Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karen van der Beek

On z zawodówki, ja wyższe. Problem?

Polecane posty

Gość Renia 10987
Moim zdaniem problemem nie jest brak wyższego wykształcenia u partnera autorki, ale wątpliwości, które powstały u zarania związku. Jeśli takowe istnieją należy je wziąć pod uwagę, bo zapaliło się czerwone światełko. Nie neguję wartości każdego człowieka, ale jak ktoś tutaj słusznie zauważył - z czasem autorka topiku rozszerzy swoje możliwości i zacznie się męczyć w tym układzie. Może być tak, że partner autorki ma potencjał rozwojowy i spróbuje uzupełnić braki. A jeśli "nie" to co wtedy? Internautka poczuje się, jak w klatce, bo będzie musiała "równać w dół", a na dłuższą metę to męczące.

Gość akurat prostota to wada
interesujacy facet powinien byc wyrafinowany, powinien ladnie konstruowac zdania, a ci po zawodowce czesto maja problem z poprawna konstrukcja zdania, srednio u nich z dbaniem o zeby, maja wiesniackie tatuaze, wygladaja staro, maja brzydka, zniszczona, zorana skore na twarzy

A co Cie to obchodzi.. jemu nie przeszkadza a Tobie tak? Zreszta od kiedy to mierzy sie wartosc czlowieka na podstawie tego ile zarabia albo jaka szkole skonczyl? jak Ci nie odpowiada to poszukaj sobie jakiegos kolesia z doktoratem i tuzinem fakultetów.. bedziesz sie czula lepiej?

ludzie z wykształceniem tez czesto mają problem zeby poprawnie sklecic zdanie... Nie ma co wszystkich wrzucac do jednego worka.

Gość Magister z konieczności
Tematy na kafeterii mnie utwierdzają, że dobrze zrobiłem idąc na studia. A szedłem głównie po to, by nie iść do woja, przyszłe zdobywanie wykształconych kobiet było na dalszym planie. Nie mając wyższego nie miałbym szans u atrakcyjnych dziewczyn z korporacji

denerwuja mnie ludzie z takim podejsciem . Ja nikogo nie oceniam a tez mam wyzsze z prawa administracyjnego. Zrobiłam studia bo chciałam . Mam je dla siebie. i tez nie chce zeby ktos oceniał mnie przez ten pryzmat ale przez to jakim jestem człowiekiem. Moja kuzynka ostatnio skonczyła ochrone środowiska i teraz zadziera nosa bo studia skonczyła ( kurcze naprawde wielka rzecz , i co z tego! ) . Efekt jest taki ze wszyscy teraz maja jej dosyc bo nikt nie lubi byc ustawiany i pouczany

Gość Aomorus - jednak to, jaką kto
skonczyl szkole BARDZO WIELE mowi o czlowieku - o jego zdolnosciach, pracowitosci , o srodowisku, w jakim sie obraca, o zainteresowaniach.To wszytko dla przyszlych partnerów jest bardzo wazne. Ludzie powinni sie dobierac tak,zeby pasowali do siebie poziomem, zeby miueli wspolne tematy wtedy beda szczesliwi i dlugo ze soba wytrzymają. Przeciez nie o to chodzi,zeby odebrac prawo wiazania sie w pary facetom po zawodowce:) Oni sie na pewno podobaja dziewczynom podobnych do nich, majacych te same zainteresowania - no i dobrze. Sa tez ludzie po byle jakich studiach, mniej rozgarnieci nic ci, po zawiodowce, Ale ktos po naprawde dobrych studiach, z szerokimi horyzontami, ciekawymi znajomymi, ambitny naukowo bedzie sie po prostu nudzil z kims po zawodówce( jednoczesnie nudzac te druga osobę.)

Gość Aomorus - jednak to, jaką kto
poza tym studia z pewnościa COS dają - w kazdym razie w załozeniu- inaczej po co miliony ludzi na swiecie by je konczylo? Raczej kazdy inzynier( a i humanista z wyksztalcenia yakzę ) umie polozyc kafelki,albo sie predko nauczy , wyjatkiem bylby "fizyczny", ktory umie zaprojektowac most.

W tym świecie prawie każdy ma studia ale czego to dowodzi? Niczego, bo to nie sztuka skończyć studia, tępym można być nadal. Chyba chodzi raczej o mądrość życiową. A to, że chłopak poszedł do zawodówki... to trudno, jego wybór, ale czy to znaczy że musi być ułomem i że nie potrafi złożyć zdania ? No nie. My go nie znamy, prawdopodobnie jest mądry życiowo i inteligentny, skoro przez 2 miesiące autorka (kobieta po studiach, której zaczęło przeszkadzać 'wykształcenie' faceta dopiero po tym, jak się dowiedziała o jego poziomie) nie zauważyła intelektualnej różnicy między sobą a nim. Więc chyba nie jest zastraszająca.

Gość -----,,,,,
To jaka ktos skonczyl szkole powinno swiadczyc tylko i wylacznie o zainteresowaniach tego kogos i planach na przyszlosc.Ktos konczy medycyne bo chce byc lekarzem, ktos konczy fryzjerstwo bo chce byc fryzjerem. Tyle. Sasiadka poszla na prawo, ciekawe jakie wnioski mozecie wysnuc z tego kroku. W jaim to niby srodowisku sie obraca, jakie sa jej zainteresowania,

Gość osoby po zawodowkach
to glownie te co sie zle uczyly w szkole

Gość hehehehlp
uwazam,ze jak ktos ma wyuczony zawód w którym się spełnia np mechanik, fryzjer, to ok , ale oprócz tego powinien mieć swoje zainteresowania, obracać się w różnym środowisku, żeby móc o czym rozmawiać z osobami wykształconymi. Kiepskie studia raczej nic nie dają

Gość i ciekawe co tam
u naszej pani wykształconej?