Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

MamusiaKubusia;)

Jak膮 pralk臋 polecacie?

Polecane posty

Ja pami臋tam jak mo偶e z 2 (lub 3) mc temu top pralk膮 do1000 zl zosta艂a Amica AWN 610D. Bardzo pojemna, 15 program贸w, cicha i oczywi艣cie enegrooszcz臋dnej klasy A+. Og贸lnie Amica wed艂ug mnie jest bardzo dobr膮 mark膮 sprz臋t贸w AGD. Posiadam kilka produkt贸w tej marki i jestem bardzo zadowolona. Wracaj膮c jednak do dobrej pralki to mo偶esz poczyta膰 o por贸wnaniach, rankinagach i wybranych modelach tutaj : http://najlepsze-pralki.pl/ (jest te偶 tu artyku艂 o tej Amice AWN 610 D). Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 jjags
Inzynierze serwisowy, dzi臋ki za dobre rady i za to, 偶e Ci si臋 chcia艂o napisa膰 :) Dzi臋ki Twojej opinii m贸j wyb贸r pad艂 na LG model F1292QD i nic ju偶 mej decyzji nie zmieni :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morfen
Najlepsze urzadzenie domowe robi firma MIELE. To zakup na wile wiele lat. Niektore modele jakie sprzedaja maja 8 lat gwarancji. To swiadczy samo za siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ellfinana
Kiedy艣 kupuj膮c odkurzacz zastanawia艂am sie nad MIELE, ale sprzedawca stwierdzi艂, 偶e p艂ac臋 za mark臋, bo podobne parametry maj膮 inni, ta艅si producenci. Pralk臋 kupi艂am niedrog膮, bo wyrobi艂am si臋 w 1100 z艂, a mam sporo opcji, kt贸re s膮 teraz praktycznie niezb臋dne, do tego jest te偶 nowoczesna http://www.zadowolenie.pl/lg-f1091ld-58455?prt=66

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pssonia
Ale miele nie ma silnika Direct Drive, na kt贸ry jest 10 lat gwarancji, tak偶e pralka LG jest nie do zdarcia i na takie trzeba zwraca膰 uwag臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morfen
Wy kupujcie sobie LG, ja sobie kupie MIele. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oojeju......
a ja mam pralke samsunga juz trzeci rok i za nic w swiecie bym jej nie zamienila!!!! ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Morfen
Ja mialem wiele pralek. electriclux tez jest okej. Kiedys mialem wynajmowane mieszkanie i tam bylo wszystko od BEKO, jedno wielekie dno, omija ta z dalek, tele ciuchow mi pralka zniszczyla ze szok. teraz mam jakiegos Boscha, jest okej, ale te pralki nadal niszcza ciuchy. Powiem wam ,ze naprawde ogromna jest roznica przy pralkach Miele. Ciuchy zawsze z niej wychodza jak nowe, super czyste , dobrze odwirowane, kolory jak trzeba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gabika34
Ja mia艂am podobnie, w ko艅cu kupi艂am pralk臋 z funkcj膮 6 Motion i teraz mog臋 pra膰 w niej nawet delikatne rzeczy, koronkowe i takie tam i nic si臋 nie niszczy, ubrania wyjmuje jak nowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 delfinnnka
Teraz warto te偶 si臋 rozejrze膰 za jak膮艣 lepsza pralk膮, bo b臋d膮 promocje przed - i po艣wi膮teczne. B臋dzie mo偶na taniej kupi膰 pralk臋 wzbogacon膮 o nowoczesne funkcje. Ja poluj臋 na LG F1480TDS, Ju偶 wypatrzy艂am w Media Markt, ale poczekam jak opuszcz膮 VAT itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gryszkienda
My mamy od 6 lat Amik臋 i jeste艣my zadowoleni, by艂膮 tania a pracuje naprawde super

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Adriana 78-908
W sumie to na forum jest ju偶 jeden bardzo podobny watek,mo偶esz tam zajrze膰 i poczyta膰. Amica,Beko czy Whirpool- to dobre i godne uwagi firmy. Pozdrawiam www.MojMarket24.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wrozbita
KTO SPONSORUJE TE FORUM???? CZYTAJ膭C STWIERDZAM 呕E PRYM WIEDZIE FIRMA LG, strasz膮 was 偶e pasek klinowy si臋 zerwie dlatego trzeba kupi膰 pralk臋 LG ze specjalnym silnikiem, 偶e silnik ma w LG gwarancj臋 10 lat!!!!, ja mog臋 da膰 ka偶demu silnikowi elektrycznemu w pralce 20lat gwarancji jak go woda nie zaleje lub kobieta nie przeci膮偶y, pasek klinowy ??? co to za awaria?? KUPUJE SI臉 PRALK臉 FIRMY KT脫RA MA W DANYM MIEJSCU ZAMIESZKANIA SERWIS I CZ臉艢CI ZAMIENNE 艁ATWO I TANIO DOST臉PNE (niech b臋dzie 偶e tylko 艂atwo, bo tanie to nic nie ma)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anarazietak
Zwr贸ci艂am uwag臋 na pralk臋 Samsung WF0602WKE poniewa偶 ma wiele nowoczesnych funkcji, mi臋dzy innymi technologi臋 Eco Bubble, ochron臋 przed zgnieceniem, i klasa energetyczna A++

