Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość solniczkakakakakka

mam ohydna cere, nie mam juz sily. Mam prawie 24 a dalej syfy :(

Polecane posty

Gość umami
Brać małe dawki Izoteku na podtrzymanie. Mam 24 lata, od 14 roku życia walczyłam z trądzikiem wszelkimi sposobami - maści, kremy, toniki, tabletki anty. W końcu pomogła mi izotretynoina. Po roku od zakończenia kuracji nie mam nieskazitelnej cery, ale cerę mogę spokojnie pielęgnować zwykłymi kosmetykami, muszę tylko pamiętać o nawilżeniu i dobrym podkładzie (Pharmaceris matujący, dobra cena, nieźle się trzyma). W trakcie leczenia po paru tygodniach miałam cerę jak po fotoszopie, to było niesamowite uczucie po latach ropnych cyst i tłustej cery. Po wakacjach planuję kurację małą dawką, jest szansa aby problem zniknął całkowicie. Nie męczcie się dietami i wysuszającymi mazidłami na trądzik. Mogę polecić lekarza w Krk, który bardzo rozsądnie kieruje leczeniem.

ludzie:O wy nie rozumiecie. :O izotek a kuracja mającana celu wyeliminowanie nieprawidłowosci w organizmie to zupelnie dwie inne sprawy! izotek zmienia strukturę skóry tak że nie robią się stany zapalne wywoływane przez wiele różnych przyczyn...problemów w organizmie!!! i te problemy powinno się zdiagnozoac i wyleczyc bo moga to być np nieprawidłowo działąjące hormony albo nieprawidłowa fauna bakteryjna w organizmie czy dieta...itd. ok. ale tzw izotek obecnie NIE POWODUJE ZADNYCH TRWALYCH USZKODZEN W ORGANIZMIE!!! skutki uboczne nieodrwacalne sa tylko wtedy jak bierze izotek kobieta w ciąży... wszytkie inne wystepujące skutki uboczne znikają po odstawieniu izoteka. (nie mowie o tych skutkach ktorych wystepowanie to 1:1000000000 przypadkow bo takie to i apap ma:D) ale te powszechnie wystepujące skutki uboczne. nie wolno brac na wlasna rękę, lekar zmusi pilnowac. ja mialem u lekarza z ubezpieczenia skierowania na badania za darmo...calkowity koszt kuracji miesieczny to bylo nie wiecej niz 210 zl/ gdzie za wizyte u prywatnego dwa razy w meisiacu po 100zl plus wykupienie tego nic nie dającego gówna jakie mi zapisywal to bylo z 700zł miesiecznie:O izotek pomoże wyglądać normalnie. jest najskuteczniejszy bo nie potrzeba znacz przyczyny by efekt w postaci ropnych zmian skórnych zniknąl. przyklad: kumpel nie wiem , penwy nie ejstem ale chyba prawiczek w wieku 27 lat. mial mase pryszy w okolicahc ust, nigdy nie mial dziewczyny, nie calowal sie nawet chyba, depresja permanentna, topil po 1000zl miesiecnzie u dermów bo zarabia ponad 3,5k na reke wiec go stac. i namowilem go na izotek. wzial. pol roku. twarz bez zadnej krostki, znalazl sobie laskę 2 miesiace od odstawienia izoteka i już zaruchał bo mi opowiadał:D takich gstorii znam wiecej. deity, naturalne metody, szukanie problemu w organizmie czy tez poza nim (niewlaciwa dieta, uczulenia na cos) OK, DOBRZE! ale jesli ma to sie odbywac latami, ...to na serio szkoda życia. szkoda nerwów, stresów, lat młodosci.

Gość yiuhiu
ja sie boje drugiej kuracji bo po pierwszej prawdopodobnie zostal mi problem z oczami zrobila sie gradówka ktorej nikt nie chce mi usunąć i sa wiecznie czerwone zadne krople od okulistow nie pomogly :( a d otego tradzik wrócil ,skrore mam bardzo cienka i kilak popekanych naczynek a wy nie mieliscie nie macie takich problemow po kuracji w trakciem kuracji izo?

Gość umami
Mnie pękały usta, wysuszyła się skóra na całym ciele i czasem pobolewały mnie kości, ale to był pikuś, naprawdę. Dopiero po kuracji dowiedziałam się, że wiele osób nie mogło nosić soczewek przy Izo, a ja sobie spokojnie w nich śmigałam. Wyniki badań miałam bardzo dobre (najpierw zrobiłam full zestaw badań, potem tylko ALAT, trójglicerydy i cholesterol). Tego TRZEBA spróbowac jak nic innego nie pomaga, nie wolno się męczyć i dołować.

