Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiekkkkkkk

długa faza lutealna

Polecane posty

Gość misiekkkkkkk

czy długa faza lutealna zdaża się w niektórych cyklach? dzis jest 36dc, miesiączkuję dość nieregularnie, najdłuższy moj cykl trwał 40dni. kilka dni po owulacji miałam temperature jak zwykle okolo 37stopni, jednak teraz od kilku dni obnizyła się i wynosi 36,6 stopni. czy takie wachania są normalne, czy cos jest nie tak?

Gość taka jedna niedobra
Maks to może być chyba 17 dni. Przy 18 już się podejrzewa ciążę. Trochę mało danych. Jaka temperatura była przed rzekomą owulacją. Możliwe że do owulacji nie doszło wtedy kiedy przewidujesz i wstąpił przedwczesny skok temperatury i teraz zbiera się na kolejną owulację.

Gość misiekkkkkk
ale to możliwe zebym miała aż tak długi cykl? śluz po rzekomej owulacji miałam biały, lepki i bolące piersi tak jak zwykle. od wczoraj mam śluz przezroczysty rozciagliwy.

Gość taka jedna niedobra
jak przesunie się owulacja to jak najbardziej możliwe.

Gość misiekkkkkk
uważasz, że możliwe to jest żeby moja owulacja sie przesunęła, czy niebardzo? bo w sumie miałam 'objawy' ktore towarzysza mi po owulacji.

Gość taka jedna niedobra
Jak napisałam wcześniej za mało danych podałaś żeby coś myśleć, ale jeśli twój cykl się wzdłużyć tylko przez przesunięcie owulacji, bo faza lutealna sie tak nie wydłuża. No chyba że jesteś w ciąży.

Gość misiekkkkkk
25 dnia cyklu miałam niebezpieczny stosunek. po za tym moje cykle trwaja 25-42 dni. myślisz, że jest możliwa ciąża? czy może to też być ze stresem związane?

Gość taka jedna niedobra
chodziło mi bardziej o temperatury z tego miesiąca bo na podstawie tego się określa owulację. Jesli owulacja się przesunęła to możliwa jest ciąża.

Gość misiekkkkkk
nie mierzyłam od początku miesiąca ;/ zaczęlam dopiero mierzyć od tego 25dc, bo wcześniej nie miałam zbytnio takiej możliwości.

Gość Perw mobilna
Prawdopodobnie masz zaburzenia hormonalne, więc wszystko jest możliwe. W takim przypadku również dłuższą fazę lutealną.

Gość misiekkkkkk
bardzo możliwe, że mam zaburzenia hormonalne, jestem dość owłosiona(wloski na brzuchu, plecach), od dawna występują u mnie częste częste bóle jajników.. mama ma tarczyce i babcia mają tarczyce.

Gość taka jedna niedobra
ciężko powiedzieć, bo jak nie mierzysz od początku to nie wiadomo właściwie kiedy była owulacja. śluzem i tylko śluzem radzę się nie sugerować, sama mam zaobserwowane cykle gdzie był wcześniejszy skok sluz się pojawił ten typowo progesteronowy a 3 dni później temp spada poniżej linii i znowu wzrasta. Dlatego potrzeba kilku czynników płodności a już szczególnie jak ma się jakieś schizy z hormonami.

Gość misiekkkkkk
to pozostaje mi tylko czekać na okres :)

Gość taka jedna niedobra
odczekaj 2 tygodnie po tym 25 i zrób test, a potem powtórz jakby się dalej okres nie pojawiał.

Gość misiekkkkkk
dziekuję za rady. i do ginekologa umowie się na pewno.