Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezsilna matka saskia

6-latek robi kupę w majtki, także w przedszkolu

Polecane posty

Gość bezsilna matka saskia

Mój 6 letni syn ma 6 lat i nadal robi kupę w majtki. jeszcze nigdy nie zrobił jej do sedesu. Wiem, ze on czuje kiedy chce mu się kupę, bo kilka razy zauważyłam, że np. wstaje z krzesła czy z podłogi jak się bawi i wtedy robi kupę.Najgorsze jest to, ze jemu nie przeszkadza, że ma kupę w majtkach, zachowuje się jakby nigdy nic i dalej się bawi. Chodzi do zerówki w przedszkolu. Pampersa nie nosi, bo chcę, zeby jakoś się przemógł i robił kupę do sedesu. W przedszkolu panie go myją pod prysznicem, bo jak zrobi kupę, to jest cały brudny od pasa po stopy. Ostatnio nauczycielka mowiła, ze musiały czyścić dywan, bo jak usiadł to przesiąkło przez spodnie, a innym razem jak siedział na krześle to wyleciało mu górą i musiały myć krzesło i podłogę. Często jest tak, że nawet nie chce iść do łazienki tylko ucieka po całej sali i panie muszą go siła zaprowadzać. Co robić?

chyba musisz odwiedzic psychologa dzieciecego, albo lekarza rodzinnego, to na tle psychiki albo problem medyczny

Gość na tym drugim topiku
pisałaś, że jest uposledzony, a to wszystko wyjasnia.

Gość kilka razy porządne klapsy
po każdej kupie pomogą nie jestem zwolenniczka bicia dzieci ale takie cos jest dziwne

Gość wolapola ...
chwila dlaczego zaraz psycholog ? moze autorka napisze czy wogole go uczyla ?

To Twoja wina, że do tej pory go tego nie nauczyłaś. I jakim cudem przyjęli go do przedszkola? 😴

napisałam o psychologu bo nie wierze ze go nie uczyla do tej pory

podoba mi sie pierwsza czesc zdania autorki:d "Mój 6 letni syn ma 6 lat":D

Gość 123589i02
cackacie się z dziećmi i tyle, jeśli badania wykluczyły problemu natury medycznej tzn ze wszystko jest w porządku a dziecku po prostu tak wygodnie. Moja koleżanka tez ma taki problem, mala sra w gacie i smieje jej sie w twarz ale kolezanka jest taka ze nigdy jej nie uderzy i nawet na nia nie krzyknie. ostatnio jak niej bylam to sie jej pyta: =Aniu chcesz kupke? a ona mowi ze nie, po czym po doslownie 3 minutach jakos Ania sie zesrala w majtki. Kolezanka mowi jej ze to nieladnie, ze trzeba na sedes a Ania sie jej smieje w twarz. Dziecko doskonale to rozumie ale bawi ja ze ciagle ja matka przebiera. Jakbyscie sie z dzieckiem nie piescily to by problemu nie bylo. Klaps w tylek by zalatwil sprawe, do tego jeszcze kara np siedzenie w domu albo nie ogladanie bajek. i trzeba byc konsekwentnym. glupie matki tak maja.

Gość 123589i02
i nie wiem ktora nauczycielka by 6 latka myla z odchodow, po prostu nie ma takiego obowiazku!! nawet 3latki jak sa przyjmowane do przedszkola to tylko pod warunkiem ze chodzi bez pieluchy i robi na sedes!! cos sciemniasz. ja na miejscu tej nauczycielki bym go nie myla, albo po prostu za kazdym razem bym po ciebie dzwonila zebys przyszla i sobie go umyla. Nauczycielka nie pracuje na odziale dla ciezko chorych co nie umieja korzystac z toalety !!

Gość wpeorperer
dokładnie, zerżnać dupsko, bo naprawdę wychowacie idiotę i przygłupa, nic mu nie jest, po prostu nie wymagacie od nigo

Gość kjhggffddfghhn
Dokladnie! Tez nie wierze ze go myja. W zyciu bym tego nie robila. Jak glupia matka nie potrafi nauczyc to niech przyjezdza i sama sie babra w gownie.!!!

Gość jnjdj
nie wyobrazam sobie zeby 6letnie dziecko rznelo w majtki! co z ciebie za matka ja sie pytam? na kogo ty go wychowasz?czasami przez takie poblazanie robi sie dziecku wieksza krzywde niz jakby mialo sie na nie krzyknac. na dodatek na pewno jest w przedszkolu wysmiewany przez inne dzieci, za chwile pojdzie do szkoly i co? nawet go na ten moment nie przygotowalas. gratulacje. spelniasz sie w macierzynstwie w 100%!

Gość Julcia 25
[zgłoś do usunięcia] Perwersja To Twoja wina, że do tej pory go tego nie nauczyłaś. I jakim cudem przyjęli go do przedszkola? Ty durna kwoko, do przedszkola przyjmowanae są dzieci które nie załatwiają wszystkich potrzeb fizjologicznych samodzielnie. Nawe 3l które nie potrafią móić, wiec idz na temat cip- bułek, bo tylko w tym temacie masz coś do powiedzenia :o Autorko, musisz go odpowiednio zmotywować. Za rok pójdzie do szkoły, musi przestać załatwiac się w majtki.

