Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivi&oli

czas na mode dziecieca !! :) http://vivioli-babiesfashionlife.blogspot.com/

Polecane posty

Gość Nefretetetetette
Wiec zakładanie letniej czapki z daszkiem jest passe, ale wystylizowanie w wełnianej czapiek ok? hahaahah ciemnogród.

Gość Nefretetetetette
W lato- w kadrez jesr drugie dziecko w krótkich ogrodniczkach. Najwazniejsze że Zara? hahahaha

Moim zdaniem blog jest bardzo fajna, a dzieciaczki urocze. Kazdy moze wybrac z niego, co mu pasuje. Niech kazdy ubiera dzieko, jak chce. Autorka bloga przedswila swoje pomysly, ale po co sie wyklocac co jest lepsze, a co gorsze. Dla mnie, to fajna inspiracja, a jesli nie podoba sie Wam, to nie korzystajcie :)

Moim zdaniem blog jest bardzo fajna, a dzieciaczki urocze. Kazdy moze wybrac z niego, co mu pasuje. Niech kazdy ubiera dzieko, jak chce. Autorka bloga przedswila swoje pomysly, ale po co sie wyklocac co jest lepsze, a co gorsze. Dla mnie, to fajna inspiracja, a jesli nie podoba sie Wam, to nie korzystajcie :)

Gość Nie ma to jak wolne.
Znalazłam to z wełniana czapą, inspiracja wypasiona

Nie chcesz to nie korzystaj. Nikt ci nie kaze. A czapeczka jest bardzo ladna i doskonala np. na jesienne dni. Z czego ty zamierzasz kupic dziecku czapke z ortalionu? Z futra? :/

nie rozumiem nasmiewania sie z welnianej czapki...i nie chodzilo mi o czapki z daszkiem w sloneczne dni a o zakrywanie uszek czapkami nawet w upalne dni bo wiaterek zawial. ehhh zreszta niewazne...niektore wypowiedzi sa zenujace i mam wrazenie, ze krytyczne posty pochodza od tej samej osoby. dobranoc

Gość gra czy nie gra kasa roli
dziwne tylko to, ze na tym samym zdjeciu jedno dziecko jest pozakrywane od stop do glow laczenie z welniana czapka, podczas gdy drugie ma gole nozki! a zdjecie gdzie dzieci pozapinane sa w plaszcze a na nogach sandaly... to wogole nie trzyma sie kupy. ale poza tym niektore sa fajne:)

Gość hahahaha!!!!
Te...ekhm..."inspiracje" ;-) to takie "najlepsiajsze we wsi" :D:D

Gość buahahahhaha
O widzimy, ze najwieksz oferma i frustratka forum skoro chcialas, to masz wrocila :):):) znowu pisze pod roznymi nickami

Gość Waleria wawa
Cały ten blog wygląda jak zdjęcia do czasopism z reklamówkami Zary i H&M. Nadmiar szarości, i przerost formy w tych stylizacjach. Fajne są ubranka w sesji dnia- body spódniczka i wygodny strój u chłopca. A skóra to chyba nie najlepszy pomysł dla takiego szkraba. I kobieta powinna przystopowac ciekawskim świata wkładanie kamieni do ust. Wystarczy że chory piesek zrobi siku czy ptaszek nasra, kontakt dziecko usta i toksoplazmoza gotowa, nie wspominajac o innych bakteriach. Mam wrazenie że dla osoby robiacej zdj bardziej liczy sie ich efekt od bezpieczeństwa dzieci, ale nie moje dzieci i mam to w nosie :)

