Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była panna młoda już

Oto nasze prezenty na wesele.Żałuję że nie napisałam wierszyka ze wole kase...

Polecane posty

Cos obrzydliwego...taka roszczeniowa postawa, paskudny znak naszych czasów. Nie dziwię się, że niektórzy dają puste koperty :/.

Gość pytaczka pospolita
:D i chodzic jeszcze zbierac na oczepinach, jak ktos nie wrzuci to koniec imprezy:D

Gość adżaza26
w dalszym ciagu nie odpowiadasz na pytanie zadane kilka razy po co robiłas wesele ? po co robiłas wesele ?

no to przykro nam pazerna autorko, ze ty sie w takim towarzystwie obracasz, gdzie cie obgaduja:D Ale moze cos jest na rzeczy skoro twoi goscie daja ci posciel za 20zl a ty piszesz, ze przyszli sie nazrec cala rodzina:D Jaka panna mloda i wesele taki prezent:P

Gość fdsgfdgfhg
żałosna glupia dziwa

Gość adżaza26
żebrać o kase :D to autorko, uklękni przed kościołem z kapeluszem na chodniku i proś o kase

Gość no pic jak nic ;)
[zgłoś do usunięcia] EwelinaEwa no jak to po co robila? Bo chciala byc podziwiana w tym dniu i zebrac kase W takim razie jest taka niedorajdą nie umiejącą zorganizować sobie wesela zgodnie z jej oczekiwaniami .Mogła sobie zaprosic gwiazdy z telewizji :D

Gość adżaza26
zgadzam się, jaka panna młoda tacy goscie ten sam poziom pościel za 20 zł dostała i podobno cała wielka rodzina za to sie nazarła i wybawiła jaka młoda taki prezent :D

stad pewnie w prezecie swiecznik i inne duperele- goscie wiedzieli z kim maja do czynienia wiec po co sie wysilac?:P

Gość no pic jak nic ;)
Panna.....ktos powinien był ci dać krzyż na drogę :P

Gość adżaza26
ma ubogą prostą rodzinę a wymaga żeby banknoty jej podarowali bo jest gwiazdą nowoczesną :D pogódź się z tym i przestań się spinać bo ci żyłka w głowie pęknie, nie możesz przeboleć że tej kasiory nie masz rozchorujesz się :D

hahaha, to moja mama u takiej znajomej z pracy była tylko w kościele na ślubie. A potem mama dowiedziala się od tej koleżanki, że dwie koperty były puste . Dlatego ludzie jak widzą materialistów to wiedzą co dać ;p

Gość dobylejpanny
Słuchaj wieśniaczko. My goście mamy w dupie twoje kotlety i uwierz, że mamy lapsze rozrywki niż wiejskie imprezy. Za piniądze, które wydałam w ostanich latach na wesela kuzynów miałabym mega miesięczne lub dwumiesięczne wakacje z całą rodziną w egzotycznym miejscu lub przez te parę lat moglibyśmy chodzić na tą kasę na koncerty do teatru co miesiąc lub kupować sobie kilkanaście książek dodatkowo. Zrezygnowaliśmy z własnych przyjemności, żeby kurwa cieszyć się razem z Tobą, twoim kurwa szczęściem haha. A ty zaserwowałaś poślednie żarcie, chamskie przyspiewki, badziewną muzykę i zaduch na sali i nawet porządnego wina na stole nie postawiłaś, żeby łatwiej było znieść tą przykrą imprezę. Następnym razem kupuję ręczniki. Kurwa koniec zabaw moim kosztem. Amen.

