Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johannna24

Pomocy...samoczynnie włącza sie klawisz na laptopie!

Polecane posty

Gość johannna24

Mam problem z komputerem. Otóż od pewnego czasu przy wlaczeniu laptopa oraz w trakcie pracy na nim wlacza sie samoistnie przycisk na klawiaturze "przecinek" .Aby to wyłaczyc musze wciaskac inne klawisze....jest to dośc uciazliwe...czy ktos moze orientuje sie co moze byc przyczyna takiego stanu?????/

Gość Mam na to wyjebane x2
Twoj mozg :)

Gość johannna24
dopiero odebralam go z serwisu....wczesniej mialam problemy z matrycą. problem z klawiaturą zaczął sie wlasnie po tej naprawie

to albo w serwisie przenieśli wirusa albo uszkodzili przy składaniu/źle złożyli

Gość Profejsonalny Serwis
no zgłoś to, może źle wpieta klawiatura, mozliwe że zalana, możliwe ze uszkodziła sie płyta główna, może trzeba bios sflaszować, na płycie glownej odpowiedzialne elementy za klawiature to mikrokontroler i most poludniowy.

Gość inzynier serwisowy//zablok
Leviatan kurwa............ i ty sie dziwisz ze jesteś prawiczkiem Są 2 opcje. a) wylało im się coś na klawiaturę b) na 99% zamienili ci śrubki. I obecnie śrubka od dołu jest za długa. Zamieniona z inna. W ten sposób jest stale dociśnięta. Zanieś do serwisu z reklamacją. Bo mogli uszkodzić scieżkę w klawie a jak sama zmienisz to ci nie uznają.

Profesjonalny serwis i mówi że przecinek na klawie to mostek południowy choć w nowych lapach tego już nie ma... Kafe jest z dnia na dzień coraz lepsza.

Gość hhjhjhjhjhjhj
ja wole stacjonarne komputery. nic sie nie psuje, klawisze nie odpadaja, kamerka sie nie psuje, itp

Gość johannna24
dziekuję za wszystkie odpowiedzi. Mam tylko nadzieje ze mi uznaja reklamacje bo wymieniana byla tylko tasma

pitolisz... Porównaj sobie komfort pracy stacjonarki do converible tablet. Czyli prawdziwych tabletów produkowanych od 20 lat. A to że ci się klawa zepsuje to nie mów że w stacjonarce masz jedną przez 5 lat. Tam masz dotyk czytasz ksiazki. Siedzisz na necie w całej polsce. Możesz spokojnie wziaść do łużka bo jest na tyle mały itd. nawet do wiekowych już tx2 czy tm2 które jakością nie grzeszyły Filmik demo http://www.youtube.com/watch?v=exY7HeCMMsc Nie mówiąc już o fujitsu czy x220 niedostępnych w pl. Gdzie masz choćby 18h baterię.

inzynier, śrubki to chyba Ci sie w mózgu coś pozamieniały, w niektorych modelach starych lapkow tez nie ma typowego układu połnoc-południe tylko sa hybrydy, co nie zmienia faktu że jest połutnie tyle, że zintegrowane, takie przygłupy jak ty nie powinny nic pisac na forum.

kolego od c2d czyli od 5 lat nie ma mostka. Co więcej od i3 nie ma grafiki ponieważ jest ona wbudowana w procesor. Ile ty masz lat 12?? Awaria układu klawiatury = automatyczne nie przejście biosu Wszystkie laptopy poza dellem mają klawiatury montowane na śrubki od dołu. I wszystkie są różnej długości. Potem znajduje się ktoś twojego pokroju który pomyli kolejność śrubek i stąd problemy. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

ahahahahhaha lol, co za idiota hehehe nie moge po prostu, :D

Gość johannna24
Ja sie nie znam na budowie laptopow ale dodam ze moj to Toshiba Satellite

Gość lkonjij
jest jedno rozwiazanie zglos na milicje!!!!

Czyli żeby sie przekonać że mam razje zobacz sobie że od dołu masz na 3 śrubkach klawę. Zalezy jaki model może być jeszcze na 5. I właśnie odkręcił jakiś gówniarz nie zapisał sobie kolejności czy nie ustawił na biurku jak były. Wkręcił źle i ot cały powód. A kłócić się z człowiekiem tego pokroju nie zamierzam. Wystarczy użyć googla albo wikipedii by dowiedzieć się że 2 mostków nie ma już 5 ,6 lat zależy od producenta płyt. Szkoda mi czasu. Pozdrawiam i powodzenia w upieraniu się z ciulami. Jak przerwali ścieżkę musza odkupić klawę.

No więc w wiekszości toshi klawiatura jest przykrecana 2-4 śróbek pod listwa masukujaca nad klawiaturą, nie ma opcji kretynskiej teori o śrubkach, ponieważ nawet w lapkach gdzie mamy klawiatury przykrecane od spodu sa to śrubki tej samej długości co każda bądź sa to dłuższe i nie ma jak pomylić, cała masa lapków jest z klawą nie przykrecaną od spodu. c2d - mostki poudniowe stosowane HBM-ICH 8 IBM - ICH 9 Hybrydy MCP67 MCP76 wypierdalaj jełopie z forum 🖐️

Gość johannna24
moja klaw,,atura jest na 3 srubki. w serwisie mowili ze brakowalo gdzies w srodku 2 srubek ale nie pamietam gdzie dokladnie i czy mia,lo to j,akis, zwiazek z klawiatura ..,ten przecinek wlacza mi sie coraz czesciej i juz mnie to str,asznie denerw,uje

Gość Antosza z Domu Furiatów
to szatan kieruje twoja klawiatura, zmow exorcizmus.