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kitka83
Ja mam Amice od 10 lat i dzia艂a bez problemu. Cz臋艣ci 艂atwo dost臋pne, ka偶dy serwisant umie je naprawi膰, nie s膮 specjalnie drogie, tak 偶e mog臋 艣mia艂o poleci膰 t膮 firm臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Renia8899
Mam ju偶 wybrany model Whirpool AWSP 61212P, ma艂a ale pojemna pralka z serii pralek kompaktowych. Pytanie do u偶ytkownik贸w tej marki: Jakie macie do艣wiadczenie z pralkami tej firmy, ile czasu u偶ytkujemy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 karyzeusz
Prowadz臋 bloga http://jaka-pralke-kupic.pl/ na co dzie艅 moja praca to agd od bardzo dawna pisz臋 tam to co nie zawsze m贸wi si臋 w pracy :) tak jak pisa艂a艣 r贸偶nie to jest w handlu bezpo艣rednim :) mo偶e co艣 wyczytasz i si臋 zdecydujesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 in偶ynier serwisowy bann
tia robie w LG i Lenovo jak nic :) 偶e tak tylko przytocz臋 "mia艂am du偶o pralek" U mnie w domu przez 25 lat by艂y 3. polar, 艂adowany od g贸ry indesit dzia艂a艂 do ko艅ca a偶 pokrywa wysz艂a ca艂kowicie potem te偶 dzia艂a艂a ale w ko艅cu pompa siad艂a i LG. Wi臋c wybacz.. Napisa艂em ci wyra藕nie beko = to co reszta za 1/2 ceny. Tyle 偶e 艂o偶yska s膮 niewymienne i jak si臋 zepsuje to albo wymieniaj膮 ca艂y modu艂 jak masz gwaranacj臋 albo pralka w kosz. JEDYN膭 wad膮 tej pralki jest czas oczekiwania na serwisanta kt贸ry w przypadku dzieci j膮 dyskwalifikuje. B臋dziesz 2 tygodnie dziecku nie pra膰? Bosh = siemens= cena taka sama jak LG czy SAMSUNGA konstrukcja jak w beko. Je艣li kto艣 nie ma 2 lewych r膮k Po gwarancji dolutowuje do lg kable do laminatu czy wymienia przeka藕nik i chodzi puki si臋 nie rozleci. Samsung jest dobr膮 pralk膮 ale do艣膰 drog膮. Za to masz NAJLEPSZE JAKO艢CIOWO PRANIE. Wad膮 LG kt贸ra te偶 ja dyskwalifikuje dla niekt贸rych jest to 呕E NIE MA SAMEGO WIROWANIA. Musi by膰 nalanie wody poruszanie z 4 razy i wirowanie. I tyle filozofii. Bosh WAE WAS i ariston zostaje ci jak nie masz 2 lewych r膮k i wyrwiesz na promocji za 800- 900pln Z tym 偶e cz臋艣ci do Aristona ta艅sze. I wa偶niejsze jest to co napisa艂em wy偶ej. Problem polskich 艂azienek. I kupowanie pralki na styk. A jw cena mi臋dzy 5KG a 7KG to 100 -150pln.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 renka5
P贸艂 roku zastanawiali艣my si臋 jak膮 pralk臋 kupi膰 i w ko艅cu trzeba by艂o jecha膰 i kupi膰, bo stara pad艂a, a naprawa nie by艂a warta zachodu. LG by艂y w dobrej cenie bo trafili艣my na promocj臋. Wzi臋li艣my na 8 kilo, bo jest nas 5, wi臋c powinno wystarczy膰. Klasa jak na razie najwy偶sza, A+++ i 1400 obrot贸w. Na obecn膮 chwil臋 w zupe艂no艣ci wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 8daysLater
Ja postawi艂em na niez艂膮 jako艣膰, ale w rozs膮dnej cenie. Niestety szukanie takiego idealnego modelu dla 4 osobowej rodziny zaj臋艂o mi kilka miech贸w. Finalnie Ariston http://matrixmedia.pl/pralka-hotpoint-ariston-wmsg-622b-eu.html o obni偶onym poborze energii, p贸ki co sprawdza si臋 wy艣mienicie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jaknkaaaa
Ariston mo偶e niez艂y jest, ale ja postawi艂am na LG ze wzgl臋du na silnik Direct Drive i nie 偶a艂uj臋 bo mam funkcj臋 do prania delikatnych ubra艅, serwetek itp , bluzek z cekinami. Mam te偶 pranie parowe,z kt贸rego te偶 cz臋sto korzystam, super od艣wie偶a czyste, ale d艂ugo nie noszone ubrania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ja w艂a艣nie pralk臋 LG kupi艂am ze wzgl臋du na ten silnik, bo teraz mog臋 pra膰 nawet p贸藕nym wieczorem, pralka jest cicha i nie przeszkadzam nikomu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W艂odziszka88
My艣la艂am o LG. Zale偶y mi na opcji op贸藕nionego startu i programach prania parowego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 krokodylka87
Bardzo dobre pralki robi Whirlpool, maj膮 sensownie zrobione programy, a kosztuj膮 bardzo przyzwoicie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dar001
Polecacie pralk臋 LG WD-12391TDK. Jest w nielicznych sklepach, bo produkt wycofano z produkcji. Kto艣 wie, dlaczego? Czy bezpiecznie jest kupowa膰 tak膮 pralk臋, cho膰 ma bardzo dobre opinie? Co potem z napraw膮?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Generalnie serwis LG jest w porz膮dku, mo偶na 艣mia艂o kupowa膰 taka pralk臋. Nie wiem kt贸r膮 wycofano z produkcji, ale mo偶e dlatego , 偶e wesz艂y inne modele bardziej energooszcz臋dne z programem smart diagnosis i w razie awarii masz bezpo艣redni kontakt z serwisem.

