Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flexi Lexi

głodówka 10 dniowa - 17/07/2012

Polecane posty

Amanda moze jak jestes takim lakomczuchem jak ja to sprubujesz diety 1000kcal idzie na niej latwiej wytrzymac ;d;d;d a potem moze gloduwka ja se tak mysle ze uda mi sie z czasem zjechac do 500kcal a potem sprubuje glodyuwki

przeciwienstwomalejmi zawsze mozesz sprubiwac nie masz nic do staracenia oprucz wagi pewnie ;d;d;d

tylko jest w tym problem, ze ja w obcenosci chlopaka jem duzo a teraz jestemy ze soba praktycznei non stop, on je slodycze to i ja. on mi kupi to musze zjesc, nie powstrzymam sie. 1000 kcal to za duzo z tego wzgledu ze nieraz mam napad na 3000 a nieraz zjem 400 kalorii. i wina jest tego ze dojadam po godzinie 18... ale dobra, niewazne. dzieki ze mnie motywujesz;) odezwe sie jak w koncu cos sie zmieni :D bo wstyd tutaj sie wypowiadac skoro kazda nad czyms pracuje a mi sie nie udaje.

amanda wiesz co jak widze co piszesz to mam warzenie ze piszesz o mnienp kiedy muj maz jest w pracy wszystko jest ok zajmuje sie soba pracami domowymi nie mysle o jedzeniu kiedy on wraca wlanczamy tv i zaczyna sie to chipsy to batoniki czekoldada itd ... mam dokladnie to samo pisalam juz chyba to ze nie potrafie zjesc jednego batonika i koniec ale teraz wlasciwie to wy mnie tak zmotywowalyscie do dzialania ;d;d teraz kiedy ojn wraca i oglada tv ja ide na rower na spacer do sklepu robie cokolwiek byle nie siedziec i nie myslec o jedzeniu .zebym to ja miala taka przemiane materi jak muj facet to by byla bajka ;d

AMANDAa jeszcze jedno fajnie ze piszesz bo przynajmniej nie jestem sama na tym forum co nie dala rady na gloduwce ;d;d;d moze razem nam cos wyjdzie :)

Gość Flexi Lexi
hej laski:) a wiec jest tak jak przypuszczalam,rozchorowalalm sie na maxa a wiec KONIEC glodowki ;( cala noc nie przespana, siodme poty mnie zlaly, goraczka, dreszcze, i wszytsko co najgorsze;( rano wrecz zmuszono mnie do zjedzenia czegos i zarzycia lekow ;( ale zanim to zrobilam weszlam na wage i............................................ jest 61kg ;) strasznie sie ciesze, bylo 69 jak zaczynalam a wiec schudalm 8kg w ciagu 10 dni glodowki;) mysle ze to swietny winik, mnie w kazdym razie satysfakcjonuje!!!!! teraz przez kilka dni bede pila tylko soki warzywne i owocowe. trzymam kciuki za was wszystkie bo jak widac warto;) strasznie sie ciesze do upragnionej wagi brakuje mi tylko 1 kg, co napewno da sie zrobic nawet bez glodowania :) milego dnia dziewczyny, ja ide sie kurowac ;)

Gość gratuluję wyniku
Flexi - zaziębiłaś się, bo organizm osłabiony. Normalnie dałby sobie radę. Teraz kochana jak chcesz utrzymać efekt, choć masz jak w banku, że ze 2 - 3 kg wrócą, zacznij od cytrusów, wyciskaj sok z pomarańczy i pij, dużo witaminy c i to naturalnej, sok z buraków czerwonych i zacznij wrzucać coś stałego już ... zacznij od lekkostrawnych rzeczy i na pewno nie surowych warzyw - jak już to obgotowanych. Po tylu dniach żołądek może się zbuntować ...

Witam, jeżeli ktoś chciałby dokładny opis co dzieje się z organizmem w czasie głodówki leczniczej to bardzo proszę, super jest to opisane na podst. Małachowa http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index.php?showtopic=1200&st=560 , myślę Flexi Lexi, że nastąpił u Ciebie II przełom kwasiczy, wtedy to nasilają się różne dolegliwości w organiźmie, powinnaś wytrzymać jeszcze dzień lub 2 i wszystko by minęło, wielokrotnie robiłem głodówki 14-21 dni i nigdy, nigdy na głodówce nie chorowałem, trzeba pamiętać że szybka utrata wagi spowodowana jest wydalaniem wody z organizmu i tkanki tłuszczowej, dopiero po stracie około 10% masy ciała spalana jest tkanka tłuszczowa, pozdrawiam i życzę wytrwałości, Miron

Przepraszam za buga w moim poście, chodziło o I przełom kwasiczy drugi następuje po około 21 dniach, pozdrawiam Miron

