Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Regnis

Poszłyście na pochówek po poronieniu?

Polecane posty

Gość Angels
Urzednicy i lekarze, ktorzy bede mieli czelnosc rozesmiania mi sie w twarz, dostana od razu po pysku to sie im parszywy usmiech zamknie. Ustawy powstaly dla jakiegos celu! Idz do lekarza i popros o usiniecie ciazy (bez wzgledu na dlugosc ciazy) tylko sie odsun od razu, żeby lekazr nie parsknęła ci kawą w twarz!!!

Gość dziunia ile razy poroniłaś
ale to jest dla Ciebie jakiś problem by odpowiedzieć na to pytanie? nie rozumiem?

Gość Angels
Dziunia, ja jestem w 9 tygodniu tygodniu ciazy, jedno puste jajo plodowe nadal jest obok drugiego z widocznym rozwinietym malenstwem z podejrzeniem o ciaze obumarla. Aby jajo plodowe umiescilo sie w macicy, musialo dojsc do zaplodnienia i powstania zarodka , ktory w wyniku ciezkich wad genetycznych zmarl. Nie ma obowiazku pochowku jesli dziecko nie wazylo przynajmniej 500g (wtedy spada obowiazek pochowku) ale rodzice na wlasne zycie moga dokonac koscielnego pochowku bo na to zezwala prawo polskie. Twoj argument byl taki, ze nie ma takiego prawa, ze nikt poronionego plodu nie zarejestruje. Ja ci to prawo pod oczy podstawilam. USC nie moze ci odmowic rejestracji poronionego dziecka i lekarz w szpitalu tez nie moze ci odmowic wydania aktu urodzenia martwego dziecka. To co kazdy inny czlowiek zrobi z poronionym dzieckiem to juz ich sprawa. MOIM CELEM BYLO POINFORMOWANIE INNE MATKI KTORE PORONILY, ZE MAJA PRAWO DO REJESTRACJI I POCHOWKU BEZ WZGLEDU NA TO ILE TRAWAL CIAZA. Co sobie kobiety z ta informacja zrobia to ich sprawa.

Autorko zrób to co będzie zgodne z Twoimi poglądami i sumieniem. Jeżeli prawnie jest to możliwe (a się na tym nie znam akurat) a chcesz to zrobić to nie patrz co mówią inni. Ja osobiście uważam, ze człowiek dostaje dusze w chwili połączenia się plemnika z komórką jajową. Tak jest wg mojej religii. Ktoś inny może uważać to za absurd i sobie tym nawet głowy nie zawracać :) Wszystko zależy kochana od Ciebie ;) Rób to co serce Ci mówi

Gość czegoś nie rozumiem...
"W przypadku urodzenia martwego dziecka lub zgonu dziecka przed upływem 8 tygodni życia, osoba objęta ubezpieczeniem chorobowym ma prawo do zasiłku macierzyńskiego przez okres 8 tygodni (56 dni) po porodzie, nie krócej niż przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka. W razie śmierci dziecka po upływie 8 tygodni życia, ubezpieczona zachowuje prawo do zasiłku macierzyńskiego przez okres 7 dni od dnia zgonu dziecka." Czyli jak się poroniło do 8tc, to mam macierzyński przez 8 tygodni, a jak poroniłam po 8tc to mam macierzyński przez 7 dni?

Gość Maraketta
Po poronieniu to zazwyczaj kobiety się zamykają w domu i opłakują swoje dzieci (nie mylić z pustymi jajami płodowymi) a nie biegają po urzędach wykłócać się o pochówki i inne. Takie psychopatki które dodatkowo wymyślają sobie płeć pustego jaja płodowego powinny od razu przy zabiegu usunięcia martwego zarodka mieć podwiązane jajniki.

Gość Maraketta
Angels moim zdaniem Ty to po prostu lubisz robić szopkę i zamieszanie wokół siebie, a nie opłakujesz obumarłe dziecko i drugie puste jajo płodowe.

