Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żarłoczna bestia

ILE WYDAJECIE MIESIĘCZNIE NA JEDZENIE ?

Polecane posty

Gość alicja25zkrainyczarow
ja wydaje tak 10zl z rana na sniadanie, 10-15 zl na obiad i jeszcze czesto wydaje cos na kolacje - dziennie tak 30-35zl razy 30 dni 960zł ( plus wekendowo cos dodatkowo to daje nam 100zl wiecej ) czyli mozna powiedziec ze wydaje 1 tys zl na jedna osobe, i wiem ze to sporo i staram sie z tym skonczyc bo po prostu nie umiem oszczedzac, nie kupuje wedlin ponizej 28zl za kg bo uwazam ze sa marnej jakosci a niestety jedzenie sporo kosztuje

Gość u nas na trzy osoby idzie
średnio 150zł tygodniowo musimy oszczedzać bo mamy kredyt i opłaty a tylko maż pracuje i kupujemy tylko to co niezbędne chleb,margarynę,wędliny takie do 16zł/kg,warzywa i owoce raz na 2-3 miesiące jedziemy na większe zakupy do większego miasta wtedy robię zapas kawy,herbaty makaronu cukru itp... jak ktoś chce oszczedzić to oszczędzi a czasem trzeba kiedy ja jeszcze dobrze zarabiałam na jedzenie szło nawet 2000zł/mies ale dziecko było małe i piło drogie mleko

Gość u nas niestety też dużo
wychodzi; na samo jedzenie ok. 50-80zł dziennie na rodzinę 2+2 /maluchy/. Nie wliczam w to chemii, papierosów/ja palę, chociaż nie dużo/, alkoholu /mąż pije piwko w sezonie letnim prawie codziennie/ ... samo jedzenie. Oczywiście bywa, że wydamy więcej, w weekendy często wyjeżdżamy na obiad do zajazdu i od razu 100zł idzie na sam obiad, ale bywa też, że zrobię gołąbki na dwa dni i za 50 zł dwa dni przeżyjemy. Podałam średnią kwotę.

Gość bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
na 2 osoby, ja plus mąż, wydajemy średnio na samo jedzenie 1000, czasem 1100 zł; na jedną osobę w takim razie wyjdzie 500 zł; gotujemy obiady w domu, może raz w miesiącu jadamy w restauracji; na jedzeniu nie oszczędzamy, robiąc zakupy jedzeniowe nie analizujemy, że kindziuk czy szynka kosztuje sporo itp

obiady można zrobić bardzo tanio np placki zeimniaczane z 2 kg ziemniaków za 1.50 naje się cała rodzina ja robię zawsze z twarożkiem za 2.50 i wtedy obiad jest za 4zł...mogłabym takich przykadów podac tysiące ziemnaiki,jajko sadzone i mizeria -nie więcej jak 5zł i wiele innych...

no ja wędliny na kanapki to raczej droższe kupuję, ok. 30zł/kg. Z tańszych kupuję dzieciom czasami parówki z szynki /ok. 20zł/kg/, boczek wędzony /też ok 20zł/kg/ i czasem coś na grilla w podobnej cenie...

no to widzicie roznice jak chyba w życiu nie kupiłam wedlina za 30zł/kg za 20zł/kg nie kupuję wcale chyba że salami peperoni ale też niezwykle żadko...

placuszki z twarożkiem czy jajko to dobre na śniadanie, kolację... u nas na obiad musi być mięso, ewentualnie ryba. Inne obiady są sporadycznie... a salami pepperoni u nas kosztuje 39zł, właśnie wczoraj kupowałam. Kabanosy drobiowe ostatnio podrożały i już ok. 50zł kosztuja... Nie wiem, gdzie mieszkacie, na pewno ceny też są różne w różnych miastach, ale raczej poniżej 20zł ciężko o wędlinę... Jedzenie jest bardzo drogie, mięso, nabiał, ryby to już wogóle kosmos... warzywa są tanie, ale same warzywa to trochę słaby obiad...

no wiadomo że ceny w róznych miastach rózne ja mieszkam w małym mieście do 50 tys mieszk. wedliny spokojnie można kupić do 20zł a salami peperoni kosztuje 25zł miesa tez do 20 zł wieprzowine,schab spokojnie kupić można ceny niższe ale płace niestety też a do tego bezrobocie jak stąd do księżyca..

ja mieszkam w większym mieście, mięso do 20zł spokojnie się kupi, wołowina trochę droższa, ale wędliny nie. Wszystko jest drogie - mleko, jajka, masło... jeden wyizolowany produkt nie wydaje się drogi, ale jak się robi zakupy to już inaczej to wygląda.

Gość ninkaaaa333333333333333333333
ja niestety tez wydaje kupe kasy na jedzenie,ale jakos nie umiem sie przestawić,zdrowe jedzenie troche kosztuje,tez nie jadam wedlin poniżej 30 zł,sery to samo z miesa tylko wołowine i drób,sok robie sama ze świeżych owoców,tak średnio wychodzi stówa dziennie na jedna osobe

Gość frentii
800zl miesiecznie dla jednej osoby

Gość moze niw z 97 ale 94 roku
zdecydowanie za dużo... mimo ze nie kupujemy zadnych frykasów

Gość ciezkie czasy nastaly
ja musze przyciskac pasa i wydaje dokladnie na wszystko, - cale zycie tzn jedzenie chemia przyjemnosci itp - 300zl, zawsze staram sie nie wydac wiecej, ale wychodzi srednio 320 zl na miesiac , ale to nie samo jedzenie, bo licze wszystko czyli podpaski, szampon, proszek, znaczek na list, bilet , oprocz oplat czynszu itp , ktorych mam 950 zl , czasami mam juz dosc bo do ubrania nic nie moge sobie kupic... ta te 500zl na zycie by bylo ok,

Gość wydaję 450 zł
na jedzenie i chemię.