Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vivi&oli

czas na mode dziecieca !! :) http://vivioli-babiesfashionlife.blogspot.com/

Polecane posty

przestan cyganic PROSZĘ: urwobh Ja bym jakos nie mogła kupić swojemu dziecku nowej rzeczy za 300zł, wchodze na allegro i kupuje za 300zł całła pake uzywanych ubranek z Wójcika, Reserved, Next itp. Nie przejmuje sie plamką na ubraniu. Dla mnie to czysta glupota wydawac tyle kasy na ubranko ktore bedzie za chwile za małe. Z plamka i dziurka to nie byle co? Tez chodzisz z plamkami i dziurkami? a ja tez nam taka hystorię ja chodze w oryginalnych, sportowych rzeczach ale dziecko ma uzywane bo jest małe i szybko wyrasta.Mi bluzka z nike słuzy latami a jemu na pare miesięcy więc nie kupię. Jak przestanie rosnąć to się moge szarpać wtedy bo to ma sens

Gość cos w tym chyba jest
Jak ładnie ubierzesz dziecko to nie tylko Ty go pochwalisz ale i osoby obce a to z kolei sprawia, że dziecko czuje się wyjątkowo. w tym zdaniu powiedzialas wszystko... jak mozna uczyc dziecko ze to co mysla inni jest wazniejsze od tego co ono samo mysli o sobie, co jego mama mysli o nim.Jak obcy powie ze wyglada brzydko to to bedzie prawda?? JAk obcy powie ze ze jest glupie i brzydkie to tez bedzie prawda?? to ma budowac poczucie wlasnej wartosci ?? uzalenic samopoczucie dziecka od opini innych ?? chyba cos tu nie gra :/

Gość przestań cyganić
wy dalej nie rozumiecie. Autorka pytala o opinie, wiec je uzyskała. Uważacie pewnie że wszytsko należy chwalić, bo akurat w modzie jest szaro-buro? I skad to przekonanie zwlaszcza anulssss że inne mamy nie dbają o ubiór swoich dzieci? Zresztą co bym nie napisał i tak znowu napiszecie że zazdroszczę i nie dbam o ubiór mojego dziecka :(

Gość przestań cyganić
cos w tym chyba jest - racja, a jeśli komuś się coś nie podoba, to zazdrości :P

nie chodzi o to czy ty kogos obrazilas ale chcesz zeby dziecko wierzylo ze to co powie o nim ktos inny bedzie prawda? Jak ładnie ubierzesz dziecko to nie tylko Ty go pochwalisz ale i osoby obce a to z kolei sprawia, że dziecko czuje się wyjątkowo. no tak napisalas...a gdyby twoje dziecko tego nauczone bylo autorem tego tematu to musialo by sie pogodzic z tym ze ma nieszczesliwe dzieci i jakies takie brzydko ubrane...

mowisz o piramidach, powierzchownie oceniasz inne matki i tego chcesz uczyc ?

no i juz na dobranoc...wlasnie patrzylam ze autorka nie pytala o opinie na temat jej wlasnych dzieci, bo te dla niej, a wasze jak dla kazdej z was, sa janpiekniejsze i najmadrzejsze, tylko co sadzicie o modzie dziecencej.

przestań cyganić - a czy ja powiedziałam, że inne mamy źle ubierają dzieci? Mam to w nosie jak jest ubrane obce dziecko - dla mnie to dziecko i będę je tak samo traktować bez względu czy ma sobie firmowe ciuchy czy worek po ziemniakach. Jednak moje chce by wyglądało dobrze. Jak ktoś woli wydać na książki zamiast ciuchy to ok - nie potępiam, bo ludzie są różni. Wyraziłam swoje zdanie ale nikomu go nie narzucam. cos w tym chyba jest - proszę Cię, nie udawaj głupiej. To, że moje dziecko pochwalą inni to nie jest podstawą do jego ładnego wyglądu. Nie po to je ubieram ładnie, by zyskało aprobatę otoczenia lecz by czuło się dobrze dzięki temu, że inni to docenią. Moje dziecko, póki co za małe by to zrozumieć, ale będzie wiedziało, że ludzie mają różne gusta i "ŁADNE" to pojęcie względne. O wygląd dba się nie po to, by się pokazać, ale by czuć się ze sobą dobrze a jak ktoś doceni to bardzo miło. Jak ktoś skrytykuje to olewka - bo nie każdemu się podoba to co mi.

