Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margoska123

jak zaczac diete

Polecane posty

To pewnie jest przejsciowe i wkrotce minie. Poki co mozesz sobie kupic jakies witaminy z mineralami na wlosy/skore/pazokcie. I jedz zdrowo ;-) duzo surowek i warzyw, i - nie przejmuj sie niczym. Stres szkodzi na wszystko! U mnie zwykle poprawia sie nie tylko waga, ale i cera i wlosy kiedy jem wiecej surowek (salata, marchew, papryka, cebula, pomidory, ogorki, itp). Marchew jest dobra do chrupania tak o, a zdrowa surowka z marchwi jest bardzo smaczna: zetrzec marchew na tarce (przy okazji od razu zaliczasz gimnastyka :-)), dodac troche soku jablkowego albo i nie - voila! barrdzo smaczne, odchudzajace i zdrowe. nie potrzeba dodawac cukru. We Francji kobiety to jedza na ladna cere.

witajcie koleżaneczki od wspolnego odchudzania:). Ara wzięłam do serca Twoje słowa odnośnie więcej warzyw i owocow i tak dzis będzie oczywiście kiwi i jogurt z otrębami, potem serek naturalny z rzodkiewką i ogorkiem, potem starkuje jabłko z marchewka potem 2 jajka do tego sałatka z pomidorow z jogurtem i podsypie siemienia lnianego,. Na popołudnie gdzies w przepisach wypatrzyłam piers z kurczaka w jajku i otrębach usmażę na oliwie i do tego kapusta poszatkowana z papryką i to będzie finto może duzo tego ale zobaczymy jak to będzie. Aha dzis obudziłam się chwilę przed budzikiem (czyli za pięc 5) bo tak mnie pogonilo na kibelek no i wczorajsze załatwianie i dzisiejsze i efekt na wadze rewelacja 1,3 kg mniej niż wczoraj aż chce człowiekowi się dalej pilnować z dietką wiem że to woda i te masy kałowe zalegajace od 4 dni ale i tak to cieszy. Aha oczywiście zaliczyłam 20 minut ćwiczonek dziś było bardziej intensywniej niż wczoraj, pozmywałam też garyki bo wczoraj jakoś tego nie chciało mi się wiec kalori troszke potraciłam. A jakie u was dzis menu? I margoska jak grzeszki:)?

dziewczyny a co to dzis strajk?? Margoska Ty raczej już wstałas bo z Arą to może być rożnie:), ja do tej pory wszystko zgodnie z planem, nie chwaląc się jestem bardzo zadowolona że tak mi dobrze idzie oby tak dalej. Zaraz rusze na zakupy m.in. po kapustę i papryke żeby mieć na suroweczkę do filetowych kotlecików, aha dziś tez i 1,5 litra wody mi weszło bo wczoraj jakoś kiepsko szło mi picie, no czekam na meldunek od was kobietki

hehe jestem , melduje sie żadne grzeszki jak na razie - moze kawa latte machino tylko ale to tylko kawa bial;ko nie przeszlo dzis i sa tez wdglowodany sniadanie placuszki otrebuszki potem jajko, pomidor truskawki z ryzem i smietana 12 % filet z indyka i mizeria jogurt naturalny, duzy i truskawki ( koktaij) a jutro sobie kupie bob, i sie najem - ale to warzywa :) na mecz zam iast fast foodow :)

