Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszepomozciciii

obrona we wrześniu a studia II stopnia

Polecane posty

Gość proszepomozciciii

Hej, krótko mówiąc: egzamin wstępny na studia II stopnia jest 10.wrzesnia a moja obrona na icencjacie jest 15 września :( Czyli nie zostane wzieta pod uwage w reakrutacji? :( nie mam prawa przystapic do egzaminu wstepnego nie majac dyplomu? a co ze studiami na ktore liczy sie TYLKO KOLEJNOSC ZGLOSZEN ? tzn. ocena z dyplomu nie jest potrzebna.

było się obronić w czerwcu. jak sę nie chcialo pisać pracy, to teraz dupa.

Gość jezu i takie osoby studiuja
normalnie zalamujecie mnie ;/ jak nie masz w dniu egzaminu dyplomu jak mozesz w ogole do niego podchodzic ? ludzie myslcie to nie boli ;/ ewentualnie idz do biura rekrutacji i zapytaj sie jakby to wygladalo i czy mozesz przystapic do egzaminu, a dyplom doniesiesz ... niektore uczelnie ida na reke (prywatne) ale duzo jest nieugietych.

Gość proszepomozciciii
mysle i datego dopuszczam inne opcje niz jedyna poprawna :) nie interesuja mnie prywatne szkolki :) chodzi o UJ i o to, ze zdobycie dyplomu jest tylko KWESTIA DNI-to i tak sie stanie, wiec mysle ze rekutujacy mogliby dopuscic mozliwosc doniesienia dyplomu po kilku dniach - mowie o kierunku na ktorym liczysie WYLACZNIE kolejnosc zgloszen. Tam dyplom licencjata nie jest warunkiem przyjecia a jedynie dokumentem ktory trzeba im dostarczyc.

Gość jezu i takie osoby studiuja
watpie czy myslisz, osoba myslaca dzwonilanby do biura rekrutacji i zapytala ;/ a nie zadawala takich durnych pytan na forum. przeciez logiczne jest, ze na kazdej uczelni jest inaczej.

Gość proszepomozciciii
Droga myslaca dziuniu, biuro rekrutacji tez ma wakacje.Nie pomyslalas (sic!) ze moga nie odbierac :) ? No niestety. A na maila tym bardziej nie odpisuja, wiec pytam tu.

z takimi rzeczami to nie do biura rekrutacji się chodzi, ale kij z tym. taką sprawę można dogadać z dziekanem, jeśli ma miejsce WYJ ĄTKOWA SYTUACJA, czyli np. dziewczyna nie mogła się bronić w czerwcu bo na przykład rodziła, albo miala obie nogi w gipsie. dla zwykłych leni nie przewiduje się naginania regulaminu. 🖐️

Gość heheh dobre
a tutaj niby siedza pani z biura rekrutacji UJ i ci odpowiedza :D nie maja co robic na wakacjach :P wapie czy cos zdzialasz. ewentualnie moglabys napisac pismo do dziekana czy tam rektora z dana prosba, ale nie wiem czy co da. na dzien dzisiejszy masz wyksztalcenie srednie- a osoba ze srednim nie moze sie ubiegac o studiowanie na II stopniu ;/ 10 wrzesnia nadalel bedziesz miala srednie ... kuzwa po to sa terminy ;/ u mnie koleznaki miale podobne problemy jak ty i pisaly pisma, im akurat to pomoglo bo rektor pozwolil je przyjac, mimo iz bylo po rekrutacji.

Gość proszepomozciciii
Slusznie, tez tak uwazam. Rodzenie czynogi w gipsie to jest powod donagiecia regulaminu,zgadzam sie z Toba. Leniem bym sie nie nazwala bo nie uwazam obrony w lipcu za jakies bohaterstwo :Dale jak tak lubisz to sobie mow :)

Gość proszepomozciciii
no wlasnie, ale to bylo na prywatnej uczelni?

Gość ale jak to nie jest lenistwo
skoro wybralas obrone we wrzesniu powinnas sie liczyc z tym ze wiekszosc uczelni konczy wtedy rekrutacje. jakby ci zalezalo na ciaglosci studiow bronilabys sie w lipcu ;/ a ty wyskakujesz teraz na swoja obrone jakims durnym tekstem, ze nie uwazasz bronienia sie w lipcu za bohaterstwo. owszem bohaterskie to nie jest, ale trzeba liczyc sie z tym, ze bedzie sie mialo rok w plecy jak sie nie obroni w lipcu. w takiej sytuacji jak ty jest masa osob ;/ niektore to wlasnie zeszloroczni obroncy wrzesniowi ... no ale autorko ty pozjadalas wszytskie rozumy, wiec nie ma co dyskutowac.

"bo nie uwazam obrony w lipcu za jakies bohaterstwo" w lipcu? ja się zawsze pod koniec czerwca broniłam.

Gość proszepomozciciii
u nas byly obrony na poczatku lipca

Witam Jeżeli jest jeszcze szansa, to weź dziekankę. Jako powód podaj..zdrowie, nieukończoną pracę dyplomową...wymyśl coś..Tyle, że obrona we wrześniu to ostateczność, bo z tego co wiem wszedł przepis zamykający terminy zimowe obron (grudzień,styczeń,luty).. Popytaj w dziekanacie np. prodziekana do spraw studenckich, sekretarki, opiekuna pracy. Jeżeli nie masz wykorzystanych dziekanek to kombinuj coś z nimi.

Gość niestetyyyytakka
ale niestety pierwszy stopien robilam na innej uczelni niz ta na ktora sie wybieram

Spóźniłaś się. To jest inna uczelnia, inne władze uczelni. W tym czasie to oni już mają wakacje chyba. Możesz przejść się tam do dziekanatu i spytać, jeżeli ktoś jest, najlepiej to umówić się z prodziekanem lub dziekanem właściwego wydziału. Nic innego nie zrobisz. Wygląda na to,że zrobisz sobie przerwę od nauki do następnej rekrutacji.

Gość niestetyyyytakka
nie. Albo ten rok, albo wcale. bo mam jeszcze drugie studia a placic kudryckopodobnym na pewno nie bede (bo od tego roku juz jest drugi kierunek platny) . Szkoda :((((((

Gość niestetyyyytakka
up

Gość przeczytaj regulamin
:)

Gość uppsdsds
uuuup

Gość nie chcę mi się wierzyć
Nie, nie masz prawa. I nie znam przypadku, w którym nagięto by komuś przepisy.

Gość gość
A ja odkopię temat. Nic dziwnego, że renoma UJ powolutku spada, skoro chcą się tam dostać osobniki nie ogarniające podstawowych spraw... PS: Mam nadzieję, że nie udało Ci się tam dostać i aktualnie robisz cokolwiek innego, niezwiązanego z ośmieszaniem się oraz ośmieszaniem poważnych placówek