Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solniczkakakakakka

mam ohydna cere, nie mam juz sily. Mam prawie 24 a dalej syfy :(

Polecane posty

Gość fjhdjkfdk
Tabletki antykoncepcyjne.. niestety.. dopiero 5 listek zadział i póki biore 4 lata jest czysta... Wiem coś za coś.. ale te 4 lata spokoju to nowe życie. Naprawdę.

Gość germanistka86
Moja mama ma azs i Bioderma to dla niej zbawienie. Ja jem rzadko słodycze, zawsze wszystko pełnoziarniste (chleb, makarony), dużo warzyw, mniej owoców (unikam cytrusów), chude mięsko.

Gość a ja mam azs i u mnie syfy
tylko ze ja np mam hormony w normie :O

Gość tez mam tradzikowo naczynkowa
tabletki zadzialaja jesli jest problemem jest trądzik hormonalny ale problem z naczynkami to one moga niestety poglebić

bioderma zawiera skladniki ktore sa dla mnie silnie uczulające

Gość germanistka86
fjhdjkfdk nie chcę Cię straszyć, ale jak przestaniesz brać to problem może być jeszcze gorszy.

Gość germanistka86
a spróbuj olejek z drzewa herbacianego, jest naprawdę super. W necie znajdziesz wiele opinii o nim. Ma działanie bakteriobójcze i grzybobójcze.

uzywam olejek jak cos mi wyskoczy, ale to nie zapobiega jesli to jest zapalenie skory. a j mam zapalenie skory wlasnie ktore objawia sie tak jak tradzik, czyli pryszczami

ja mam ten olejek i na mnie on nie dziala :( jak smaruje punktowo to syfy przez noc robią sie kilka razy wieksze

a moze olejek tamanu sprobuj?

Gość germanistka86
To dziwne. Ja stosuje go zapobiegawczo, z płynem micelarnym i odkąd go mam to może jeden pryszcz mi wyskoczył. Za to mam dużo naczynek, a to można tylko pozamykać laserem.

Gość fjhdjkfdk
Może.. liczę się z tym. Ale wiesz co to znaczy 4 lata nie patrzeć kilkanaście razy w lustro ? Budzić się z myślą, że jestem normalnym człowiekiem? Nieodwoływać spotkań i martwiąc się, czy nie wyskoczy mi masa wykwitów przez ważnym spotkaniem ? Nie chować twarzy za włosy ? nie uciekać oczyma... Nie chodzić wiecznie zła i załamana. Rozmawiać z ludzmi, otwierać się na innych ? Zmarnowałam całe swoje dorastanie, zero randek, spotkań, imprez.. tylko wstyd . To moje nowe życie. Ostawiłam na jakiś czas i nie było nawrotu, ale to było ok pół roku, potem wróciłam bo zmianiłam tabletki na inne i tutaj był wysyp - znowu do 5-6 listka.. teraz znowu czysto. Sni mi się czasem po nocach, że mi wyskakują pryszcze, ale rano wiem, że to tylko sen a mój mózg dalej pamięta, jaka to dla mnie była krzywda.

Gość germanistka86
A i ja mam również zapalenie skóry (łzs)

olej czy olejek? bo na zrób sobie krem widze tylko olej ? ja jestem aktualnie w dolku tylko kupe forsy na to wszystko wydaje a gowno to wszystko tak naprawde pomaga :( albo na chwile by potem wrócic to takiego samego stanu :( reszta lasek cieszy sie normalna cerą nie robiąc z nia zupelnie nic

maSZ szczescie że cos Ci pomaga, gdyby mi pomogly tabletki antykoncepcyjne to bralabym je nawet do konca życia ale ja mam głownie naczynka ,czerwona twarz , porozszerzane pory i z 10-15 pryszczy po ktorych zostaja wielkie czerwone slady a mam blade cere i boje sie brać tabsow ze wzgledu na naczynka jakie badania można zrobic ?

olej. agranowy tez ma takie wlasciwosci. sprobuj tez jeszcze jednej rzeczy - woda brzozowa z malwy. ma w skladzie alkohol ale ma wyciag z brzozy ktory slyszalam ze przy lzs i bardzo tlustej skorze moze pomoc, a kosztuje grosze. skoro i tak nie ma nic do stracenia.... :(

Gość fjhdjkfdk
Przez te 4 lata znalazłam pracę, wyremontowałam mieszkanie z chłopakiem, zapisałam się na studia, zbudowałam relacje z rodziną, z grupką kilku znajomych. Jestem w związku już 5 rok, i poznaliśmy się gdy była w kiepskim stanie. I nawet jeżeli po odstawieniu wróci, trudno ale spokoju przez ten czas i tego co zbudowałam nikt mi już nie zabierze :)

Gość 131293213
przede wszystkim trzeba skóre odzywiac od środka, wit a plus e , cynk i inen składniki dadza więcej niz kremy, toniki i sto gównien jakie wam podają w reklamach

