Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najwieksza fanka

PIĄTE DZIECKO :)

Polecane posty

Ja tez super wygladam, Do wagi 47 kg wracam zaraz po porodzie"niestety" :( Rozstepu nie mam ani jednego,zero celulitu skora jedrna,w ciazach przybieram nie wiele,generalnie moge zostac surokatka :P Nie przejmu sie !

Gość fsd33i
Nox Witch to ty jesteś qrwą, ona to robi z jednym i tym samym mężem a ty co tydzień dajesz dupy innemu. Może pół miasta lekarzy ją badało, ale ciebie pół miasta facetów rżnęło. Raczej nie ma się czym chwalić dziwko.

Gość KONTRABANDA
surogatką chyba :D

Gość fsd33i
Nox Witch ciebie to nie czeka nigdy, bo żaden facet by cię patykiem nie tknął taka z ciebie paskuda. I wypierdalaj z tego tematu nie zaśmiecaj go swoim głupim pierdoleniem

Gość najwieksza fanka
smutno mi się zrobiło przez te komentarze, nie ogarniam jak można być takim człowiekiem... co to się dzieje z tymi ludźmi, szok.

Gość mireczkowataa
fanka- nie przejmuj się. Ta nox czy jak jej tam to bardzo nieszczęsliwa kobieta jest. Mnie jedna rzecz zastanawia...Skad takie pragnienie posiadania aż tylu dzieci?? Nie martwisz się, ze ciężko Ci będzie dla każdego znaleźć czas, zeby porozmawiać, przytulic?

Gość fsd33i
daj spokój fanko, złośliwych trolli pełno wszędzie, są sfrustrowani swoim zjebanym życiem więc lubią innym napsuć nerwów, trzeba ich zlać ciepłym moczem Nox Witch- tak wiem masz teraz klienta którego obsługujesz, jak już wyjmiesz jego chuja z ust to może zaczniesz pisać z sensem

Gość do nox witch
Ty zdechnij nox witch vel noxelio 🖐️

nie przejmuj się noxi, bo poprostu przestała brać leki na schizofrnie. Wszyscy tu ją znają, głupia małolata która uważa że jest wampirem, miała wymyślone dziecki itp.

Gość najwieksza fanka
nie martwię się tym, bo wiem, że mam teraz czas dla każdego. organizacja to podstawa, oczywiście, że nie mogę każdemu poświęcić całego dnia tak jak mamy jedynaków, ale staram się im dawać jak najwięcej z siebie. bardzo dużo czasu spędzamy wszyscy razem, robimy wycieczki, chodzimy na basen, do zoo, albo po prostu na spacer. i moje dzieci są szczęśliwe, zawsze kiedy któreś ma problem to przychodzi do mnie albo do męża i nigdy nie zdarzyło się tak, żebym nie miała czasu któregoś przytulić albo pocieszyć.

Gość mireczkowataa
no tak, ale na razie Twoje najstarsze dziecko ma zaledwie 10lat! Więc wszystkie "nastoletnie" problemy jeszcze Was czekają. Organizacja, organizacją ale jak zamierzasz każdemu poświęcic czas, wtedy kiedy będzie tego potrzebował? I drugie pytanie- rozumiem, ze twoj maż zarabia tyle, ze Was wszystkich utrzymuje? A macie jakieś zabezpieczenie w razie "W"? W sensie oszczędnosći, lokat? Zamierzasz kiedyś wrócić do pracy? Masz jakieś doswiadzcenie zawodowe? Tak analizuję bo nas mama miała troje i często chodziła niewyspana po długich, nocnych rozmowach :) Zastanawiam się jak to możliwe dobrze wychować aż piątkę...

Gość no co wyygadacie
pierwszy dzieciak 10 lat temu, w wieku 21 potem nastepne, gdzie tu mowa o szkole i pracy? maz ma firme i utrzymuje cala rodzine, taaa do czasu...kobita swoje najlepsze lata poswiecila na bycie w ciazy i rodzenie dzieci. przeciez nawet gdyby mialoby sie kiedys cos stac, to ona nigdy w zyciu zadnej pracy zeby utrzymac piatke dzieci nie znajdzie.zenada i tyle. i jeszcze to wmawianie ze ma lepsza figure od innyhc kobiet. jasssssne po 5 ciazach masz na pewno super cialo :-O :-O :-O :-O :- O

Gość KONTRABANDA
rozwalają mnie takie wpisy :) dlaczego miałaby samodzielnie utrzymywać 5 dzieci ? przecież dzieci maja ojca , ktory nawet rozwiedziony z ich matką ma wobec dzieci obowiązki, choćby finansowe . w życiu zdarzają sie różne sytuacje ,ale czy to znaczy ,ze powinniśmy zaszyć sie w domu ze strachu przed przyszłością ?

