Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klasdjclkasm;

dodatkowe ubezpieczenie w pracy pzu a urodzenie dziecka

Polecane posty

Gość klasdjclkasm;

skladka 50zl co miesiac ile za urodzenie dziecka sie dostaje moze ktos wie

Gość Może dopowiem
Zależy jaki masz wariant, zobacz sobie w warunkach ubezpieczenia, ale coś ok. 1200 zł pewnie.

Gość klasdjclkasm;
no wlasnie zgubilam ta umowe a do tego goscia nie moge sie dodzwonic... a myslalam,tu spytam-tuz wszystko wiedza;)

Gość Może dopowiem
zależy jak firma wynegocjowała warunki, bo np. mogli bardziej postawić na NNW i wtedy za uszczerbek masz więcej ale kosztem powiedzmy tego "odszkodowania" za urodzenie, więc trudno zgadnąć, musisz dzwonić :) albo zapytaj kadrowej może ma te warunki.

Gość klasdjclkasm;
KURDE dzwonilam do kadrowej,powiedziala ze dokladnie nie pamieta i musi sprawdzic ale chyba 500zl...nosz przeciez to nie mozliwe przez 10mies placic po 5dych zeby tyle samo wyszlo....

Gość fannyhany
to 500 zł jest calkiem mozliwe ostatnio grupowe ubezpieczenia schodza na psy i coraz mniej oplaca sie placic skladki u mnnie przy skladce 42 zł jest tez cos ok.500 zł za urodzenie

Gość Może dopowiem
no widocznie tak rozdzielili świadczenia, i pewnie za powiedzmy śmierć masz bardzo wysokie odszkodowanie, albo za uszczerbek na zdrowiu. całkiem możliwe te 500zł

Gość gggggggggggggggl
Przy skłądce 46 zł, 1300 za urodzenie dziecka, w PZU

Gość madziulah
poproś w pracy by ci skserowali warunki ubezpieczenia bo w każdym jest inaczej. Ja mam 1200zł za urodzenie przy składce ok 54zł

a wiecie jak oni wyliczają karencję? U mnie jest podane że musi być 6 miesięcy ale do czego- poczęcia czy co? Ja umowę podpisałam na początku lipca a w ciążę zaszłąm pod koniec grudnia, jak oni to policzą nie wiecie?

Gość ja mam dość fajne warunki
ale to firma państwowa. płacę 98zł miesięcznie, ubezpieczam tez meza u siebie w firmie i każde z nas dostało 2600zł:)

no wlasnieja mam podobnie jak poprzedniczka bo ubezpieczyłam tez męża płącimy po 48 zł i za urodzenie jest po 2200. Nie mogę tych umów znaleźć. W pracy dziewczyny mówiły że to się liczy 6 m-cy do zajścia w ciążę ale też mi coś nie pasowało bo jakby to wyliczali:) dzięki za info. acha, a ja nie znajdę tej umowy to ja mam to załatwić. W sumie dzidziuś jeszcze w brzuchu( nie spieszy się pannica) ale jak już jest taki topik to zapytam. do kadr mam zadzwonić jak się urodzi żeby mi jakąś koipe wysłali tych umów ?

Gość ja mam dość fajne warunki
wystarczy ci nr polisy i akt urodzenia dziecka i mozesz to załatwic przez internet:) mi zapłacili 3 dni do zgłoszeniu:)

Gość w pzu
teraz karencja do wypłaty jest 9 miesiecy, po to by nie ubezpieczać się w momencie zajścia w ciąże czyli 9 pełnych składek, dagusia Ty bez problemu dostaniesz

Zarówno ja jak i mąż w PZU (inne miejsca pracy) składka 46,5zł. Ja dostałam 1700 a mąż 1000zł.

Gość Ewuś;
A wie ktoś jak jest w HDI?? i jaki tam jest okres karencji??

Ja dostanę 1800 zł przy składkach miesięcznych po 50 zł. widzę, że każdy inaczej, ciekawe od czego to zależy.

Gość hghghhgggggggg
bo to zalezy od firmy ( ile ludzi zatrudnia) od rodzaju umowy. No bo np ktoś koło 40-50 już nie potrzebuje za narodziny dostać a wyższą kwotę np za śmierć rodziców...Gratka a Twoj mąż pracuje?Bo wydawało mi sie ze ma firmę, ale moze coś zle doczytalam

Gość gość
W PZU za urodzenie dziecka przy 49zł wynosi 1000 zł.

Gość Staranka
A jesli place skladke ok 100 zl po ustaniu zatrudnienia, to ile przewidujecie?