Gość Marketa jesteś wyjątkowo
bezczelną, a przy tym zupełnie pozbawioną taktu kreaturą:O kto dał Ci prawo mówienia komuś co ma opłakiwać ,a co nie? co jest tego warte , a co nie jest?:O

Gość ALE BYŁ TEN ZARODEK!
nie widzisz różnicy w tym co ja napisałam, a co Ty?:O rozumiesz, że na tym etapie, na którym ten zarodek przestał się rozwijać był takim samym zarodkiem jak Twoje dziecko, które teraz masz w domu? czy to do Ciebie nie dociera?:O

Gość do Angels
Nie jestes matka i nia nie bylas pogodz sie z tym:O jakby jakas wariatka w mojej rodzinie zaprosila mnie na pogrzeb pustych jaj plodowych to bym pomyslala ze zwariowala i ma problemy psychiczne:( Przy okazji pomyslalabym tez, ze natura wie co robi, bo takie wariatki nie powinny miec dzieci. I to sie tez tyczy ciebie nawiedzona kobieto pozujaca na matke. Do matki ci daleko, bo jak powtarzam nie jestes nia i w urzedzie nikt ci nie wyda aktu zgonu bo czyj mialby byc to akt zgonu? Jaja plodowego?:D Jestes nienormalna i podejrzewam, ze to jakas prowokacja, bo nie wierze, ze mozna byc taka idiotka. Chyba, ze jestes chora psychicznie to sorry i wspolczuje:(

kobieto, nie ośmieszaj się już do reszty:O BEZ ZARODKA - NIE MA CIĄŻY! i oczywiście, że ZARODEK BYŁ! doczytaj zanim znowu zaczniesz wypisywać podobne idiotyzmy:O

Gość Maraketta
Jeszcze nie widziałam, żeby ktoś chował PUSTE jajo płodowe. I nie jestem bezczelna, tylko taka jest prawda. Większość kobiet która poroni tak wczesną ciążę po prostu opłakuje dziecko, jeśli ktoś uważa swoje puste jajo płodowe za dziecko to też je po prostu opłakuje, a nie robi szopki z pochówkiem. A te wszystkie przepisy odnoszą się do zarodka, nie ważne w jakim tygodniu życia. Gdzie w PUSTYM jaju płodowym jest zarodek?

Gość widziałam to
dobrze. idz i weź akt zgonu i daj nam znac

Boże, i Wy jesteście - MATKAMI?:O nie pojmuję jak można być tak nieczułym by pisać komuś, że jest wariatką:O rozumiem napisać - NIE, ja nie pochowałabym ponieważ uważam, że coś co poroniłam nie jest tego warte albo jakikolwiek inny powód, ale pisać komuś, że jest walnięty, bo UWAŻA i CZUJE INACZEJ?:O dno...

Gość Angels
chcesy ustawe o pustym jaju to poczytaj ustawe o obronie zycia poczetego!!!!!!!! a do tych debili co uwazaja ze puste jajo plodowe nigdy nie zostalo poczete Puste jajo płodowe patologia ciąży polegająca na niewytworzeniu się elementów płodu w rozwijającej się ciąży. Prawdopodobnie dochodzi do niej, gdy zarodek obumrze na wczesnym etapie ciąży, a trofoblast rozwija się dalej. Aby pecherzyk ciazowy zagniezdzil sie w macicy musi wczesniej dojsc do zaplodnienia i powstania zycia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marketa, ale naprawdę nie możesz zachować tego dla siebie iż "pochówek pustego jaja" jest dla Ciebie szopką?:O

Gość tyy angels
jestes pojebana...doslownie

Gość tyy angels
nie chce tego pisac,na prawde,ale zycze ci by to drugie jajo tez bylo puste,bo ty sie absolutnie nie nadajesz na dobra matke

Gość dobrze że Ty się nadajesz
:O jak można być tak podłym by pisać coś podobnego?:O

Gość Maraketta
Angels: "....Puste jajo płodowe patologia ciąży polegająca na NIEWYTWORZENIU się elementów płodu w rozwijającej się ciąży!!!!!! PRAWDOPODOBNIE dochodzi do niej, gdy zarodek obumrze na wczesnym etapie ciąży, a trofoblast rozwija się dalej...." Sama przeczytaj dokładnie to co tutaj wklejasz!