Gość już po slubie
Slub mielismy 2 lata temu, i dobrze rozumiem autorkę tematu...uwarzam ze osoby które sie wypowiadaj ze liczyłas na zwrot wesela albo zeby na nim zarobic nie mały jeszcze własnego i nawet sie na nie nie zanosi bo wtedy diametralnie im sie zmieni zdanie w ww temacie...no wiec..wesele robilismy bo tak chcielismy oboje, chcielismy orkiestry,pompy i wzruszeń.Całe wesele wyszło około 50 000 z czego wiekszość sponsorowali rodzice ( bo wielu "walach'" bo chcielismy sami ale oni sie uparli ze to równiez ich goście i mamy im nie odbierac tej przyjemnosci ) Ni liczylismy ze koszty sie zwróca bo to nie mozliwe (mielismy orkiestre za 4000 a moglismy za 1500 wiec to nasz problem) ale chciałm tylko pokazac jak niektórzy goście podchodza do tematu... Dostalismy niebieskie reczniki ( które nie pasuja nam do niczego i dostała je siostra meza bo jej sie spodobały) było 90 osob ( kasa to około 20 000) z czego gości było pól na pól z rodzin , w kopertach było np 200 zł i kartka z duma pdpisana przez chrzestnego z żona dwie córki z męzami ) były koperty po 50zł , od chrzestnej 150zł , i hit... od "chłopaka" babci ( tak, tak dobrze czytacie,babcia 80 lat ale nie jednego z was i nas by przeskoczyła przyszła zosoba towarzyszaca) dostalismy sztućce...w wielkiej walizce...otwieramy przy rodzicach dzien po weselu a tam..komplety na 12 osob czyli po 12 nozy, 12 wielców itp a my mamy wszystkiego po 6 szt ...otwiramy dól walizy a tam..tylko miejsca na chochle,i inne wytłoczone miejsca na dalszy ciag prezentu...ja zgłupiałam....mojemu szczeka opadła ...mój tesc wzioł prezent i oddał panu obdarowujacemu mówiac ze w zyciu sie tak nie wstydził i nie chcemy mu dekopletowac precjoza rodzinne. Powiem wam tak: jakbysmy nic od tego pana nie dostali nawet nie zwrocilibysmy na to uwagi a tak zapamietamy go na długo. z drugiej strony od kolezanki serdecznej która była sama dostalismy 2000 zł to tez mega przegiecie !głupio sie z tym czulismy ale ona tez kiedys bedzie miała wesele wiec sie zrewanzujemy:-) niestety ale tak to działa. Wiec poki sami nie zrobicie wesela które bedzie was oprócz kasy kosztowac energie, nerwy to sie nie wypowiadajcie o tym czy ktos chce zeby mu sie wesele zwroviło czy nie.

o matko zrobilas wesele za 50.000 zl i oczywiscie musisz to podkreslic:O podobnie jak reczniki i 200zl od chrzestnego. Piszesz, ze chcieliscie, wesela z pompa itd. No chcieliscie to mieliscie, w czym problem? I nie pisz, ze ktos z nas tu nie mial wesela, bo ja mialam, ale ze nie jestem pustakiem to nie potrzebowalam grajkow, srajacych golebi i innych durnot:D Nie mam nic do wielkich wesel, ale tylko wtedy gdy mlodzi urzadzaja je szczerze, a nie liczac na kase czy super prezenty. Jakbys wesele robila dla siebie i gosci to bys nawet na te pieprzone reczniki uwagi nie zwrocila:O P.S. babcia ma fajnego adoratora:D

Gość to straszne że masz takie wyma
gania w stosunku do 80-latka, ktorego młodość przypadła na czasy gdzie człowiek cieszył się, że ma parę butów. Zobaczymy jak Ty o ile dożyjesz podobnego wieku jak bedziesz patrzeć na świat i jak będziesz rozumować....

a swoja droga nie ladnie oddawac prezent. Nawet jakby wam tam po jednym widelcu i lyzce wlozyl. Widocznie chcial cos dac, a nie przyjsc z pustymi rekoma.

Uważam ,że kto robi wesele z pompą robi je dla siebie i nie powinien liczyć na zwrot kosztów.Można zrobić skromne przyjęcie i za resztę pieniędzy zwiedzić co nieco lub przeznaczyć na inne rzeczy,a nie stękać na cafee. Chłopak babci jest :classic_cool:

Gość adżaza26
już po slubie - jesteś wyjatkowo podła i cyniczna , aż strach że tacy ludzie żyją między nami , to przykre , świadczy o tobie jaka jesteś suką i materialistką , pewnie dla paru stówek przejechałabyś człowieka na ulicy ja również miałam wesele , nie dostałam dużo i nie płaczę , wali mnie to chrzesnta - uwaga - NIE DAŁA MI NIC - powiedziała że nie ma narazie bo urzadza wesele syna i później mi da ale jak sie okazało nie dała i tak i jakoś nie przezywam i nie obgaduję a juz tym bardziej starego człowieka który chciał dac prezent i został tak sponiewierany jak to opisuje" już po slubie"