Udost臋pnij ten post

Od kilku tygodni u偶ytkuj臋 pralko-suszark臋 AEG. Kupi艂am na 40 rat 0%, dlatego by艂o mnie sta膰 na drogi model (3400z艂). Warta swojej ceny: cicha, nie w臋druje po 艂azience. Pierze dobrze i du偶o na raz (9kg). Ubranie czy艣ciutkie i pachn膮ce. A偶 chce si臋 je rozwiesza膰 i sk艂ada膰. Suszy bardzo dobrze (do 7kg na raz), tylko trzeba wiedzie膰 jak, 偶eby nie zajecha膰 si臋 z prasowaniem. Ubranie przed suszeniem trzeba najpierw wyj膮膰, wytrzepa膰 i delikatnie posk艂ada膰. Po suszeniu ponownie strzepn膮膰 i rozwiesi膰 do wystygni臋cia (ja wieszam na brzegu wanny, jedno na drugim). Je偶eli tak si臋 post臋puje, to pranie nie jest wygniecione i wi臋kszo艣膰 nadaje si臋 prosto do szafy. Do suszenia nie nadaj膮 si臋 syntetyki - robi si臋 z nich harmonijka nie do wyprasowania. Poprzednio przez 5 lat u偶ytkowa艂am pralk臋 Samsung (kupiona za 1500z艂). Pralka by艂a do bani: brudzi艂a bia艂e pranie na szaro (偶adne oczyszczacze i odkamieniacze nie zmienia艂y stanu rzeczy), czasem dar艂a rzeczy, a wyjmowane pranie zalatywa艂o st臋chlizn膮 (pomimo u偶ywania drogich 艣rodk贸w). Kiedy艣 w filtrze znalaz艂am skarpetk臋 (jak to mo偶liwe???). Jak wirowa艂a - wyskakiwa艂a na 艣rodek 艂azienki. Pra艂a niby 6kg, ale wirowa艂a zazwyczaj po艂ow臋 z tego. Stawa艂a i tyle. Trzeba by艂o wyj膮膰 po艂ow臋 i wirowa膰 na raty. Jak by艂am nad morzem w tym roku, Samsung mia艂 "swoje dni" i by艂y promowane pralki "eco bubble". U艣mia艂am si臋 - z tych bubli. Co racja to racja. A ta promocja zakie艂kowa艂a we mnie my艣l o zmianie pralki i sta艂o si臋. I jestem bardzo zadowolona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 serdanka
No to moja pralko suszarka LG pierze a偶 12 kilogram贸w, a suszy 8, do tego ma do wyboru dwie opcje suszenia, par膮 lub powietrzem, tak偶e mam pewno艣膰, 偶e nic si臋 nie zniszczy. Pralko suszarka jest stabilna nie skacze po 艂azience ani nie ha艂asuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fruvitka
Ja jako艣 nie jestem przekonana do takich sprz臋t贸w 2w1, chyba bym wola艂a mie膰 oddzielnie pralk臋, a oddzielnie suszark臋. Z miejscem problemu nie ma, bo np Whirlpoola mo偶na postawi膰 w s艂upku.

Udost臋pnij ten post