Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solniczkakakakakka

mam ohydna cere, nie mam juz sily. Mam prawie 24 a dalej syfy :(

Polecane posty

Gość germanistka86
To życzę słodkich snów. Ja niestety ostatnio mam problem ze snem, zasypiam koło 3:P. Meldujcie się!

Gość solniczkakakakakka
Poszlam, a widze ze topic sie rizwinal. Z jednej strony dobrze, z drugiej zle, bo nie zycze nikomu takiej cery i im mniej osob z tym problemem tym lepiej. Ja juz wszystkiego chyba probowalam, wlacznie z opisanymi olejkami, jojoba etc mazidla, bu itak dalej nic. porazka pale papierosy znow zaczelam z tego wszystkiego kiedys cere uleczylam zabiegami bylo ok i nastapil taki wysyp ze pooralo mi ryj znowu a teraz mnie nie stac ide spac do napisania

Gość germanistka86
solniczka właśnie nie powinno się poddawać!. Ja paliłam 10 lat. Jak się to wszystko zaczęło paliłam aż paczkę dziennie. Też ze stresu, ale przestałam, bo zaczęły mi się robić drobne zmarszczki nosowo - wargowo. Teraz jest lepiej. Pryszcze się tak nie robią, chociaż to też częściowo zasługa olejku z drzewa herbacianego. Kolor skóry się powoli poprawia. Papieros to jest chwilowe "ukojenie", a ile szkody robi naszej skórze. Zobacz sobie zdjęcia w necie, ja oglądałam skórę 40-letnich palaczy, ich zęby, płuca. Zawsze jak się gdzieś tam mój nałóg odzywa to przypominam je sobie i już mi się odechciewa.

Gość ja bralam izotek i nie
pomogł po skońćzeniu kuracji wszytko wrocilo i co ????

ponad 7 miesiecy w sumie wzielam 120 mg na kg masy ciala

no to jak izotek ci nie pomogl to juz nic nie pomoże 😭 chyba że podwójna dawka izoteku:classic_cool: pozatym nie sciemniaj, wiem ze napisal to ktos tylko po to by niby oblic moja teze...:classic_cool: ponad 5 osob z pośród moich najomych bralo izotek przez pół roku lub rok i teraz nawet pol krostki nie ma. ladna zdrowa cera. 🖐️

przysiegam na mamele i tatele 😭 wez mnie nie zalamuj ,czyli jestem beznadziejnym przypadkiem wiem 😭:(:(:( ide kopac grób :(

Gość moja walka z tradzikiem kk
Mam 22 lata i jak poszłam do dermy to prawie padła i powiedziała że mam na twarzy chyba WSZYSTKO co możliwe. Ropne, gule pod skóra, zapchane czarne pory. No wszystko! To było okropne. Podleczylam się antybiotykiem i mialam iść na Izotek ale się bie zdecydowałam. Zaczęłam zdrowsza dietę, mnóstwo owoców, warzyw, duuuzo wody, unikalam glutenu i cukru. Diete poradziła mi koleżanka, musicie wiedzieć że np w lasach tropikalnych problemu trądziku nie ma, wlasnie dlatego że nie jedzą przetworzonego cukru. Musicie wyeliminować wszystko co mogłoby powodować wasz trądzik. Ja nie bylam pewna więc stosiwalam też oklady z cebuli ( podobno zabijają bakterie gronkowca czy jakoś tak, jak macie gule pod skóra w okolicach brody to gronkowiec). Po 3ech miesiącach moja skóra jest gladka, przed okresem wyskocza 2 maleńkie pryszcze i to wszystko. Sama nie wierze w to co osiagnelam. Trądzik miałam od 10ego roku życia. Więc tak: dieta + cebula + dużo wody i mamy sukces! A kosmetyki? Używam do cery wrażliwej, nie ma co katowac ostrymi kosmetykami do skóry tradzikowej. Plus zbawienny jest żel z aloesu. Moje ostatnie odkrycie. Bądźcie systematyczni i wytrwali, uwierzcie że wam się uda. Ja pierwszy raz od 12tu lat nie boję się spojrzeć w lustro :)

ja mialem brac docelowo przez rok. bralem pol roku bo badania mialem tak zle ze mi zabronil lekarz juz wiecej brac. powiedzial ze mam pol roku odczekac...i dopiero. no i mi calkiem nie wyleczylo...tzn jest jakies max 10% tego co przed braniem izoteku... jakbym mogl dokonczyc normalnie kuracje to bym nie mial zadnych glupich krost:D ale tera to mi nie przeszkadza to. a wczesniej byla masakra...