Co to znaczy " nie meczcie się dietami" . Czy meczenie sie to unikanie tłustych potraw i mleka oraz glutenu ( które w diecie człowieka nie powinny się w ogole znaleźć). Dieta to nie tylko dzikie głodówki. Nie jem cukru, unikam przetworów mlecznych i jem dużo owoców i moja twarz jest jak pupcia niemowlaczka. Też miałam katowac się izotekiem bo podobno mój trądzik był nie do wyleczenia ( żaden krem, żaden antybiotyk nie pomagał) ale wzięłam sprawy w swoje ręce. Plus ograniczylam stres i zmienilam kosmetyki na delikatniejsze.

Gość yiuhiu
po za tym wydaje mi sie ze izotek lepiej dziala na facetów bo głowna przyczyną ich tradziku jest przewaznie nadrekatywnosc gruczołów łojowych na testosteron a przy grubszej skrórze zmiany po braniu izoteku tylko wychodza na korzysc a kobiety maja wieksze wahania hormonów chocby comiesiecznych i ciensza skóre izo doadtkowo je sciencza do dupy ogólnie :(

wszystkie osoby jakie znam ktore braly izotek lub porostu izotekopodobe leki o takim samym skladzie i dzialaiu to mialy tak: 1. miesiac, - nic sie nie dzieje 2gi miesiac - nasilenie wszelkiej masci krost, cyst, wyprysków na calym ciele 3ci miesiac - powolne zanikanie , mniejsz enaislenie ... 4miesiac i kolejne dynamiczne zmiany z dnia na dzien. bralem tylko polowe zalecanego czasu a i tak efekt lepszy niz przez 4 lata wszyscy prywatni demratolodzy razem wzieci osiagneli...:D z reszt tu na kafe krążą jakies moje foty z przed 6 lat i po kuracji... ps. ja po izoteku mialem pewien skutek uboczny a mianowicie czulem sie jak zjarany zielskiem:D:D:D:D:

A uwierzcie mi miałam niezły syf na mordzie :p i derma rozkladala ręce bo nic nie pomagało

Gość germanistka86
Ja się zgadzam z tym, że dieta dużo daje. Widzę po sobie. Może i u części osób pozwala na wyeliminowanie chorób skórnych, ale w większości dieta tylko pomaga.Tym razem to znowu ja izotek nie jest wcale taki super, bo u moich dwóch znajomych po kuracji wszystko wróciło.

Gość anna 24 lata
hej, podziele sie z wami moimi osiagnieciami w walce z pryszczami :) od kiedy pamietam mialam tlusty, swiecacy ryj za przeproszeniem i pryszcze :/ tez stosowalam wiele kosmetykow az w koncu znalazlam :) i uwaga! krem tani jak barszcz :D cos ok 3zł :) zwykla masc witaminowa! ja akurat uzywam takiej w bialozielonej tubce bo jest najmniej tlusta aczkolwiek uzywam tylko na noc, na dzien stosuje krem soraya care control ok 22zł + fluid lirene matujacy teraz jak wyskoczy mi jakis pojedynczy pryszcz to przezywam jak kura okres, a wszesciej bylo sukcesem jak mialam tylko kilka a nie kilkanascie czy kilkadziesiat :) no i teraz mam ladna buzke a nie swiecacy ryj :D

Gość yiuhiu
tym razem to nie ja -- sie cieszy i zachwala bo jemu i jego znajomemu akurat pomogło anie bierze pod uwage tego ze sa tacy co mają nawrót i beda zrec chocby trawe z ziemią zeby to gówno z twarzy zeszlo

