Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łezkaaa w okuu

Pamiętacie te czasy???

Polecane posty

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
Ja biegałam do kiosku po "klubówki" dla babci I nie było zakazu sprzedaży papierosów dzieciom. To akurat było złe

Gość a nie będę się logować
pomijam to pół szkoły spod okna Twoich koleżanek od kawusi ... :classic_cool:

DO "o o o " i tutaj takze sie przyznalas ze twoja siotrzenica wychodzila jeszce do nie dawna na podowrko sie bawic, ganiac , wiec dlaczego do tej pory twkicie w przekonaniu ze dzieic teraz nie widac na dworze?? ty jak i teraz pozostale kafeterialnki przyznaly sie ze ich dzieci albo znajome bawią sie na podowrku, Co ty myslsiz ze 13 latka z 8 latkami bedzie sie w chowanego bawic? to juz panienka,(moze woli rower, inne zajecia nie zadając sie z przedskzolakami) ale dzieciaki tak do 12 r. zycia nieznosza w domu siedziec i wiekszosci czasu przbywają na zabawie na dworze, i prosze NIE piszcie mi tutakj ze wcale dzieci na osiedlach nie wydac i jest pusto bo sie sami zakreciliscie

"Panienki" też są, ale ostatnie o czym myślą to rower, moja droga :-0

Gość toksyczna Ty naprawde
Wyjdz stąd kretynko!

Co za babsztyl:O

Niestety dzieci na podwórkach jest coraz mniej Niedawno wróciłam ze spaceru i specjalnie pamiętając ten topik rozglądałam się za dziećmi i jakoś pustawo wszędzie.

I pamiętam lizaki...takie smukłe, długie. Moi rodzice od czasu do czasu dostawali je w zakładzie. To był prawdziwy rarytas. Moja mama wydzielała nam po jednym a resztę chowała. Moja "lizakowa" kariera zwykle kończyła się na tym jednym, bo gdzie by ich nie schowała, to mój łakomy brat zawsze je znalazł.

A pierniki na odpustach ? I kapiszony :P

Gość fewae
no byly tez takie lizaki okrągłe z kwiatuszkiem

I w kolarza się grało kapslami z plasteliną :P

"Toksyczna ty naprawdę" proszę się nie przezywać, do tej pory było tu miło i niech tak zostanie. Bo zaraz będziesz u pani albo mojej mamy :)

a nie będę się logować " NIE!!! wlasnie to tutaj WY pisaliscie ze w ogole dzieci na osieldu na podwórku nie widac, a JA napisalam ze pelno wlasnie na dworze gania i piszecie bzdury ze zadnych nie ma, to sa wasze wczesniejsze wpisy, a teraz raptownie jedna z drugą tutaj sie przyznaje ze wasze dziec iiwychodza na dwor bo je wyganiacie No to jak to? najpierw zapieracie sie ze wszyskie dzieci po domach pochowane a dopiero gdy ja poruszylam temat to przyznajecie sie ze jadnak nie jest tak zupelnie bo twoje dzieci wyganiasz jak i tamtej siotrzenica g byla mlodsza tez po podwórku biegala W koncu zdecydujcie sie na jedną wersje bomotacie cholernie I mialam racje, to co pisalam to przyzzaliscie mi terazz racje, jednak podworka i osiedla nie swieca pustakmi tak jak wy to piszecie

Gość ftrytuytuyi
a ja dzis slyszalam za oknem jak bekarty darly ryja... wiec nie ejst tak źle

A ja takie z kwiatkami w środku,zjadłabym teraz i takie malutkie cukiereczki,jak landrynki ale mini,niestety nazwy nie pamiętam.

Gość no to ja pamietam gumy donalda
ktore mialy w srodku jakies historyjki,gumy kulki, kolakao ( to chyba kakao bylo :P , wibowit jedzony na sucho, wisolwit tez byl...litrowa coca cole w szklanej butelce, smietana tez byla w szklanych butlach, muminki w srode na dobranocke, w niedziele byl chyba disney,aaa i pamietam jak wieczorami bylo Z archiwum X, ja juz wtedy lezalam w lozku, ale ta muzyka na poczatku byla dla mnie tak straszna ze nigdy nie moglam zasnac :D

Lizaki to ja najbardziej lubiłam kodżaki pyyycha i serduszka czerwone, teraz niby też są ale smakują jakby inaczej A robiliście sobie kogel mogel? Uwielbiałam, aż teraz ochoty nabrałam. Mniam

Twój tata to budował?:P

Gość fewae
no gra w kapsle w piaskownicy. w wyscigówki mega, kazdy rysował w srodku inną flagę:)

Gość no to ja pamietam gumy donalda
a z zabaw to slynne karteczki, granie w gume, zakopywanie kolorowych szkielek w ziemi, zabawy na trzepaku...to byly czasy

I wyszło na to ze wszedzie pusto, ze zadnych dzieci nie widac bawiących sie na podworku tylko WASZE dzieci wychodzą a takto reszta siedzi pochwoana po domu, no tak , wasze są tylko te wyjsciowe, reszta w domach zakryta, no niezle jaja tu mozna wyczytac

Jasne, zawsze ręka bolała od mieszania kogla mogla:-DA te czekoladowe prostokątne lizaki pamiętacie?

Gość fewae
no zakopywalo sie szkiełka a pod nimi kompozycje z kwiatków

No wessss może budował wiesz :) No kogel mogel ukręcony łyżeczką to było to bo mikserem to już co innego

O tym rzucaniu kamieniami i pluciu na przechodniow bylo do "Toksyczna tuy naprawde" jakie on ma podejscie do zachowania sie dzieci poza domem Dzieciary wlasnie takich mamusiek bezkarnie tak sie zachowuja i przeciez tonci zlego, musi byc szczesliwe co nie? niech drze pysk, pluje, kopie, niech sie bawi

A z tymi obrazkami szklanymi to gdzie się bawiliście. Pytałam rodziców i cioci i u nas na zachodzie czyli lubuskie nie znali takich kompozycji

I wylizywanie misek po cieście:-D

U nas też nie było szkiełek kolorowych(pomorskie)

Gość fewae
srodek polski bawil sie szkiełkami