Juz jestem i cala w skowronkach! Hela, gratuluje ! haha nie musisz sie odchudzac, wystarczy isc do toalety :-) A nie mowilam? ;-) Margoska, co to za placuszki-otrebuszki jadlas na sniadanie? U mnie wczoraj poszlo dobrze i wytrzymalam pierwszy dzien SD Sniad: kromka chleba, pol greifruta, kawa Obiad: piers kurczaka z rosolu, salata z pomidorow, ogorkow i sera feta z sokiem z cytryny Kolacja: ryba pieczona, salata/papryka/pomidor skropione octem winnym, kiwi, sliwka, kromka chleba, i cwierc kilo czeresni (a co: w diecie jest napisane: jedz owocow i warzyw ILE CHCESZ) Razem wyszlo ok 700 (nie musze, ale lubie podliczac z ciekawosci) No i dzisiaj rana, po tygodniu wahania pol kilo w dol i do gory, w koncu mam zdecydowanie 1 cale kilo w dol. wiec jestem w swietnym humorze i od razu nabralam ochoty i motywacji do dietetycznego jedzenia. Niewiele mi potrzeba, aby jedno kilo w dol i juz sie ciesze ;-) Acha, jeszcze wczoraj zaliczylam power-walking czyli szybki spacer w adidasach poltora godziny, polowa z czego byla w wielkim deszczu wiec zmoklam doszczetnie. Ale jak zaczelo padac bylam blisko McDonalda i patrze wszyscy tam leca zeby sie schronic i wiadomo jak to sie skonczy, zaraz cos zamowia. Wiec zadecydowalam ze ide sobie dalej, to co ze pada, przeciez sie nie rozpuszcze :-) Dobrze ze mam 4 pary adidasow bo te wczorajsze beda sie suszyc pare dni. Dzisiaj na lunch sa owoce ile sie chce wiec planuje sie objesc az pekne (chociaz to nie jest zalecane) ale teraz brzoskwinie i sliwki sa takie slodkie i smaczne, nie mowiac o arbuzach truskawkack jagodach jezynach i gruszkach. Na kolacje bedzie pieczona baranina (albo kurczak-czyli jakiekolwiek mieso) i salata. W tej diecie SD uwazaja, ze organizm przyzwyczaja sie do trawienia jednego rodzaju pokarmu, wiec polecaja zmienianie , codziennie inne mieso, zebysmy tracili wiecej kalorii na trawienie he he To do jutra! Margoska, nie chudnij za szybko :-)

Acha, jeszcze z ciekawosci zapisalam sie do Weight Watchers tutaj, tak online. Wg mnie oni beda dobrzy do utrzymywania wagi, bo dla mnie polecaja ok 1350 kalorii dziennie i mozna jesc co sie chce, aby nie przekraczac 1350. Nie wierze, zebym przy tym mogla schudnac. Moze gdybym sie intensywnie gimnastykowala w silowni codziennie przez dwie godziny, ale bez przesady. Wiec pozostaje przy Scarsdale. Ale co ciekawe, oni zalecaja codziennie 2 lyzeczki oliwy z oliwek (albo innego zdrowego tluszczu), np do salaty - W SD-zadnej oliwy przez te 2 tygodnie - potem OK. PA Piszcie piszcie

Smazone? To prosze o przepis ( na za dwa tygodnie - teraz ani nie ma mowy dla mnie)

margoska narobiłas mi takiego smaka na cos z otrębów i serka, kiedyś raz upiekłam chleb - przepis mialam od kolezamki która byla na dukanie - nawet smaczny był, a jak przeczytałam o tych twoich placuszkach - poszperałam w necie i znalazłam bułeczki dukanowskie - juz upiekłam i jedna sprobowalam a reszta na jutro - musze kupic foremki do mufinek to lepiej sie bedzie piekło bo dzis wlewalam do folii aluminiowej i troszke przywieraja ale da sie zjesc - zrobilam tez dzemik z jagod moze nie bedzie za dobry zestaw bo bułki z czosnkiem i bazylia ale jutro takie zjem śniadanko w pracy:)

w sumie ja tez sztywno trzymam sie dietki tylko wymyślanej codziennie i czasami zmienionej - tak jak dzis do kotlecików nie zrobiłam kapustki z papryka chociaz kupilam bo mialąm jeszcze wczorajszego kalafiora a nie lubie czegos wywalac no i dodatkowo sprobowalam tej buleczki dukanowej, i tak mysle ze z kapusty zrobie ala bigos na jutro

Helu, nie podziwiaj mnie, dopiero zaczelam i nie wiadomo jak sie wszystko potoczy. Podziwiaj mnie za dwa tygodnie jak te dwa tygodnie na SD wytrzymam A propos, tez mi narobilas smaku na buleczki i chlebki, nieladnie! Ja teraz musze jalowo i zadnych buleczek Nawet jak sa dukanowskie to nie moglabym ich piec, bo ja lubie piec (jak widac jak kto patrzy) i dobrze pieke wiec jak cos upieke to mi smakuje i zjadam wiekszosc ha ha smieje sie przez lzy ha ha Dlatego 2 miesiace temu wyrzucilam wszystkie foremki do pieczenia. Niestety moi domownicy nie przepadaja za ciastami, tylko ja. Oni jedza tylko po kawaleczku a ja jadlam cala reszte. Juz lepiej na tym wychodze jak kupie jedna buleczke albo jedno ciastko i je sobie zjem. Jak sie piecze do zawsze wiecej i jest makabra bo szkoda wyrzucic a lezy przed nosem i kusi i wiadomo jak sie to skonczy