nic nie przerywalam, wyniki mialam calkiem dobre , po ok 3 miesiacach kuracji buzia zaczynala byc idealna i tak to trwalo przez kolejnych 5-6 miesiecy po ok 2 miesiacach po zakonczeniu wszystko zaczeło wracac :( to było niecale 5 lat temu może powinnam sprobować drugiej kuracji ? :( nie wiem juz sama tylko plakac mi się chce 😭

"Zaczęłam zdrowsza dietę, mnóstwo owoców, warzyw, duuuzo wody, unikalam glutenu i cukru. Diete poradziła mi koleżanka, musicie wiedzieć że np w lasach tropikalnych problemu trądziku nie ma, wlasnie dlatego że nie jedzą przetworzonego cukru. Musicie wyeliminować wszystko co mogłoby powodować wasz trądzik. Ja nie bylam pewna więc stosiwalam też oklady z cebuli ( podobno zabijają bakterie gronkowca czy jakoś tak, jak macie gule pod skóra w okolicach brody to gronkowiec). Po 3ech miesiącach moja skóra jest gladka, przed okresem wyskocza 2 maleńkie pryszcze i to wszystko. Sama nie wierze w to co osiagnelam. Trądzik miałam od 10ego roku życia. Więc tak: dieta + cebula + dużo wody i mamy sukces!" jaki kurwa sukces???? jakies tortury chyba:O:D:D:D:D::D co to za zycie żeby byc cale zycie na diecie to pojebbane! do tego capić cebula 24h na dobe:O:O:O no to ajebisty plan. najlepiej cale zyci o chlebie i wodzie z wiecznie przyklejonymi do twarzy plastrami cebuli i huuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrra nie ma pryszczy!!!! :D :O izotek ulatwia życie. nie trzeba spedzac kilku godzin na gotownaiu jakis kleikow, obieranie cebulu,, wcieranie 20 masci... poprostu nie robia się na skórze krostki. a wtedy juz mozna sobie jak sie chce zrobic dokladne badania i moze uda sie dowiedziec co powodowalo ropne zmiany na skórze... ale na spokojnie...mozna normalnie życ bez wrażenia że inni ludzie patrzą na ciebie jak na gre połącz kropki. ludzie nie mający problemu nigdy z żadnym trądzikiem na ludzi z takim problemem wiecie jak patrza? jak na brudasów o siebie nie dbających:P "patrz ile ma krot, wystrczy zeby kupila sobie oxy mi od razu pomaga ale ona widcznie sie chyba w ogole nie myje.. ale fleja"

Słuchaj ja ci nie karze tego stosować. Ale najlepsze jest to że przez 2 tyg nie jadlam cukru ( tylko naturalnie występujący np w owocach) i nie miałam żadnych ciagot, w sumie nie mogłam patrzeć na słodycze. Organizm szybko się odzwyczaja. Teraz od czasu do czasu zjem coś slodkiego ale jeszcze pół roku temu pozeralam słodycze a teraz mogę żyć bez nich. Pozatym jakie katusze? Boli cię jedzenie owoców? Czy może fakt że nie mozesz zjeść białego pieczywa. Gluten jest szkodliwy. To nie jest jakaś straszna dieta. Mięso też można jesc chociaż wieprzowine nie za bardzo. Ja wolę mieć zdrową dietę, i nie tylko moja twarz skorzystała, niż wyniszczac swoje ciało izotekiem :) bo każdy trądzik ma przyczynę która można wyleczyc w naturalny sposób. Jak myślisz dlaczego ludzie z wysoko rozwiniętych krajów są tak zapryszczeni a jak patrzysz na egzotyczne kraje to nawet nie wiedza co to trądzik? Powodzenia dla tych którzy walczą z tradzikiem w naturalny sposób :)

Gość yiuhiu
to co jadłas ?jesz? możesz podać jakis przykladowy jadlospis na jeden dzień ?