Gość mireczkowataa
Kontrabanda- a jeśli ojcu dzieci się coś stanie? Odpukać oczywiście, ale jeśłi? Dlatego pytałam o to zabezpieczenie finasowe bo kobieta, ktora pracuje i maja jedno, dwoje dzieci da radę. Ale utzrymać piątke już trudniej...

Gość Jackowa Mama
Mało gdzie w internecie jest tyle jadu, a tutaj po prostu aż bije po oczach... Ja mam 27 lat, co prawda jedno, 1,5 roczne dziecko ale w czasie trwania ciąży zaczęłam szkołę, teraz zdążyłam ją już skończyć i od września idę znowu. Cały czas pracuje, bo pomagam Mężowi w firmie, jesteśmy sami nie możemy liczyć na sztab opiekunek, Babci, Ciotek itd. Nie wiem dlaczego dla Was jest to takie dziwne, że kobieta rodzi 5 dzieci, jedne z nas realizują się zawodowo inne w macierzyństwie co nie znaczy, że nie mają żadnych innych ambicji i wyglądają jak stare baby w dresie. Sądzę, że autorka poświęca dużo więcej czasu swoim dzieciom niż większość mam z jedynakami, bo jeśli już coś z nimi robi to daje im siebie w 100%. I czy naprawdę Was tak to dziwi, że mężczyzna może być z kimś na całe życie? Nie wiem gdzie część z Was żyję ale współczuję. Autorko gratulacje z powodu Maleństwa, nie zwracaj uwagi na złośliwe komentarze, na kafe wszystkie zarabiają 10 tysięcy, kupują markowe ciuchy, jeźdzą super autami ze swoimi super jedynakami - bo przecież więcej to już patologia i w ogóle są super - magia internetu, możesz być kim chcesz w końcu cię nie widać.

Gość KONTRABANDA
mam wrażenie jackowoa mama ,ze nie do końca uważnie przeczytałaś nasze wpisy :)

Gość KONTRABANDA
oczywiście ,że ojcu może cos się stać, jak każdemu . i trudno mi tu na kolanie podać receptę jak kto powinien sie zachować , ile zarabiać i ile odkładać . wiem tylko ,ze jeśli przed posiadaniem dzieci powstrzymuje nas obawa przed przyszłością to w o góle powinniśmy rozważyć czy powinniśmy powoływać na świat bawet jedno dziecko .

Gość mireczkowataa
Kontrabanda- wiesz rozsądni ludzie jednak myślą o przyszłości, prawda? Nie mówię tutaj o strachu przed przyszłością jako argumencie przeciw dzieciom. Pytam po prostu matki piątki dzieci jak to widzi- tak zwyczajnie. Bo pewnie każda mama chciałaby dla dziecka jak najlepiej. I raczej większosc nie myśłi "tu i teraz" ale jednak bardziej przyszłosciowo. Tak mi się wydaje. Nie mówię o recepcie, po prostu pytam o podejście i tyle.

Gość Jackowa Mama
Czytam ze zrozumieniem i niestety jeden wielki jad i szok, że jak to 5 dzieci, wiadro między nogami, utrzymanka i te sprawy. Ehh kiedyś kafeteria wyglądała inaczej, można było porozmawiać z ludźmi na każdy temat i było miło, a teraz szkoda słów.

Gość Noxa, a jakie to podróże Ty
odbywasz, poza tymi z domu do szpitala psychiatrycznego i z powrotem? :) Bo nie sądzę, żebyś gdziekolwiek była za swoją głodową rencinę. Więc nie żałuj podróży autorki, bo ona - w przeciwieństwie do ciebie - będzie podróżować, jak dzieci podrosną. Kobieta nawet nie musi pracować i stać ją na utrzymanie piątki dzieci, ma mężczyznę, który ją naprawdę kocha, chce by była matką jego dzieci, chce mieć z nią dzieci. To więcej niż ty będziesz miała kiedykolwiek, biedna, zagubiona dziewczynko 🖐️ Autorko, olewaj Nox totalnie :) To młoda dziewczyna z żółtymi papierami, wegetuje na rencie i żyje w internecie. Ma samoocenę bliską zeru i poważne zaburzenia (uważa się za wampirzycę, kiedyś długo kłamała, że ma córkę Ofelię, no ciężki przypadek). Wiąże się z facetami, z którymi tworzy toksyczne związki, którzy traktują ja jak śmiecia i chorą psychicznie. Jeden tu nawet długo wypisywał okropne szczegóły dotyczące jej. Ona jest bardzo biedna i samotna. Gratuluję, oby więcej rodzin z dużą ilością dzieci, które na to stać. Ja nie chcę mieć ani jednego, więc ktoś musi wyrabiać normę społeczną ;)