Gość germanistka86
fjhdjkfdk Wiem, co to znaczy. Ja Cię nie oceniam, ale wiem, jak to się często po tabletkach kończy. Ja obecnie nie mam brwi i praktycznie wszystkich rzęs. Jedyne co to skóra mi się w miarę uspokoiła tzn. nie wychodzą pryszcze, mam blizny, ale je prawie wyleczyłam. Naczynka zostały, ale z tym powalczę, jak będę miała więcej pieniędzy. Wiem, co znaczy izolować się od ludzi i mieć depresję.

olej z wiesiolka tez sprobuj. mozesz tez kupic sobie jakis krem-bazę podstawowa (chocby niebieski z alterry bezzapachowy) i dodawac do niego przed nalozeniem na dloni zmieszac kropke olejku eukaliptusowego. na mnie dziala dobrze. i kwas hialuronowy do kremu, nawilza i ma wlasciwosci takie, ze wspomaga leczenie takich ranek

olej z wiesiolka to ja moze bede pic, olej arganowy mam stosowalam ale mnie zapycha :O mnie doslownie prawie wszystko zapycha ajak nie zapycha to powoduje zaczerwienie twarzy przez kilka dni

Gość fjhdjkfdk
ale po którym listu zrezygnowałas ? Ja do 5 lista miałam pogaraszający się wysyp, było bardzo źle.. ale dopiero po pół roku przyszły efekty. Wiem, że nikt tego nie poleca, ale brałabym równy rok i jeżeli wtedy by nie pomogły odstawiłabym. I biore Diane, już 4 rok i tylko po nich czuje się ok.Wiem mówią , że syf, ale polecił mi ginekolog. Zmieniałam pod presją, że to trucizna na Cilest, Jasmine był wysyp.. wróciłam znowu do Diane - do 5 listka znowu wykwity.. teraz spokój już rok.. MYślę, że znowu spóbuję zmienić na coś innego. Póki co cieszę się SPOKOJEM

tez wiem co to znaczy, ciagle mysle o swojej zjebanej twarzy i nienawidze jak ktos na mnie patrzy :(

Gość fjhdjkfdk
Gdy odstawiłam na pół roku, nie było żadnego wysypu. Wysyp nastąpił jak zabrałam się za Cilest i Jasminne, bo chciałam się zabezpieczać.. Wróciłam do Diane, spokój ale myślę nad zmianą na środki nowszej generacji. Zastanawiam się tylko, czy ja chce to znowu przechodzić :/

Gość germanistka86
No właśnie dziewczyny na każdego działa coś innego, ale musicie próbować. Ja jeszcze rok temu płakałam, bo skóra była cała czerwona, paliła, naczynka szybko pękały, a czoło było całe w ropnych bulwach. Dzisiaj jest lepiej, uspokoiło się. Co do olejku arganowego to chciałam powiedzieć, że jest średni mimo, że dużo kosztuje. Czym się malujecie? Ja używam trochę podkładów mineralnych, chociaż w tej dziedzinie nie jestem zbytnio obeznana:P

hydrolat oczarowy, pomaranczowy, rozany jeszcze, do psikania twarzy, zamiast toniku. i nie powinno sie pocierac skory za bardzo

używam bb a na to puder, ale puder mnie chyba podraznil, uczulil, bo mam wysyp, po bb nie mialam nieprzyjemnego uczucia na twarzy, po tym pudrze ktory mam wlasnie czuje taki dyskomfort. chce kupic sobie perlowy i diamentowy z bu i zmieszac

Kosmetyki drogeryjne nie pomoga a moga tylko pogorszyc Twoj stan. Jedynie kosmetyki naturalne moga cos pomoc, ale nie musza. Zainteresuj sie czyms takim jak: -OCM -mydlo Aleppo -mydlo weglowe najlepiej z www.mydlarnia-tuli.pl -kwas hialuronowy na blizny -olejek jojoba ktory przesuszona cere nawilza, a przetluszczona normalizuje (tylko nie kupuj na allegro bo czesto zdarzaja sie oszusci) a przede wszystkim DERMATOLOG bo zaden kosmetyk Ci nie pomoze. Potrzebujesz leku.

Gość germanistka86
Widzisz, a u mnie się hydrolaty nie sprawdzają. Strasznie mnie wysuszają. Z podkładów używałam Laury Mercier (Silk Creme Foundation), ale po nim miałam po czasie nowe pryszcze. Podkład mineralny Clarina piekielnie wysuszył moją skórę, podobnie jak minerały z EDM. Długo używałam zamiast podkładu kremu koloryzującego z filtrem 50 z Biodermy, ale jakoś ostatnio mi zbrzydł. Te bb kremy są popularne ostatnio, poszukam próbek.

glinki, maski z alg