Gość pynia z wachocka
"co to za zycie żeby byc cale zycie na diecie to poj**bane! do tego capić cebula24h nadobe " Z całej twojej wypowiedzi bije niewiedza. Cebulę nakladasz na twarz tylko na pol godziny a potem zmywasz i nic nie capi.Wiem bo stosowalam ta kurację przez 3 miechy. Nie masz pojęcia o przyczynach tradziku czy tylko udajesz? Rozumiem że chcesz szybko i skutecznie ale jeśli nie dowiesz się co jest przyczyną twojego tradziku to nawet po kuracji izotekiem jest szansa trądzik powróci i to jeszcze w gorszej postaci jeśli nie wyeliminujesz przyczyny. Więc nie rzucaj się tak chlopcze. Pozatym dieta nie równa się głodówka, to tylko zaprzestanie zarcia wszystkiego co popadnie.

"bo każdy trądzik ma przyczynę która można wyleczyc w naturalny sposób." taaa tylko że jak ja w koncu poszedlem do derma z ubezpieczenia a nie prwanych zlodzieji to mi na dzien dobry pani powiedziala że ja nigdy trądzika nie mialem i skoro mam ponad 22 lata to tylko izotek mi pomoże. przyczyn wystepowania wszelkiej masci zmian skórnych tzw krost, guzków, cyst , potocznie pryszczy itd jest, może być OD CHUJA!!!! i demratolodzy sami nie wiedza jakie sa dokladne przyczyny. mogą być bakterie, hormony, dieta itd itp i wszysctko razem na raz! a czlowiek chce poprostu wyglądac jak czlowiek. wtedy może sobie na spokojnie szukać i eliminowc problem. bo izotek problemu nie rozwiązuje...likwiduje tylko efekt nieprawidlowosci. ale najwazniejsze to jest... bo mozna normalie funkcjonowac bez obnizonej samooceny. a to co napisalas o krajach trzeciego wiata to śmiechu warte:) to sa geny. :) na tej samej zasadzie prawiczkowi z kafe ktory marudzi ze ma tylko 13 cm nalezloby doradzic diete afrykanska to zaraz knażka mu urośnie do murzyńskich rozmirów:D sa ludzie ktorzy zra niezdrowo, pikantne rzezy, chemia, brak higieny , nic nie robia a ni jednej krostki w zyciu nie mieli a żyja w polsce od zawsze...🖐️

mow o dietch i naturalnych metodach kuracji is szukaniu problemu i przyczyny komuś kto np od kilku lat bezskutecznie chodzi do dermatologa i to kilku , utopil w chuj kasy u tyh naciagaczy, etki antybiotykków, masci, kremów, diet itd i z powodu swojego wyglądu ma depresje poglębiająca się i gotowy jest nawet kupić jakieś chińskie tabletki z suszonej ropuchy na trądzik w necie byleby się go pozbyc...i konsekwencje brania podejrznaych tabletek ma w dupie. bo najwazniejze dla tej osoby jest wyglądać NORMALNIE!!! dlatego ja każdemu kto ma ponad 22 lat i pomimo ronzych metod nie może na siebie w lustrze patrzeć zalecam jedno: wizyta u ZNAJOMEGO dermatologa , np najlepszy przyjaciel kolezanki a NAJLEPIEJ U DERMA Z UBEZPIECZENIA i poprosić o izotek. z reszta derm w jednym i drugim przypadku od razu skieruje was na badania i zapisze lek izotekopodobny

W pierwszych tyg. Jadlam pieczywo bez glutenu a teraz chleb razowy ( po prostu bie jem białego pieczywa). Śniadanie : kanapka z tunczykiem, pomidorem, ogorkiem, czasem z upieczonym kurczakiem, ale zależy kto co lubi, czasem otręby z mlekiem i owocami, herbata bez slodzenia. W ciągu dnia różne owoce, sałatki warzywne i owocowe, ile sie da :) Obiad : cokolwiek się chce ale żeby nie było tlusto, zero wieprzowiny, zazwyczaj kurczak. Sałatka np z marchewki. Woda do picia. Kolacja nic specjalnego, podobnie do śniadania, też owoce itp. To nie jest żadna wyniszczajaca dieta! Tak jedzą normalni ludzie, tak wlasnie powinna wygladac ludzka dieta i nie widzę tu nic nadzwyczajnego. Jecie ile chcecie tylko zdrowiej. Można modyfikować wg. Swoich upodobań.

