Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solniczkakakakakka

mam ohydna cere, nie mam juz sily. Mam prawie 24 a dalej syfy :(

Polecane posty

Gość a ja mam azs i u mnie syfy
mialam takie malenkie doswiadczenie z mineralami ;) generalnie przywiazalam sie do mojego bb i w najblizszym czasie chce sie tego trzymac ;)

Gość germanistka86
No chyba mamy najgorszą ze skór. Chociaż moja kosmetyczka twierdzi, że najgorszą jest skóra z trądzikiem różowatym

Gość tez mam tradzikowo naczynkowa
ten peeling zrobie na dniach :) postaram sie odnalesc temat i napisac o efektach :) no stronka fajna tylko mnóstwo ziólek ,a nie wiele opini , moze faktycznie lepiej udac sie do zielarza ktory w tym siedzi ..

Gość germanistka86
oj nie strasz, że może być jeszcze gorzej:P

no ja to wlasciwie mam tradzik rozowaty :( nie zdiagnozowany przez dermatologa ale wszytkie objawy na to wskazują :(

Gość harakiri86
ja mam 26 lat i od 16 lat ciągle taka sama brzydka cera, pryszcze, zaskórniki, wągry. Kiedyś myślałam, ze z wiekiem z tego wyrosnę, ale już nie mam takiej nadziei. Zero poprawy. Zaznaczę, że nie leczę się żadnymi kremami. Generalnie nie mogę się patrzeć na siebie w lustrze.

macie gg? kurcze bo fajnie moc sie dzielic doswiadczeniami wspolnie

Gość germanistka86
A chodzi któraś z was do kosmetyczki? Jeśli tak to na jakie zabiegi?

nie mam gg :( a do kosmetyczki nie chodze, raz bylam i mi wycinela wszystkie pryszcze po niektorych zostal slad mam uraz predzej wybralabym sie do dermatologa na zamykanie naczynek ale w internecie pelno negatywnych opini ze az sie odechciewa :O:(

nie chodze, mam wstret do dotykania przez obcych mojej twarzy :O

Gość germanistka86
też mam. U mnie tez tak myśleli, kosmetyczka mówiła, że na 100% to trądzik różowaty (już do niej nie chodzę). Dermatolog stwierdził łzs.

podstawa to uspokoić skórę. tylko każdą co innego uspokoi

Gość germanistka86
To musiały być naprawdę niekompetentne osoby. Najważniejsze to nawilżenie, uspokojenie skóry. Ja wcześniej chodziłam na kwasy, jak już pisałam, ale tylko na czoło. Na jesień zrobię poprawkę, bo blizny w 80% zniknęły po zabiegach. Teraz raz na dwa miesiące chodzę na oksybrazję i dodatkowo mam wprowadzaną witaminę c ultradźwiękami. Harakiri wiesz jak nic nie będziesz działać to samo nie zejdzie.

ja niestety tez trafilam na bardzo niekompetentna dermatolog dzieki ktorej miedzy innymi mam tak spierdoloną cerę jak mam :O ja niestety niebardzo mam kase na takie drozsze zabiegi :( radze sobei po swojemu

Znalezienie dobrego dermatologa nie graniczy z cudem. Uwierz. Ja problemy z cera mialam kiedys, wyleczyl mnie tylko i wylacznie dermatolog. Bylam u 2 bo do jednego nie chcialo mi sie czekac i oboje stosuja mniej wiecej takie same metody. Najpierw cos delikatnego, pozniej coraz mocniejsze leki. Ja za ktoryms razem trafilam na moje idealy. Ale trzeba tez zwrocic uwage dermatologowi zeby wypisal recepte na antybiotyk doustny takze. Organizm musi sie oczyscic od wewnatrz. Co do OCM - kobiety ktore maja cere naczynkowa stosuja to tez, tyle ze bez goracego recznika, ewentualnie tylko cieply. I podobno tez sie sprawdza. A moze nawet lepiej bo ja mam wrazenie ze z uzyciem goracej wody pory za bardzo mi sie rozszerzaja i pozniej ciezko je doprowadzic do porzadku.

