Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tańcząca z myślami...

_^_^ Z odrobiną wrazliwości gdy świat ogarnia szaleństwo_^_^_

Polecane posty

Gość Tancząca z myslami
mimo wszystko❤️ Ty wiesz... 🖐️

Gość Tancząca z myslami
w tą Naszą rocznicę❤️ moje❤️

Gość Tancząca z myslami
wiem,że lubisz to tak po prostu❤️moje

Gość gość
jeszcze zdaze przed 12 🌻

Gość gość
zdążysz

Gość gość
zostawie i tu 🌻

Gość laux
.............

Gość Tańcząca z myślami
Dotknełam dzisiaj i słońca i deszczu poczułam wtedy,ze konkretnie pada

Gość Tańcząca z myślami
Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć. Janusz Leon Wiśniewski

Gość Tańcząca z myślami
Gdy pierwszy raz modliła się do Boga, aby zapytać, "dlaczego właśnie ona?", nie mogła złożyć dłoni w modlitwie. Bo ich nie miała. Janusz Leon Wiśniewski

Gość Laurkax
Wacław Buryła Ktoś powiedział tak bardzo zwyczajnie że być szczęśliwym to kochać i być kochanym. Słów zaledwie kilka powiedzieć je łatwo miłość na wargach tak szybko się rodzi lecz słowa mogą być jak maski z karnawałowej maskarady więc odrzuć słowa jak zbyteczny bagaż niechaj nie kryją serc prawdziwych twarzy. Miłość jest piękna nie przez piękność słowa. Ona w milczeniu łzy ociera z twarzy wraca do domu by skrócić niepokój po chleb idzie rano i zmywa talerze wypatrzy smutek schowany głęboko każe odpocząć martwi się chorobą. Potrafi mocno wpatrzeć się w drugiego że może wcale nie przejąć się sobą...

a więc opowiadamy ciągle te same historie coś się kończy zaczyna coś płonie coś nas ku sobie popycha każe śpiewać kreślić znaki na skórze coś, co na mnie patrzy z niejednego płótna dłonie tej kobiety czemu taka czułość kimkolwiek była umarła a po niej malarz J.C. Dahl (1788-1857) sto pięćdziesiąt jeden lat temu albo to dziecko z Nieba nad Berlinem nie znam płci w czarno-białym beciku maluję rzęsy zdejmuję ubranie obejmuję plecy mężczyzny kolekcjonuję wizerunki aniołów i linijki z wierszy o miłości lub śmierci szukam ludzi, którzy umieją rozmawiać z jeżami nastąpił tu wielki wybuch wszystko porozrzucane nic tylko zbierać żywe owoce tej wojny nic tylko zbierać martwe owoce tej wojny więc opowiadamy ciągle te same historie coś się kończy zaczyna coś płonie coś nas ku sobie popycha, każe śpiewać coś zsyła nam błogosławieństwo łez JULIA FIEDORCZUK

wszystko przemija To może przypadek Że znów się widzimy Patrzymy na siebie W spokojnej udręce Wspomnienia spłowiały Przez lata i zimy Dziś tylko się znamy Nic więcej... Uśmiechasz się dziwnie Inaczej niż wtedy Gdy było do siebie Nam bliżej niż blisko To było niedawno A mówi się kiedyś Dziś tylko się znamy To wszystko... Dzielimy złą ciszę Obcymi słowami Ty serce masz chłodne I chłodne masz ręce Za chwilę pójdziemy Innymi drogami Bo tylko się znamy Nic więcej... słowa: Jonasz Kofta

Gość gość
🖐️

Gość gość
:)

Gość gość
MIŁEGO WYPOCZYNKU

Gość gość
przeniesiemy sie tu jak wiersze znikneły

Gość gość
Wpatrują się w siebie, zachwyceni, jawią uczucia swe uczynkami, wyjątkowo sobą zaszczyceni chętnie obdarzają czułostkami. Próba czasu sprawia, że uczucia rafinowane są niczym złoto - jaką żonka przecie dla mężusia jawisz panująca w sercach zgodo. Obawy żywione są z zazdrością - tą chorobliwą, palącą mosty; Nie ma wspólnego nic z cną ufnością, co sprawia wdzięczność i miłe posty. makarios

Gość Marta70
Czego szukasz w moich oczach w swojej bezradności ? niemoc znajdziesz i pokorę zmęczonej miłości. Nie zatrzymuj przemijania już się zdarzył życia cud popatrz, jesień już się kończy i nadchodzi chłód. Nie ścigajmy się już z czasem czas na pogodzenie wiem to wszystko i rozumiem lecz...... zostaje przerażenie. autor: gaga

Gość gość
nad inną rzeką gdybyś była kobietą dzień w którym cie poznałem byłby tym najwspanialszym zapomniałem już jak smakujesz ale pamiętam dobrze ekstrakt twoich ust w ekstazie odciśnięty pocałunkiem który z niczym nie mógł się równać niebo śmiało się wraz z nami w każdym przypadku odmieniony kiedy przekwitają maki czerwona zwiewna sukienka przypomina miałaś na sobie wszystko i nic twoje oczy nadal zielone i widzę nas razem tam na polanie gdzie wstążka ku rzece jak idziemy trzymając się za dłonie oboje w tę samą stronę pamiętasz wziąłem cię na ręce dla ciebie umarłem życiem teraz listy bez odbioru straciłem kontrolę ale musisz to usłyszeć wciąż i nadal porażasz nigdy nie gaśnie firlo

Gość Marta70
Założę dla ciebie najpiękniejszą sukienkę może czerwoną pójdziemy na spacer pod rękę aleją zieloną Szpilki dla ciebie też włożę czarne zamszowe wepniesz mi kwiaty we włosy kolorowe Będziesz mi kradł pocałunki wśród ludzi a potem pójdziemy do domu gdy spacer się znudzi Ustami leciutko zsuniesz czerwone płótno zaniesiesz mnie na łóżko nie będziesz czekał ni chwilki zostaną mi tylko szpilki autor: wiosenka

Gość Marta70
yle wierszy powstaje o jesieni tyle wersów się pisze o radości a kto nie chce w noce deszczowe marzyć sobie o jesiennej miłości lub miłości późną jesienią kiedy włosy srebrne od słońca o herbacie w zimne poranki i kominku co płonie bez końca i bamboszach ciepłych a co tam grzanym winie na zmęczone kości niech ktoś powie że nie marzy o czymś takim o tak pięknej jesieni miłości:-) jw.

Gość gość
ale pierdoły piszecie! ludzie idzcie spac !