Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

grejs keli

Badanie holtera w CZD - kogo dziecko miało? Ważne!

Polecane posty

Jutro mamy wizytę w poradni nefrologicznej w Centrum Zdrowia dziecka i mamy mieć zakładanego holtera. ZAPOMNIAŁAM, NIEDOPYTAŁAM, nie wiem po prostu czy mamy się stawić na jakąś określoną godzinę, dzisiaj już za późno żeby dzwonić do poradni a mamy do przejechania 2 godz drogi więc rano nie dopytam. Może któraś mama była z dzieckiem na tym badaniu? Mieliście się stawić na jakąś określoną godzinę? Proszę o odpowiedzi

ja w dzieciństwie miałam holtera w szpitalu na litewskiej. Nie wiem jak w CZD, ale tam na nefrologii holterów było mało, dlatego trzebabyło być na konkretną godzinę -jednemu dziecku zdejmowali, dezynfekowali mankiet i odczytywali dane a potem od razu holter dla drugiego dziecka. Lepiej sie dopytać, bo może ominąć cie kolejka. Godzina badania nie ma znaczenia, bo ma ono trwać dobę i chodzi tylko o te kolejki pacjentów i ewentualnie wygodę bo np dziecko chce mieć zdjęte przed południem następnego dnia (pomiar trwa najczęściej 24 godziny). Tak więc podsumowując, zadzwoń żeby dowiedzieć się czy dużo dzieci czeka na badanie, czy tez możesz przyjechać o dowolnej godzinie

Nie zostajemy w szpitalu, mamy nocleg swój. Właśnie dzisiaj już za późno a jutro też przed 8 nikt w poradni nie odbierze. No nic trzeba będzie o 6 wyjeżdzać żeby dojechać na 8, jak coś lepiej poczekać jak ma przepaść kolejka.

Na stronie CZD znalazłam informację że w poradni kardiologicznej na badanie holtera trzeba zgłosić się między 9-11 i mieć ze sobą baterię. Może któraś mama leczy dziecko w poradni nefrologicznej i wie czy w tej poradni jest tak samo czy inaczej?

Gość mama teraz na urlopie!
Nie mam co prawda doświadczenia z nefrologiczną,ale w kardiologicznej w CZD wyznaczają godzinę. I musisz mieć 2 lub 3 baterie. W nefrologicznej może być podobnie,więc lepiej jedź na otwarcie i poczekaj. Baterie zazwyczaj są w kiosku,ale ja wolałam mieć ze sobą,tak w razie jakby zabrakło. Potem za 24 lub 48 musisz zgłosić się na zdjęcie.