Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedojrzałamama

Teściowa dała ZIMNY SŁOICZEK Z PAPKĄ MOJEMU 5 msc. dziecku!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość O MATKO!!
do modle sie zeby mi tak-usmialam sie:)nie odjebie ci,nie boj sie na zapas. idiotka po prostu trzeba sie urodzic

Gość kartonowe pudelka na jajka
chyba zartujesz sobie z tym tematem

SZCZERZE to ja nie widzę tu żadnego problemu. Jak moje dziecko było niemowlakiem to też wyciągałam jogurt czy deserek z lodówki i po 15-20 minutach podawałam.

Gość A JA ROZUMIEM AUTORKĘ
to jest malutkie, dziecko 5-miesięczne, a deserek z lodówki, w 15 min się nie ogrzeje nawet do temp pokojowej, a posiłki powinny mieć taką temp, jak mleko z piersi czyli ok 37 st. Moja teściowa też była bezmyślna i raz, jak wyszłam na 15 min do sklepu, to podała mojemu 4-mies dziecku mleko krowie takie zwykłe z kartonu, a przyznała się do tego po kilku dniach, jak chodziłam od lekarza do lekarza, bo miał okropną wysypkę, okazało się, że to skaza białkowa, a mądra teściowa uznała, że mam za słaby pokarm i wzięła sprawy swoje ręce! Autorko, Twoja teściowa jest po prostu bezmyślna i leniwa, bo mogła podgrzać lekko deserek, albo sama zrobić... Poza tym ja właśnie obserwuję takie "wyluzowane" matki, co się nie pieprzą i podają jedzenie z lodówki i brudne smoczki z podłogi, twierdząc,ze tak hartują, a dzieci ciągle zakatarzone i z wypryskami na buzi. Wysilcie się trochę, to moze zrozumiecie! Dziewczyna po prostu martwi się o swoje malutkie dziecko, coś w tym złego??

Śmieszne jesteście. Mi nawet sama lekarka mówiła,że wyjmujesz z lodówki i po 15-20 minutach podajesz. Podgrzewanie we wrzątku czy mikrofali powoduje,że pokarm ze słoiczka jest mniej wartościowy. Dlatego najlepiej jak sam się ogrzeje do temp pokojowej. 5 miesięczne dziecko to już nie noworodek!

Koleżanka mieszka na syberii i nie wie jakie obecnie w Polsce mamy temperatury? w 15 minut się pół słoiczka owoców nie zagrzeje do temperatury pokojowej?! półtoralitrowa woda wyjęta z lodówki po 30 minutach stania poza lodówką robi się już ciepła a co dopiero taki słoiczek :D jasne zamknij dziecko w domu nie wypuszczaj nigdzie, nigdzie nie wychodź bo broń Boże złapie jakąś infekcję. Teściowa jest leniwa i bezmyślna no brawo! bardzo leniwa zwłaszcza, że została z małym dzieckiem podała mu jakiś posiłek, zadbała o dziecko a autorka nie ma o co się przy*ebać do niej to se wymyśliła idiotyczny powód! wychodze bo normalnie aż robię się zła a to nie jest wskazane w moim stanie :) a wy nadwrażliwe mamuśki wychowujcie życiowe kaleki! potem nastolatek nie potrafi sobie zrobić kromki z masłem bo mamusia nigdy nie pozwalała żeby sobie paluszka nie obciął...i zostają starzy kawalerzy, życiowe niedołęgi!

Gość Niedojrzałamama
Do postu po wyżej-dziękuje za odrobinę zrozumienia:) Tak,może i jest ze mną coś nie tak ale poprostu od kąd urodziłam tak mam i póki co nie mog tego zmienić i nic Wam do tego! Pewnie tu się wypowiadają matki których dzieci są juz starsze a nie pamiętaja jak były takie malutkie!!!!!!!!!!!!!!!!! Gratka-nie masz dziecka nie wypowiadaj się...-tyle Nie piszę o kromce masła -zacznij interpretować zdania...

Gość Niedojrzałamama
A JA ROZUMIEM AUTORKE-to miało być do Ciebie:) I do innych "normalnych" wypowiedzi mamusiek:) Reszta-Won:D:D:D

Gość jmhjkuikiu
Boze dzisiaj był taki upał na dworze a ty autorko sadzisz ze ten gówniany mały słoiczek sie nie nagrzał?skoro tak bardzo boisz sie o gardło dziecka to rozumiem ze jesienią i zimą nie wyjdziesz z dzieckiem na dwor bo mróz????

Gość autorko ale z Ciebie burak
:D :D :D :D

Gość na na na an ananananananana
uważaj zebyś się nie zesrała chuchajac nad tym dzieciakiem :o

Gość nie mam sił po prostu
Jak czytam takie durne teksty-na dodatek najeżone błędami ortograficznymi jak to co wyrzuca z siebie autorka. Temperatura na dzisiaj około 30 stopni. Instrukcja podania słoika-zostawić w temperaturze pokojowej,ewentualnie wstawić do miski z ciepłą wodą-NIE PODGRZEWAĆ w mikrofalówce. Teściowa poprawnie podała słoik, przelała na miskę,więc tym bardziej się ogrzało... Wiesz skąd się bierze angina? To infekcja bakteryjna, rzadziej wirusowa,ale nie powoduje jej zimny słoik :O Faktycznie wielu rzeczy musisz się nauczyć.

