Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

elli30

czekam na 2 kreseczki ... :) - dla nowych

Polecane posty

Gość Michaśka27
Hejka :) jaka u Was pogoda dziewczyny? u mnie jakas masakra 13 stopni i cały czas pada... rehabilitacja często jest bolesna mój m miał 3 razy na kostkę i tez go bolało a i tak mu została kostka jak piłka do hokeja na trawie wielka i twarda jak kość... jak ja czekam na piątek...dobrze przynajmniej ze szefa nie ma jutro :) czy wasi szefowie tez są starzy i oblesni.... masakra jakas... a w ogóle co z martą? jest tu gdzies czy się schowała? a na truskawki to ja się już dzisiaj zapisuję :) tylko do koszyczka to pewnie nie wiele wrzucę ;D a dzisiaj jadłam takie pyszne :) mniam :)

hej dziewczyny bullitka tak sami zbieramy truskawki ale w tym roku malo bedzie bo dopiero pierwszy rok sa a na drugi rok wiecej bedzie,sama zjadlabym truskawke ale niestety nie ma jeszcze:( dzis u mnie nadal zachmurzone jest .dotego boli mnie brzuch chociaz nie wiem, czemu.milego dnia

Dzien dobry :) U mnie piekna pogoda. A u was? Jutro ide na wieczor panienski. Moja szwagierka za 3 tug wychodzi za maz. A co u was dziewczyny??

czesc dziewczyny u mnie nic nowego. pogoda jedynie sie poprawila. troche jajniki mnie pobolewaja.

Przepraszam za długą nieobecność, mam remont!! :( Nie wiedziałąm, że to tyle dnia zabiera. Niby mam trzech robotników, moich kuzynów i pracują od 7 rano do 22 wieczorem, a potem siedzimy w kuchni i obmyślamy dalszy plan do 2 w nocy, a rano znów do pracy, nie wyrabiam. Dziś mam trochę wolnego, bo w weekend wracają do domów. Już nie mogę się doczekać końca :) Dostałam okres w poniedziałek - czyli cykle mam teraz 26 dni?! Po weekendzie, w poniedziałek idę na badania hormonalne, bo to 8 dzień cyklu, tak jak zalecił gin. Jakoś w tym miesiącu odłożyliśmy starania o dzidzię, bo pewnie i tak nic by z tego nie wyszło - kupa stresu, wiecznie zmęczeni, chyba to dobra decyzja? Może jak już się wprowadzimy, to będzie trochę spokojniej i będzie można się postarać:) Nie wiecie ile czeka się na wyniki badań estradiolu, FSH, LH i Progesteronu? Michasia, czytałam wcześniejsze posty i też polecam ci nie schizować, bo to niepotrzebne:) wszystko będzie dobrze:) Pozdrawiam:*

czesc dziewczynki.marta to dlugo robiecie remont a co remontujecie caly dom?agness ja np nie chcialabym mieszkac w bloku mieszkalam rok w bloku jak praacowalam ale ciagle jakis halas a w dodatku mialam sasiadow na gorze ktorym lozko bardzo trzeszczalo i codziennie sie bzykali:) u mnie pogoda upalna dzis tez sloneczko jest.truskawki juz sie zaczynaja wiec biedziemy zbierac niebawem.we wtorek mam wizyte u gin ale pewnie bede musiala isc jeszcze prywatnie bo na owu bedzie za wczesnie ale chce to sprawdzic.moja siostra robila badanie hormonow to wyniki miala na drugi dzien,ale dostala leki i sie unormowalo.milego dnia

czesc dziewczyny u mnie tez sloneczko ciepelko. maz pracuje teraz po 12godzin i caly dzien siedze sama w domu. dzisiaj konczy naszczescie wczesniej. wybieramy sie do kina na Oszukane. oczekujaca- ja od najmlodszych lat mieszkam w domku. sasiadow mam glupich staruchow bo czepiaja sie wszystkiego. juz nie moge doczekac sie przeprowadzki.