" 13:23 [zgłoś do usunięcia] charmsy Co to znaczy " nie meczcie się dietami" . Czy meczenie sie to unikanie tłustych potraw i mleka oraz glutenu ( które w diecie człowieka nie powinny się w ogole znaleźć). Dieta to nie tylko dzikie głodówki. Nie jem cukru, unikam przetworów mlecznych i jem dużo owoców i moja twarz jest jak pupcia niemowlaczka. Też miałam katowac się izotekiem bo podobno mój trądzik był nie do wyleczenia ( żaden krem, żaden antybiotyk nie pomagał) ale wzięłam sprawy w swoje ręce. Plus ograniczylam stres i zmienilam kosmetyki na delikatniejsze." a jak chce żreć za przeproszeniem niezdrowe rzeczy wszystko nieodbre co opisaleś i nie mieć krost na twarzy to co proponujesz???:D dieta na sile by nie miec krost to ograniczenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111 jak bed echcial ie zdroo odzyiac to będe,...ale niechce byc ograniczany tego nie wolno tego nie mozna to tez beee bo będa krotki:O alkoholu nic, no kurwa co to za życie;D tymbardziej że każdy derm mi mowil że czeg innego mi nie wolno jesc;D banda oszustów:O i jakbym sie mial stosowac do rozpiski kazdego z nich to by pryszcze może i zniknęly ale razem ze mną:O

" 13:29 [zgłoś do usunięcia] yiuhiu tym razem to nie ja -- sie cieszy i zachwala bo jemu i jego znajomemu akurat pomogło anie bierze pod uwage tego ze sa tacy co mają nawrót i beda zrec chocby trawe z ziemią zeby to gówno z twarzy zeszlo" wlasnie myliz sie, biorę pod uwagę.. i współczuję takim osobom bo jakby mi izotek nie pomogl to nie wiem czy bysmy teraz rozmawiali:O powaznie. poprostu wnerwia mnie jak kto komu odradza sprobowac izotek i zaleca jakies naturalne metody na chybil trafił:O i żaden derm poza tym z ubezpieczenia i jednym prywatnym po znajomosci w koncu(sam zasugeroal zapisanie się do derma z ubezpieczenia i poproszenie o izotek) , a bylem u ponad 5ciu1!!!!!!!! nie zająknal ię naet o izoteku chuje jedne ;o zlodzieje i skurwysyny:classic_cool: a wiedzieli ze izotek mi moze pomoc żaden kurwa nawet nie wspomnial! bo po chuja daac pacjentoi izotekktory go zaraz yleczy pol roku i nie będzie jelenia do placenia co da tyg za izyte i jezcze proizji z leko ktore osiol kupuje niepotrebnie... dlatego dla mnie po tym co przezylem to dermatolog jak lyze dermatolog pryatny to erio..kurica mnie bierze i humor mi ie psuje:D:D:D::D

Gość umami
Tym razem znowu ja - trochę narwany się wydajesz, ale zgadzam się w zupełności. Nie dla mnie jakieś świrowanie z dietami po 10 latach walki z syfem na twarzy. Poza tym nigdy się źle nie odżywiałam źle, a czekolada i ostre nigdy nie miały wpływu na stan mojej cery. Kiedy pierwszy raz poszłam do mojej obecnej dermatolog po Izotek nie byłam w trakcie żadnej kuracji, po prostu dbałam o skórę jak mogłam najlepiej dostępnymi środkami. Miałam dokładnie tak samo zaleczone syfy jak po maściach z apteki i różnych lekach na recepte. Każdy trądzik jest inny, to trzeba brać pod uwagę. Mnie się robiły cysty z ropą głęboko pod skórą, spinały mi całą buzię i bolały bardzo. Nie dało się tego zlikwidować niczym :/

Gość yiuhiu
wiec te ich rady sa dla tych ktorym izo nie pomóg!l więc miedzy innymi dla mnie , wiec przestań chociaz tymi postami demotywowac do podjecia diety bo niektorych szlag trafia :( wiem ze chcesz dobrze ale jest procent ludzi ktorym naprawde izo nie pomogł siedza tutaj i czytaja i juz bez tego maja powazne mysli smaobójcze :(

Gość germanistka86
Tym razem znowu ja co to za podejście? Jedni mają jasne skóry i nie mogą się opalać, inni uczulenie na sól i nie mogą jej jeść. Większość ludzi czegoś nie może, a Ty masz problem z tym, żeby coś ograniczyć? Nikt Ci nie mówi nie pij alkoholu do końca życia.

no jetem narany bo jak sobie przypominam mordy tych pieciu prywtnych dermatologów skurwysynków których tylko obchodzilo bym co 2 tyg przynosił 100zł i grzecznie wykupywal kilogramy jakis leko, maci itd...to mnie trzęsie serio;O ale ok:D ja mialem to co ty, czyli cysty takie pod skura bolace, i zwykle pryszcze i takie rozlegle stany zapalne , wszystko co mozliwe...mialem... pelen zestaw . i jak brlem leki wczesniej to lek a zmniejzal jeden problem ale np zasuostrzal inny a lek B odrotnie. a izotek zlikwidowal wszelkie widoczne i niewidoczne stany zapalne skóry... a bralem polowe zalecanej kuracji