Dzisiaj poszlo mniej wiecej zgodnie z planem, ale wydaje mi sie ze lekko przesadzilam z owocami. Lacznie wszystkiego ok 1000 kcal Gdzies przeczytalam ze jak sie chce schudnac nie trzeba jesc wiecej niz 3 owoce dziennie (mowa o owocach wielkosci jablka) eee tam, bedzie dobrze Zaliczylam rowniez gimnastyke + pol godziny jazdy na rowerze Do tego odchudzania, to dobrze byloby wyjechac do jakiegos ekskluzywnego spa gdzie czlowiek by mogl tylko i wylacznie myslec na ten temat. A tu praca, rodzina, pranie, sprzatanie itp itd tyle na glowie!

Dziewczyny, piszcie wiecej bo ja tu tyle gadam i gadam i z tego forum sie robi moj blog ;-)

Ara nie przejmuj się zobacz ze jak mnie gadulec złapie to tez wielki monolog mój powstaje:). Dziewczynki przede wszystkim powitanko i oczywiście nie bylabym sobą gdybym się nie pochwalila spadkiem malutkim co prawda ale lepsze 20 dag w dól niż w gorę. Rano zaliczyłam gimnastyke całe 30 minut, bo obudziłam się dziś o 4.30 wyspana jak niemowlę gdyż spać się polożylam z małą po 20.00 wiec 8 godzin to jak na mnie to bardzo dużo więc już od rana zadowolonam, bo corka spala też jak grzeczniutkie niemowle zreszta od początku nie mam z jej spaniem problemow, czasem to wybudzam ją bo śpioch niesamowity:). Oj Ara - pisze się się na takie SPA gdzie by się tylko zajmowali naszą dietą , cialem a nasze codzienne obowiązki by na jakis czas znikly:). Ale mamy co mamy więc dzisiejsze menu moje przedstawia się następująco: rano już zjadlam jedną bułeczkę dukatową z masełkiem wędlinką i pomidorkiem, teraz się opijam herbata i multiwitamina, na potem mam 2 buleczki jeszcze te dukatowe oczywiście jedna zjem z dzemem jagodowym sama robiłam cukru mało a druga taka jak rano, nastepnie jogurt z otrebami i kiwi, potem potarkuje jabłko i marchwki dwie, potem mam jeszcze 2 malutkie kotlety wczorajsze z siemieniem i mizeria z jogurtem do tego a na popołudnie zrobie bigos z młodej kapusty i cos chudego do niego wrzuce żeby i moi domownicy tez zjedli:. Margoska a co z tym bobem? jak go będziesz jadla, ja kupiłam wczoraj soczewice ale za bardzo nie wiem co z nią zrobić, gdzies słyszałam że dobra przy odchudzaniu ale musze poszukac czegoś łatwego i prostego. Ara pewnie sobie smacznie śpisz a TY Margoska jak tam jakie plany żywnościowe na dziś?

piszcie ; fajnie sie was czyta ja to z dluzzszym pisaniem kiepsko pisze nieraz kilka postow w paru zdaniach ja po sniadanieu zjadlam taka buchte drozdzowa z piekarni z rodzynkami , mała połowke i kawe tez mam kalafiora i szparagowa fasolke ale to zrobie po poludniu ,a i kupiłam 2 kilo bobu wioec troche albo i nietroche go zjem na mecz zamiast chipsow bedzie dopstalam wczoraj na wieczor @ wiec mma wiekszy smak na słodkie :P) :)

hela ja soczewica to zasypuje zupe jarzynowa zamiast makronu czy ryzu czerwona sie gotuje ok 10 minut ,natomiast zielona dluzej nawet pol godziny jak nie wiecej nie pamietam dokładnie , bo uzywam raczej czerwonej ale na opakowaniu chyba pisze dobra jest z warzywami . mozna ugotowac tez osobno np jako niby kasze czy ryz do miesa taka alternatywa :) mozna tez podac z pieczarkami ( takie risooto niby ) na necie jest pelno tego ja ide na miasto na zakupy zagladne jak wroce :)