Gość Michaśka27
hej dziewczyny :) u mnie świeci słoneczko ale w nocy była straszna ulewa :) oj jak mi się remont marzy :) w sypialni coś bym pozmieniała... agnes daj znać jakie wrażenia po filmie ja chciałam iść ale zawsze tak jest że w tv pokażą najlepsze sceny i potem film okazuje się już nudny... oczekująca ja wciąż się chętnie piszę na te truskawy :)

czesc dziewczyny alze tu cisza. bylam w kinie filmu nie polecam. nuuuudaa prawie zasnelismy z mezem. Michaska- masz racje w tv pokazuja ciekawsze urywki z filmu i tyle. Bullitka- co tam u Ciebie? jak sie czujesz? kiedy testujesz?? oczekujaca- masz juz truskawki? dzisiaj okba umylam. rozkrecilam je i w srodku wyczyscilam. az fajnie sie zrobilo. przewaznie mylam z dwoch stron i juz. nazekalam ze firanki szare a to okna w srodku troszke zakurzone byly hihi. mieszkanie szukamy dalej. chociaz maz zaczal sie zastanawiac czy nie zostac tu gdzie jestesmy. zadomowil sie i nie chce mu sie zabardzo gratow przenosic. a troche tego mamy. a ja mam mieszane mysli.

Witam Michasia - co u ciebie? Jak sie czujesz? No opowiadaj jakie masz odczucia w pierwszych tyg ciazy :) Agnes - no to sluchaj meza!! Skoro zastanawiacie sie nad kredytem to moze warto wziasc i splacic tate? A za reszte wyremontowac dom? Moze elektryczne ogrzewanie kupic? Zamiast wydawac pieniadze na wynajem to lepiej zainwestowac w cos co zostawicie waszym dzieciom a nie bedziecie placic obcym ludziom A u mnie ok. W piatek powinnam dostac okres a w poniedzialek musze isc na bete. Jesli pojde przed 9 to bede miala wyniki tego samego dnia. Ale ja wiem juz ze i tak nic z tego. Jak narazie nic nie czuje, nic nie boli. Nawet jajniki nie bola jak to bylo ostatnio. Pozatym maz mial fatalne wyniki wiec musialby byc cud abym zaszla w ciaze

hej agness michaska tak mamy juz truskawki urwalismy dzis 2 koszyczki dla siebie .bylam dzis u lekarza i jutro jade na usg na8 bo leakrz mowil ze sprawdzi czy jest owulacja.powiedzial mi ze badanie hormonow robi sie gdy sa nie regularne cykle a w moim przypadku jest tulko potrzeba usg a jesli z mezem wyjdzie ok to zrobi mi kontrast.rozmawialam z dziewczyna ktora chciala bardzo w ciaze zajsc i dopiero jak odpuscila sobie to zaszla.lekarz przejrzal wszystkie papiery i mowi ze ok jest.

Gość Michaśka27
Bulitka ja w Ciebie wierzę :) ja włosy farbowałam i pół piwka wypiłam taka pewna byłam :D może jakaś niespodzianka :) oczekująca to dobrze że lekarz niczego się nie dopatrzył :) 3mam za Was kciuki :) agnes ciężka decyzja przed Wami ale ważne żeby Wam się żyło dobrze :) może mąż ma rację a może ma starcha mój też przed drugim kredytem w ostatniej chwili chciał się wycofać a teraz mi dziękuję ze twarda babka jestem i mu nie dałam zrezygnować u mnie ok :) mam gigantyczne wzdęcia i dużo siusiam :) nadmiernego zmęczenia brak śpię normalnie (nie licząc przerwy na siku :D) za to czasami mam wrażenie że moja głowa zostaje w łózku :) i mam duży apetyt na warzywka:) oj jak ja bym zjadła kalafiorka :) ale polskiego nie z chin... i truskawki od oczekującej oczywiście:) do badania całe 10 dni... jeszcze nikomu nic nie mówiliśmy wie mąż i Wy :) trochę mi zal rodziców bo się domyślają chyba i pytają czy u mnie bociany latają i wino podstawiają i patrzą że nie piję :) ale nie chcemy nikomu mówić dopóki nie zobaczę serduszka. A i tak jak powiem wtedy tylko rodzicom. Moim na pewno o teściów się martwię ze wychlapią jęzorami... a reszcie powiem po 12 tygodniu :) trochę chcemy się sami nacieszyć najpierw bo potem wszyscy oszaleją:) u mnie w rodzinie to będzie pierwszy brzdąc :) mam nadzieję, że niedługo też do mnie się przyłączycie :) i będę mogła Wam wszystkim gratulować :) jestem pewna że takie super babki jak wy już niedługo zostaną cudownymi mamuśkami pięknych zdrowych maluszków które będą rosły w Waszych brzuszkach :) książkę tu napiszę normalnie :)

