Czy mam czekać do normalnego terminu? Ciekawa jestem jak to jest, bo jak mam czekać do normalnego terminu to jeszcze 9 dni ... z objawów to czasem jedynie kuje mnie jakiś jajnik czy lekko brzuch pobolewa ale nic co by było nieznośne lub uporczywe

Witam. Ja mam dzisiaj 29 dc i mam mnóstwo białego śluzu. Dziwne to dla mnie bo wczesniej tego nie miałam. Tzn w jakis tam znikomych ilościach ten biały śluz był w drugiej fazie cyklu. A teraz przez kilka dni był sluz płodny i myślałam ze do miesiączki juz bedzie z tym spokój a tu pojawił tez biały i naprawde jest go duzo. Miałam ostatnio bardzo silne stresy i emocje wiec moze znowu mi sie cos popierdzieliło

Gość kejtiii
anik... ja czytałam że jeśli zamiast okresu masz dużo białego sluzu to to objaw ciąży, zresztą sama tak miałam ;) Bolał mnie brzuch jak na okres, ale tak typowo że chodziłam co jakiś czas do łazienki sprawdzic czy go nie dostałam bo czułam jak ze mnie cieknie, a to był ten biały śluz za każdym razem

Gość SirAp
hej :) ja to sie czuje tak typowo jak na @ pobolewa mnie brzuch a wieczorem zazwyczaj jajnik raz jeden raz drugi i zamiast krwawienia to pojawilo sie wiecej sluzu tak jak napisala kejti.no i temperatura podwyzszona dzis rano np 37.8 :) trzymam za was kciuki dziewczyny :))))

kejtiii tylko w moim przypadku to do miesiączki jeszcze daleko. Tak mi sie przynajmniej wydaje. Przez to PCO mam strasznie nieregularne cykle i nie mam pojecia kiedy spodziewac sie okresu. Według moich wyliczen na podstawie płodnego śluzu to tak mniej wiecej za tydzien powinien byc.

Gość kejtiii
anik... to w takim razie nie musi oznaczac ciąży, tez przed okresem mam biały sluz, niby mam 9 dni do okresu a już go mam. Boli mnie brzuch jak na @ cały czas tylko...jak bym miała niedługo dostać..

wiem kejtii tylko zdziwiła mnie jego ilosc. NIgdy nie miałam go tak dużo. Wczoraj 2 razy zmnieniałam majtki, wkładka wystarcza na krótko. Dzisiaj jest juz go troche mniej ale rano tez było duzo

Gość kejtiii
to może, może, ja trzymam kciuki :) Też mam go chyba więcej a najgorsze że boli mnie brzuch cały czas..zaczyna toirytowac bo nie moge ciagle przestac o tym myśleć

Gość muminka91
witajcie dziewczyny! zerknelam w ten akurat watek, bo zauwazylam, ze niektore z Was walcza z PCO. ja to schorzenie mam stwierdzone od 4 lat mniej wiecej. nie wiem, czy akurat bede w najblizszym czasie starac sie o dziecko, ale moge do Was dolaczyc sie ze wzgledu na starania i ewentualnie chodzi mi o badanie, ktore robicie w celu okreslenia prawidlowego "zaciazenia"? i glownie chodzi tez o to PCO;) u mnie sytuacja jest dosyc ciekawa, poniewaz tak, jak pisze anik niewiadomo kiedy ten okres pojawi sie. widzialam, ze niektore z Was biora Duphaston. rowniez go bralam, bo okres dostawalam strasznie! w pewnym momencie nawet tabletka 1 raz brana dziennie nie pomagala (lekarz tak mi zlecil) i sama podjelam decyzje, ze musialam zwiekszyc dawke do 2 tabletek. wtedy okres byl normalnie. obecnie biore Yasminelle, okres dostaje normalnie, ale dobija mnie to, ze co miesiac musze kupowac konkretne leki zeby dostac miesiaczke. same wiecie, ze koszt nie jest maly...:/