Gość skoro siostrze męża
te ręczniki się spodobały, to chyba nie były takie złe. A może ten kto dał ręczniki, dał tez kopertę. A czy jak stawiasz kloca to on pasuje kolorystycznie do wystroju łazienki? A chrzestny zrobił dobrze, pokazał, że nie jest sponsorem Twojego wesela. A starszy pan, jak na zaawansowany wiek,może problemy z demencją, itp., to i tak dał fajny komplet sztućców, pewnie były dobrej roboty, nie to co teraz produkowane. Ja dałabym ci pustą kopertę :-)

Gość Biedaczka jedna
a może ten niepełny komplet dużo dla tego pana znaczył, może to jego zdaniem był najpiękniejszy prezent jaki mógł dać, może dawno nie był na weselu i wiedział, że chcecie od razu kluczyki do auta, może ma kłopoty z pamiecią i myślał, że walizka jest pełna, może chciał dobrze, a Ty zachowałaś się brzydko i wulgarnie zwracając mu prezent. Jesteś pusta i obyś w wieku tego pana nie potrafiła rozpoznać swoich bliskich, na to zasługujesz.

Gość adżaza26
i tacy ludzie wydaja na wesele 50 000 a gości , do ludzi maja stosunek jak do śmieci którymi pogardzają mądrzy się i gwiazdorzy , jeszcze to nie jej kasa ja pierdziu obym nie miała okazji mieć w zyciu z takimi ludźmi do czynienia, życie to nie tylko kasa ja kasę zarabiam i sobie poradze i bez kasy gości wali mnie to ale podejście organizatorów wesela do gości , czujecie ? :D traktują was gości jak bydło smierdzące które żre i sra , brzydzą sie wami , widzą tylko banknoty niedobrze sie robi

2 lata jest poweselu i wciaz pamieta ze dawali po 50zl, 150zl, a chrzestny dal 200:O Moze wiecej nie mieli, a chcieli byscie sie podzielili z nimi swoim szczesciem. Skad mogli ludzie wiedziec, ze zapraszacie ich w zupelnie innym celu:O Tesc to tez niezly burak, ze oddal prezent, ale to zawsze tak jest. Im huczniejsza i z pompa robiona impreza tym wieksze bydlo ja orgaznizuje, ktore chce sie niby pokazac:P

Gość co za wstyd
droga autorko,po pierwsze skoro nie chciałas prezentów to trzeba było o tym uprzedzić,po drugie skoro nie jesteś nastawiona roszczeniowo to jak możesz pisać że goście to dziady co przyszli się nażreć i pobawić za darmochę bo prezent za 20 zł dali,piszesz o swojej rodzinie,przyjaciołach ,znajomych i używasz słowa dziady?trzeba było dać ogłoszenie w necie że zapraszasz na wesele wstęp to 300 stówy i problem z głowy.Nie nastawiłaś się na zwrot wesela więc na co? skoro prezenty nie są ci potrzebne oddaj je potrzebującym,skoro wszystko masz to powinnaś się cieszyć że te dziady przyszli do ciebie na wesele bo gdyby znali twoje podejście to gwiazdą wieczoru byłabyś tylko ty na pustej sali,i wiesz co żecz najważniejsza,nie masz ani trochę godności pisząc takie żeczy o swojej rodzinie,jeśli szukasz współczucia to tu go nie znajdziesz,jak się robi wesele to trzeba się nastawić na tego typu prezenty,fakt wierszyki o kasie są żenujące ale skoro to rodzina trzeba było im powiedzieć co chcesz ale fajniej jest potem wylać na nich wiadro pomyj w końcu bawili się za twoje

Gość och jeszcze 20 lat temu
to ludziom wszystko pasowało, a teraz to niebieskie ręczniki nie pasują do klozetu, a sraczkowa narzuta do ram okiennych... Tak to jest skupiać się na bzdetach, a jak dosięgnie was porządna tragedia to zobaczycie, że niebieskie ręczniki to nic.

Gość adżaza26
"już po slubie" ----> życzę ci żebyś dozyła 80 lat....... i wiesz co ? zyczę ci żebyś miała demencję a jak wnuk 20 letni do ciebie przyjdzie a ty mu podasz herbate i kanapkę to on te kanapke wyrzuci bo będzie się brzydził ciebie , twoich trzęsących sie rąk i pomarszczonej skóry , twojej herbaty nie ruszy a będzie wołał kasy z twojej emerytury bo będzie potrzebował na zabawę z dziewczynami a jak wyjdzie od ciebie to pomysli żeby ta stara wreszcie umarła to będę miał mieszkanie po niej, życzę ci tego z całego serca