Gość Julcia 25
I czy on nie ma np zaparć nawykowych? w takiej sytuacjidziecko powstrzymuje sie jak może, a gdy nie daje rady robi gdzie popadnie ;) Ja bym zaczeła od wizyty u lekarza rodzinnego i USG.

Gość hfhfdhfhfdhfd
Of corse że dziecko musi być przyjete

Gość Julcia 25
Jak nie wiesz o czymś zupełnie to po co się wypowiadasz? :D Dziecko do przedszkola ma OBOWIĄZEK być przyjete bez wzgledu na to czy nosi pieluchy. Nie wierzysz, idż do pierwszej lepszej grupy 3l, połowa z nich ma pieluchy, wiec swoje "cenne" spostrzeżenia zatrzymaj dla siebie.

Gość Julcia 25
Dodam, ze placówka nie ma prawa odmówić przyjecia dziecka do przedszkola z powodu braku umiejętności załatwiania się w toalecie. Jest to obarczone przepisami, wiec jezeli jakaś placówka tak robi, łamie prawo, ale to w interesie rodziców jest by swoje prawa znać :o

Gość 89293
kochana nie musze nigdzie iść, ja uczę w przedszkolu, żadne dziecko w grupie 3 latków nie nosi pieluchy!! taki jest wymóg.

Gość sir Maniek z Greentown
Jak wy możecie tak mówić?!?!?! Bić niewinne dziecko Wam się zachciewa!?!?!?! To przemoc w czystej postaci!!!!!! Powinno się z dzieckiem rozmawiać i na spokojnie wytłumaczyć problem, a nie stresować biciem!!!!

Gość marianna pe *
idź z dzieckiem do lekarza może się stresuje albo jest na coś chore, skoro robi w galoty nie słuchaj durnych bab

Gość ProfesorKupka
Mam dla ciebie dobrą radę. Dawaj mu do przedszkola 5 par ubrań na zmianę. Nie będzie musiał martwić się i ciepełko w majtkach. PozdrawiamProfesorKupka

Gość dodam do tego tyle
moj 6 letni syn ma 6 lat :D hahahahahhahaha ale sie usmialam, a ile ma miec 6latek - 20??:) a to ze sra w majty to juz szczyt gebe bym mu wymazala tym g.o.w.n.e.m...usrołek maly, smród, kto to widzial, 2 latki siadaja na nocnik,on za chwile pojdzie do szkoly!!!!!Litosci...ten wpis trzebaby podeslac do Ministerstwa Edukacji niech widza jakie "madre" 6 latki chca zabrac w szkolne lawki jak to to tałatajstwo robi jeszzcze pod siebie...masakra

Gość 1321321312313213
no to te matke trzeba ukarac bo przeciez gdzies tu jakies zaniedbanie musi byc w tym wszystkim. jeski niepelnosprawny umyslowo czy cos takiego to dac mu pampersa bo i tak nie da sie przynajmniej na tym etapie nic z tym zrobic, jesli to jakis problem inny medyczny to tez trzeba leczyc i konsultowac ze specjalistami ale mi sie zdaje ze tu doszlo do wielkiego zaniedbania w sprawach ogolno rozwojowych i emocjonalnych. moim zdaniem taka rodzina powinien sie zainteresowac sad rodzinny albo jakas inna instytucja bo inaczej to dziecko calkiem sie zmarnuje

Gość ikiam
Wpierddol szczylowi za każdym razem gdy się zesra i szybko się nauczy siadania na kiblu

Gość gość
Weszłam tutaj po raz pierwszy i jestem zdruzgotana tym, ile tu jest nienawiści. Jak można tak pomiatać kimś, kogo nawet się nie zna, bo odważył się napisać o swoim problemie? Ja tutaj na pewno nie odważę się napisać o moich problemach z dzieckiem, bo pewnie zaraz usłyszę od "specjalistów", jakie to mam upośledzone i zaburzone dziecko... Pozdrawiam autorkę wątku - podziwiam Cię za cierpliwość wobec agresywnych członków forum.

Gość gość
k***a ale polewka 6 latek rżnie w gacie ! haha ! A tak po za tym coś kręcisz.Nauczycielki w przedszkolu nie myją dziec***od prysznicem a co napewno nie sprzątają ich odchodów.Bo sami się ubrudzą i na to samo wyjdzie

Gość gośćZOCHA
jestem w szoku jak czytam niektore wypowiedzi, kobieta prosi o pomoc a zostaje po prostu zbluzgana i wogole!!! co sie dzieje!! mam taki sam problem z corka i nie ma problemu ze zdrowiem do psychologa tez chodze nie poblazam dziecku dostala tez klapsa itd itd rada jest tylko jedna dziecia sie to podoba chodz nas rodzicow to martwi i tak im wygodniej dopoki nie dotrze do nich i sami nie beda chcieli nie zrobia kupy na sedesie! masakra ale prawda bardzo mi przykro z tego powodu :/

Gość gość
Też czasem sram do majtek. To fajna zabawa.