Gość najwieksza fanka
ależ zawistne jesteście niektóre. :) już napisałam, że mamy firmę WSPÓLNĄ. głównie mąż się wszystkim zajmuje, żebym ja miała czas dla dzieci. poza tym pracowałam zanim zaszłam w ciążę, co napisałam wyraźnie, skończyłam też studia z piątką na dyplomie, więc nie rozumiem waszych problemów? mam czas dla dzieci, zobaczymy jak to będzie jak podrosną, ale na pewno nie zostawię ich samych sobie i będę ciągle cała dla nich, nie wiem jak to jest wychowywać nastolatka, ale niedługo się przekonam i jestem pewna, że dam radę. :)

nie czytałam całego wątku oraz własnych dzieci nie planuję, chociaż mam już prawie tyle lat, co Ty, autorko, ale trzymam kciuki i gratuluję :) sama pochodzę z rodziny wielodzietnej i to wspaniała sprawa, moje rodzeństwo to moja wielka miłość. jeśli tylko dzieciaki będą sie dogadywały, to dajesz im dużo szczęścia i ogromny ładunek pozytywnych emocji na przyszłość.

Gość najwieksza fanka
mireczkowata - zabezpieczenie finansowe na przyszłość? o to ci chodzi? nie jestem bezmyślnie na utrzymaniu męża, mamy wspólne dochody, gdybyśmy się mieli rozwieść - zostajemy wspólnikami w firmie, albo jedno spłaci drugie... a jeśli nie daj Boże coś by mu się stało - firma przechodzi na mnie... więc nie martw się, mam zabezpieczenie w razie "W", pomyśleliśmy o tym dawno temu.

Gość przy tylu dzieciac
masz sile i ochote by zajmowac sie mezem czy robisz to z obowiazku??? Jest ci przyjemnie poczas stosunku, bo tak po 5 ?! nie pytam z wrednosci tylko z czystej ciekawosci :)

Gość KONTRABANDA
Nie o odpowiem o podejściu autorki , bo nie są mi znane jej oszczędności i lokaty :) Sama jako matka 5 dzieci wiem ,ze ludzie z jednej strony demonizują stronę finansową wychowania tylu dzieci albo przechylają sie w drugą stronę kompletnie to lekceważąc i nie odnosi sie to do przyszłości ale do dnia codziennego

Gość najwieksza fanka
jest mi przyjemnie podczas stosunku. :) i na pewno nie robię tego z obowiązku, tylko dlatego, że mam ochotę. :)

Gość sama jestem
z rodziny gdzie byla 5 dzieci. Teraz juz wszyscy jestesmy dorosli, kazdy ukonczyl taka szkole jaka chcial, a dziecinstwo wspominamy bardzo dobrze pomimo zapracowanych rodzicow. Ciesze sie ze mialam okazje dorastac w wielodzietnej rodzinie.

Gość mireczkowataa
skoro obie, kontrabanda i fanka, pomyślałyście o finansach, mężom to odpowiada to już nie dopytuję :) Przecież grunt to robić to, co się w życiu lubi i już :):) Dla mnie to niepojęte, tak po prostu. Nie wyobrażam sobie aby rola mamy była w moim życiu najważniejsza. No i bałabym się, ze nie dam rady czasowo, emocjonalnie z piątką :) Ale jak Wam się udaje to pogratulowac. Pozdrawiam!

jeju, babka pisze że jest szczęsliwa w swoim życiu a zaraz zlatują się mędrcy którzy krytykują tylko dlatego że wybrali inny model życia... co innego gdyby autorka klepała biede a jej dzieci 5 różnych ojców miały , ale autorka jest szczęsliwą matką, żona i razem z męzem realizują swoje marzenia o dużej rodzinie. ich wybór. autorko ! gratuluje i życze powodzenia ! :)

Autorko ogromne gratulacje! Ciesze sie razem z toba, ja mam tylko jednego maluszka ale tez bym chciala wiecej, niestety na razie nie mozemy sobie pozwolic! Trzymam kciuki za zdrowie w ciazy i babla w brzuszku. Nie daj sie poniesc emocjom i negatywnym babsztylom! :-)