no i o to chodzi, moj komentarz byl do tej drugiej :) ale spoko :) pieknie o ujelas... cos tam cyganisz... pograzyla sie w swoich wywodach...pewnie jej glupio :)

Gość DyrektorArtystyczny-
Dlaczego te dzieci są takie zarośnięte i włoski im do oczek wchodzą? Czy to moda na takie strąki? Ubiór skromny włosy niechlujne-nie pasuje takim dzieciom!

tez lubię fajnie ubierać swoje dziecko ale w kolory - stylizacje od autorki mie się nie podobają. Ale jak kto lubi. W sumie to dzieci zadbane a to najważniejsze. Moda dzieci jest ok i popieram ich ładny ubiór i wygląd, bo to ważne jak u każdego człowieka. Anulsss, rozumiem co chcesz powiedzieć a kolezanki powyżej sie czepiają. Ona uważa, że jak ktoś doceni że jej dziecko ładnie wygląda to ono sie cieszy bo to miłe ale nie po to je fajnie ubiera bo na takie cos własnie czeka. Tez się z tym zgadzam

nie pogrążyłam się tylko Wy macie problemy ze zrozumieniem moich wypowiedzi. Opuszczacie konsensus a wyłapujecie z kontekstu to, co Wam pasuje i bezsensownie drążycie. Ale raczej tu chodzi o brak umiejętności czytania ze zrozumieniem lub też chęć szukania sensacji i prowokowania kłótni, tudzież ostrej wymiany zdań Załamana słoniową wagą - fajnie, że Ty rozumiesz ;) odzyskałam wiarę w potęgę ludzkiego umysłu ;)

Gość dzieci powinny
wyglądac pięknie a nie modnie Powinny miec to wszystko co nam nie wypada bo starzy jesteśmy!

Niektore mamy upieraja sie przy tym, ze ubior nie jest wazny tym bardziej dla malucha i ze to jak postrzegaja je inni powinno byc podyktowane to co soba reprezentuja a nie strojem. Dlaczego wiec kupujecie jakiekolwiek ubrania dzieciom? Nie taniej wyjdzie ubrac dziecko w obojetnie jaka szmatke? Przeciez wazne jest co dziecko soba reprezentuje a nie to w co jest ubrane....I ciekawa jestem czy Wy mamy takze kierujecie sie ta zasada - po co ladnie wyglac, wazne co sie ma w srodku? Oczywiscie, ze jest wazne, ale jedno nie wyklucza drugiego a ladny wyglad nie swiadczy o braku innych wartosci. niech kazda ubiera dzieci wg swojego gustu i nie wpadajmy w paranoje i skrajnosci.

Gość koqaszga
DZieciaki na tym blogu wygladaja na zaniedbane, takie potargane, dlugie wlosy a rzadkie i marne. Ubrania dobrane bez jakiejs mysli przedodniej, taka zbieranina z lumpoa i nacvoiagnieta na dupe. Slowem - marny wyglad, robiace wrazenie biednych dzieci. Zdjecia z torebka ni przypial ni wtypial bo w ogole nie pasujace do wieku dziecka. Wiejska torebka z wezowej skorki (modna w zeszlym sezonie :D) wielka jak sam dzieciak. Nie kazdy umie dobrac ubranie. Autorka nie umie. Jej kreowanie sie na ikone mody to jak Grycanka na salonach :D

Gość aj dont nou
I nasza anuilsss skompromitowała się na całej linii - patrz post z 00.06. - zapomniała się wylogować, anulsss jesteś skonczona!!! :D

Gość sesasesa
Przeciez anulsss to kafetryjny glupek :D Musiala w koncu wpasc :D:D:D:D

