Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pizzerinkaa

DUKAN PO RAZ KOLEJNY - KTOŚ ZE MNĄ? NIE MA NA CO CZEKAĆ!

Polecane posty

Co z kabanosami I np. Widzialam parowki kurczakowe. Czy mozna take zjesc? Ja wypilam jogurt na miescie A w domu Serek danio light z otrebami Na obiad po poludniu kurczak curry Pomysle jeszcze czy czasem Hiszpania nie bedzie tansza

Gość 101010101po
kabanosy nawet drobiowe to na 2 faze a razcej 3

a ja kabanosy drobiowe jadam na 1 fazie, tylko najpierw je smażę tak żeby pozbyć się tłuszczy, później te kabanosy daje w papierowy ręcznik i odsącza z tłuszczu, są one pokrojone w małe kawałeczki i dodaje je tylko do jajecznicy którą smażę właśnie na tych kabanosach, wcześniej patelnię też wycieram papierowym ręcznikiem z tego tłuszczu :) i chudnę :)

kupowałam też sobie parówki z szynki, ale co do nich to pewności nie mam, ale czasem zjadłam sobie jak miałam ochotę - te parówki było droższe od dobrej kiełbasy więc może naprawdę z szynki

ja niestety też, dlatego nie lubię być w domu w sobotę i niedzielę, wolę chodzić do pracy, bo tu jem mało :)

dzisiaj robię ser żółty, znalazłam przepis na necie. Nie wiem czy korzystacie z takiej strony dukan box są tak świetne przepisy, polecam

lilka czy my się nie znamy z innego tematu? bo tak cały czas o tym myślę? bo coś mi się zdaje, że tak :)

Zapomniałam napisać, ser mi wyszedł taki sobie, ale myślę, że do sałatki będzie git. Tak myślę bo mam trochę zbędnych pieczarek a jutro chcę sobie już zrobić PW i zrobię sałatkę obgotuję pieczarki, dam właśnie sera zółtego, wędlinę drobiową i jajko gotowane Kupiłam tez sobie wczoraj serek homo i chyba zrobię sernik na zimno, a jako spód wykorzystam babkę pieczoną na otrębach i słodziku, nie pamiętam teraz przepisu, ale mam gdzieś w domu zapisany

Gość aska565
po co ci spod? bez spodu tez jest pyscny

Gość loolleqw
ja bylam kiedys na pseudo dukanie , schudlam duzo ;) pozdrawiam

Gość zxzcxzcv
koniec diety???

Gość lusesita26
hellooo:):) dziewczyny jestem załamana poniewaz diety dietami-ale mi brakuje silnej woli zeby wogole sie wziasc za to! mam 174 cm wzrostu i waze 75 kg-po drugim dziecku bardzo ciezko mi wrocic do wqagi ale corcia ma juz ponad rok wiec najwyzszy czas! Mam nadzieje,ze z wami bedzie łatwiej zaczne od jutra -z poniedziałku tak troche łatwiej.

No niestety nie koniec. Po prostu w weekend każdy ma inne obowiązki, a nie tylko pisanie na kafe. Wyobraź sobie, że nawet my - grubasy - mamy rodziny i dzieci :) Jak najbardziej możesz dołączyć ja zawsze w weekend mam kryzys i chce mi się coś niedukanowskiego i nawet teraz zjadłam 1 śliwkę, ale żyję :) Na YouTube są różne filmiki motywacyjne, może tego spróbuj, zobacz jak inne laski miały ten sam problem i jakie teraz są szczęśliwe Ja już też jestem na PW ale dzisiaj ostatni dzień i też robię leczo

Gość 010101234
NA JAKIEJ FAZIE OD JUTRA JESTES NA 3???

Gość lusesita 26
pierwszy dzien mam za soba-troche ciezko było- zjadłam 4 maliny oprocz tego co powinnam-a tunczyk w sosie własnym rosnie mi w buzi-ale coz jak trzeba to trzeba-pizzerinka-poradz chce schudnac około 10 kg- jak długo pierwsza faze powinnam zastosowac? a te filmy na youtube polec linka-dalej znajde sama.dzieki bardzo z gory

jestem na 2 fazie, naprzemiennej więc od dzisiaj same proteiny Lusesita zaraz coś poszukam to Ci prześlę Myślę, że 1 fazę możesz robić 5 dni, będzie ok Ja dzisiaj na śniadanie zjadłam jajecznicę z 3 jaj z 2 plasterkami szynki drobiowej smażonej na teflonie bez tłuszczu Zważyłaś się rano, zanim zaczęłaś dietę? Zaczernij sie, zrób stopkę i napisz ile masz wzrostu, ile teraz ważysz i ile chcesz schudnąć, co jakiś czas będziemy wpisywać wyniki Ja dzisiaj ważyłam 60,7 kg

Gość emigranntka
lepiej badanioa na nerki sobie porobcie masakra ta dieta

Wyobraź sobie, że robiłam. Wszystko jest dla ludzi, ale pod warunkiem, że robią coś z głową. Jak ktoś nie potrafi sam myśleć tylko ślepo robi coś co mu w książce napisali to lepiej niech nic nie robi, bo rzeczywiście sobie zrobi krzywdę. To nie jest dieta dla bezmózgów - zresztą jak każda inna. Dziękuję za troskę Nie mogę wkleić linka. Wpisz sobie filmiki motywujące, dieta i różne wyskoczą

Gość khgfxcx
no raczej powinno sie chyba robic z ksiazki po to ona jest

Ja książkę czytałam, a Ty? Dukan opisuje zasady, a nie co masz konkretnie jeść i o której godzinie. Teraz co Ty z tym zrobisz to już zależy tylko i wyłącznie od Ciebie. Znam osoby, które były na Dukanie i jadły np same serki wiejskie. W takim wypadku to nie ma mowy, że ta osoba będzie zdrowa. Jeżeli druga faza może trwać 1/1 to wątpię żeby komuś siadły nerki jeżeli w dniu PW będzie jadł dużo warzyw (różnych). Zaczynając dietę Dukana, czy inną też trzeba by było sprawdzić stan swojego zdrowia, bo może się okazać, że już przed dietą ktoś miał problemy a nawet o tym (jeszcze) nie wiedział a przez to, że stosował dietę to choroba się nasiliła. Stosując jakąkolwiek dietę zawsze narażamy swój organizm na niedobór "czegoś tam" w zależności od rodzaju diety, ale nie ma nic za darmo. Skoro przez kilka/kilkanaście lat objadało się bezkarnie, waga rosła to teraz niestety, ale trzeba to odpokutować. Obżarstwo, które doprowadziło do nadwagi też zdrowe nie było, może dużo bardziej niż dieta Dukana, ale o tym nikt nie myśli. Dlaczego nie napiszesz: grubasy, które nie stosujecie żadnej diety, zróbcie sobie badania bo to jest niebezpieczne, z góry zakładacie, że im nic nie jest, a Ci co stosują Dukana będą mieli problemy zdrowotne. Przecież te grubasy nie dość, że jedzą dużo białka, to do tego stanowczo za dożo węglowodanów, tłuszczów, a to szkodzi nie tylko na nerki, ale i na inne narządy. Proszę więc pozostałych, aby już nie wyrażali swojej opinii na tematy zdrowotne ów diety, bo dziećmi nie jesteśmy i potrafimy podjąć właściwą decyzje, czy chcemy być grubi i niezdrowi, czy szczupli i zdrowsi