Gość Flexi Lexi
dziewczyny!!! zanim zaczelam glodwke bylam przez 10 dni na diecie owocowo warzynej jako wstep do glodowki na niej schudlam 5 kg i potem kolejne 8 na 10 dniowej glodowce, rozchorowalalm sie po wycieczce nad morze gdzie strasznie wialo a ja ubrana bylam jak na lato :) nie tylko ja sie z reszta pochorowalam wiec to raczej nie wina glodowki...poza tym ja jestem bardzo zadowolona z efektu i teraz zrobie wszytsko by go utrzymac:) zycze innym wytrwalosci bo uwazam ze warto:)

Flexi Lexi - gratuluję, ale tylko połowicznie, bo sukces to będzie jak za 3 miesiace będziesz mogla się pochwaliś, ze utrzymujesz wagę. Niestety z glodówkami to jest tak, ze chudnie się błyskawicznie, ale potem człowiek zaczyna tyć nawet od "liścia sałaty". Wcale nie trzeba sie rzucić na jedzenie, można sie baaaardzo pilnować, a waga i tak galupoje w górę. Na głodówce spowalnia się metabolizm i potem przybieramy szybko, nawet jedzac same warzywa i owoce. Można się jedynie starać, aby nei odzyskać wszystkich kilogramów, ale jedynie tylko z 50 % tego, co się zgubiło. Natomiast wszystkei dziewczyny, które planują zaczać głodówkę, bo są zdesperowana i nic na nie nie działa, nie potrafią jeść po prostu mniej proszę, aby zastanowiły się nad jedną rzeczą - jeśli teraz nie potraficie mieć silnej woli i jeść po prostu mniej,to czy myślicie, ze uda Wam sie mieć silną wolę po głodówce, gdy organizm jest tak wyposzczony, ze jak tylko zaczyna dostawać pozywienie to domaga się więcej i więcej i więcej i więcej ..... Zapewniam Wam, ze wtedy jest jeszcze trudniej mieć silną wolę, jeszcze trudniej wytrzymać na diecie niż przed glodowką. Tyle, ze wtedy waga nei tylko wraca, ale jest jej jeszcze więcej niz przed głodówką. Wiem co piszę, bo znam mechanizm glodówki i stosowałam je w życiu juz juz kilka razy. Jeśli chcecie się odchudzić przed wielkim wyjściem (np ślub), a wszysto Wam jedno co będzie potem, to głodowką osiagnięcie zamierzony efekt. Ale jesli chcecie się odchudzić trwale, to głodowka jest najgłupszą metodą.

hej dziewczyny!!! Flexi jestes niesamowita, gratuluje osiagnietego wyniku i strasznie zazdroszcze ;P mam nadzieje ze mi tez sie uda, nie ukrywam ze teraz jak podzielilas sie z nami swoim rezultatem to jestem bardziej zdeterminowana do dalszej walki :) u mnie poki co zaczal sie dzien drugi, wczoraj wieczorem zakrecilo mi sie w glowie i zrobilo ciemno przed oczami po gwaltownym wstaniu z lozka, poza tym bez wiekszych zmian;) rano weszlam na wage i jest 1 kg mniej :) cieszylam sie jak male dziecko :) mam nadzieje ze wytrwam:) a wam jak idzie dziewczyny???

nie zgodze sie z toba Agawa_Agawa, znam osobiscie kilka osob ktore stosowaly glodowke i waga im nie wrocila, zmienily totalnie sposob odzywiania sie , prowadza aktywny tryb zycia i wage utrzymuja, sa to ludzie z mojego bliskiego otoczenia wiec wiem co pisze :)

ola gratuluje mimo ze wczesniej zakonczylas to twoj wynik i tak jest imponujacy :):)

olka fasolka :widze ze tez dzielnie sie trzymasz :):) ja dzis weszlam na wage i znuw radocha bo tez waga mi spada w dul 62.1 wiec to pelnego sukcesu tez zostalo mi tylko 2 kg jestem pelna nadzieji i wiem ze tym razem wytrwam duzej i postanowilam postawioc sobie cel 55 kg dam rade z wami napewno :):) Amanda a mzoe sprubujesz cos innego jak na tych diedtkach ci nie wychodzi ??

Anika a ile maszwzrostu ze az do 55 chcesz schudnac? ja pamietam ze jakos 19 latka wazylam 55 ale przy moim wzroscie 170 wygladalam strasznie chuda, az za bardzo, wsyscy mowili mi ze jak kosciotrup wygladam ;) ale to i tak zalezy od budowy ciala w sumie ;) przede mna jeszcze 8 kg do mojej wymarzonej wagi :) w ogole tez myslalam o lewatywie ale wyczytalam ze Hydrokolonoterapia jest duzo lepsza, jest to plukanie jelita ,zwykla lewatywa nie jest w stanie wyplukac calego jelita ,a ten zabieg tak, podobno nie jest to nie pzyjemne dla pacjenta, wiec chyba sie skusze, koszt 200 - 300 zl wiec chyba nie az tak zle, podobno dziala cuda do 5 kg moze spasc po samym zabiegu, az tyle zlogow mozemy miec w jelitach, masakra co? poza tym poprawia sie samopoczucie, pamiec, znika bezsennosc :)

Monika gratuluje wyniku i ciesze sie razem z Toba ! nie orientuejesz sie jak duzo schudlas w talii, biodrach, udach?? nie mierzylas sie centymetrem krawieckim ?? weszlas w wymarzone spodnie ?:) mam prosbe, jezeli sie nie mierzylas to sadzisz ze ile cm to Ci poszczegolnych czesci ciala spadlo ? Anika, na moj temat wypowiem sie za 2-3 dni, zobaczymy czy cos sie da zrobic.