Hej dziewczyny! Remontujemy połowę domu, którą podarowali nam rodzice. Będziemy mieszkać w bliźniaku, ale z osobnymi wejściami i nawet ogródkami i furtkami, także nie będzie źle. Właśnie rozwalają mi pół chaty :) ale spoko, byle do końca, a już 1 lipca urlop, więc odpocznę i w spokoju zajmę się remontem. Odebrałam dziś wyniki hormonów, robiłam je w 8 dniu cyklu (tak, ja zalecił ginekolog): - FHS 5,08 mIU/m <3,5 - 12,5) f. pęcherzykowa - LH 7,36 mIU/m < 2,4 - 12,6) f. pęcherzykowa - Estradiol 101,40 pg/ml <12,5 - 166 f. pęcherzykowa - Progesteron 0,85 ng/ml < 0,2 - 1,5> f. pęcherzykowa Nic z tych badań nie wiem, ale oficjalnie byłam przed owulacją, więc mieszczę się w normach pęcherzykowej fazy. Udam się z tym do gina i ciekawe co mi powie... Michaśka, masz rację z tym wstrzymaniem się. Przyjaciółka moja serdeczna powiedziała najpierw mnie, później poszła na pierwsze USG, serce już biło, powiedziała całej rodzinie, a cztery tygodnie później leżała na ginekologiczno - położniczym po zabiegu łyżeczkowania. Podobno to wszystko zależy. Oczywiście nigdy bym nikomu nie życzyła tego nieszczęścia, ale tak czasem bywa. Najgorsze później są te pytania "A co się stało?", "Oh, jak mi przykro..." a du jeszcze dół nie przeszedł.Mimo wszystko dobrej myśli nigdy za wiele, a dobre samopoczucie, to i dobre wiadomości. Bullitka, ja nadal trzymam kciuki za dobry wyniki :) daj znać, co i jak:) oczekująca - remont mamy drugi tydzień, ale idzie im, jak burza. Już mi sufity powiesili:)

bylam dzis na usg i pecherzyk ma14mm wiec jeszcze niew urusl lekarz kazal mi przyjechac w pietek jeszcze raz i mowil ze owulacje prawdopodobnie bede miec w sobote.czekam do piatku i zobaczymy czy bedzie juz wiekszy.jesli nie uda sie teraz to wysylam meza w lipcu na badanie nasienia i wtedy bedzie wiadomo a jesli mu wyniki wyjda dobre to bede miec kontrast jajowodow ale lekarz mowi ze raczej u mnie ok jest.

Dzien dobry Michasia - a wlosow nie mozna farbowac w ciazy??? Marta - my tez remontowalismy caly dom. Od podlogi do sufitu na pietrze. Zostal nam tylko strych do zrobienia. Calosc trwala 4 miesiace. Oczekujaca - dobrze ze masz monitoring. A z mezem nie ma co czekac niech odrazu zrobi badanie. Wlasnie zobaczylam ze mam rozowr plamienia. 10 dni po inseminacji. 3 dni przed okresem. Czyli juz napewno nic z tego . Zawsze przed okresem mam plamienia i tym razem znowu. Czyli znowu sie nie udalo!!!! Plakac mi sie chce :(((.

czesc dziewczyny ja czekam albo i nie na okres. za pare dni powinien byc. od paru dni o 6rano jem sniadanie bo juz spac z glodu nie moge. dol brzucha boli. po sniadaniu jakos o 7-mej zadypiam i spue do 10-tej. masakra jakas. w domu mam sezon truskawkowu. kupilam truskawki i jem w kazdej postaci:-):-):-). na rehabilitacji troche juz lzej kolano na cwiczeniach juz nie boli. Bullitka nie zalamuj sie badz silna.