Widzę, że dyskusja się rozwinęła. Wg niektórych jeśli komuś się nie podobają te stylizacje, to oznacza, że nie ma kasy, klasy i gustu, ponadto ubiera dziecko byle jak i w byle co. Dziwne podejście. Wypowiem się też na temat przywiązywania wagi do ubioru - niektóre piszą "czego Jaś się nie nauczy..." i tak dalej. Większość dzieci nosi kolorowe koszulki z ulubionymi postaciami - czy widziałyście kiedyś dorosłych tak ubranych? ;) Nie rozumiem, po co przykładać aż taką wagę do tego, jak odbierają nas inni - jestem przeciwna ubieraniu dziecka i siebie pod oklaski, śmieszne jest dla mnie stwierdzenie, że dziecko ma się czuć wyjątkowo za sprawą ubrań. Tak wychowywane dziecko utwierdza się w przekonaniu, że jest najlepsze we wszystkim i rośnie w pychę, traktując z góry inne dzieci (ludzi), których mamy nie mają tyle fantazji lub po prostu inne priorytety. Moda jest ok, niech każdy ubiera siebie i dzieci jak chce, ale dorabianie do tego jakiejś chorej ideologii jest gorzej niż denne.

Gość anulsss przebiłaś
wszelką kafeteryjną głupotę :D Nie wyszła ci pochwała samej siebie? Puknij się tym "kulaskiem" :D w łeb ten swój durny. Oj, babo, babo! :D

Gość Luiza ;p ;)
Dziwne te zdjęcia kojarzą mi się troche z zaniedbaniem. Jak można ubrac diecko w płaszczyk i sandałki

Gość ale zenadaaaaa
co za benadzieja...anulsss pisze kometarze niby roznych osob pod tym samym nickiem. Ewidentnie widac , ze Luiza ;p ;) to ta sama osoba, co koqaszga, aj dont nou i sesasesa. A tak naparwde to pod tymi nickami ukrywa sie "skoro chcialas, to masz" najbardziej prymitywna i wulgarana osoba, w ktorej komentarzach brakuje logiki, a sama pisze o sobie pod innym nickiem, ze jej komentarze sa rzeczowe hahahahahah :D co za paranoja

Gość skoro chcialas, to masz
taaa jestem prymitywna dlatego ze konkretnie wytlumaczylam co mi sie nie podoba i dlaczego? Ogarnij sie imbecylko i zpoznaj sie z terminami, ktorych uzywasz: prymitywny, wulgarny, logika, rzeczowy.

Gość ale zenadaaaaa
jestes wulgarna: 16:12 skoro chcialas, to masz tak tak, jesli ktos nie zaklada synkowi zj**anego beretu brak logiki: oskarżasz wszystkich o to, że są autorką bloga, sama piszesz pod różnymi nickami

Wulgaryzm w tym wypadku byl potrzebny, aby podkreslic moj stosunek do beretu (tak, beret jest zjebany) Pisze pod jednym jedynym nikiem "skoro chcialas to masz" Ja nie jestem anulsss zeby sama sobie przyklaskiwac. A skoro nie podobaja mi sie te fatalachy to znaczy, ze nie mam gustu, pieniedzy i moze nawet dzieci?? :D Ogarnijcie sie, nie kazdemu sie podobaja takie bure szmatki i pogodzcie sie z tym,.

Gość ale zenadaaaaa
hahahahahahhahhaha

wyjsnij jeszcze, w ktorym miejscu moje posty nie sa logiczne i rzeczowe, czekam

ale to ty nie mozesz sie pogodzic z tym ze komus sie to moze podobac. juz wszyscy zrozumieli ze tobie sie nie podba, przytocyzlas przyklady-pelny profesjonalizm-brawo. Akceptujemy i szanujemy twoja opinie a ty uszanuj tez opinie innych. Pogodz sie z tym ze na ziemi istnieja ludzie o odmiennym od twojego guscie i swiatopogladem. To az tak dziwne? Blagam