Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zestrresowana

Czy mięśniak o średnicy 4cm to coś niebezpiecznego?

Polecane posty

Gość Zestrresowana

Mam mięsniaka na tylnej ściance macicy ktora jest powiększona i sporą krwawiącą nadżerkę. Lekarz zrobił cytologię i kazał czekac miesiąc. Miałam do niego sporo pytań a on chciał mnie jak najszybciej spławić.

Gość zmień lekarza na
takiego, który ma lepsze podejście do pacjentek

Gość Zestrresowana
Erytrocyty mam 0-3 p.w to źle?

Gość Zestrresowana
Codziennie do lekarzy biegam w czwartek znów idę.

Gość Zestrresowana
Odwiedze pewnie wszystkich w mieście.

Gość Zestrresowana
Czy któraś z was miała mięśniaka? Czy robienie cytologi w takim wypadku jest właściwe? Pamiętam jak kiedyś jakiś lekarz pouczał mnie że robi się cytologie wyłącznie kiedy kobieta jest ginekologicznie zdrowa a ja przeciez nie jestem zdrowa.

Gość Heelba
Mysle ze cytologia z miesniakami ma niewiele wspolnego,ja mam 3 miesniaki z czego 2 o wielkosch prawie 5 cm na to nie ma lekarstwa to sie wycina miesniaki moga powodowac trudnosci z zajściem w ciaze poronienia badz przedwczesne porody,im wieksze mieśniaki tym trudniej je usunac u starszych kobiet wycina sie cała macice,idz do prywatnego lekarza to wyjaśni ci wszystko jesli nie masz dolegliwosci to nie mysl o miesniakach

Gość Heelba
Nadzerka jest na szyjce macicy a miesniaki na samaj macicy wiec napewno musisz leczyc nadzerke

Gość Zestrresowana
Heelba bardzo,bardzo ci dziękuje! Ide do prywatnego w czwartek. Mam dolegliwości boli mnie brzuch tak jak przed miesiączka a przed miesiączką przeżywam katusze-kłójący ból nie do wytrzymania momentami. Coś ze mną nie tak i te wyniki badania moczu(nie znam sie) w necie wyczytałam że powinnam zrobić posiew-zrobię.

Gość Zestrresowana
Poza tym na okrągło chce mi się spać Ciśnienie mam w normie. Jak dłużej stoje to ból z brzucha promieniuje na wszystko nogi plecy jak przy napięciu przedmiesiączkowym.

Gość Heelba
Mysle ze ten ból masz od miesniaka chociaz lekarzem nie jestem wiec moge sie mylic mi moje miesniaki nie dokuczaja wiec nic z nimi nie robie napisz co ci lekarz powie

Gość Heelba
Jestem ciekawa jak lekarze ogolnie podchodza do problemu miesniakow

Ja miałam takiej średnicy....sam znikł po kuracji siemieniem lnianym. Gotujesz kisielek z siemienia(nie mielonego, tylko zwyczajnego), pijesz przez 3 tygodnie po pół szklanki 3xdziennie kisielku, potem 1 tydzień przerwy, ...potem znowu to samo powtarzasz dwa razy. Spróbuj, w sumie 9 tygodni picia siemienia, to niezbyt długa kuracja...Możesz nagotować więcej i przechować w lodówce, a przed piciem lekko ogrzać. Wszystko to badziewie bierze się z zanieczyszczonego jelita grubego i przerostu w nim złej flory bakteryjnej.Jelito robi się dziurawe, i wszystkie toksyny gdzieś znajdują ujście, najbliżej im do układu kobiecego, a potem hajda dalej...

Gość Zestrresowana
Będe wszystko relacjonować co lekarze mi powiedzą . Dzięki za rady,jestem wdzięczna że sie dzielicie swą wiedza ze mna, bo dla mnie to nowość i nie miałam pojęcia że siemie może mi pomóc.. Jutro idę do apteki po siemię!

Gość Heelba
Czytałam ze mieśniaki sie tworza z nadmiaru hormonów chyba estrogenów,lekarz nie był w stanie mi powiedziec dlaczego sie tworza mieśniaki,tez chce sprobowac jakiejs kuracji naturalnej czytałam ze krwawnik pomaga ale z tym siemieniem tez sprobuje

Gość gość
Mam pytanie co do miesniaka. Lekarz po zbadaniu powiedział mi by to operować trochę się boje co było by lepsze tabletki czy operacja dodam że mam 29 lat i chciałbym mieć dzieci