Gość danillllo
ja mam 25 lat i pryszcze od 12 roku życia. Też miałam nadzieje,że przejdzie ale jak widać nie przeszło ;) Ktoś tam pisał o wpływie diety na cere,powiem Wam,że coś w tym może być bo odchudzałam się i przez mieisąc nie jadłam słodyczy,chleba, w ogóle węglowodanów. Faktycznie było naprawde fajnie wtedy jeśli chodzi o cerę.

"Nikt Ci nie mówi nie pij alkoholu do końca życia." owszem, tak mi mowil jeden z prywatnych dermatologow...🖐️ a jak widac chuja mial racji kutafon jeden:O podejscie mam normalne. jak widac dalo sie tak zrobic eby nie miec pryszczy i nie ogranczac sie przyjemnosciach... jak ja zaluje ze nie poszedlem wczesniej do derma z ubezpieczenia:O tyle kasy, nerwów lat zjebanych przez tych prywatnych oszustów:O dentysta tylko prywatny , demratolog tylko z ubezpieczenia. dobrze wam radze!!!!!!1

"a jak chce żreć za przeproszeniem niezdrowe rzeczy wszystko nieodbre co opisaleś i nie mieć krost na twarzy to co proponujesz???" Tobie nic nie proponuje bo przypominasz mi konia z klapkami na oczach który widzi jedno IZOTEK. nikt cię tu nie zmusza, ten topic nie jest tylko dla ciebie. Nie moja wina że jesteś na tyle leniwy że normalne odżywianie to katorga i wszystko jest be. Jak widzisz innym to pomogło więc nie wyzywaj ludzi od bandy oszustów tylko dlatego że nie pasuje ci słowo " dieta" ( którego znaczenia chyba nie znasz). Mam nadzieję że inni naprawdę spróbują. Nie u każdego sprawi to cuda ale czemu nie dac szansy czemuś co może pomóc a na pewno nie zaszkodzi? Ps. Izotek to ostateczność,

Gość germanistka86
No niestety, ale czasem jesteśmy zmuszeni do wyrzeczeń. Niektórzy nie mają samych pryszczy, a też naczynka i podobne rzeczy. Na każdego działa co innego, ale jedno nas łączy. Wszyscy cierpimy z tego powodu.

to teg tam wyzej. czytaj mnie ze zrozumieniem:O od oszustów wyzywam moich 5ciu prywatnych dermtologów bo im chodzilo tylko o ssnie kaski ze mnie :O a dieta? "Nie moja wina że jesteś na tyle leniwy że normalne odżywianie to katorga i wszystko jest be. Jak widzisz innym to pomogło" co leniwy?;D ponadto pomoglo tak dlugo jak sa na tej diecie. a jak sobie pozwolą na coś wiecej to atak pryszczycy?:O to do dupy. ja chce móc jesc i pić co chce i ile chce bez stresu że natepnego dnia w lustrze zobacze pryszcza na pryszczu:O ps. ja sie odzywiam zdrowo. nie jem praktycznie wcale fasfoodów, pikantnych rzeczy...dużo warzy i owoców...mam zdrową dietę ps2. propo warzy i owoców, jeden z tyh prywatnych chujków rozpisal mi diete bez owoców surowych i warzyw surowych. wszystko wygotowane musialo byc na maksa. i żarłem jak osioł takie totalnie bez smaku papki...oczywiscie efekt zerowy , derm na poczekaniu ta diete wymyslil a prcz diety standardoo dowalil leków za ponad 300zl jak co miesiac ... tyle tego mialem w szafce i lodówce że moglbym apteke otworzyć:O