Gość Flexi Lexi
Amanda ty to chyba nie masz pamieci do imion ;) Ola jestem a nie Monika ;) niestety nie mierzylam sie przed dieta ale spodnie byly o 2 rozmiary za male jak je kupowalam nie wiem jeszcze jak leza, bo mam je w dublinie a do niedzielei jestesmy w Londynie, ale jestem pewna ze teraz w nie wejde bez problemu, dam znac jak wroce:)

olka fasolka ja mam wzrostu 161cm dokladnie wiec waga 55 jest dlamnie jakby idelna zawsze wazylam nie wiecej niz 55 kg i bylo super dopiero praca w restauracji potem wyazd na wyspy rzucienie papierosuw wszystko sie nalozylo na siebie ze w ciagu 3 lat przytylam do 67 ale teraz postanowilam z tym walczyc bo mam dopiero 27 lat i nie mam zamiaru za 5 lat wazyc 100kg jak w takim tepie bede tyla to calkiem mozliwe :):)

ola : a co to twoich spodni to tez moge sie pochwalic ze kup[ilam sobie jakis czas temu spudniczke lezala w szafie z wiadomych wzgleduw a DZIS w nia weszlam mam wieksza motywacje do odchudzania :):) a ty bedziesz pewnie musiala na rozmiar mniejsze wymienic hehe

Gość Flexi Lexi
Anika nie sadze zebym az tak schudla by te spodnie byly mi teraz za duze ;P ja mam okropny ploblem z brzuchem pociazowym , skora juz nie jest taka jedrna i boczki mam tez odjedzenia smieci ;( walcze z tym i widze ze duzo schudlam, nogi mam jak patyki ale brzuch wciaz nie wyglada tak jakbym chciala ;( ciesze sie jednak ze dalam rade :)

ola ja z brzuchem mam dokladnie to samo bo mam 2 dzieci jedno po drugim to niestety skura na brzuchu jzu nie wruci do poprzedniego stanu ale i tak sie ciesze ze daje rade na tej diecie :):) motywujesz mnie z tym ze bylas w stanie wogule nie jesc ;d

Gość anika a wiesz co to jest u
z kropka ?

wiem ale niestety nhie posiadam polskiego komputera i nie moge robic wiec wole sie nie pierdolic i pisac z u otwartym a przeszkadza ci to to nie czytaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Flexi Lexi
Anika my wiemy i co chodzi,mam nadzieje ze nie przejmujesz sie tymi bzdurami ktore pisza uszczypliwi nieszczesliwi ludzie ktorym przyjemnosc sprawia dogryzanie innym, sami sa nieudacznikami i w taki sposob podnosza swoja samoocene...zalosne :))

jak mnie wkurwiaja takie madrale ;/;/;/;/;/;/;/;/ rozumy pozjadal bo mu u przeszkadza ;/;/;/ wes na jakies forum dla polonistuw idz jak taka madrala z ciebie a nie tu sie wpierdalasz ;/;/

wiem ola . szkoda gadac niema sensu z ta osoba rozmawiac taki madry a nie wie ze nie na wszystkich komputerach sa literki takie jak w pl pomine ta osobe

ja idac sladem Ola (Fexi) zakupilam dzis za male ciuchy by miec wieksza motywacje ;) hehe...kupila jeansy o rozmiar za male i sukienke tez za mala o 1 rozmiar za 2 tygdonie jade na wakacje i mam nadzieje ze sie do tego czasu w to zmieszcze ;) poki co 2 dzien glodowki idzie w miare gladko ;) zobaczymy jak bedzie dalej ;) a co do tej madralinskiej to nie ma sensu sie wkurzac takimi ludzmi, zal mi takich osob naprawde, nic sensownego do powiedzenia nie maja to sie bzdur czepeiaja :) Anika a od kiedy jestes na te diecie 100 kal? i ile w tym czasie udalo ci sie schudnac?

Gość anika a wiesz co to jest u
to jestes pierwsza osoba ktora nie potrafi zastapic u z kropka literka O :D dobra wymowka nie masz polskich literek dobre dobre dobre hahaha :D IDZ CHUDNIJ TO MOZE SIE tOBIE ZASADY ORTOGRAFII PRZYPOMNA JAK ODTLUSZCZYSZ MOZG