Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po co po co

Po co komu ślub????

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia & 11
BDSM to bardzo szerokie okreslenie. Od klapsow do snuffow. A co dla Ciebie jest zboczeniem?

Gość Zuzanna Amelia & 11
Fiku - poczta

Gość Zuzanna Amelia & 11
naj - w takim razie sprecyzuj.

Naj - BDSM to jest zboczenie - mniejsze lub większe, ale jednak dotyczy parafilii ;)

Gość Zuzanna Amelia & 11
Naj - idac za Twoja wypowiedzia: nie bedzie dla Ciebie zboczeniem anal lub oral /szczegolnie nie oral/ ale bedzie zboczeniem zoofilia , lub fetyszyzm? Obstawiam , ze ekshibitionizm traktujesz jako norme?

dlatego nie można ograniczać go tylko do nastawienia psychicznego (dominacja/uległość) ;)

"Naj - idac za Twoja wypowiedzia: nie bedzie dla Ciebie zboczeniem anal lub oral /szczegolnie nie oral/ ale bedzie zboczeniem zoofilia , lub fetyszyzm? Obstawiam , ze ekshibitionizm traktujesz jako norme?" Nie traktuje ekshibicjonizmu jako norme:) Co rozumiesz pod pojeciem fetyszyzm?

Zuza - dominacja fizyczna wywołuje opór psychiczny, jeżeli wcześniej się nic nie ustalało.

dla mnie bsdm to jest jednak zboczenie, nei jestem jednak az tak konserwatywna jak Zuzia i nei mowie ze wsyzstko an nie :)

a ja uważam, że wiele rzeczy jest nienormalnych (czyt. normalnie niewystępujących), ale wiele można wybaczyć dopóki czyjeś działania nie mają wpływu na innych. Można być ekscentrykiem również w łóżku (właściwie przede wszystkim tam :P), ale wymuszanie na obcych oglądania siebie nago jest słusznie karane grzywną ;)

Gość Zuzanna Amelia & 11
naj - owszem ma. Stosowanie sily fizycznej w BDSM ma na celu przede wszystkim wywolanie efektu psychicznego a nie uszkodzenie ciala samo w sobie. /Przynajmniej z tego co ja wiem na ten temat/

"partialism" jest też bardzo popularny. Niby fetysz, ale nikogo już chyba nie dziwi jeżeli kogoś kręcą stopy na przykład.

ja nei chciałabym faceta lubujacego sie w bsdm, dla mnei to wynika z jakiegos urazu psychicznego danej osoby. a chcialabym zdrowego an umysle partnera

Gość Zuzanna Amelia & 11
Ekshib - to tez dzialanie ukierunkowane na wywolanie okreslonej reakcji a nie obnazanie sie samo w sobie.

Zuza - ale weź pod uwagę, że w tych układach ludzie już są odpowiednio "nastawieni". To nie bicie wywołuje uległość, odwrotnie - osoba która się na to wcześniej zgodziła już była uległa.

Gość Zuzanna Amelia & 11
Moor - z tym akurat bywa bardzo roznie.