Gość germanistka86
No ja mieszkałam w Niemczech i tam pracowałam. Całe swoje oszczędności wydałam na zabiegi. A wiecie skąd teraz biorę pieniądze? Odkładam co 2 dzień 10 zł, bo wcześniej tyle wydawałam na fajki. W dwa miesiące spokojnie się na 2 zabiegi uzbiera:P. A i żeby nie było, nie pracuję normalnie. Daję korepetycję i tłumaczę teksty dla firm. Ile macie lat?

Gość germanistka86
ocalwe mi lekarze przepisują tylko leki doustne, bo na maści ze sterydami się nie godzę.

ale co moge powiedziec ze pomaga to : -łykanie kapsułek z olejem z ogórecznika ale conajmniej kilak miesiecy ( biogal, capivit hydro control) - naturalne probiotyki np kefir codziennie rano ( tymi sposobami o jakies 30 -40 precent sie uspokojla moja twarz, ale od tego momentu nie ma zadnego progresu na lepsze:( ) a z zewnetrzych kosmetyków do d-panthenol,olej jojoba, maseczka z siemienia lnianego, mleczan sodu, kwas hialurownowy i te wszysctkie wyciagi ( z arniki , milorzebu,kasztanowca ) nie pomagaja jakos super ale tez nie szkodza a co nie pomoglo: -liśc oliwny bralam rowno dwa miesiące( cera bez zadnej roznicy) a co wrecz zaszkodzilo - biosiarka na twarz(zmieszana z olejkiem myjącym) -maseczka ze spiruliny z wodą -kremy drogeryjne i apteczne -zele droferyjne i apteczne

Gość Veganka
idz do kosmetyczki. zaplacisz troche kasy za kilka zabiegow ale warto. pozniej powiesz tak ja "o ja glupia! czemu nie zrobilam tego wczesniej!". nie warto tracic kasy na magiczne plyny!

ocalwe, z zastrzezeniem ze masz TRADZIK a nie np atopowe zapalenie skory

Veganka ale mi te "magiczne plyny" z mazidel i bu pomagaja! przy zalozeniu ze nie uzyje czegos co mi zaszkodzi, np teraz pudru

Ale wszystko co pisze odnosi sie do autorki, jeszcze nie mialam czasu przeczytac tematu

ja mam azs i u mnie syfy-- to czego uzywasz z bu i z mazidel?

Gość germanistka86
Veganka kilka zabiegów nie pomoże. Ja ich miałam w sumie ok 30, a i tak nie jest jeszcze super dobrze. To jest bardzo kosztowne

hydrolatów, uzywalam tez olejkow np tamanu i hialuronu. mam zamiar kupic pudry diamentowy i perlowy. mam tez zamiar olejek do mycia, ale mam bardzo duzo roznych kosmetykow ktore musze pozuzywac ze nie widze sensu kupowania. uzywam tez telocapilu z mazidel :P

Gość Mario Bolucci
Nadal mi pryszcze wyskakują, ale juz w baardzo małym natężeniu. Co na mnie podziałało? Żel do twarzy effaklar Plyn micelarny Eucerin i krem do twarzy effaklar duo. Aktualnie jest w pogotowiu na wszelkie niespodzianki, gdy mi cos wyskoczy to twarz smaruje wlasnie nim. Obecnie testuje kosmetyki yves rocher i stan mojej cery sie utrzymuje (yves rocher sebospecifik - kremy, pure - tonik i zel). Zeby nie było to zmieniłam miejsce zamieszkania i mam tu wode tak straszna, ze nie da sie jej pic z kranu. Z kosmetykow kolorowych - fluid clinique anti-blemish, a teraz by cera troche odpoczela krem tonujacy/fluid yves rocher

ten niverosin ma sklad typowo na problemy z naczynkami i zylami tylko: -balabym sie kupować przez internet ( kiedys czytalam artykul gdzie pisalo ze statystycznie ok 50 procent leków kupowanych przez internet na allego jest podrobionych) - na czas brania pewnie dziala ale ile można ten suplement brać? nie wiem...

Mario Bolucci zamienil stryjek siekierke na kijek :O yves rocher to niestety gowno :O

Gość germanistka86
Nie wiem ile, ale Farmona miała kiedyś suplement diety o podobnym składzie. Tak mi po nim naczynka wybielały, były praktycznie niewidoczne..