Gość Angels
pojebane to sa tu wsyzstkie te matki, ktore uwazaja, ze ich dziecko srajace w pieluchy ma wieksza wartosc od moich poczetych dzieci!. Kazde nowe zycie nie wazne jak krotkie jest zyciem. MATKA ZOSTALAM W DNIU POCZECIA SIE MOICH DZIECI. WALI MNIE CO INNI DEBILE NA TO PISZA.

Gość czegoś nie rozumiem...
no ale jak z tym macierzyńskim jest po porodzie do i po 8tc, Angel. Wyjaśnij proszę, bo to ważne.

Gość qqqoooiiioooppp
Moim zdaniem za bardzo to przeżywasz. Rozumiem, ze chciałaś dziecka, była radość i euforia, ale zarówno puste jajo płodowe jak i np. ciąża pozamaciczna skończyłyby się tak samo. Jak chciałaś utrzymać tą ciążę? Jak chciałaś urodzić dziecko, którego tak naprawdę nie było? Po co Ci rozpamiętywanie i rozdrapywanie ran, które przynosiłaby każda wizyta na cmentarzu? Podnieś się z tego żalu, żyj dalej! Myśl o tym, żeby w niedalekiej przyszłości zajść w ciążę i na tym się skup! Trzymam kciuki żeby tym razem się udało! A przykrymi komentarzami się nie przejmuj. To dość delikatny temat, kobiety mogą na niego reagować bardzo różnie. Trzymaj się i powodzenia!

Gość Angels
JESTEŚCIE NIC NIE WARTYMI DEBILAMI WY WSZYSTKIE KTÓRE UWAŻACIE ŻE PUSTE JAJO PŁODOWE TO NIE DZIECKO. TO MIAŁO BYĆ DZIECKO. BÓG WAS POKARA ZA TAKIE MYŚLENIE

Gość magddziuszkowa
Angels powiedz mi czy ty jesteś /byłaś/ w ciązy bliżniaczej? bo nie rozumiem o czym piszesz z tym drugim dzieckiem? Jeżeli ak, to pewnie wiesz że bardzo czesto silniejszy płód pochłania słabszy, to raczej poronieniem nie jest..w którym tyg jesteś?

Gość Angels
nie zycz nikomu co tobie nie mile. jak masz dzieci to sie modl aby zdrowe byly bo ja bym ci nic zlego na twoje dzieci nie zyczyla. jedyne co mnie martwi to to, ze ty napewno bobra matka nie jestes... az mi szkoda twoich dzieci jesli masz jakies.

Gość Angels
MOJE PUSTE JAJA PŁODOWE SĄ TAKIMI SAMYMI DZIEĆMI JAK WASZE KILKULETNIE DZIECI. TYLKO DEBILE BĘDĄ MYŚLEĆ INACZEJ.

Gość to prowokacja taka durna
nie wierzę, że ktoś robi pogrzeb kilkutygodniowemu płodowi :o niedługo nie będzie miejsc na cmenatarzach :o Ja też STRACIŁAM CIĄŻE w 9 tyg, ale nie przyszłoby mi do głowy robić pogrzebu. NIe dajmy się zwariować. Ja rozumiem, jest ciężko, wylałam setki łez, byłam wściekła itd, ale pogrzeb??? Na szczęście dzisiaj jestem już szczęśliwą mamą i żadna ze mnie patologia ani morderczyni jak sugeruje angels. Myślę koleżanko, że powinnaś udać się do psychologa.

Gość Angels
DEBILKA TO NIE PRZEKLEŃSTWO IDIOTKO I TY Z INNYMI NA CZELE BĘDZIESZ SIE W PIEKLE SMAŻYŁA, BÓG JUŻ TEGO DOPILNUJE.

Gość magddziuszkowa
Ja rozumiem, że zachodząc w ciąze wyobrażamy sobie dziecko, czekamy na nie poronienie to straszna rzecz, ale nie wiem czy pochówek to dobry pomysł.