Akurat mój synek nie ma jeszcze 1.5 roku:D Także doskonale pamiętam jak było gdy miał 5 miesięcy:D Jesteś przewrazliwona. Wychowasz wydmuchanego, wychuchaneg odziwoląga i tyle. Słuszny nick przyjęłaś - bo dojrzałości nie widzę ani w zachowaniu ani w gotowości do bycia mamą. Skoro już teraz panikujesz to nie przezyjesz okresu dorastania:P

Dokładnie:D Zawsze śmieszy mnie stwierdzenie mam,że dzieciak ma anginę bo za dużo lodów je:D Najpierw trzeba dokształcić się co do anginy a potem panikowac i ubliżać bogu ducha winnej teściowej

no pewnie, że nie wychodzi się w mróz poniżej -10 st. C z małym dzieckiem, Mi lekarka mówiła, żeby podawać ciepłe, letnie posiłki - nie wiem ile musiałoby być w domu, żeby w 15 min ogrzało się do "letniego" 40 st??? w domu mam w te upały max 23! Mój mąż ciągle choruje na gardło i ma słaby żołądek - ciekawe dlaczego? Ja myślę, że to właśnie mamuśka Go tak załatwiła w dzieciństwie.. Lekarka zabroniła Mu pić cokolwiek z lodówki, ma być ciepłe, ew.w temp pokojowej - 15 min,to za mało, zeby taką osiągnęło - same sprawdźcie ignorantki! Niedojrzałamama - nie przejmuj się idiotkami.Są też normalne, dbające o dzieci, mamy. Rób, jak Ci podpowiada intuicja, a widać, że kochasz dziecko mądrze i Mu krzywdy nie dasz zrobić.

Gość na na na an ananananananana
"czy nie będzie miało gardełka" a teraz co ma pizde zamiast gardła?

To Ty się moja droga naucz interpretować zdania bo chyba nie zrozumiałaś dlaczego napisałam o kromce z masłem. Czytaj uważniej :) aha nie mam dziecka to nie mam prawa głosu? haha dobra jesteś akurat dziecko będę miała lada moment więc wszystko na temat dzieci mnie interesuje i posiadam jakąś wiedzę! Na pewno wiem, że nie będę z dziecka robić życiowej kaleki :/

A JA ROZUMIEM AUTORKĘ dlaczego zarzucasz innym matkom, że nie dbają o swoje dzieci? właśnie dbają, ale nie srają ze strachu na każde kichnięcie dziecka i nie lecą do przychodni bo "może jest przeziębione?"

Gość Mała czarna kawka 22
A JA ROZUMIEM AUTORKE i autorka to jedna i ta sama osoba:)

Gość Gratka szmatkaa
Nie masz dziecka więc nie wiesz jak to jest!!!!!!! Pogadamy jak urodzisz

pewnie większość tu odpowiadających to teściowe, albo staroświeckie, stare baby.. :P

taak jak ktoś nie ma argumentów to wyzywa od szmatek hehe i to są dojrzałe matki :) to, że nie mam dziecka to nie oznacza, że nie wiem jak będę z nim postępować, żeby nie wychować na niedojdę :)

Gość Gratka szmatkaa
Nie wiesz jak będziesz wychowywać i jak sie bedziesz zachowywać więc milcz i zejdz z tego postu!

a z dziećmi miałam i mam wiele do czynienia wśród znajomych i rodziny i nigdy nie widziałam, żeby któraś była tak przewrażliwiona :)

Mała czarna kawka 22 - walnij się w łeb, toś wydedukowała! :D :D :D

Gość Niedojrzałamama
Widze,że tu nadal kipi......:P Jak takie mądre jesteście dajcie maluszkowi w wieku ok5msc jutro z lodówki (ogrzane w temp.pokojowej 15min.)słoiczek z deserkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akurat jestem w jednej a nie dwóch osobach-jak któraś tu napisała:D bo mój mąż nie ma problemu z żołądkiem-póki co A JA ROZUMIEM AUTORKĘ-dzięki za wsparcie-widać są normalne matki:)

Ale ja znam lepiej siebie czy Ty znasz mnie lepiej? Nie jestem paranoiczką taką jak autorka więc wiem, że taka się nagle nie zrobię i już. Jakaś dziewczyna w ciąży pisała na 1 stronie ma nadzieję, że jej tak nie odwali po porodzie, a ja wiem, że mi nie odwali jak widać tutaj autorka jest jakimś wyjątkiem :)

Dajcie spokoj dziewczynie ,jest mloda mama pierwsze dziecko i boi sie ale to jej minie z czasem a wy takie idealne i wszystkowiedzace byłyście jak urodziłyscie.

Gość z rodzinką dobrze na zdjeciach
ubawił mnie ten topik i te komenrtarze:-D