Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żona bezrobotnego męża

mój mąz nie pracuje - mam dość tego

Polecane posty

ciągle gra w gry na komputerze i tak od dwóch lat. Od czasu do czasu gdzieś pójdzie zarobi, ale to rzadko, więc przyniesie czasem 300 złotych w miesiącu za jakieś zlecenie. A bywa, że wcale nie przyniesie, jak w tym miesiącu! Kurna!! mam dość tego :(

Gość ghjhkj
czemu nie pracuje?

Gość A Ty ile zarabiasz?
Macie własny dom? oszczędności? dzieci? Kim jesteś z zawodu i Twój mąż , jaki ma fach?

Gość A Ty ile zarabiasz?że sobie po
pozwalasz na to . Macie własny dom? oszczędności? dzieci? Kim jesteś z zawodu i Twój mąż , jaki ma fach?

Gość ghjhkj
czemu nie pracuje?

Gość to z czego sie utrzymujecie
?

mamy mieszkanie - kupione za oszczędności 3 lata temu - pracowaliśmy wtedy oboje, a on dobrze zarabiał - wiec było nas stać kupić mieszkanie za gotówkę, bo odkładaliśmy parę lat. Dziś pracuję tylko ja i mam tego dość!! Jak go zmobilizować? Musze też wposmniec, ze mąz od zeszłej jesieni leczy się na depresję i fobię społeczna - bierze leki, które go na początku otumaniały, to już przeszło, wygląda na to, ze czuje się lepiej - ale nadal nie przejawia żadnej aktywności w kierunku podjęcia pracy, w ogóle jakiś taki wycofany co robić??

ja zarabiam wystarczająco - ale to nie o to chodzi, prawda? Jest nas dwoje - każde powinno się poczuwać :(

Gość iguaaanka
Wyslij męża do psychiatry. Ma coś z głowa :-O

chodzi od jesieni do psychiatry, przecież to napisałam! Majątek na to wydajemy, bo wizyta 120, poza tym leki, ale mniejsza z tym.. już mi ręce opadają..

Gość dsfsfdfs
psyuchiatra mu nie pomoże . Załatw mu rente . a jesli renty nie bedzie szło to załatw mu prace .. na przykład stróża na nocna zmiane .

Gość rokzez343
też mam 30 lat fobie społeczną i nigdy nie pracowałem, i nigdy nie byłem w urzędzie pracy nie miałem statusu bezrobotnego , czy na dyskotece . To jest poważna sprawa . Twój facet nigdy się nie zmieni . Co prawda znajdzie prace , ale zawsze i do końca życia będzie taki wycofany .

Gość miałam takiego
no to nie zazroszczę, życzę cierpliwości ale skoro o tym piszesz to znaczy że miarka się przebrałam i masz dość ja nie byłam żoną,dwa lata poświęciłam na takiego faceta, moje mieszkanie,moje opłaty,ja robiłam zakupy,ubierałam go i dbałam o niego. Czekałam, ale się nie doczekałam zmian,zawsze było jakies ale...zawsze jakiś powód , aż wkońcu powiedziałam dość, kazałam się spakować i wyprowadzić, tak zrobił, dalej nie rozumie dlaczego skoro był czuły,ciepły,nigdzie się nie włóczył,nie pił,ustępował na każdym kroku, tez miał problemy psychiczne,dołki i to ja byłam tą silniejszą,byłam zdana sama na siebie,ja decydowałam za dwoje, może twój facet też taki jest? może jest mu wygodnie kiedy widzi że sobie doskonale radzisz sama, nie chciałabym cię buntować ale pomyśl nad tym czy jest to krórkotrwała sytuacja (stan przejściowy z nie jego winy) czy może zwyczajnie robi się cwany i wygodny,może zwyczajnie czuje że nie musi się starać

Gość miałam takiego
acha...mój miał rentę ale nie chiał z nij rezygnować, jego renta szła na stancję,jego opłaty i wydatki a mieszkał za darmo u mnie,żadnych zakupów, zero własnego wkładu, litowałam się bo było mi go zwyczajnie szkoda, tłumaczyłam to tym,że to nie jego wina ale po 2 latach nadal nic nie robił, twój mąz tak tkwi juz 3 lata więc nie licz na zmiany, musisz zrobić krótkie spięcie,być konsekwentna i wymagająca inaczej go nie uratujesz

Gość miałam takiego
acha...mój miał rentę ale nie chiał z nij rezygnować, jego renta szła na stancję,jego opłaty i wydatki a mieszkał za darmo u mnie,żadnych zakupów, zero własnego wkładu, litowałam się bo było mi go zwyczajnie szkoda, tłumaczyłam to tym,że to nie jego wina ale po 2 latach nadal nic nie robił, twój mąz tak tkwi juz 3 lata więc nie licz na zmiany, musisz zrobić krótkie spięcie,być konsekwentna i wymagająca inaczej go nie uratujesz

Gość rokzez343
ja nigdy nie miałem dziewczyny , ale to dlatego , że dawałem każdej kosza jak proponowały mi randki .. A dawałem kosza nie dlatego ze mi sie nie podobały , a dlatego , że wiem , że zycie z fobikiem społecznym byłoby cięzkie .. i dla mnie byłoby cięzej i dla dziewczyny .

rentę? no nie wiem, czy dałoby rade, raczej nie. Nie wiem, czy on się pozbiera. czytam co pisze "miałam takiego" i jestem przerażona.. nie może tak być.. on ma poczucie winy, wiem, bo rozmawiamy o tym, ale na rozmowach się kończy! nawet nie napisze sobie CV, nie podzwoni, nie popyta..

Gość ja tez nie.........
ja tez nigdy nie pracowalam a studia 3 lata temu skonczone... mam fobie spoleczną tez. co mnie dziwi, to czemu on chodzi prywatnie do psychiatry zamiast na NFZ za darmo? nie pojmuje tego. widac za duzo kasy macie jednak.

Gość ja tez nie.........
pomóż mu szukać, on na pewno cche pracować ale lęk go paraliżuje przed szukaniem pracy.

może go paraliżuje.. ale czy ja mam za niego załatwiać, kiedy na to czas znaleźć. Ale chyba tak zrobię! Sama napisze CV i poznajduję adresy firm, porozsyłamy, albo on pozawozi

Gość fdfgfhgjh
no wiesz, przysięgalas mu.... i nie opuszcze cie...

nawet nie zająknęłam się w tym temacie, że zamierzam go opuścić :) A dziś jest na mnie obrażony - bo mu nie zostawiłam kasy, a chciał jechać na ryby.. Boże.. jak z dzieckiem :(:(

ja tez nie - a próbowałeś się dostać do dobrego psychiatry na fundusz i bez czekania pół roku? U nas się nie da, przynajmniej nie do tego doktora, do którego chodzi mąż

Nie rozumiem jak może tak całymi dniami siedzieć i bawić się penisem albo lepić figurki z kupy :o

Gość pińcetka
a propos dziecka - macie?

Gość ja tez nie.........
co za roznica do ktorego psychiatry? no ale jak wy cchecie do jednego konkretnego to placcie, widac jednak macie duzo kasy. normalny czlowiek chodzi raz na 3 miesiace po recepty i jest zadowolony

mamy dziecko. Nie czepiaj się tego psychiatry, dobrze? czy ja marudzę, ojejku, nie stac mnie na psychiatre?