Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwojeczki

do dziewczyn, ktore placa mamie za opieke nad dzieckiem

Polecane posty

Gość mama dwojeczki
mammmmmamiaaaa - no ja akurat jestem rodzicom wdzieczna za to, ze wychowali mnie tak, ze potrafie sobie radzic w zyciu...i w zyciu nie przyszloby mi do glowy, zeby miec zal do nich za to, ze nie dali mi materialnego startu...:O Takze z twoim postem w ogole sie nie zgadzam...pod zadnym wzgledem. Ja nie mam i nigdy nie mialam postawy roszczeniowej nawet tyle, co brudu za paznokciem...:o

mama dwójeczki, jezeli będziesz wykonywała pracę w polsce to powinnaś się rozliczać z podatku dochodowego w polsce. Powinnaś uzgodnić to z zagranicznym pracodawcą. Podejrzewam że w takim wypadku pracodawca zaniecha pobierania podatku z twojego wynagrodzenia i przekazywania go do swojego urzędu w tamtym kraju, a ty będziesz musiała na własną rękę wpłacać co miesiac podatek do polskiego urzędu. No chyba że ta forma ma jakiś oddział, siedzibę w polsce i rozlicza się tutaj podatkowo. Za 2012 rok będziesz musiała wykazać dochody za okres kiedy mieszkałaś za granicą i za okres pracy w polsce ( ale będziesz mogła odliczyć podatek zapłacony za ten okres przebywania poza polską).

Gość mama dwojeczki
Acha, dziekuje ci bardzo :)