Przeczytalam caly topik i mysze przyznac racje osobie o nicku "skoro chcialas.." Dziewczyna rzeczowo skrytykowala to, co jej sie nie podobalo, podsunela linki, a niektorym nie w smak krytyka. W ogole co sie z wami dziecje kobiety, caly ten wywod o przywiazywaniu wagi do ubioru - po wiekszosci wypowiedzi widac wasze ograniczenie i powierzchownosc, ocenianie po pozorach zarowno autorki, jak i osob krytykujacych. Niby tacy wszyscy tolerancyjni, ale niech no ktos ma inne zdanie! Nie chcialabym byc dzieckiem,ktorego matka przywiazuje az taka wage do strojow. To tylko kupa szmat, dla jednych ladniejszych, dla innych brzydkich 🖐️

Gość cos w tym chyba jest
Warto zając się ubieraniem dzieci na poważnie, bo to nie tylko walor estetyczny ale również edukacyjny; to także inwestycja w kulturę osobista naszego dziecka, która będzie procentowała przez cale życie!!! Sztuka ubierania jest tak samo ważna dla edukacji naszego dziecka jak, chociażby, nauka języków obcych, gra na instrumentach czy uprawianie sportów. Jeśli zatem założymy, że to ważna część naszej codziennej kultury, to przestaniemy postrzegać modę dla dzieci jak kaprys, objaw próżności, przesadę czy nawet ekstrawagancje, a potraktujemy ją jak klucz do przyszłego życia, może do sukcesu? Przede wszystkim, nasze dziecko czuje się ważne i wyjątkowe gdy się nim zajmujemy i to z taka powagą; staranne y estetyczne ubieranie podnosi jego komfort psychiczny bo ładny wygląd dodaje dziecku pewności siebie, podnosi auto estymę; Moda wyrabia, od najmłodszych lat, dobry gust i styl; podkreśla osobowość dziecka; dziś moda nie jest już zarezerwowana tylko dla płci pięknej; zarówno dziewczynki jak i chłopcy powinni potrafić zestawiać ze sobą ubrania kolorystycznie, dobierać dodatki, itp. To sztuka jak każda inna, której można się nauczyć jak jazdy na rowerze potrzebna tylko technika i nauczyciel; Cytat: ciuciubaby.com

a mi się podoba ;) też lubię stroić córcię i nie uważam, by przywiązywanie wagi do stroju dziecka było czymś zdrożnym. Ale tutaj większość tak uważa. Raz napisałam, że lubię ubierać córeczkę ładnie, w modne ciuchy dobrych firm, bo chce by czuła się wyjątkowo i zostałam zjechana przez mamy, które preferują rzeczy "jakie dostanę takie mam". Charakter dziecka kształtuje się do 6 roku życia, jest ono wtedy chłonne jak gąbka. I nic bardziej mylnego niż myślenie mam, że dziecku jest to czy tamto obojętne. Może nie do końca niektóre rzeczy rozumie ale wiele koduje się w jego mózgu i ma oddźwięk w przyszłości. Ta 2-latka pozostawiona przez rodziców na lotnisku w Pyrzowicach może nie zapamięta zdarzenia ale będzie ono miało z pewnością oddźwięk na jej psychice i może zaowocować ograniczonym zaufaniem do rodziców... Uważam, że tak jest również z ubiorem. Dziecko ładnie ubrane wzbudza zainteresowanie i nieraz podziw, czuje się z tym dobrze, bo uwielbia być zauważane i chwalone. Przywiązywanie wagi do wyglądu i stroju jest czymś pozytywnym i uczmy dzieci dobrego smaku od początku. W końcu JAK CIĘ WIDZĄ TAK CIĘ PISZĄ ;) I dodam, wyprzedzając zarzuty niektórych mam, że moje dziecko jest zadbane pod każdym względem. Spędzam z nim każdą wolną chwilę, czytam mu, śpiewam, opowiadam bajki i dużo do niego mówię. Uczę wielu nowych rzeczy i zabieram w wiele miejsc. Tak więc, nie piszcie, że ze mnie denna matka, bo dbam tylko o wygląd córki ;)

