Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była panna młoda już

Oto nasze prezenty na wesele.Żałuję że nie napisałam wierszyka ze wole kase...

Polecane posty

Gość hmm*hmm
to pewnie nikt by na wesele nie przyszedl hahaha

Gość hmm*hmm
to bylo do->uydfghkjh zapomnialam napisac::D

telewizor firmy technika jest. chodzi o to że wolałabym żeby dali mi po te 50/100zł niż prezenty które się nie przydadzą. Pościel dostałam w wymiarach 140 na 200 cm wszystkie komplety. a mamy duże łożko i jest za mała.

Gość aby do wiosny
Z takimi prezentami to knajpę otwórzcie. Kasę na rozruch macie, a wyposazenie też dostaliście :)

Gość adżaza26
pewnie prowokacja ale ogladam takie programy dokumentalne na zone reality gdzie w ameryce pary organizuja swoje wesele i slub sami lub wynajmuja firme i opokazuja jaki to bedzie miało charakter, jedni chcą na wyspie o wschodzie słońca na plazy, inni w ogrodzie w domu , wkościele itp , przyjęcia , jaki rodzaj, co podadzą i podaja jakie koszmarne sumy pieniedzy na to wydają zapraszaja gosci i nawet nie ma znaczenia co ci goscie dadza a dają symbolicznie i nawet w programioe nie pokazują tego więc wiadać jak wygląda kultura polaków, wesele żeby interesować sie co sie dostanie wesele nie jest dla zarobku to tylko marzenia pary młodej , które sami opłacają

Gość hehe nic dodac, nic ujac
,,prosimy o pieniądze bo wasze prezenty kupione od serca (choć czasem tanie)mamy w dupie talerzyk kosztowal 100zł wiec minimum liczymy na 200 bo musimy zarobic na weselu bo robimy dla zysku a nie po to żebyście wspólnie z nami świętowali,cieszyli sie z naszego szczescia" Zgadzam sie! niech sobie to ludzie wydrukuja na ozdobnym papierze zamiast proszalnych wierszykow, bo na jedno wychodzi. Po czym czekają(?) na gosci.

Gość adżaza26
zgadzam sie z wierszykiem powyżej :D po co ubierać w jakieś poezyjne słowa jak mozna od razu powiedzieć o co chodzi :D

Gość do autorkiii
"Nikt nas nie zapytał nawet jaki prezent chcemy, czy wolimy kasę," - żałosna jesteś. Kazdy daje taki prezent na jaki go stać i tyle. Nikt specjalnie nie będzie kupował jakiegoś urządzenia, bo ty je chcesz skoro ma w domu inne nowe, którego nie uzywał, a że sytuacja finansowa ludzi jest nieciekawa, to dają co mają. A robienie listy z tym co kto ma kupić jest żałosne. Ciekawe co wy na tych listach umieszczacie i co zrobić gdy inni wybiorą te najtańsze prezenty a dla ostatnich zostaną drogie dziadostwa. Próbujesz na weselu zrobić biznes, a tak się nie da!

Gość tak to jest*
Jasne, już widzę reakcję jakbyś zobaczyła w kopercie 50zł:O Jednak niektórych nie stać by dać więcej więc wolą kupić prezent niż włożyć te 50zł do koperty.

ludzie nie rozumiecie że wolałabym dostać te 50 zł w prezencie niż telewizor czy mikser. cały garaż mam zawalony prezentami. Każdy wiedział że mamy wszystko bo goście weselni nas często odwiedzali więc widzieli że mamy telewizor, mikser, blender itp. Dlatego lepiej było włożyć w kopertę te 50 zł niż kupić coś co wiadomo że mamy takie jak nam się podobało i drugie nam nie potrzebne.

Gość no ale jak robicie
jak na liście jest czajnik i np. telewizor. Wiadomo, że każdy wolałby dać czajnik, więc komu przypada ten TV? Czy te listy to nie idiotyczny pomysł, tak jak i żebranie o kasę w wierszyku?!? Czy w tym wszystkim już nie chodzi o dobrą zabawę, ale o to co kto da? Czy wy jesteście pewni, że wasi goście chcą iść na imprę, gdzie za swój talerzyk oczekujecie, że goście sami zapłacą? A może woleliby plener, bez przepychu, bez ceregieli, za które im nakazujecie zapłacić, a potem jeszcze wypominacie, że za mało dali albo nie to co chcecie? Może zróbcie wesele na kilka osób i już!

