Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plecaczek:)

Skolioza jaki plecak dla pierwszoklasisty

Polecane posty

Gość plecaczek:)

Do mam dzieci z skoliozą kręgosłupa, prosze o radę jaki plecak lepiej kupić dziecku do pierwszej klasy. Syn chce z kółkami ale mi nie wydaje sie to dobrym pomysłem, może lepiej jakiś porządny z usztywnianymi plecami.

Gość ooona
poszukaj firmy HAMA , są świetne, mój młody miał z pająkiem i nosił go trzy lata, są solidne i bardzo efektowne

Gość AgataP
Potwierdzam opinię przedmówcy. Polecam plecaki ze stelażem. Na przykład firmy Topgal. Ten stelaż jest w ogóle nie odczuwalny dla dziecka, a zmusza do zachowania właściwej postawy. Duży wybór plecaków Topgalu na tej stronie: http://szkolne-plecaki.pl/155-plecaki-szkolne

Trudno powiedzieć jaki konkretnie najlepszy, trzeba by wypróbowac różne, u nas wybór padł na Skip Hopa, serie Forget Me not http://skip.zone/spacer/72-podroz/214-plecak-forget-me-not.html i sprawdza się bez zarzutu, ma usztywniony tył, jest pakowny ale nie za wielki. Walizki na kółkach to są dobre na lotnisko a nie na polskie chodniki, krawężniki, schody itp. więcej noszenia by było, poza tym ciągnięcie wymusza skręt kręgosłupa co jest też bardzo niezdrowe. Radzę też pilnować co dziecko pakuje, czy nie za dużo, wybierać cienkie zeszyty itd.

Gość gość
Dokladnie, plecak na kolkach! Nam tez lekarz polecila!

Gość Agnieszka934
Waga przecietnego plecaka szkolnego jest niesamowita... Dziecku kupuj tylko plecak lub solidny tornister , bo torba może zbyt obciążyć młody kręgosłup. Swojej córci kupiłam tornister z ładnym pieskiem, który jej się bardzo spodobał. Nawet parę razy widziałam ,że z nim śpi :) Możesz taki znaleźć na www.3kropki.pl