Gość przestań cyganić
Tak na pewno ubieranie dziecka będzie procentować w przyszłości, chyba kurwa traumą jak taki dzieciak zobaczy swoje foty w kaszkiecie i sandałkach do skórzanej kurtki :D:D:D:D JEcie bułkę przez bibułkę i usiłujecie zrobić z tego jakąś wyższą filozofię. Pustaki. Zapominacie, co jest naprawdę ważne. A ta anulsss nie kłam, bo dobrze pamiętam co pisałaś i co ci inni odpisywali.

to prosze powiedz nam co jest tak naprawde wazne.

dodam, że nie wszystkie stylizacje autorki mi się podobają. Jestem osobą, jakby to powiedzieć... bardziej otwarta na kolorystykę i mój gust nie ogranicza się do monotonnych kolorów - czyli kolorów natury, które górują na większości zdjęć. Lubię dla córci oryginalne, nietypowe stylizacje, które przykuwają wzrok ale lubię tez żywe, kontrastowe kolory. Wiele z tych szarości bym czymś ożywiła. Szara, wełniana czapa, jak najbardziej ale widziałabym tam np. jakiś czerwony akcent, choć szaliczek lub dopięty kwiatek ;)

Gość przestań cyganić
"Raz napisałam, że lubię ubierać córeczkę ładnie, w modne ciuchy dobrych firm, bo chce by czuła się wyjątkowo i zostałam zjechana przez mamy, które preferują rzeczy "jakie dostanę takie mam". " gdzie niby te inne dziewczyny pisały że ubierają w byle co? czemu tak piszesz kłamczucho?

ale co jest wazne...powiedz prosze ?? dla ciebie co jest wazne ?

Co jest najważniejsze? Odsyłam do piramidy Maslowa (http://www.milo.pun.pl/viewtopic.php?pid=109042) Dla dziecka najważniejsze jest to, by było szczęśliwe i beztroskie, by doświadczało miłości, którą rodzice powinni mu okazywać na każdym kroku i miało poczucie bezpieczeństwa. Ważne jest, by dać dziecku już od najmłodszych lat możliwość wyrażania siebie. By uczyć go odgraniczać dobro od zła. Wychowywać a przy tym pamiętać o tym, że nie chowamy dziecka dla siebie lecz dla ludzi, bo ta mała istotka kiedyś dorośnie i będzie się musiała odnaleźć w świecie a my, rodzice, mamy ogromny wpływ na to jak szybko i sprawnie to zrobi no i czy w ogóle da radę... Ubiór = sam szczyt piramidy ale jeśli zaspokoimy niższe szczeble potrzeb dziecka to jak najbardziej możemy się skupić na tych szczytowych ;)

no i tu sie zgadzamy. ala skad pomysl ze dla autorki i innych ubior to szczyt piramidy? ktos wczesniej napisal ze tak wszyscy latwo oceniaja po pozorach. tego tez bedziesz uczyc swoje dzieci ? piszesz o powierzchownosci a sama oceniasz ta sama miarka.

przestań cyganić - topik dotyczył ciuszków z Wójcika i trwała zagorzała dyskusja na temat tego czy warto tam kupować czy też nie. Były mamy, które nie szczędzą swoim pociechom ładnych, firmowych i nieraz drogich rzeczy i takie, które preferują lumpeksy i second handy tylko a wyłącznie. Nie przeczę, że w lumpach nie ma ładnych rzeczy i nieraz się pewnie coś znajdzie ale niech mi nikt nie wmawia, że tam to można super ubrać dzieciaka. Prawda taka, że w większości to się tam ubierają osoby, których nie stać na nowe. Podkreślam - w większości co nie znaczy wszyscy ;) Nie łapać za słówka!!! Znajdź sobie temat i udowodnij, że skłamałam

Gość przestań cyganić
Pokaż kłamczuchu W KTORYM miejscu któraś napisała że nie przywiązuje wagi do ubioru dziecka i ubiera w byle co!!!

no i tu sie zgadzamy. ala skad pomysl ze dla autorki i innych ubior to szczyt piramidy? ktos wczesniej napisal ze tak wszyscy latwo oceniaja po pozorach. tego tez bedziesz uczyc swoje dzieci ? piszesz o powierzchownosci a sama oceniasz ta sama miarka.

