Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margoska123

jak zaczac diete

Polecane posty

dzieki za mile przyjecie:) mam oponke na brzuchu, jak siade to dopiero widac serio mam troche brzucha pomimo ze reszta jest szczupła, wolalabym miec grubsze nogi a nie miec tej paskudnej oponki :(

Ja nadal jestem! Musze cos skonczyc, i wkrotce podam swoje wczorajsze menu. A nawet dobrze mi poszlo. A jak sie dzisiaj zaczynasz swoja diete, Margoska?

zaczełam dzisiaj mż a mój jadlospis to owsianka ser mozarella light , 1 pomidor zupa brokulowa z jajkiem zjadlam loda sorbeta piers z kurczaka z warzywami i duzo wody niegazowanej mysle ze nie bylo tego duzo w porownaniu do mojego wczesniejszego jedenia

Sama owsianka, bez cukru itp? Ja pare razy probowalam jesc owsianke na sniadanie, ale mi z tym jakos nie wychodzi. Samej nie lubie, zjem jak posypie cukrem albo z owocami, ale jeszcze nigdy przy takiej owsiance nie schudlam. Tym niemniej innym wiem, ze innym sie to udaje. To jadlas bardzo dietetycznie, gratuluje:-) Moje wczorajsze jedzenie bylo takie: Sniad: banan, brzoskwinia, kromka chleba i jajko na twardo (mialo byc na miekko ale sie nie udalo - znowu :-( Obiad: California rolls Kolacja: salata mieszana z szynka z piersi indyka (+ lyzeczka oliwy_sok z cytryny), brukselka z 1 lyzeczka oliwy z oliwek, salata ze smietana Przekaski: truskawki ze smietana, troche sera ricotta 1 Wpadka: frappuccino Cwicze codziennie ok 15 min + spacer szybkim krokiem ok pol godziny Nie widze zeby waga mi spadala - ale mam takie glebokie wewnetrzne przekonanie, ze chudne :-) :-) :-) Mam nadziejeze to tylko taki 2 dniowy zastoj a jutro bedzie 2 w dol! :-) Najwazniejsze, ze czuje sie swietnie! Dzisiaj znowu zajrzalam do mojej ulubionek kawiarni, obejrzalam moje ulubione ciastka i....nic! :-) Pomaszerowalam dalej. Doszlam do wniosku ze wole zjesc swieze jagody z jogurtem u siebie w domu. No prosze, okazuje ie ze ja przy tej diecie oszczedzam duzo pieniedzy na kawiarniach! Same plusy +++ :-)

Dzisiaj tez byl dobry dzien. W sumie zjadlam 3 kromki chleba, ale pelnoziarnistego i wszystkiego razem bylo ponizej 1200 kal. Byly owoce, jogurt i salata. A na kolacje zjadlam 2 karczochy maczane w vinegrette. Zeby zrobic ten sos, specjalnie wieczorem polecialam do sklepu kupic dobre czerwone wino wytrawne. Francuskie. Nie musialo byc az takie dobre, ala postanowilam nie jesc ani nie pic byle czego ;-) Margoska, a jak tobie poszlo?

melduje sie ,:) ładne menu masz ARA DZIEKI \ a co do owsianki to mi smakuje bez slodzenia ja jestem na mz , jem mniej ale wszystko :P) rano inie chcialo mi sie gotowac owsianki , zjempotem - zjadlam 3 pelnoziarniste kromki z pomidorem i kiszonym ogorkiem lody :P) ( teraz je wcinam :P) a potem to nie wiem co zjem , postanowilam ,z jal mam ochote na cos to zjem w mniejszej ilosci, bo wiem ze jakbym nie zjadla to wieczorem by mnmie dopadlo i rzucilabym sie na cos i zjadla duzo , duzo wiecej :) zagladne pozniej :)

Hej Margoska! Jezeli ty na MZ dzisiaj na sniadanie zjadlas: 3 kromki chleba pelnoziarnistego z pomidorem i ogorkiem (z maslem tez?) + lody to co/ile ty jesz jak nie jestes na MZ? Pewnie masz duzy metabolizm bo ja moge utyc nawet jedzac tylko jedna kromke chleba na sniadanie I lody? :-) :-) Odnosnie miesa, tez nie przepadam, wole owoce, warzywa i sery. Tym niemniej, z mojego doswiadczenia wynika ze najlepiej mi sie chudnie jak jem mieso i warzywa i nie-tlusto.