Gość adżaza26
goście na weselu maja swoje zycie dajmy na to małżeństwo 30 pare lat spłacaja kredyt za mieszkanie 800 zł + rachunki gdzie czynsz 500 zł dwójka dzieci , oszczędzają , ubranka dostaja od rodziny bo kazdy grosz sie liczy i sa zaproszeni do takiej mendy na wesele i co ? wykładaj kasę albo rezygnuj i nie przychodź, bo jak nie masz kasy to nie chca z tobą swietować swojego szczęścia albo kobieta czyta wierszyk że od gosci chca pieniadze :D i co taka para ma zrobić ? przecież nie ukradna forsy żeby dać , maja wybór albo dać skromny prezent albo nie iść więc kobieta kupiła sobie sukienkę na allegro za 80 zł , poszła z mężem, dała praezent w postaci kompletu pościelowej i została zjechana po weselu przez pannę młodą że govvno dała :D fascynuje mnie głupota polskich par młodych

Gość co prawda to prawda...../
że jak kogoś nie stać i mieliby dać te 50 zł, to lepiej wygląda prezent, nawet ten czajnik za 40zł czy blender za 30 zł.

4 komplety pościeli 2 czajniki 2 blendery mikser mikrofale mam wstawilabym na allegro odkurzacz przyda sie albo allegro prostownice do włosów allegro narzutę na łózko fajna sprawa :) 2 koce j. w ekspres do kawy choć wszyscy wiedzą że kawy z meżem nie pijemy :) toster rewelacja telewizor lcd 24 cale bajka :) ramkę cyfrową allegro świecznikj.w stojak na wino fajny prezent lodówkę turystyczną j.w kombiwar halogenowy urządzenie do gotowania na parze komplet garnków zestaw noży wszedzie jw :) fajne prezenty :) ja bym sie ucieszyla :) wstaw na allegro to co Ci nie pasuje i po krzyku

no ale jak robicie jak na liście jest czajnik i np. telewizor. Wiadomo, że każdy wolałby dać czajnik, więc komu przypada ten TV? Czy te listy to nie idiotyczny pomysł, tak jak i żebranie o kasę w wierszyku?!? myslenie jednak boli :o Każdy robi takie prezenty na jakie go stać ( podobnie jak z weselem ). Jednych stać na tv iinnych tylko na pilota. W niczym nie przeszkadza,żeby telewizor był wspólnym prezentem kilku osób . Czy to naprawde takie cieżkie do pojęcia :O?

Gość tak to jest*
Prawda jest taka, że wstyd może być komuś włożyć do koperty 50zł i lepiej mu kupić prezent.

jestem przerażona tą postawą roszczeniową, mój ślub i wesele na 5tygodni, kompletnie mnie nie obchodzi co kto da czy ile da, jestem zadowolona bo z kasa sie wyrobiliśmy, jestem szczęśliwa że jeszcze trochę i w końcu bedę żoną na 100%, a prezenty kurcze te co ty napisałaś to super, ja bym była bardzo zadowolona, choc tez dom w którym bedziemy mieszkać po ślubie jest w pełni wyposażony, uważam te durne wierszyki za totalne wieśniactwo i wszystko co najgorsze, autorko doceń to co masz, a nie wybrzydzaj,

a te 4 wyzej nie zalapalo zostawilabym ;) Autorko :) ludzie naprawde nie maja pieniazkow a wesele to koszty przykladowo fryzjer kosmetyczka manikiurzystka kiecka buty to juz jakies 300 wzwyz facet koszula garnitury naogol maja ale tez koszty sa :(

Gość Moniczka 0998
młode pary nie powinny od nikogo niczego wymagać. Jak chcecie wykwintne wesele, to potem nie liczcie na zwrot kosztów. A wymaganie od gości, żeby przynieśli kasę jest mega nietaktem. To ma być dzień wesoły, a nie dzień przed których goście czują stres, bo trzeba coś dać takiego, zeby para młoda potem nie plotkowała, że złe, że za mało. Takie coś to bezsens. Lepiej nie robić hucznego wesela, skoro jest się takim cwanym!