Gość yiuhiu
a skąd wziąc to pieczywo bez glutenu ?

Gość yiuhiu
a na obiad też odpadaja wszytkie dania np z mąką pszenną ? np pierogi ? makarony? ziemniaki można jesc?

ja bylem na takiej diecie, rowniez na baaaaaaardziej restrykcyjnej przez dosc dlugi okres czasu zleconych przez oszustów nieuków i ignorantów prywatnych dermatologów i gówno to dało... w dodatku musialem caly czas sobie odmawiac tego co lubie. zero alkoholu, tego nie moge tego nie wolno a chuja tam. mlody czlowiek chce życ nrmalnie i cieszyc się zyciem a nie się ograniczać. ja chce jesc co chce i nie mieć ataku pryszczycy! i wlasnie tak mam, jem co chce bez stresu. dzięki iztekowi. a dietaok dla siebie. ale nie pod presja że jak zjem to czy to czy wypije to czy tamto to zaraz mi cos wyskoczy na mordzie:O:O:O

To co napisałam o krajach tropikalnych to prawda i jest wiele badań i dowodów na ten temat więc może trochę wiedzy by się przydało? Pozatym rozmawiasz z osobą która miała chyba wszystko na twarzy od kiedy skończyła 10 lat. Też mam niskie poczucie wartości, przechodzilam depresję, miałam myśli samobójcze, jak chyba każdy kto walczy z tradzikiem. Wiesz ile lekow bralam? Dermy też za dużo nie pomogły. Dlatego zaczęłam dużo czytać , pytać, próbować. I w pół roku osiagnelam to co mogłam izotekiem + nie zniszczylam organizmu. I sposoby naturalne są wg mnie najlepsze. Ale do tego trzeba samozaparcia a nie czekac na cud z nikad.

Tym razem to znowu ja - nie pitol. Moja kumpela ma 24 lata właśnie, brała izotek, przeszła całą kurację. Trwało to ok. roku. I co? Sporo kasy na dermatologa, leki, dodatkowe kosmetyki nawilżające, badania w trakcie kuracji. Może miała poprawę cery przez jakieś 3 miesiące. Teraz znowu dostała wysypu. Okropnie to u niej wygląda.

Gość yiuhiu
no tylko co mam zrobic ktos komu izotek nie pomógł ? bedzie sie chwytal wszystkiego

Wiesz tą dietę to ja sama sobie ulozylam metoda prób i błędów. Ja jadlam ryż, starałam sie unikać makaronu. Jednak są strony w internecie które zakazują praktycznie wszystkiego. Tak nie można. Zazwyczaj eliminuje się jeden produkt i czeka na rezultaty. Czasochłonne ale daje ci to jakiś obraz czego lepiej unikać przez resztę życia. A pieczywo takie znalazłam w Tesco większym w dziale z specjalną żywnością, jednak nie możesz po prostu zastąpić białe pieczywo razowym i już jest lepiej. Bo nie ma sensu kupować tego pieczywa, jest droższe. Radzę poczytać w necie czego lepiej unikać przy tradziku. Niektórym szkodza pomidory. Mi nie.

Gość yiuhiu
ok dzieki

Gość dsffsf
odżywianie odpowiednie to podstawa

Gość yiuhiu
izotek pewnie poamga ale moze 70 procent ludzi którzy go brali a całe 30 na sto bedzie mialo nawrót i zalamke ze nawet taki ciezki lek im nie pomól pomimo osiągniecia dawki docelowej :( odechciewa sie wtedy zyc centralnie