Gość też mama
Polska zazdrość i zawiść z tego słyniemy.... Kamienie w buzi,bakterie i od razu toksoplazmoza,lepiej dziecko trzymać w "sterylnym świecie" bez bakterii i co 2 tygodnie podawać antybiotyk ech żałosne to... Stylizacja super,nikt nie napisał,że dzieci nie mogą się wybrudzić jak idą do pisku ładnie ubrane,w czym to przeszkadza?lepiej ubrać pstrokate spodenki i kolorową bluzeczkę do pary oto styl dopiero,pełen profesjonalizmu ,a nie "mała stara" Autorko bloga dzieci ubrane super i zdjęcia też super:)pozdrawiam,nie pstrokata mama Leny:):):)

cos w tym chyba jest - ja to troszkę inaczej rozumiem. Nigdy nie chciałabym, by moje dziecko oceniało innych tylko i wyłącznie po wyglądzie. Chciałabym nauczyć je tolerancji, akceptacji , zrozumienia i empatii. Jednak w dzisiejszym świecie wygląd jest ważny a umiejętność właściwego doboru stroju do okazji i miejsca jest bardzo przydatna. Przez ubiór wiele wyrażamy - przede wszystkim siebie, swoje upodobania, preferencje a wreszcie i szacunek dla osób, z którymi mamy do czynienia w danej sytuacji. Idąc na rozmowę kwalifikacyjną, Twój wygląd i strój jest bardzo ważny, bo dzięki niemu robisz dobre bądź złe wrażenie... Jeśli chodzi o milusińskich to uważam, że dla nich przede wszystkim wygoda i adekwatność stroju do pogody. Jednak jak pisałam wcześniej, dzieci silnie potrzebują poczucia uznania. Bardzo ważne dlatego jest więc, by dziecko było chwalone i doceniane - to pozwala mu doceniać samego siebie i buduje pozytywny obraz jego własnej osoby oraz a także daje pewność siebie. Jak ładnie ubierzesz dziecko to nie tylko Ty go pochwalisz ale i osoby obce a to z kolei sprawia, że dziecko czuje się wyjątkowo. Uważam także, że należy jednak dziecko od początku uczyć przywiązywania uwagi do wyglądu i dbałości o ciało - niech wie, że to nie najważniejsze ale ważne

no i tu sie zgadzamy. ala skad pomysl ze dla autorki i innych ubior to szczyt piramidy? ktos wczesniej napisal ze tak wszyscy latwo oceniaja po pozorach. tego tez bedziesz uczyc swoje dzieci ? piszesz o powierzchownosci a sama oceniasz ta sama miarka. ja nie mam jeszcze dzieci ale wstydzilabym sie przed swoim dzieckie wyglaszajac takie opinie i nie mowie tu o ubiorze i stylu. Tylko sama sobie zaprzeczasz. Myslisz ze twoje dziecko bylo by dumne z Ciebie widzac w jaki sposob wypowiadzasz sie na temat innych ludzi?? do ktorych powinno uczyc sie szacunku zrozumienia i tolerancji ??

Gość też mama
Każdy ma prawo ubierać dzieci jak chce,jednym podoba się taki styl jaki prezentuje autorka bloga,innym zupełnie inny,ale po co od razu ta krytyka,te teksty ,że dziecko powinno być dzieckiem,tak jakby sugerowano,że te maluchy są nieszczęśliwe przez ubiór. Z drugiej strony większość mam nie przywiązuje uwagi do stroju dziecka, to jest ok? Większość uważa ,że kupowanie takich ubrań to strata pieniędzy i stąd rodzi się agresja i złośliwe komentarze