Margoska fajna ta stronka z przepisami na razie tylko luknęłam ale wypatrzyłam że jest grochowa na soczewicy wiec chyba soczewice na tę zupke wykorzystam, z tym że moja to jest jakaś zólta ta soczewica. Przede mną zaraz do zjedzenia kotleciki mizeria i tarkowana marchew z jabłkiem a potem tez lece na zakupy, mam w planie kupic te foremki mufinkowe do bulek tych dukanowych i dokupie jeszcze jedną głowkę kapusty bo jak mam robić dla wszystkich bigos to 1 będzie za mało. Ja dziś ostatni dzień w robotce i urlop nie wiem jak to będzie bo ciotka ze swoją rodzina tam gdzie byliśmy przyjeżdża do mnie na tydzień i jak ona jest to rządzi w kuchni boje się o swoją diete bo ona chudych rzeczy nie uważa, ale to raczej w następnym tygodniu jej wizyta wiec mam jeszcze czas żeby jakos obmyślec plan co z tym fantem zrobić może będę wstawac tak jak normalnie i szykowac sobie jedzenie na cały dzien bo potem nie będzie jak jej wypchac z kuchni:) Ara wstawaj śpiochu:) jak Ty kobietko wogole znalazłaś się na tamtym kontynencie od urodzenia? czy od niedawna? oczywiście o ile możesz to napisz tak z ciekawości pytam co Cie wywiało w tamte strony? Margoska po buleczki drożdżowe poleciałaś:) ?

Ja nie byłam na zakpuach po drożdżowki :P) ale w galeri niedlugo jade chyba ,na ten miesiac wiec kilka rzeczy sie przyda :P) ja jutro zrobie sobie bulki zpatelni , z przepisow kota w kuchni -co podałam linka teraz pije kawę i potem ma przyjsc sasiadka bo ona jak zwykle ma cos do obgadania hehe jakies ploty pewnie

Hela, wywialo mnie dawno temu i moze niedlugo mnie przywieje z powrotem. nic ciekawego, ale jak nie schudne nigdzie nie jade. Nawet w odwiedziny. Moja rodzina w Polsce i tutaj to wszyscy chudzielce i ja tez taka bylam zanim zgrublam. Niestety, im chudsza jest kobieta tym bardziej elegancko moze wygladac. U mnie caly tluszcz odklada sie na brzuchu i w talii, niestety; konczyny i buzia chuda jak gdyby nigdy nic. Dlatego musze musze sie pozbyc tego tluszczu bo zadne ubrania na mnie dobrze nie leza. Nie wszystkie grubaski sie z tym zgodza, ale wydaje mi sie ze lepiej jak sie grubnie wszedzie rownomiernie - :-) ;-) Wtedy wieksze ubrania lepiej pasuja. Wczoraj poszlo dobrze-oprocz tych owocow--dzisiaj sniadanie tez ok. Nie wazylam sie bo nie bylam w toalecie - Hela wiesz o czym mowie- najpierw toaleta potem wazenie, chce znac wage samej siebie a nie wage siebie + e e e ;-) dzisiaj na obiad salatka z tunczyka, a na kolacje gotowana wolowina + mieszana salata. Margoska, czy ty sie odchudzalas wg diety Diamondow/dieta zycia" czyli nielaczenia pokarmow (nie laczyc weglowodanow z miesem itp). Co o tej diecie myslisz? jakie byly rezultaty w porownaniu do innych?

ja mam teraz diete mż, jem wszystko ale mniej no i staram sie jesc mało kaloryczne potrawy ,ale nie zawsze mi to wychodzi, mialam robic niełaczenia ale na razie mz a dieta diamondów ,tez fajna

na diamondach nie byłam, kiedys robilam nielaczenia- białak z węglowodanami i nawet okey bylam 2 tyygodnie na tej diecie-dr haya schudlam jakies ok 3 kg o ile pamietam dobrze a gdzi ety teraz mieszkasz? bo musiałam przeoczyc post