Gość Moniczka 0998
poza tym wesele to nie tylko koszt prezentu dla zaproszonych, ale przecież muszą coś porządnego kupić na wyjście, a to też dla osób niemajętnych spory wydatek. Nie kazdy ma w szafie stroje na wesela, a przecież w dzinsach i podkoszulku nie przyjdzie.

Gość do głupiej autorki
"Dlatego uważam że lepiej napisać wierszyk że się woli kasę niż potem dostać prezenty które się nie przydadzą a w domu zawalają." - www.zal.pl, jak mozna od ludzi czegokolwiek wymagać! Jesteście podli i mam nadzieję, że tak cała rodzina o was mysli.

uważacie ze to takie super prezenty. ale mi potrzebne nie sa bo już mam takie co pasują mi wystrojem do kuchni, firmy takiej jakiej chciałam z takimi czy innymi bajerami. prostownicy do włosów nie używam, a ta co dostałam jest firmy clarus więc pewnie z biedronki. narzuta na łóżko nie pasuje mi do niczego zupełnie jest w okropnym kolorze to samo koce marnej jakości i w okropnych kolorach. garnki emaliowane z wzorkiem kwiatowym to samo, jak mam swoje sprawdzone i dobre.noże jakieś ze straganu chyba. jeden blender jedynie w miarę a drugi jakiej dzikiej firmy o której nikt nie słyszał.wiec po co mam to trzymac.

Gość o jaka wielka paniusia
a goście ci pasowali do wystroju sali czy też nie!

jak ja dostaję zaproszenie z takim wierszykiem to w ogóle nie ide na wesele. Mam teraz termin na wrzesień, ale skoro kolezanka tak kalkuluje to ja tez wykalkulowałam, ze mi się nie opłaca wydać kilku stów na jedną noc...wolę dołozyc do urlopu albo kupic coś dla siebie.

no tak para młoda jest podła ale goście to święci są. wymagania swoje mają, potem też krytykują że to było takie czy tamto inne, oczekują paczek z ciastami weselnymi, być traktowani jak bóstwo bo raczyli przyjść na wesele gdzie się najedzą napiją i wybawią całą rodziną a dadzą gówniany bubel za parę złotych. ale goście mają prawo do wszystkiego a para młoda ma być szczęsliwa że przyszli. puknijcie się w głowe.

to wstaw na allegro, oddaj potrzebujacym, wrzuc do szlachetnej paczki niedlugo znow sie zacznie tam patologia ma dzikie wymogi wwal na portal graty z chaty

Gość trzeba było powiedzieć
że ty chcesz narzutę projektu Kevina Kleyna

gdyby była ładna to by mogła byc i za 20 zł narzuta, ale ta ma sraczkowaty kolor w dziwne wzory, do niczego nie pasuje.

Gość a po co ci prezenty i kasa
skoro ty i tak masz wszystko urządzone. Trzeba było zaprosić ludzi, żeby się pobawiali i cieszyli twoim szczęsciem, ale gdzie tam....po weselu wyliczanka co kto dał, gdzie to kupił i za ile. Czy już przebiegłaś wszystkie Biedronki i cały rynek w poszukiwaniu cen prezentów? Ja też na wesela nie chodzę, gdzie wiem, że głównym tematem rozmów państwa młodych będzie to co kto dał, za ile. Prawda jest taka, że to goście na weslu tracą, bo to tylko ich koszty, bo wesele to wasza impreza i nikt na nie powinien łożyć prócz pary gówniarzy.

Gość a pewnie jak sama kupisz
bluzkę w kolorze narzuty, to mówisz, że ma piękny miodowy kolor, no ale jak toś ci dał i za tanie albo do "wystroju" nie pasuje to już zaraz sraczkowy kolor, gburowata jesteś i tyle! A prawda jest pewnie i tak, że ten twój wystrój to wiocha na maksa.