Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co po co

Po co komu ślub????

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 11
naj - no to wytlumacz.

nie, nie bywa. BDSM ma jedną zasadę - wszyscy biorący udział wcześniej wyrazili na to zgodę. Uległość nie jest wymuszana (wtedy to byłby zwykły gwałt). Mam znajomego który jest wkręcony temat i sam jest właśnie subem - on po to po prostu lubi. Kiedyś pytałam się go, czy wie z czego to wynika, ale stwierdził tylko, że "nie wie i nie chce się zastanawiać, bo to by mogło zepsuć całą przyjemność". W każdym razie nikt nigdy siłą nie wymuszał na nim uległości.

Gość Zuzanna Amelia & 11
Naj - no to ja Ci tez caly czas tlumacze: To najczesciej chodzi o poczucie dominacji /posiadanie wladzy/ To w jaki sposob to osiagniesz to juz wlasnie sprawa gustu , upodoban i preferencji. Jakie konkretnie sa Twoje ?

sytuacja kiedy para żyje razem i jedna strona jest zawsze dominująca - nie tylko w seksie, ale w innych dziedzinach wspólnego życia. Jedna strona jest zupełnie uległa psychicznie drugiej.

Gość Zuzanna Amelia & 11
Moor - SM a gwalt to zupelnie rozne pojecia , ktore nawet nie musza dotyczyc tego samego obszaru /chociaz moga/.

Ok, pytałam bo tam właśnie dominacja psychiczna biorąca się chociażby z charyzmy jednej ze stron jest istotniejsza (czyt. uległości nie trzeba wymuszać siłą). Ja tam nie wiem o czym pisałeś opowiadania, mnie ich nie pokazałeś. :P

Gość Zuzanna Amelia & 11
Naj - a w jaki sposob chcesz pogodzic zwiazek partnerski z rownie silna psychicznie kobieta z Twoja potrzeba dominacji? Uklad konkurencyjny na bazie seksualnej ? A wiesz , ze to ciekawe.

Zuza - jeżeli któraś ze stron nie wyraża zgody to jest to gwałt. Masochista też się godzi na przemoc fizyczną.

"Naj - a w jaki sposob chcesz pogodzic zwiazek partnerski z rownie silna psychicznie kobieta z Twoja potrzeba dominacji? Uklad konkurencyjny na bazie seksualnej ? A wiesz , ze to ciekawe." Zuza ja nie mam potrzeby dominacji:)

"To akurat byly opowiadania o dominacji kobiety nad kobieta zazwyczaj" wiesz że to ejst zboczeni, panie konserwatywny katoliku 🖐️

Gość AHTUNGAHTUNG
' dwoch starcow spotkalo Zuzanne w kapieli chcieli ja postraszyc, ale czym nie mieli' :p

Gość Zuzanna Amelia & 11
Mooor - masochista osiaga wlasna satysfakcje seksualna poddajac sie przemocy. To zupelnie inna dzialka. SM - moze byc satysfakcja sama w sobie bez osiagania bezposredniego kontaktu seksualnego.

do póki nie sprawdzi jak to jest to nie będzie wiedział, a ty tym bardziej. Ludzie fantazjują o trójkątach, a potem są bardzo rozczarowani ;)

Gość Zuzana Amelia & 11
Związek partnerski wyklucza dominację, bo jest oparty na kompromisie, dla którego w dominacji nie ma miejsca. Skąd można wiedzieć, że pozorna uległość nie jest tylko grą?

Zuza - w wielu wypadkach to tylko gra, poza tym często ograniczająca się do jednej strefy życia. To już od samych zainteresowanych zależy co im odpowiada.

"Związek partnerski wyklucza dominację, bo jest oparty na kompromisie, dla którego w dominacji nie ma miejsca. Skąd można wiedzieć, że pozorna uległość nie jest tylko grą?" Dlatego ja pisze o fantazjach, a nie o realnym zyciu.

fiku - niekoniecznie, bo mogą być przerysowane. Poza tym chęć spróbowania czegoś nie oznacza, że trzeba się do tego ograniczać. Przy okazji, co jest złego w lekkim zboczeniu? :P