hej dziewczyny.agness a kiedy powinnas miec okres?u mnie truskawki sa i miksuje sobie z lodem i cukrem bo strasznie mi smakuja.bullitka nie poddawaj sie zobnaczysz sie sie uda nieawem.ja jutro jade na8 na monitoring i bede wiedziec lekarz ostatnio mowil mi zew moge miec krutka faze lutealna i z tego trudno zajsc w ciaze ale najwyzej powiem mu zeby wypisal mi d*phason tak jak sam mowil mi o tym i bedzie wszystko jasne.powie mi kiedy mamy starac sie i zobaczymy jaki bedzie efekt.u mnie goraco opalilam sie juz dosyc dobrze:)

oczekujaca- jesli bedzie w tym samym dniu cyklu co w tamtym niesiacu to wypada na sobote.

witajcie dziewczyny ja juz po monitoringu i okazalo sie ze mialam owulacje jest tylko slad w macicy ze byla.we wtorek idziemy na badanie nasienia i mamy zglosic sie z wynikami na10 dzien cyklu do gin i znowu bede miec monitoring mozwe wspolnymi silami z lekarzem uda sie zajsc w ciaze.

czesc dziewczyny u mnie bez zmian. troche lewy jajnik mnie pobolewa i leciutko piersi. czekam na okres. Bullitka- przykro mi bardzo.

bullitka przykro mi ze sie nie udalo tym razem moze nastepnym razem sie uda.agness to moze w ciazy bedziesz bo powoinnas miec dzisiaj okres?ja jestem bardzo zmeczonna duzo pracy mam teraz we wtorek mamy wizytye a pozniej mam sie zglosic do gin z wynikami 10dc bo zacznie mi robbic monitoring i powie co i jak.powiedzial ze jesli wyjda wyniki meza ok to przez2 cykle bbede miec monitoring i jak sie nie uda to zrobi mi albo inseminacje albo sprawdzi droznosc jajowodow.bo okazalo sie ostatnio ze mialam dwa jajeczka i oba pekly tyle ze jeden byl w11 dc a drugi pozniej a my mielismy przytulanko w8dc wiec watpie ze sie uda

oczekujaca- nie licze na ciaze. przytulanki mielismy z mezem 11i 12dc a potem chyba nie. pracuje zmeczony wraca je i idzie spac.dzisisj mam 25dc i watpie zebym zaszla.ale cuda sie zdazaja:-):-)

Gość czekająca 20
Witam was dziewczyny , ja staram się o dzidzię już 10 miesięcy i nic, nic , nic. Martwię się, a jeśli już nigdy nie zajdę w ciążę? :( tak mi smutno :(

agness wqszystko moze sie zdarzyc:) mnie zaczynaja bolec piersi i jajnik w ktorym byla owulacja a okres za12dni.czekajaca a robiliscie badania jakies?idz do gin i powiedz zwe wam sie nie udajje .ja musze umowic sie na wizyte do lekarza .ciekawe co tam iu wiary marty i michaski chyba tu przestaly zagladac.jakka pogoda u was?u mnie cieplutko az goraco jest:)

Gość Michaśka27
Hej, ja Was cały czas czytam, u nas wszystko dobrze. nadżerka mi się odezwała i trochę plami ale ciąży to nie zagraża :) z maleństwem wszystko dobrze :) w piątek widziałam serduszko u naszego 3mm maleństwa :) bulitka można farbować włosy w ciąży, pytałam lekarza, a jak farbowałam to myślałam, że nie jestem. Marta napisałam, że nie będziemy się chwalić na razie żeby się nacieszyć samemu w spokoju, a nie dlatego, że panicznie się boimy. Trzymam za Was wszystkie dziewczyny mocno kciuki i wierzę, że już niedługo Wam się uda :) powodzenia :) będę Was czytać i mam nadzieje, że niedługo będę mogła Wam gratulować :)

michaska to super ze z wami wszystko wporzadku mam nadzieje ze i my pozostale juz niebawem zobaczmy nasze malenkie serduszka.bullitka a mam takie pytanie ile mieliscie wstrzemiezliwosci seksualnej przed badaniem nasienia?

Ja tez dziewczyny cały czas czekam na was dziewczyny. Co miesiąc trzymam kciuki zeby którejś sie udało. Bullitka za Ciebie trzymam podwójne bo muszę trzymać za Twojego męża :) obserwuje co piszecie i liczę na to, ze nie długo któraś bedzie sie cieszyć z tego, ze zostanie mama.