Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość norweski kot leshny

Ile tak NA PRAWDĘ macie dochodu na rodzinę?

Polecane posty

Gość my mamy 4300
na rodzine 2 +1

Gość taks'kdskadaskd
5700 netto 2+1 , 2 samochody ,mieszkanie i garaz na utrzmaniu + przedszkole

Gość ncancac
ja mam bardzo różnie, jak mam pracę to od 1500 do 3000, ostatnio jestem bezrobotna więc 400 zł zasiłku, jestem jednoosobową rodziną także sama musze się utrzymać

Gość nie mam stałego dochodu
nie mam stałego dochodu własna firma, czasem jest 5 tysięcy na miesiąc, czasem jak ostatnio przez 7 miesięcy zero złotych, i życie w długach ,na szczęście jestem sama,o rodzinie nie myślę, ciągle brak kasy chociaż na swoim, żdnych oszczęności

Gość dwie osoby
Z premiami jakoś ok 10 tys na miesiąc wychodzi i wiecznie jest mało:(nie żartuję,nie mniej niż 8 tyś miesięcznie zarabiamy-rachunki ok 2000 zł,odkładamy ok 2000 na podróże(wyjeżdżamy raz w roku bardzo daleko:Peru,Indonezja etc),plus pies.

Wspólnie zarabiamy około 7500zł miesięcznie. Około ponieważ męża stawka nie jest stała, waha się 1000zł w jedną lub drugą stronę. Mamy 2-letnie dziecko, drugie w najbliższym czasie, jeśli Bozia da:) Nie mamy kredytów. Dom wybudowaliśmy dwa lata temu bez kredytu przy wielkiej pomocy rodziców. Oszczędzamy miesięcznie około 3-4tys. Starcza na wszystko.

Gość mamumamu mamu
u nas jest 5 osób, w tym troje dzieci w wieku od 2 lat do 7. Miesiecznie mamy średnio 2500 zł.

mąż 4-4,5 tys. na rękę, zależy od miesiąca , ja 500 zł :P(ale ni długo pójdę do pracy to będzie troszkę więcej) rodzina 2+2, mieszkamy w domu jednorodzinnym.

Gość lidia763
Dochód mojej trzyosobowej rodziny wynosi 1800zł, z czego miesięczne wydatki wynoszą ok 800zł. To prawda nie jest lekko, ale da się życ i nie jadamy chleba z masłem. Moim zdaniem to zależy od tego jak ktoś potrafi gospodarowac pieniędzmi, bo znam takich co mają 3 razy tyle i narzekają. Wywodzę się z rodziny, gdzie bywało naprawdę biednie, ale moja mama miała głowę na karku i tak umiała gospodarowac pieniędzmi, że nigdy nie chodziłysmy z siostrą głodne .Jak czytam wpisy rodzaju jak przeżyc za 5 000 miesięcznie to mnie pusty śmiech zbiera i żal mi takich ludzi . Mieszkam w małej miejscowości, gdzie w sklepach drogo jak cholera, a do tego czynsz jest wyższy niż w Łodzi , dlatego argument że w dużych miastach jest gorzej niż w mniejszych mnie nie przekonuje.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
3.700 na 3 osoby. Dajemy radę. Mieszkamy w domku jednorodzinnym, nie jest źle.

Gość względnie bezwzględna
Ok 4.300 netto na 3 osoby. Z tego opłaty,kredyt, życie. A miesięcznie i tak ok 1000zł odkładamy. Życie to ok 1500zł, opłaty-ok 800zł, kredyt ok 800zł, benzyna ok 200-300zł. Czasem wpadną nieprzewidziane lub dodatkowe opłaty typu oc czy przegląd,albo bilet miesięczny męża,bo do pracy jeździ pociągiem-32 minuty,a samochodem ok 90 :O Źle nie jest,choć wiadomo żyjemy bez szaleństw.

Gość weronika szczypadlo
20-25 tys/3 osoby/miesiac

Gość japomarańczowa
Jak prosiła autorka piszę na pomarańczowo :) u nas na 3-osobową rodzinę dochód netto wynosi zależnie od miesiąca 15-22 tysiące i spokojnie dajemy radę za to przeżyć

Gość same bogateeee
a bieda gdzie, no to proszę bardzo jaką mamy sielankę w naszym kraju, zarabiają po 4-5 tys., a gdzie wypowiedzi tych kasjerek, przecież płace są po ok. 1200-1400 zł.

Gość asjerka
ja 1500 ,mąż 2,5tys -3 osoby

Gość hgfdwertghbgfd
a ja wierze w te zarobiki - przynajmniej większość, ale mysle ze ci co mają lepsze to wejda w temat żeby się pochwalić, a ci co mają niskie wejdą w temat i się oburzą że to niemożliwe

Gość jejeku ludzie ile wy oszczędza
cie, ja 900 zł na rękę, mąż nie wiem ile ale myślę że spokojnie ma jakieś 12 tys na miesiąc, ja żyje za swoją pensję plus mąż przysyła 2000 tys na życie, ja mam mało odłożone bo jakoś tak nigdy mi nie wychodzi, co odłożę to na coś pójdzie, mąż nie ma nic odłożone bo nawet kredyt na samochód chce brać ( śmiechu warte) a i do tego mamy kredyt na mieszkanie, ja muszę zacząć oszczędzać w końcu powinnam odkładać coś z tych 2900 zł, 2900 to kwota na dwie osoby czyli ja i dziecko, za to płacę czynsz i media jakieś 850 zł resztę na życie, co miesiąc kupuje jakieś ciuchy, nie oszczędzam, żyje od pierwszego do pierwszego

Gość 2600 na 2 osoby
z czego 2000 mieszkanie + leki

Gość merymeryjane
maz 7500 ja 1400 rodzina 3 osobowa.dom bez kredytow.rachunki okolo 1000 odlkadamy 3000

Gość mama mama mama
2 tys na 5 osób.

Gość pierrotkaa
3 osoby - 1200 zł. 800 to oplaty. Mieszkamy w starej zagrzybiałej kamienicy. Jak chodze skladac cv to w niektorych nawet nie chca brac bo twierdza ze i tak nie mam szans bez doswiadczenia i szkola srednia.

Gość pierrotkaa
Bo na kafe siedza same urzędasy. Zamiast pracowac to opierdzielają sie przy komputerze i kase dostawaja za nic.

Gość jak dostawaja to nie dziwo
Skoro piszesz dostawaja to się nie dziwię,że nikt Ciebie nie chce zatrudnić :O My mamy ok. 6 tysięcy brutto na 3 osoby-pensja męża...pracuje w policji od 15lat. Ja obecnie jestem na wychowawczym,a wcześniej moja pensja to było 2750zł brutto-pracuję w sądzie.

Gość lubieKiedyJestemSama
Bo żeby pracować w urzędzie trzeba mieć tzw plecy :)