no ,ja zjadlam na sniadanie te kronki, potem lody ( sorbetowe 85 kca teraz dopiero zjadlam od tego czasu grejpruta, i potem zjem jajko i maly jogurt nawet 1000 kcal tu nie ma :P) gdzies ponad 800 a dawniej to bylo nawet 3000 kcal kanapki byly bez masla

Gość Ara18
Dawniej bylo 3000 cal na samo sniadanie?

nie na caly dzien:P) dzis moje menu jest na caly dzien jednak ponad 600 kcal tylko, obliczylam na ------ile wazy ---- wiec malo ale nie chce mi sie jesc nawet owsianki dzis nie zjadlam

Chcesz powiedziec ze teraz bedziesz jesc 600 cal na caly dzien? Ale 3 x kromka = to juz 300 plus lody = ok 400 To by ci zostalo tylko ok 200 cal na reszte dnia? To troche za malo Ja jem ok 1200 cal dziennie, czasami uda mi sie 1000 ale rzadko

nie liocze tu kalorii, od jutra to wogole bede sie starac jesc produkty o niskim indeksie , ( tam moze byc wiecej niz 2ooo kcal ale sie chudnie ' bo chodzi mi o to zeby z brzucha mim jak najszybciej spadło a niski indeks jest na to najlepszy

Nie rozumiem dlaczego mi wyskakuje czasami Ara1@tlen --mnie tam wcale nie ma. Odnosnie 600 cal Mnie latwiej bylo isc na glodowke (no nie calkiem= to byla glodowka sokowa: szklanka soku jablkowego 3 x dziennie- zadnego innego jedzenia). Latwiej mi bylo byc na takiej glodowce niz jesc ponizej 1000 cal dziennie. Ja jak nie jem to nie jem - ale jak juz jem to JEM i nie moge przestac :-)

siema na kopenhaskiej schudąłm 4 kg i 80 dag a bmi mialam w normie , chcialam tak tylko skurczyc zoladek i potem jesc mniej myslalam ze mi jakies 2 no moze 2.5 zleci a tu prosz e prawie 5 dzis \\\\menu owsianka losos wedzony, pomidor,salata lodowa jajko szklanka czeresni, i kawalek arbuza udko z kurczaaka bez skory , buraki z chrzanem mieszanka studencka serek naturalny z kakao

Wczoraj wyslo niezle, ponizej 1000 cal. i nie jadlam kolacji. Planowalam zjesc, ale sie zagadalam i nagle patrze jest 22:30 i juz mi sie nie chcialo niczego przyrzadzac, wiec zamiast kolacji poszlam na spacer. Margoska, a jak dawno temu bylas na diecie kopenhaskiej? I czy utrzymalas ta wage czy cos od tej pory ci przybylo? Podoba mi sie, jak ty jesz :-)

czesc- ja na kopenhaskiej bylm w tamtym roku to co dzis zjadłąm to by ci sie nie spodobalo hehe pol arbuza i 2 lody sorbetowe i paczke paluszkow. i inne ale narozrabiałam to te produkty niedozwolone ;)

Poczytalam sobie o diecie kopenhaskiej z ich website. To BARDZO restrykcyjna dieta. Takie same rezultaty (ok 10kg nawet) mozna osiagnac na tej "mojej" diecie Scarsdale, ktora pozwala jesc znacznie, znacznie wiecej. Zastanawiam sie od rana, czy ja zaczac od poniedzialku czy jeszcze troche odpoczac. Jak sie juz ta diete zacznie, to trzeba ja trzymac przez dwa tygodnie bez przerw i wpadek - inaczej sie wszystko zaprzepasci. Dlatego trzeba byc w odpowiednim nastroju i miec silna motywacje na te 14 dni. Dzisiaj wydaje mi sie ze mam motywacje moze na polowe, to znaczy na okolo tydzien. Co zrobic zeby nabrac sily do diety??? Kolezanka tutaj wlasnie poradzila mi, ze powinnam wiecej jesc zeby sie wzmocnic :-) :-) :-) :-)