Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnes13231

Brzuch w 11 tygodniu

Polecane posty

Gość Jtjgm
Mama2013luty ty pijesz alkohol w ciazy jak tak to gratuluje glupoty:-D

nie przejmuj się i nie tłumacz, czytanie ze zrozumieniem to podstawa :) w którym ty tygodniu jesteś mama, że już po krzywej cukrowej? z tego co czytam robią między 24-26 tyg :)

Gość moj brzuch zaczallllll
byc widoczny dopiero od 16 tyg, a mam blizniaki :)

Ja zaczęłam wczoraj. Nagle strasznie dużo przytyłam, a jem tyle samo, masakra. Wyglądam już jak wieloryb, ale nie przeszkadza mi to :D.

To znaczy czasami to odczuwam. Najbardziej przy wychodzeniu po schodach (zadyszka pojawia się momentalnie) i wiązaniu butów. Chciałabym, żeby Maleństwo już było na świecie. Chciałabym je zobaczyć, przytulić... Wy pewnie też tak macie, ale niedługo zostało! Już połowa ciąży za nami. Teraz będzie z górki. Musicie przyznać, że minęło baardzo szybko!

Gość Karola18xyz
_Cini_ ja tez mam termin na 10.02 :) I tez bede miała 19 lat. To moja pierwsza ciaza denerwuje sie ale tez bardzo sie ciesze :) Dziewczynke bede miała :) A Ty juz wiesZ ?

Ale dużo lutówek, no proszę! :D Ja jeszcze nie znam płci dziecka. 26 września idę na USG, mam nadzieję, że dowiem się wtedy, czy to chłopiec czy dziewczynka ;-). Karola, jak zareagowali Twoi rodzice na dobrą nowinę? I jak się czujesz?

Gość Karola18xyz
Czuje się super. Dowiedzialam sie dopiero 3 wrzesnia ze jestem... jakos do tej pory do konca dotrzec to nie moze do mnie ze jestem w ciazy. Zadnych objaw ciazy, nic. Ale na poczatku wrzesnia piersi zaczeły mnie bolec i jakby brzuszek mam wiekszy troche mnie to zaniepokoiło, No ale teraz wiem ze nie ma co sie martwic wszystko jest wporzadku:) Mama to sie ucieszyła powiedzialam: No to mnie w babcie wrobilas tak wczesnie- z usmiechem na twarzy. A tata to za bardzo nie jest zadowolony, ale sie przyzwyczai :) A własnie jak Wy dziewczyny macie z tym kupowaniem? Moja mam jest roche przesadna- mowi ze za wczesnie nie mozna bo dziecko moze być chore. Ale uwazam ze jak ma byc to bedzie i to nie ma znaczenia kiedy sie kupuje. Strasznie mi sie spieszy, juz chciałabym coreczke zobaczyc :)

Gość Karola18xyz
troche przesądna*- to jest tak jak sie szybko pisze:)

Ojej, to rzeczywiście długo nie wiedziałaś o ciąży... Ja czekam na dziecko już od 5 miesięcy, nie mogę się doczekać, zostało jeszcze troszkę czasu, a Ty żyłaś do piątego miesiąca w nieświadomości i będziesz czekać na Maleństwo dużo krócej ;D. Fajnie Ci! Ja nie wierzę w żadne przesądy i powoli kompletuję wyprawkę. To tak, jakby z góry zakładać, że dziecko urodzi się chore.

Cos słyszałam na temat spania naa lewym boku- ze tak najlepiej. A nie mozna na plecach na prawym boku, wiesz cos o tym ?

Można spać jak się chce. To kwestia indywidualna, ale ponoć na lewym boku zasypia się najlepiej, bo wtedy organizm ma dobry przepływ krwi. Ja kładę się na boku i tę nogę, którą mam wyżej kładę na partnera (ku jego niezadowoleniu, bo nie jestem jakąś maliznotką, haha) albo na poduszkę. Tak jest mi najwygodniej.

Bo czytałam, ze spanie w złej pozycji ma skutek taki ze martwe dzieci sie rodza. Strasznie sie przestraszyłam. Wogole jak czytam o ciazy i o roznych rzeczach z nia zwiazanych to az mnie ciarki przechodza. Chyba trafiam na zle strony nie wiem. Sle to jest moje pierwsze dziecko i sie nie znam a zapytac nie mam kogo :( I tylko sie stresuje tym co wyczytam.

Nie wiem, gdzie to wyczytałaś, ale to kompletne bzdury. Gdyby tak rzeczywiście było, to już na pierwszym spotkaniu i ginekologa dowiedziałabyś się, że kategorycznie nie wolno położyć Ci się inaczej. Wypisz sobie listę pytań i wypytaj swojego ginekologa na kolejnej wizycie. Od tego jest! ;-)

A nie, coś mi się pomyliło. Myślałam, że na tych zdjęciach, co kiedyś tu wkleiłaś miałaś blond włosy, ale teraz sprawdziłam i rzeczywiście są czarne :D .

te blond to odrosty :P naturalnie jestm blondynka :D ale od dawien dawna farbuje na czarno :D nie farbowalam od 5 miesiecy wlosow i mialam juz 3cm odrosty!! nie chcialam farbowac w I trymestrze i dopiero sie zdecydowalam w zeszlym tygodniu :)

hmmmmm wydajnie mi sie ze to troszke duzo, ale nie przejmuj sie, moj maly w 18tc wazyl 165g i ponad 10cm (z nozkami kolo 15cm) a kolkezanka tez jest w 20tc i jej corka wazy 320g i ma 15cm (z nozkami kolo 20cm), to sprawa indywidualna :) kazde malenstwo przybiera na wadze i rosnie swoim tempem, jezeli lekarz mowi ze wszystko jest w porzadku tzn ze jest i nie ma powodow do zmartwien :)

Ja mam dosyć mały brzuch jak na 20 tydzień, ale wydaje mi się, że dziecko i tak będzie duże, bo ja mam 180cm, a M. 183. Poza tym szybko poczułam jego ruchy. Może to przez mniejszą ilość płynu owodniowego (?) .