Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość felka3445

studia w Lublinie czy w Warszawie?

Polecane posty

Gość felka3445

tak jak w temacie:)

Gość Patiszka000001
mówie Ci Wawa w Lublinie nic nie ma, miasto żyje i utrzymuje się tylko wyłącznie dzięki studentom

Gość celemojesa
Warszawa !

Gość hahaha000
Kutasić idziemy

Gość Lowjaa
Ja studiuje w Lublinie. Wybralam to miasto, poniewaz jest o połowę tańsze od Wwy, mniejsze i bliższe. Akademik o podwyższonym standardzie na Polibudzie kosztuje tyle co najgorszy wariant na warszawskiej... Poza tym ławiej jest dojechać, mniej korków, nieco ciszej, nieco czystsze powietrze... Poza tym nie lubię Warszawy ^^

Gość gość
a ja lubie Warszawę i tam studiuje ;)

Gość gość
a ja jestem na KULu ;)

Gość gość
A ja w tym roku wybieram się na UW

Gość gość
Nauka w największym polskim mieście akademickim ma swoje zalety i wady. Bez wątpienia największą zaletą studiów w Warszawie jest oszałamiająca oferta edukacyjna tego miasta. W stolicy można studiować niemal wszystko. Nadto wykładowcami na warszawskich uczelniach są znamienici profesorowie - stołeczna kadra naukowa jest naprawdę godna pozazdroszczenia. W Warszawie jest dużo miejsc, gdzie studenci w ciszy i spokoju mogą zakuwać. Jednym z takich zakątków jest Biblioteka Uniwersytetu Warszawskiego, gdzie każdy znajdzie kącik dla siebie i będzie mógł w spokoju oddawać się naukowym pasjom. Albo najzwyczajniej w świecie ryć do egzaminu. Student nauczony chce się rozerwać. W Warszawie są dziesiątki, a może nawet setki miejsc, gdzie akademicka brać idzie się zabawić. Jest w czym wybierać - od kin studyjnych poprzez multipleksy aż do dyskotek i klubów gay-friendly. W każde miejsce można szybko i sprawnie dojechać komunikacją miejską. Wady studiowania w Warszawie? Bez wątpienia - KOSZTY. Stolica jest najdroższych miastem akademickim w Polsce. Liczba miejsc w akademikach stołecznych uczelni jest tak mała, że i tak większość studentów decyduje się na wynajem na wolnym rynku. Zmorą warszawskich ulic są korki. Taka jest cena studiów w stolicy. Ale tu najłatwiej znajdziecie pracę. źródło: http://uniface.pl/artykul/studia-w-warszawie-zalety-i-wady_a950

Musiałam dokonać takiego wyboru zaraz po maturze, pochodzę z woj. lubelskiego i wtedy brałam pod uwagę właśnie te dwa miasta - Lublin i Warszawę. Po wielu przemyśleniach wybór padł na Warszawę - to miasto, które otwiera przed nami wiele perspektyw, poza tym w Warszawie jest sporo dobrych uczelni. Jestem już na magisterce, na specjalności logistyka na UTH w Warszawie i jestem zadowolona, logistyka realizowana jest na kierunku bezpieczeństwo wewnętrzne. Wybrałam tę drogę edukacji ze względu na moje zainteresowania, ale też dlatego, ponieważ logistyka to według mnie rozwojowa dziedzina, która otwiera przed nami szereg możliwości, specjalność ta przygotowuje nas do pracy na stanowiskach analityka czy specjalisty w przedsiębiorstwach logistycznych, a zwłaszcza tych międzynarodowych. :)

Gość gość
Też jestem za Wawą ;)