Gość muminka91
a jezeli chodzi o dalsza historie. nie wiem, czy ktoras tak robila i pomijam kwestie odpowiedzialnosci, ale np. zdarzalo sie, ze kochalam sie z narzeczonym bez zabezpieczenia a mimo to nie zaszlam w ciaze ani razu. nie wiem, czy to kwestia szczescia, czy tego PCO. mozna powiedziec, ze od 6 lat co jakis czas trafia sie taki wyskok bez zabezpieczenia no i brak ciazy za kazdym razem. jeden lekarz powiedzial mi (tutaj jedna z Was pisala juz, ze zahaczala o wielu lekarzy ginekologow czy endokrynologow), ze powinnam pomyslec o stymulacji jajnikow, bo niewiadomo kiedy zajde w ciaze, a pozniej moga pojawic sie wieksze problemy. wiecie jak to w zyciu bywa: tutaj taki problem, a do tego nadal uce sie i przy okazji tylko dorabiam, a nie mam umowy o prace:/ uroki zycia:/ jestem naprawde na rozdrozu co robic. z partnerem chcemy miec dziecko, ale raz boimy sie, ze troche moze za wczesnie, a dwa ze jak poczekamy to okaze sie, ze mozemy czekac i czekac...moze ktos mial taki problem? wiem, ze decyzja nalezy do nas wylacznie, mieszkanie swoje mielibysmy, partner prace ma, jest po studiach, ale czuje jakies hamulce nadal i nie wiem, jaka decyzje podjac...w sumie starania tez moga trwac iles czasu. mam znajoma, ktora mowila, ze 2 lata starala sie o dziecko, a dopiero, jak wyjechali na wakacje na Majorke, to zaciazyla. i dziewczyna ma 25 lat i jest zdrowa! sorki, ze sie rozpisalam;)

Gość muminka91
anik nie wiem od jakiego czasu Ty praktykujesz takie obliczenia, badanie sluzu itp., ale powiem Ci jedno...przy PCO jest to do dupy;) ja nawet przed tym, jak mam dostac okres mam ciagnacy sie sluz, a mimo to dostaje okres;) nawet kazdy lekarz Ci powie, ze u kobiety 100% zdrowej sprawdza sie taka metoda, a niestety u nas nie;) dobra wracam Was troche poczytac i mam nadzieje, ze nie bedziecie miec za zle, ze sie przylacze? w grupie razniej! pozdrawiam.

Gość muminka91
wiosenna panna pisalas o plamieniach przy duphastonie. tez tak mialam. w zeszlym roku pamietam jakos 2 tyg albo 3 przed okresem mialam plamienia przy tych tabletkach. albo jakis czas po okresie..(nie pamietam?) nie wiem skad to sie bierze...mi sie wydaje, ze u mnie to bylo ze stresu bo akurat chodzilam po gorach;)

Gość SirAp
muminka 91 witaj w naszym gronie;)

Gość muminka91
SirAp witaj;) no zobaczymy, jak tam reszta;) z tego, co zdazylam zauwazyc to chyba jestem najmlodsza, bo kolejna dziewczyna jest ode mnie starsza tylko rok;):p ale co tam..jak lacza nas te same problemy, to uda sie dogadac:) pozdrawiam cieplutko.

Gość Młoda żonka :))
Witam, może się dołącze do Was. od 8 miesięcy staramy się z męzem o dziecko. w zeszłym miesiącu byłam u gina żeby zrobić badania hormonalne, wszystkie wyszły ok ale po monitoringu stwierdzil że nie mam oulacji (brałam 4 lata tabletki anty może od tego) i dostałam duphaston na wywołanie okresu i clostibegyt na wywołanie owulacji i potem monitoring. 14.06 mialam monitoring i lekarz powiedział ze pecherzyk pieknie urosł ma 16mm i ze musze mocno sie przytulać przez 3 najblizsze dni i potem od 18.06 duphaston żeby pomógł w ewentualnym zagnieżdzeniu zarodka. Teraz w sumie czekam az nie dostane okresu który chyba ma sie pojawić 2 lub 3.07

Gość kejtiii
muminka też jestem z 91, ale pewnie starsza bo ze stycznia ;)