Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Firankaa

Starania czas rozpocząć - sierpień / wrzesień 2012

Polecane posty

No ba :) do pełni szczęścia brakuje mi kawy, bo drożdżówkę już mam, tylko ryzykować nie będę, bo mi już nawet czarna herbata wychodzi bokiem :/

czesc :) Smile moze zafasolkowalas, super byloby! Ja bylam rano na badaniach: Prolaktyna, TSH i fT4 czy cos takiego... 60 zl :O a to jeszcze nie koniec badan. No nic wszystko zrobie by bylo dobrze :) Tak mi igle wbiła, ze zrobił sie bolący krwiak, normalnie reki nie moge wyprostowac do konca tak boli :O

Firanka prywatnie je robisz tak? ja prywatnie mam zrobić toxo, cytomegalie i ths i się boję ceny.. już widzę oczyma wyobraźni 200zł :o

O kurcze ale sue rozpisalyscie. Trujku odnosnie twojej wypowiedzi to szxzerze nie wiem.... Smile jak dla mbie plamienie to zagniezdzenie zarodka trzymam kciuki za ciebie.

Wrześniowa, ja się nie wypowiadałam na temat porządku tamtych społeczeństw, ale na temat biologii - bo od tego zaczęłaś. Te dziewczynki nie mają telewizorów, nie chodzą do szkół, nie mają uczonych matek - nie znają innego życia. Co do przerażenia - niezależnie od wieku, jesli seks jest pod przymusem to jest przerażający i niechciany :o. Co do wieku - dla jednych pewnie za wcześnie, dla innych nie, wiesz że Romeo i Julia mieli po 13-14 lat :)? Klementyna - jeśli dziewczynki od wieków rodziły dzieci ledwo wchodząc w wiek nastoletni i radziły sobie, a dorosłe kobiety umierały przy porodach, to znaczy że kości mogą się źle rozchodzić w każdym wieku. Absolutnie nie bronię tak wczesnego macierzyństwa, ale nie podzielam opinii, że dziewczyna staje się w pełni dojrzała w 19rż.

A ciekawe czy toxo jest.. mi lekarka na nfz nie zapisała tego badania wcale.. 2l temu płaciłam za nie 70 czy 80zł to myślisz, że mogło podrożeć? Nie mam pojęcia ile cytomegalia może kosztować. Żal mi wydać 200zł tylko na same badania. To na tarczyce nie było aż takie drogie ile Ty płaciłaś? Ja robiłam na oznaczenie krwi w szpitalu i płaciłam 30zł z czymś. Ciekawe ile teraz to badanie kosztuje. Ceny mają z kosmosu.

No właśnie lekarze nie wszystkie badania chętnie zapisują. U mnie nawet nie chciała zapisać na posiew moczu, tylko wiecznie krew i badanie ogólne moczu.

Trzeba sie upomnieć bo oni tak z dobrego serca nic nie zleca. Powinni zlecić HIV i zoltaczke, grupę krwi ale nie robią tego tak samo taksoplazmoze

Usłyszałem w radiu Dlaczego pociągi sie spóźniają? Odp rzecznika Ponieważ pasażerowie za wolno wsiadła i wysiadaja z pociągów :D

Ja mam wszystkie badania na NFZ, ale chodzę do lekarza na NFZ. Nawet wczoraj dał mi skierowanie na hCG i prg - byłam już na pobraniu krwi, za parę minut/godzin mam wyniki, jestem ciekawa czy będę miała dziś to USG :). Jak chodziłam prywatnie, to i za badania musiałam płacić :(. I co miesiąc byłam o kilka stów lżejsza :(.

No maja zajebiste myslenie bo jak myslalam ze mam chore dziecko i chcialam zapisac do laryngologa albo ortopedy to mialam czekac 1-2mies. Ciekawe co mialam pow dziecku niech.cie boli pojdziemy za 2mies. Poszlam prywatnie i miejsce od razu sie znalazlo ;/ to jest zalosne. To mam przewidywac dziecka choroby? Maz chcial zapisac sie do laryngologa bo duzo krwawi z nosa nablizszy termin mial bodajze za 2mies. To jak ma sie leczyc na nfz? O kardiologu nie bede wspominac.. bo tam to sa polroczne kolejki. Ja ginekologa na nfz musze czekac mies. To jak sie zle poczuje dostane grzybicy to rozumiem mam czekac mies. A jak pojde prywatnie to jestem bogata i moge placic...

Musialam luteine wykupic po prywatej wizycie jedno.opakowanie za ponad 30zl nie musze opisywac mojego zadowolenia gdzie refundowana kosztuje z 6zl ;) a ja mialam kilka opakowan.

Ja na ginekologa nie czekam, wchodzę tego samego dnia. Ale jak chciałam zrobic usg piersi to mi kazali czekac3 miesiące, a na biopsje 6 miesięcy. A potem by mi pewnie powiedzieli ze za późno przyszłam :P Poszłam prywatnie A z tymi badaniami to sie zmieniło chyba w zeszłym roku.

Oni ten nfz powinni zlikwidowac bo zadnego.pozytku z tego nie ma. Szkoda pieniedzy. Placi sie na nic bo nie mozna z lekarzy specjalistow korzystac. Jedyne z kim nie mialam problemow to lekarz rodzinny.

No wiem zobaczymy co z tego wyjdzie szczegolnie podoba mi sie pomysl z elektroniczna baza ubezpieczonych kartami itd a nie latanie co chwile po dowod ubezpieczenia itd.