Gość Na temat Izotek'u
Podziele sie z Wami moimi spostrzezeniami na temat Izotek'u. Kuracje (Roaccutane) czyli odpowednik polskiego Izoteku przeszlam 2 lata temu....owszem nie zaprzecze tradzik zostal wyleczony po 6 miesiacach ALE lek rozsial straszliwe spustoszenie w moim organizmie... popadlam po nich w depresje (jest to jeden ze skutkow ubocznych po przyjmowaniu tego leku). Miszakam w UK i zanim podpisalam zgode na kuracje, zostalam poinformowana o takiej mozliwosci skutkow ubocznych). Przezylam horro....maly wlos i nie zawalilam tu studiow, totalnie rozbita emocjonalnie, zaczelam sie leczyc ma depresje i po 8 miesacach blo lepiej ale sklonnosci pozostaly. Zasatanowcie sie porzadnie za nim siegniecie po ten lek... bo przez niego rowniez wyladowalam w szpitalu z chora watroba. Poczytajcie troche i sami zobaczcie ilu ludzi popelnilo samobojstwo po tym leku ktory wywolal u nich zaburzenia emocjonalne. Jest to skuteczny lek ale tak jak mowie mi zniszczyl zdrowie i zycie poniekad tez.

Gość yiuhiu
ja mialam i mam wieksza depresje gdy widze u siebie pryszcze na twarzy a podczas brania izo kiedy bylo czysto bylam pelna zycia dla mnie gorszymi skutakmi uboczynmi jest nawrót! , problem z oczmami i uwrażliwienie cery ale jak widac inne skutki uboczne u rożnych ludzi sie ujawniają

" 14:02 [zgłoś do usunięcia] yiuhiu ja mialam i mam wieksza depresje gdy widze u siebie pryszcze na twarzy a podczas brania izo kiedy bylo czysto bylam pelna zycia dla mnie gorszymi skutakmi uboczynmi jest nawrót! , problem z oczmami i uwrażliwienie cery ale jak widac inne skutki uboczne u rożnych ludzi sie ujawniają" wlasnie wtedy najczesciej popelniają ludzie sambojstwo po izoteku. nie sam izotek ich do tego sklania ale juz wczesniejsza depresja wywolana pryszczycą...i gdy ostatnia deska ratunku a za taka uważa się izotek..nie pomaga...to...wwiecie. mozna sie załamać ale medycyna, izotekopodobne leki sa coraz lepsze, coraz bardziej bezpieczne, wiele nie wymaga juz podpisyania papierka że bierzez na wlasna odpowiedzialnosc(wspomniany wyzej kolega nie musial nic podpisywac) dlatego yiuhiu nosek do góry. byłas u dermatologa z ubezpieczenia kiedys/? zapisz sie. poczekasz pewnie ze 3 miesiace ale mysle zenie będziez żałowała:)

Gość yiuhiu
"wlasnie wtedy najczesciej popelniają ludzie sambojstwo po izoteku. nie sam izotek ich do tego sklania ale juz wczesniejsza depresja wywolana pryszczycą...i gdy ostatnia deska ratunku a za taka uważa się izotek..nie pomaga...to...wwiecie. mozna sie załamać" dokaldnie to jest najbardziej prawdopodobne do dermatologa chodzilam prywatnie , ale jakos specjalnie ode mnie pieniedzy nie wyciagala ,czasami na wypisanie recepty przyjmowala mnie za darmo nad drugą kuracja sie zastanawiam ale boje sie ze tylko poglebi sie moj problem z oczami i naczynkami a i tak nastapi nawrót

Gość UWAGA !!!!!!!!!
TERAZ JA NAPISZĘ CI CO MASZ ZROBIĆ ŻEBY MIEĆSKÓRĘ JAK MODELKA KUPUJESZ GLINKĘ ZIELONĄ O TAKĄ JAK TA: http://allegro.pl/glinka-zielona-sypka-argiletz-300-g-10g-gratis-i2417213550.html Co drugi dzień a nawet codziennie robisz sobie trochę papki odmierzasz dwie trzy łyżeczki do herbaty glinki i odrobinkę wody mineralnej lub źródlanej niegazowanej mieszasz i nakładasz na skórę Trzymasz najlepiej w pomieszczeniu wilgotnym (polecam saunę parową lub zaparowaną łazienkę lub w kuchni na garnkiem z gotująca wodą Chodzi o to żeby całość nie zaschnęła przez czas 30min ^Jeśli takie zabiegi będziesz robiła przynajmiej dwa razy w tygodniu to szybciutko doczekasz się czegoś co nazwiesz cudownym uzdrowieniem. Nie ma takiej opcji żeby to ci nie pomogło Znam jeszcze masę innych receptur ale ta jest najlepsza bo nie obciąża żadnego rodzaju cery i pięknie rewitalizuje Ja tą właśnie metoda wyleczyłam wciąż nawracające syfy